Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, fox733 napisał:

spolszczyłem.

nawet nie na mierny. 

1 minutę temu, Zbig napisał:

Największą grupę nauczycieli stanowią pedagodzy z tytułem magistra i przygotowaniem pedagogicznym (ok. 96 % wszystkich nauczycieli). Od 1 września 2019 r. minimalne wynagrodzenie tej grupy nauczycieli wynosi:

Stopień awansu   wynagrodzenie brutto  wynagrodzenie netto (do ręki)

nauczyciel stażysta  2782 zł  2002 zł

nauczyciel kontraktowy  2862 zł  2059 zł

nauczyciel mianowany  3250 zł  2329 zł

nauczyciel dyplomowany  3817 zł  2724 zł

oka. wow. 

ale na temat. 

ps. zapomniałeś dodać wzrost w pkt % w porównaniu do ostatniej dekady, gdy byliśmy zieloną krainą.

2 minuty temu, Zbig napisał:

głąbie

wzruszyłem się do łez. 

podaj przykład z ich opinii mówiący o kagańcu. 

Ps. jak tam Najsztub oraz Durczok? 

4 minuty temu, Dominic2509 napisał:

wyślij mi wiadomość, przedstaw się z imienia i nazwiska to Ci odp. oraz podam w/w dane.

umowa?

Coś przegapiłem?  Odwołali GDPR w Dojczlandzie???

11 minut temu, Dominic2509 napisał:

Masz własną wyrobioną opinię

mam . i co mi zrobisz ? a możeś parobek ?

6 minut temu, Dominic2509 napisał:

podaj przykład z ich opinii mówiący o kagańcu

proszę bardzo, parobku - dzisiejszy news - odwołanie sędziego Juszczyszyna bo chciał sprawdzić czy jego przełożony to przypadkiem nie oszust . i okazało się , że oszust ale zawiesili sędziego a nie oszusta . i co parobku ? 

...there is no spoon...

4 minuty temu, Dominic2509 napisał:

podaj przykład z ich opinii mówiący o kagańcu. 

Monitor Konstytucyjny druk nr 69. Przeczytaj sobie.  Nie jestem Twoim asystentem. 

Proponuję jednak coś lżejszego, np. artykuł w Rzeczpospolitej.

25 minut temu, fox733 napisał:

a jak odpowiesz na kogo? czego?

nie kogo/czego tylko kto/co

z "u" na końcu. 

volksdojczu.

zdanie z wyjaśnij swoje zainteresowanie kogo/czego nie ma logicznego sensu. 

27 minut temu, Zbig napisał:

Coś przegapiłem?  Odwołali GDPR w Dojczlandzie???

gdpr 

22 minuty temu, Zbig napisał:

Monitor Konstytucyjny druk nr 69. Przeczytaj sobie.  Nie jestem Twoim asystentem. 

Proponuję jednak coś lżejszego, np. artykuł w Rzeczpospolitej.

streść, ale rzetelnie. 

29 minut temu, arturp napisał:

mam . i co mi zrobisz ? a możeś parobek ?

proszę bardzo, parobku - dzisiejszy news - odwołanie sędziego Juszczyszyna bo chciał sprawdzić czy jego przełożony to przypadkiem nie oszust . i okazało się , że oszust ale zawiesili sędziego a nie oszusta . i co parobku ? 

jak narazie to cytujesz czyjeś opinie jako własne...więc. 

3 minuty temu, fox733 napisał:

ma nieuku.

sraczka po dzisiejszej chińszczyźnie skończona. 

pa i nie denerwuj się tak. 

3 minuty temu, Dominic2509 napisał:

ps. co było przyczyną odwołania w/w sędziego? 

odp. ktoś proszę?

Zagrażał PiSowskiemu reżimowi.

Jestem Europejczykiem.

Jedyne co zrobił to domagał się ujawnienia list poparcia do czego sejm jest prawnie zobowiązany. Czyli domagał się wykonania prawa i za to reżim bolszewicki go zgnoił. 

Edytowane przez sly30

Długopis dał dzis UE potężny argument Zobaczymy jak UE zareaguje .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Picunie?

Komentować .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minut temu, sly30 napisał:

Jedyne co zrobił to domagał się ujawnienia list poparcia do czego sejm jest prawnie zobowiązany. Czyli domagał się wykonania prawa i za to reżim bolszewicki go zgnoił. 

Nie jedyne ,robił syf w wymiarze sprawiedliwości, jeździł samochodem pod prąd mając w dupie przepisy ,puścił z torbami rodzinę zuli i kazał odwoływać się wyżej jak nie pasuje sam przy okazji nie dopełnił swoich obowiązków ,dla mnie człowiek ten nie jest godny piastowania  urzędu ciecia . Juszczyszyn po wyrzuceniu z roboty powinien odpowiedzieć karnie . 

