Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-21 2:58
https://dane.gov.pl/pl

Najlepsze, że jeszcze zima się nie zaczęła, a już planują całkowity lockdown, chwilowo spadnie ilość zachorować, z miesiąc będzie spokój, a potem znów wysp zachorowań. I co znowu lockdown i tak w kółko? 

Najpierw rządzące sk***ysyny sieją panikę opartą na bezczelnych kłamstwach i manipulacjach, rozbijają resztki więzi społecznych, uniemożliwiają ludziom normalne życie, doprowadzają do tragedii – a potem się dziwią, że ludzie srają w majtki na samą myśl o "koronawirusie", którego nikt nie widział, za to widzą "pandemię" tam, gdzie jej nigdy nie było. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kobieta upadła tuż obok dworca. Na miejscu było kilku świadków. Ich reakcja jest wręcz zatrważająca. Niewiarygodne, że taka sytuacja miała miejsce.

Dramatyczne zdarzenie miało miejsce w Tarnowskich Górach. Wedle raportu jednego z lokalnych portali, doszło do niego w czwartek 5 listopada późnym popołudniem obok dworca autobusowego. Świadkowie zdarzenia opisali całą sytuację.

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

34 minuty temu, Prewwit napisał:

potem znów wysp zachorowań. I co znowu lockdown i tak w kółko? 

W kolejnym roku zapewne kolejny wirus i też epidemia.

Przecież cel jest polityczno gospodarczy.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

24 minuty temu, MSki napisał:

"Wojewoda mazowiecki Konstanty Radziwiłł - jak informują media - zalecił samorządom wstrzymanie w szpitalach "niemal wszystkich świadczeń opieki zdrowotnej" innych niż leczenie COVID-19...

Zajebiście, niech jeszcze wprowadzą zakaz chorowania, na choroby inne niż korona? Będzie jeszcze dużo większy wysyp ilości zgonów na pozostałe choroby.

31 minut temu, Amator 2b napisał:

Najpierw rządzące sk***ysyny sieją panikę opartą na bezczelnych kłamstwach i manipulacjach, rozbijają resztki więzi społecznych, uniemożliwiają ludziom normalne życie, doprowadzają do tragedii – a potem się dziwią, że ludzie srają w majtki na samą myśl o "koronawirusie", którego nikt nie widział, za to widzą "pandemię" tam, gdzie jej nigdy nie było. 

Ukryta Zawartość

Kobieta upadła tuż obok dworca. Na miejscu było kilku świadków. Ich reakcja jest wręcz zatrważająca. Niewiarygodne, że taka sytuacja miała miejsce.

Dramatyczne zdarzenie miało miejsce w Tarnowskich Górach. Wedle raportu jednego z lokalnych portali, doszło do niego w czwartek 5 listopada późnym popołudniem obok dworca autobusowego. Świadkowie zdarzenia opisali całą sytuację.

Tak znisczyli (póki co) relacje międzyludzkie. Tymczasem, wielu omotanych i otumanionych medialną propagandą, wręcz bije im brawo. To niepawdopodobne i niesamowite! A zarazem podobne do aplauzu, który wtórował (mam nadzieję) nierządom picowników.

Mój osobisty przypadek, dosłownie sprzed godziny, ten fakt potwierdza.

Otóż, dziś przed południem zawiozłem auto do mechanika, by wymienił mi gumę na przegub. Niestety, zapomniał on o metalowych opaskach, które natychmiast pojechałem zakupić w pobliskim mtoryzacyjnym.

Przy próbie wejścia do sklepu (są dwa schodki i podest z płytek ceramicznych - brak poręczy czy barierek, których można się chwycić), poślizgnąłem się i wylądowałem na plecach, spadając z mokrego i śliskiego podestu (na szczęście z poziomu jedynie dwóch schodów). Myślicie, że sprzedawca ruszył na pomoc? Nic z tych rzeczy! Przyglądał się tylko zza lady  (oczywiście w maseczce), oddzielony dodatkowo biało-czerwoną taśmą.

Wygramoliłem się, otrzepałem i wstałem (na szczęcie chyba bez urazów). I już dużo ostrożniej wchodziłem. Po kilku próbach (byłem już przestraszony) udało się! Uff.

