Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
49 minut temu, xajas napisał:

Dla porownania kilka danych na temat przestepstw w Niemczech 31,2% przestepcow to Niemcy, inne narodowosci to okolo 66,1% to inne narodowosci.  W tych 66,1% znajdziesz

7,2% nachodzcow (Zuwanderer)

9,4% Polakow !!!. -> poltora razy wiecej niz wszyscy nachodzcy razem wzieci!

Coś się chyba nie zgadza. Z tabelki wynika, że podejrzanych uchodźców jest 7,2% od 6.483 (całości przestępstw) - 468. Podejrzanych Polaków jest 9,4% od 4.286 (przestępstw popełnionych przez nie Niemców) - 404.

A ile procentowo jest uchodźców w Niemczech a ile Polaków?

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Jeszcze raz, jak jakiś idiota na ulicy będzie rozdawał pieniądze bez żadnych pytań to weźmiesz czy nie?

Zwłaszcza, że wcześniej Ci je ukradł, z nawiązką.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Coś się chyba nie zgadza. Z tabelki wynika, że podejrzanych uchodźców jest 7,2% od 6.483 (całości przestępstw) - 468. Podejrzanych Polaków jest 9,4% od 4.286 (przestępstw popełnionych przez nie Niemców) - 404.
A ile procentowo jest uchodźców w Niemczech a ile Polaków?

Ile jest procentowo uchodzcow a ile Polakow, to nie wiem, ale masz racje, Polskich przestepcow bylo mniej bo tylko 404 w porownaniu z 468 uchodzcami
40 minut temu, Lech36 napisał:

I znowu prymitywny/propagandowy sposób myślenia typowy dla fanów PiS. Branie to nie jest cecha przypadająca na jakiegoś członka jakiejś partii. Skłonność do brania to cecha wielu ludzi, którzy jak zobaczą banknoty to nie potrafią się pohamować żeby je przytulić. Państwo powinno te skłonności kontrolować, ale ponieważ państwo PiS też sobie bierze (ale nie kradnie) to temat jest za zasłoną milczenia. Po prostu w Polsce prawie wszyscy sobie biorą, ale nie kradną, choć oczywiście żeby sobie wziąć trzeba najpierw komuś zabrać, ale nie ukraść. Uczciwi w tym kraju to frajerzy. Na koniec zbierze im ich oszczędności Glapcio, ale nie ukradnie tylko sobie weźmie (różnica pomiędzy inflacją a oprocentowaniem w bankach).

W Polsce stan świadomości jest taki, że branie (np. łapówek) ma szerokie przyzwolenie społeczne. Wśród zwolenników każdej bez wyjątku partii. Rozumiem, że nie przytulasz banknotów rozdawanych przez PiS. Pewnie dla tego, że ci nie przysługują. 

I przypominam, że

50 minut temu, Zyzol napisał:

PO i Trzaskowski są za utrzymaniem PiS-owskiego rozdawnictwa. 

19 minut temu, Zyzol napisał:

W Polsce stan świadomości jest taki, że branie (np. łapówek) ma szerokie przyzwolenie społeczne.

Tak wiem, dlatego "łapówki" rozdawane przez PiS "ciemnemu ludowi" mają takie wzięcie. Potem "ciemny lud" przymyka oko na to że władcy też sobie "biorą" z tym że rząd brania jest na dużo wyższym poziomie. Tak w krótki czasie powstaną fortuny rodzinne. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

42 minuty temu, Edition napisał:

Powinniśmy być mądrzy przed szkodą i brać naukę z doświadczeń innych.

Kasa blokuje rozsądek. Zwłaszcza w Polsce. PiS o tym wie i sypie te "ziarenka" (dla kur) bez skrupułów i ograniczeń.  

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 minutę temu, Edition napisał:

Tak jak to miało miejsce za poprzedniej koalicji rządowej.

Teraz jest dużo, dużo gorzej. Poprzedników mogła ścigać prokuratura, teraz prokuratura ściga tylko tych których wskaże przewodnia siła narodu czyli PiS.

2 minuty temu, Edition napisał:

Niestety to efekt lat zaniedbań i radzieckiej okupacji...

Można też sięgnąć dalej nie tylko do tych najnowszych czasów z historii.

Czy ja wiem? Pan Seremet nie był taki znowu neutralny. Na papierze było rozdzielenie prokuratury od ministra a w rzeczywistości. . . Także w temacie politycznym jedni i drudzy mają swoje zasługi i czerwone uszy...