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Nie jedyne ,robił syf w wymiarze sprawiedliwości, jeździł samochodem pod prąd mając w dupie przepisy ,puścił z torbami rodzinę zuli i kazał odwoływać się wyżej jak nie pasuje sam przy okazji nie dopełnił swoich obowiązków ,dla mnie człowiek ten nie jest godny piastowania  urzędu ciecia . Juszczyszyn po wyrzuceniu z roboty powinien odpowiedzieć karnie . 

Żelazko spadło ci na głowę?

Jestem Europejczykiem.

49 minut temu, Dominic2509 napisał:

jak narazie to cytujesz czyjeś opinie jako własne...więc. 

Ty nie masz własnych opinii tylko powtarzasz to co ci szef kazał . Dostałeś stołek za przynależność partyjną więc teraz śpiewasz jak z nut to co ci każą śpiewać. Typowe dla działaczy PIS-u czyli mierny ale wierny . i ja cie rozumiem bo gdzie taki jak ty dostałby pracę ? A teraz do koryta się dopchałeś to chwalisz swoich ? . Typowe dla parobków . Bo nam ,,się należy " .

...there is no spoon...

to debil od urodzenia.

to do Jaro 747

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Teraz, caleb66 napisał:

Było o tym w kascie ,program taki o sedziach bandytach , skandal normalnie co oni wyprawiają z ludźmi. 

Ukradli ci kiełbasę i spodnie? Bo mózg to ci PiSowcy ukradli. Kombinowali co z nim zrobić, ale okazał się całkowicie bezużyteczny.

Jestem Europejczykiem.

Na sprawach tańczył break dancea i łeb mu się trzas ,dlatego miał ksywke trzesileb .

A teraz odpowie przed sądem dyscyplinarnym za puszczenie z torbami rodziny zuli .

Edytowane przez caleb66

A tu kolejny pisowiec, który pochodzi z komuny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Dominic2509 napisał:

nie kogo/czego tylko kto/co

z "u" na końcu. 

volksdojczu.

zdanie z wyjaśnij swoje zainteresowanie kogo/czego nie ma logicznego sensu. 

gdpr 

Ja ci to wyjaśnię, boś straszny w języku polskim prostak, niedouk i zwykły analfabeta:

Fox napisał "...uzasadnij swoje zainteresowanie volksdojcza".  Użył dopełniacza (kogo?, czego?).

Ty - nieumiejący zarówno pisać, jak i czytać (ale to już idzie niejako "w kupie") - wyimaginowałeś sobie błąd, że niby źle odmienił i winien był napisać "volksdojczu". W formie wołacza.

Otóż - gdyby chciał użyć wołacza, postawiłby pomiędzy słowami "zainteresowanie" a "volksdojczu" - przecinek. A nie postawił i zdanie jest napisane jak najbardziej prawidłowo. A, co najważniejsze - jest słuszne, bo mowa o tobie.

Dwa przykłady, cobyś pojął (choć wątpię):

- Oceń swoją służalczość paroba.

vs

- Oceń swoją służalczość, parobie.

Niby niewiele, a różnica zasadnicza. I w twoim przypadku niczego ani nie zmienia, ani niczego nowego nie wnosi co do całokształtu.

Fox też się nie ustrzegł błędu pisząc, że słowo "spolszczył". Nie.

Po spolszczeniu brzmi ono "folksdojcz".

Kończąc, chcę cię poinformować, że przynosisz wstyd i hańbisz polskich nauczycieli. Choć szczerze wątpię, czyś skończył nawet szkołę podstawową.

Łostańta z Pambukiem.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Żelazko spadło ci na głowę?

Razem z deską do prasowania. I pralką.

6 godzin temu, arturp napisał:

Wtedy parobki i ciemnota doszły do wniosku ,że chcą rządzić  zamiast wykształciuchów i cwaniaków . I co dostali ? Kopa w dupę bo jak powiedział Jarosław - ,, spieprzaj dziadu "  ?

Żył onegdaj we Francji typ o nazwisku Józek Fouché - obergliniarz za Napoleona. Moralnie miks Kamińskiego z Ziobrą lub podobnych pokrak  - wysługiwał się akurat temu, kto aktualnie miał władzę, licząc na to, że go nie powieszą/zgilotynują, lub przynajmniej jeszcze nie dzisiaj. Zresztą marnie skończył...

No i on razu pewnego powiedział mniej więcej tak:

"Nie należy mylić ludu z tłumem. Lud jest wielką spuścizną rewolucji - suwerenem, tłum zaś dziką bestią, którą trzeba karmić, tresować, poskramiać".

Pod tym względem nic się nie zmieniło, co do przemyślenia daję Pizdowatym podpaskom i sługusom Bandy Kolana.