Zwróciłem uwagę też, że jak płaciłem kartą - sprzedawcy o mało ręki nie wystarczyło, by nie był za blisko mnie.

Na szczęcie - rzucił na pożegnanie - "Niech Pan uważa".

Super jest:) Tak fajnie "pandemicznie". Umrzesz na oczach ludzi, a nikt nawet ci ręki nie poida..

O to chodzi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

34 minuty temu, Prewwit napisał:

niech jeszcze wprowadzą zakaz chorowania, na choroby inne niż korona

Takiego zakazu z pewnością nie będzie, bo im właśnie o to chodzi, by ludzie chorowali i umierali.

Znany recenzent smaków piwa Kopyra złapał koronawirusa ale twierdzi że stracił tylko węch :

Edytowane przez Krak_oN
1 godzinę temu, Prewwit napisał:

Najlepsze, że jeszcze zima się nie zaczęła, a już planują całkowity lockdown, chwilowo spadnie ilość zachorować, z miesiąc będzie spokój, a potem znów wysp zachorowań. I co znowu lockdown i tak w kółko? 

Nic nie spadnie. Rośnie fala zgonów wywołanych półrocznym paraliżem służby zdrowia.

-----------------------------------------------

A teraz wszystkie lemingi modlące się do covidowego bożka niech obejrzą jaki armageddon ma miejsce w Szwecji ?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Godzinę temu, zukzukzuk napisał:

Tak znisczyli (póki co) relacje międzyludzkie. Tymczasem, wielu omotanych i otumanionych medialną propagandą, wręcz bije im brawo. To niepawdopodobne i niesamowite! A zarazem podobne do aplauzu, który wtórował (mam nadzieję) nierządom picowników.

Mój osobisty przypadek, dosłownie sprzed godziny, ten fakt potwierdza.

Otóż, dziś przed południem zawiozłem auto do mechanika, by wymienił mi gumę na przegub. Niestety, zapomniał on o metalowych opaskach, które natychmiast pojechałem zakupić w pobliskim mtoryzacyjnym.

Przy próbie wejścia do sklepu (są dwa schodki i podest z płytek ceramicznych - brak poręczy czy barierek, których można się chwycić), poślizgnąłem się i wylądowałem na plecach, spadając z mokrego i śliskiego podestu (na szczęście z poziomu jedynie dwóch schodów). Myślicie, że sprzedawca ruszył na pomoc? Nic z tych rzeczy! Przyglądał się tylko zza lady  (oczywiście w maseczce), oddzielony dodatkowo biało-czerwoną taśmą.

Wygramoliłem się, otrzepałem i wstałem (na szczęcie chyba bez urazów). I już dużo ostrożniej wchodziłem. Po kilku próbach (byłem już przestraszony) udało się! Uff.

Zwróciłem uwagę też, że jak płaciłem kartą - sprzedawcy o mało ręki nie wystarczyło, by nie był za blisko mnie.

Na szczęcie - rzucił na pożegnanie - "Niech Pan uważa".

Super jest:) Tak fajnie "pandemicznie". Umrzesz na oczach ludzi, a nikt nawet ci ręki nie poida..

O to chodzi?

trzeba bylo go opier....za śliskie schody bo to jego domena

34 minuty temu, Yodzisław napisał:

-----------------------------------------------

A teraz wszystkie lemingi modlące się do covidowego bożka niech obejrzą jaki armageddon ma miejsce w Szwecji ?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

normalność  ludzie kręcą telefonem jako wielką sensację,  do czego to doszło  ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 5.11.2020 o 20:37, zukzukzuk napisał:

A ja wątpię w to, co piszesz.

Problem w tym (moim zdaniem), że siedzący do góry, mają pokazać ludziom, że chcą i mogą "pomóc" (respiratory, potem szczepionka). Dlatego MUSZĄ być covidowcy.

Rządzący grają altruistów, którym bardzo zależy na ogóle i najważniejsze - mogą im niby pomóc (Im.in. resttrykcjami i zamordyzmemi!). Ustalają więc prawo, które nas "uratuje". Warunek? Mamy ich słuchać! 

Raczej wiedzą (a może niektórzy i nie), że są tylko narzędziem, w rękach innych.