Wystarczy poczytać zestawienie afer i aferek z poniższego zestawienia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To prawda , jest to ciąg zdarzeń na przestrzeni wieków. Początków kłopotów dopatrywał bym się w rozbiciu dzielnicowym.  W mojej ocenie to bardzo zmieniło na gorsze sytuacje i miało wprost wpływ na dalsze losy kraju.

Z tego może wynikać że Polak dywersję i złodziejstwo ma we krwi. Ups przepraszam, nie złodziejstwo tylko branie sobie ?.

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Tak wiem, dlatego "łapówki" rozdawane przez PiS "ciemnemu ludowi" mają takie wzięcie. Potem "ciemny lud" przymyka oko na to że władcy też sobie "biorą" z tym że rząd brania jest na dużo wyższym poziomie. Tak w krótki czasie powstaną fortuny rodzinne. 

Praktyka w Polsce po 1989 roku dowiodła, że najpierw władza brała, a ciemny lud miał z tego gówno. Wiec nie ma się co dziwić, ze poleciał na ochłapy dawane mu przez PiS.

To nie ciemny lud kłócił się miedzy sobą o niedopłaty, jak pewien słynny przedsiębiorca-filantrop z pewnym słynnym generałem-asem wywiadu o jeden milion zielonych. I popatrz, że nawet skarbówka się taka kłótnia nie zainteresowała. 

15 minut temu, Zyzol napisał:

To nie ciemny lud kłócił się miedzy sobą o niedopłaty

Jakie niedopłaty? Ludzie mają zarabiać pracą a nie czekać na zrzuty od państwa. Na tym właśnie polega ciemnota ludu że nie rozumie co to gospodarka.

8 minut temu, Lech36 napisał:

Ludzie mają zarabiać pracą a nie czekać na zrzuty od państwa.

Polak ciężko pracuje od zawsze , a ty chcesz zaprząc jeszcze do roboty dzieci i starców .

KALIBER vel rydz .

• Moderatorzy

Panowie !!!

W związku ze zbliżającymi się wyborami prezydenckimi będzie obowiązywać cisza wyborcza , która rozpocznie się 27.06.2020 godzina 00:00.

Być może część wątków zostanie profilaktycznie zamknięta do niedzieli wieczór, natomiast kto będzie w tym czasie  łamał ciszę wyborczą, wszczynał bądź uczestniczył w politycznych pyskówkach na forum dostanie punkty karne, blokady i bany.

Bardzo proszę o kulturę, dystans i wstrzemięźliwość polityczną we wpisach.

Naszej radości damy upust w niedzielę wieczorem.

Pozdrawiam Piotrek.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Śmieszy mnie, gdy miłośnicy pisu, nienawidzący Niemców, wychwalają Trumpa, bo....W 1885 jego dziadek, Friedrich Drumpf, mając 16 lat, wyemigrował z położonej w południowo-zachodnich Niemczech wsi Kallstadt do Stanów Zjednoczonych. W USA w podaniu do władz migracyjnych swoje nazwisko zapisał w postaci Trumpf (w późniejszych latach zaczął używać zanglicyzowanej formy Trump, zmienił także imię na Frederick)

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Jakie niedopłaty? Ludzie mają zarabiać pracą a nie czekać na zrzuty od państwa. Na tym właśnie polega ciemnota ludu że nie rozumie co to gospodarka.

Jesteś ciemniejszy od dyżurnego na Bocznicy ciemnego luda.! ?

49 minut temu, Edition napisał:

W polityce nie ma nic za darmo , tylko kasa i wszyscy o tym wiedzą. Byznes musi sie opłacać a nikt za darmo nie będzie komuś robić dobrze...

A debile się cieszą jak rozumiem że Duda wciska Trumpowi kasę za poklepanie po plecach.

A miało być wstawanie z kolan. To gdzie ono jest Panie Edison???

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

No o mamy II turę. . . Szkoda , hmmm

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

=================================

pierwszy etap wyborów za nami . Przed nami ostra rywalizacja pomiędzy A Dudą czyli człowiekiem na którego Ja głosuje a Panem Rafałem Trzaskowskim na którego nie zagłosuje :) .....

================================================

Co wam serce podpowiada ? kto wygra ?

==================

inaczej .....dlaczego To  sie stanie ? Co sie stanie ? Dla jednych oczywiste dla innych zaskoczenie :)

Pozdrawiam zwolenników PiSu , Pana Dudy  ,tu ich niewielu jest ale są,,, i pozdrawiam Tu też wiekszość ,czyli zwolenników PO czyli zwolennikow pana Trzaskowskiego .....