Bardzo dobrze że PAD podpisał ustawę kagańcową tak szybko, zrobił tym zajebisty prezent opozycji. Ciekawe czy opozycja to wykorzysta. Chociaż nawet jak nie ona, to społeczeństwo i tak powinno zrozumieć, że sprawy zaszły już za daleko. Ostatnie badania wskazują, że do Polaków zaczyna coś docierać, a tutaj, przed wyborami taki ruch PAD. Super!

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

nie wiem, bo Konfederacja miękko, ale krytykuje ten projekt. W kampanii ustawił się "PAD kontra reszta". Na głowie mając KE, TSUE, spadające poparcie dla PiS (właśnie za ostatnią demolkę sądów i konflikt z UE) trudno będzie mu przekonać społeczeństwo, że dba o dobro kraju.

Rozumiem strach PAD związany z reformą sądów. Podpisanie tego dokumentu teoretycznie ma chronić dupy PiS-u i jego własną. Tylko, że jest to działanie bardzo krótkowzroczne. W dłuższej perspektywie dla niego samego szkodliwe.

Patrząc na ostatnie badanie odnośnie poparcia Polaków dla pozostania w UE - 89% na TAK oraz na zadane pytanie czy działania PiS bezpośrednio spowodują wyprowadzenie Polski z UE 44% uważało, że TAK (dla NIE było 47%) pójście na totalne zwarcie z KE to polityczne samobójstwo. Zresztą tego mu życzę, więc dla mnie ok. Dlatego cieszę się, że podpisał to teraz, bo szybko nastąpi ruch ze strony KE, jeszcze przed kampanią, a nie na jej koniec. W kampanii Duda będzie walczył ze wszystkimi. TVPiS i inne pisowskie gówna broniąc PAD uruchomią nieprawdopodobną szczujnię (nic innego im nie zostanie), która swoją skalę raczej otworzy oczy społeczeństwu aniżeli zamydli. Generalnie, jak się nie odwróci.....

Edytowane przez osimar

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

4 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ja ci to wyjaśnię, boś straszny w języku polskim prostak, niedouk i zwykły analfabeta:

Fox napisał "...uzasadnij swoje zainteresowanie volksdojcza".  Użył dopełniacza (kogo?, czego?).

Ty - nieumiejący zarówno pisać, jak i czytać (ale to już idzie niejako "w kupie") - wyimaginowałeś sobie błąd, że niby źle odmienił i winien był napisać "volksdojczu". W formie wołacza.

Otóż - gdyby chciał użyć wołacza, postawiłby pomiędzy słowami "zainteresowanie" a "volksdojczu" - przecinek. A nie postawił i zdanie jest napisane jak najbardziej prawidłowo. A, co najważniejsze - jest słuszne, bo mowa o tobie.

Dwa przykłady, cobyś pojął (choć wątpię):

- Oceń swoją służalczość paroba.

vs

- Oceń swoją służalczość, parobie.

Niby niewiele, a różnica zasadnicza. I w twoim przypadku niczego ani nie zmienia, ani niczego nowego nie wnosi co do całokształtu.

Fox też się nie ustrzegł błędu pisząc, że słowo "spolszczył". Nie.

Po spolszczeniu brzmi ono "folksdojcz".

Kończąc, chcę cię poinformować, że przynosisz wstyd i hańbisz polskich nauczycieli. Choć szczerze wątpię, czyś skończył nawet szkołę podstawową.

Łostańta z Pambukiem.

jacku ty mi nic nie musisz tłumaczyć gdyż do obiektywnej oceny to tobie daleko. Obyś w daaawnych czasach, jako nauczyciel, był bardziej uczciwy dla swoich podopiecznych. Kierujesz się sympatią , a to dyskwalifikuje pedagoga.  

Patrz miszczu. 

wyjaśnij swoje zainteresowanie "kim/czym?" voljsdojczem 

albo 

wyjaśnij swoje zainteresowanie"kto/co?" volksdojczu ( uważam, że taki był zamiar usera, gdyż już wcześniej mnie tak nazywał)

a zdanie z

wyjaśnij swoje zainteresowanie volksdojcza nie ma logicznego sensu. 

No ba pacz pan, gdybyśmy rozmawiali o Józefie Brandt to jak byś odmienił malarz?

wyjaśnij swoje zainteresowanie malarzem albo jeśli byłbyś owym Józefem, to byś powiedział wyjaśnij swoje zainteresowanie malarzu 

a czy mógłbyś powiedzieć, aby zdanie było logiczne 

wyjaśnij swoje zainteresowanie malarza 

?

Już się nie dziwię, że rzuciłeś te pracę i wyjechałeś do Francji robić na budowie, czy może wyrzucili ciebie?

Ide sobie jacku włączyć Jarretta i wypić kawę, ferie, a tobie pozostaje mi okazać obojętność.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.