Niejako przy "okazji" umiera wiele więcej ludzi. Następuje to głównie przez  EWIDENTNE zaniedbania tzw. służby zdrowia, która powoli przestaje pomagać ludziom chorym na coś innego niż Covid 19. O tym FAKCIE - raczej cisza.

Wiele szpitali już przemianowano, a  karetki dalej jeżdżą jak szalone z umierającymi, ratownicy medyczni są oszołomieni i ogłupiali. 

Statystyki pokazują (a media, na podstawie tychże, trąbią o rzekomym zagrożeniu epidemią), że znacznie więcej ludzi umiera. To pasuje jak najbardziej rządzącym. Mówią - to wina covida! I tak kółko się zamyka. Cwaniaki...

Mamy epidemię i trzeba wprowadzić lockown, gdy liczba zakażonych Covidem wynosić będzie ponad 75 na 100.000 osób - ogłasza w ostatnich dniachMateuszek-kłamczuszek.

Przypominam: to 0,00075 % populacji "zarażonej"!  Z tej liczby zmarło "już" ok. 1,2 mln ludzi na świecie (co najmniej połowa, to ściema), co daje jakieś 0,00015% ogółu. Wow!

O prawdziwych, minionych epidemiach sprzed wieków, które miały miejsce w dziejach ludzkości, nawet się nie wspomina.

P.S.

Dziś się dowiedziałem, że jadąc rowerem trzeba mieć założoną maseczkę. Ponoć, ta maseczka nie obowiązuje, gdy jedziemy na koniu. Czy to prawda?

To tylko sucjalizm w akcji a socjalizm to jedna wielka patologia co widać przy covid. W socjalizmie nie liczą się koszty trzeba wszystkich ratować. Nawet jeśli ratując 100 covidian w efekcie umrze 200 i zbankrutuje 300.

chwilowy brak działalności w audio.

49 minut temu, Yodzisław napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trup ściele się gęsto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak widac nie trzeba byc specjalistą z branży pogrzebowej, zeby sobie samemu obliczyć ze znaczny wzrost liczby zgonów w październiku  to wynik  nie covida tylko "walki" z nim...

a będzie gorzej 

Ukryta Zawartość

58 minut temu, antymalkontent napisał:

To tylko sucjalizm w akcji a socjalizm to jedna wielka patologia co widać przy covid. W socjalizmie nie liczą się koszty trzeba wszystkich ratować. Nawet jeśli ratując 100 covidian w efekcie umrze 200 i zbankrutuje 300.

No przecież w Szwecji jest socjalizm a u nas się skończył ponad 5 lat temu.  Chyba za mało się modlimy, panowie....

Godzinę temu, antymalkontent napisał:

Jest tak, jak piszesz.

Wygląda na to, że rządy na świecie są kupione (kolejny dowód plandemii) i robią tak jak w ZSRR. Czyli, by było "po socjalistycznemu". W innych dziedzinach życia, poczynając od handlu, mamy już dawno zgniły (jak to mówią) kapitalizm.

Edytowane przez zukzukzuk

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

3 godziny temu, zukzukzuk napisał:

znisczyli (póki co) relacje międzyludzkie. Tymczasem, wielu omotanych i otumanionych medialną propagandą, wręcz bije im brawo. To niepawdopodobne i niesamowite! 

Układ zamknięty i cała reszta czyli my, czyli plebs.

Uruchom wyobraźnię i izolatoria dla milionów - w przyszłym roku przybędzie zapewne kolejna panika epidemiczna.

Na tym polega dyktatura sanitarna - na układzie zamkniętym - akcja vs reakcja.

Oczywiście, że to przewał gospodarczo polityczny - gdzieś w trakcie tego procesu tkwimy.

a wczoraj o godz 19 rząd doszedł do wniosku że jednak meble doskonale przenoszą wirusa i wbrew zapowiedziom znienacka zamknął branżę meblowa

12 minut temu, jar1 napisał:

prawdziwi Polacy nie boją się covida tylko kobiet. ?

jak kobieta ma przewagę liczebną tak na oko 90-100 nad Polakiem ? 

Ale się narobiło...

"Warszawski sąd okręgowy utrzymał w sobotę decyzję prezydenta stolicy o zakazie organizacji planowanego na 11 listopada Marszu Niepodległości. Postanowienie sądu jest nieprawomocne. Organizatorzy marszu zapowiedzieli złożenie zażalenia."