Nie trzeba byc zwolennikiem PISu, by wiedziec, ze A. Duda wygra.

I nie, to nie bedzie zadne zaskoczenie.

A dlaczego? Bo wiekszosc Polakow lubi takich jak A. Duda.

A kto to jest ta wiekszosc? Patrz ponizej. Ta analiza/statystyka mowi sama za siebie

11 minut temu, remak123 napisał:

Ochlokracja górą niestety emoji19.png

Ukryta Zawartość

bądż z Nami do końca !!!!! i obserwuj co sie stanie !!!!!

Po finale drugiej tury wytatuuj sobie te tabele na piersiach swoich ,nie zrobisz tego bo sam bedziesz sie tego wstydził i bedziesz kombinował jak tu sie wycofać z tego .

remak123 ,,,ale fajnie ze jesteś z nami :)

Może remak123 ,przesadziłem z tym ze po wyborach sprzedasz swoich ,przepraszam za to .Ale na pewno doznasz goryczy przegranej .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg

czasem trzeba napisać coś troszke ostrzej i zdarza sie to że tak robie .

Zliczając złożeczenia ,ubliżenia ,próby poniżania jakie tu zebrałem ,jestem mistrzem swiata .....

A ze czasem odpowiem ostrzej ,no odpowiem ....nie jestem automatem a człowiekiem i czasem musze ostrzej odpowiedziec . .....

Oczywiście to nie zmienia wyników wyborów jakby to Inni chcieli:)

Jak obecnie gotują sie i panikują stronnicy Pana Trzaskowskiego? Niech sie gotują w swoich panikach ......

Po finale drugiej tury wytatuuj sobie te tabele na piersiach swoich ,nie zrobisz tego bo sam bedziesz sie tego wstydził i bedziesz kombinował jak tu sie wycofać z tego .  

A dlaczego i czego mial by sie wstydzic? Przeciez to nie on wybierze Dude i nie on odpowiada za poziom tych z prawej strony

Znasz to powiedzenie o muchach?

„Czy miliony much moga sie mylic?“

3 minuty temu, xajas napisał:

A dlaczego i czego mial by sie wstydzic?

Znasz to powiedzenie o muchach?

„Czy miliony much moga sie mylic?“

Nie rób tego tatuażu ,zartowałem ,niechce abyś sie oszpecał w imie polityki .....

nie wstydz sie ,to jasne ,Za Kogo Ty Mnie Masz ?

Bo zagralem twoim słownictwem i twoimi sposobami ? I co ?

Kto tu za chwile okaże sie kłamcą ?Już za dwa tygodnie ?

Nie rób tego tatuażu ,zartowałem ,niechce abyś sie oszpecał w imie polityki ..... nie wstydz sie ,to jasne ,Za Kogo Ty Mnie Masz ?

Bo zagralem twoim słownictwem i twoimi sposobami ? I co ?

Kto tu za chwile okaże sie kłamcą ?Już za dwa tygodnie ?

Nie, to ja zagralem twoim slownictwem (wtedy latwiej ci zrozumiec o czym mowie).

Za kogo ja ciebie mam? Raczej za kogos z tej prawej strony.

Co ma wygrana za dwa tygodnie z klamcami?

============================================

Ja wiem ze fora tego typu to skupiska intelektualistów tak z grubsza oceniając i spoko ,super ....

Nie zamierzam wywracać waszego świata ,to nie Ja to robie a sam przebieg wydarzeń .....

kiedyś moim marzeniem było należeć do swiata intelektualistów ........Należe do Niego a jednocześnie nie chce jeśli jest to wiat kłamstw i wykożystywania innych ludzi

3 minuty temu, xajas napisał:

Co ma wygrana za dwa tygodnie z klamcami?

To proste ,to co pisza tobie podobni i ty osobiscie nie sprawdzi sie .....

Należe do Niego a jednocześnie nie chce jeśli jest to wiat kłamstw i wykożystywania innych ludzi

No to mamy wspolne, tylko ze mamy rozne zdanie o tym, kto tu kogo wykorzystuje

To proste ,to co pisza tobie podobni i ty osobiscie nie sprawdzi sie ..... 

Czyli uwazasz ze Duda nie wygra? Bo ja osobiscie pisalem ze wygra. Jako intelektualista musisz troche uwazniej czytac co inni pisza
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.