Godzinę temu, costa brava napisał:

meble doskonale przenoszą wirusa

Trzech dni nie przetrwa poza nosicielem (albo będzie inna prawdziwsza wersja że dłużej).

Któż to wie ?

Gospodarka ma być zdalna i wirtualna.

Np. praktyczna nauka zawodu budowlańca tak się odbywa.

10 minut temu, jar1 napisał:

Ale się narobiło...

"Warszawski sąd okręgowy utrzymał w sobotę decyzję prezydenta stolicy o zakazie organizacji planowanego na 11 listopada Marszu Niepodległości. Postanowienie sądu jest nieprawomocne. Organizatorzy marszu zapowiedzieli złożenie zażalenia."

ale oni są denni, takich rzeczy sie nie zglasza tylko robi spontanicznie  ?

wtedy jest legalnie i policja nie interweniuje 

4 minuty temu, costa brava napisał:

ale oni są denni, takich rzeczy sie nie zglasza tylko robi spontanicznie  ?

wtedy jest legalnie i policja nie interweniuje 

Tego się tak prosto nie da, bo PiS zarejestrował, jako cykliczny. 

1 godzinę temu, costa brava napisał:

a wczoraj o godz 19 rząd doszedł do wniosku że jednak meble doskonale przenoszą wirusa i wbrew zapowiedziom znienacka zamknął branżę meblowa

Cyrk, z dnia na dzień zamykają sklepy meblowe, teraz artykuł że może otworzą:

Ukryta Zawartość

Na jakiej podstawie w ogóle stwierdzono, że galerie handlowe to wylęgarnie wirusa?

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Prewwit napisał:

Cyrk, z dnia na dzień zamykają sklepy meblowe, teraz artykuł że może otworzą:

Ukryta Zawartość

Na jakiej podstawie w ogóle stwierdzono, że galerie handlowe to wylęgarnie wirusa?

Wszystko powinno być otwarte jak ktoś chce niech chodzi bez maseczki czy czego tam , powinna zostać utworzona baza gdzie taka osoba i jej  rodzina  wypełnia deklarację DNR i nie ma żadnego ratowania 

Ukryta Zawartość

10 minut temu, jar1 napisał:

Ale kościoły są czyste. 

Nie nie są, tylko nie wiem jak w innych tam gdzie mieszkam do kościoła chodzi teraz nikły procent tego co zwykle a mieszkam 50-70 m od kościoła , nijak to się ma do niedziel w centrach handlowych 

30 minut temu, jarekb napisał:

Wszystko powinno być otwarte jak ktoś chce niech chodzi bez maseczki czy czego tam , powinna zostać utworzona baza gdzie taka osoba i jej  rodzina  wypełnia deklarację DNR i nie ma żadnego ratowania 

Ja maseczkę noszę cały czas, dla mnie nie ma problemu z tym. Szkoły, czy kościoły powinny być zamknięte, ale od zamykania sklepów istotnych dla gospodarki bym był daleki, ponieważ to jest źródło finansowania wszystkiego, w tym służby zdrowia. Zamknięcie sklepu, to nie tylko ludzie w nim pracujący, ale firmy transportowe dostarczające towar, magazyny na ich towar, producenci tego towaru. Popchnij jedną kostkę domina, a skutek że reszta obok niej tej leży.

10 minut temu, Prewwit napisał:

Ja maseczkę noszę cały czas, dla mnie nie ma problemu z tym. Szkoły, czy kościoły powinny być zamknięte, ale od zamykania sklepów istotnych dla gospodarki bym był daleki, ponieważ to jest źródło finansowania wszystkiego, w tym służby zdrowia. Zamknięcie sklepu, to nie tylko ludzie w nim pracujący, ale firmy transportowe dostarczające towar, magazyny na ich towar, producenci tego towaru. Popchnij jedną kostkę domina, a skutek że reszta obok niej tej leży.

i masz rację , dlatego napisałem to co napisałem , pełna odpowiedzialność za swoje czyny ,tak samo nie ratował bym samobójców , ''albo jesteś facet albo nie''

Edytowane przez jarekb
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.