Skocz do zawartości
IGNORED

....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?

Rekomendowane odpowiedzi

Warszawski Klub Audiofila i Melomana, był, jest i mam nadzieję jeszcze długo będzie. Twonk, pozdrawiam. Mam nadzieję,  że przyjdzie taki czas, że będzie można podróżować i spotkamy się.
Sorry za off top.

Każdy to wie. Każdy zainteresowany też wie, że zmieniła się nieco w nim forma i pewne zasady.
21 minut temu, Jamówię napisał:

Na nic nie odpowiedziałeś branżysto. Nie rozumiesz pisanego i nie potrafisz liczyćvdo dwóch. Czas jest dziś nacwagę złota,dlatego trafiasz do galerii ignorowanych z tobie podobnymi spamerami. Bye...

Michał, proszę przyhamuj....

57 minut temu, piorasz napisał:

Dla ścisłości kilka razy po około minucie z różnym repertuarem słuchałem.

....masz wyrobioną opinię i nic mi do tego....cóż mogę więcej powiedzieć....jeżeli dalej będziesz oceniał sprzęt po minucie to trudno Ci będzie nalezć rozmówcę....

Godzinę temu, piorasz napisał:

Widzisz jedno nas różni. 

...myślę że więcej nas różni....jak sam napisałeś jesteś niedowiarkiem, powiem więcej jesteś nazbyt podejrzliwy i dlatego chciałem by twoja małżonka dała tobie boksa...może inaczej....nie ja ubiłem siekierą staruchę i jej siostrę więc nie masz powodu bawić się w Porfirego....

Godzinę temu, piorasz napisał:

Były już na forum Szymony, Kaim-y i inni.
Rozumiem, że chcesz zapełnić pustkę jaka po nich powstała. Rób to nadal. Nie mam nic przeciw. Tylko pozwól też innym powiedzieć swoje zdanie - nawet jeśli jest skrajne od Twojego i uszanuj to a nie krytykuj.

....trochę to wyszło że mój wątek to taka zapchajdziura - inaczej to widzę, ale niech tam.....jakby to ode mnie zależało to Szymon byłby na forum - miałbym okazję porozmawiać z nim  na temat m40.1 i Ktemy....

..

26 minut temu, Miroslav1 napisał:

....masz wyrobioną opinię i nic mi do tego....cóż mogę więcej powiedzieć....jeżeli dalej będziesz oceniał sprzęt po minucie to trudno Ci będzie nalezć rozmówcę....

W zasadzie Mirek, to na publicznym forum większość opinii należy uznać jako całkowicie bezwartościowe. Gdyby się przejmować i nie kupować marek, które są uznawane za takie, że "nie grają" to musielibyśmy praktycznie nic nie kupować. Transparent, Mcintosh, Krell itd. przecież to wszystko są śmieci. Ja mam wrażenie, że jak ktoś publicznie mocniej opluje i bardziej coś wypunktuje, to myśli, że jest uznany za większego eksperta. 

Zresztą forum, to i tak jest drobiazg. Większy stopień wtajemniczenia i publicznego uznania można zyskać na zamkniętym pokazie. Nie ma to jak być gdzieś zaproszonym, dostać nawet lampkę szampana, zostać w miły sposób przywitany z uśmiechem i uściskiem dłoni i po pierwszym takcie wyskoczyć od razu NIE GRA! 

Tutaj podobnie każdy detal jest od razu powodem do szyderstwa i złośliwości. Tak więc jedynie można do tego podejść z uśmiechem  i współczuciem ... ? 

Edytowane przez Roxi

Pewnie wielu z nas trudno się przyznać, nawet przed samym sobą, że dają się nabierać i naciągać tym złodziejskim producentom.....

a tak się dzieje ze wszystkimi, czy kupują Transparenty, Electro, Krella czy Harbetha (chociaż już dawno spece ogłosili, że ten badziew to napewno nie może dobrze odtwarzać muzyki;-) czy zlecają sobie znanym fachowcom indywidualne projekty...... to w sumie to samo, tylko mając wyjątkowy produkt, na którego kształt miało się wpływ, człowiek-właściciel- prawie współtwórca, ma poczucie, że tutaj to nie dałem się zrobić  w bambuko;-)

Więcej luzu i spokoju bo Wam enegrii braknie na sylwestrowe szaleństwa;-)

a za darmo nie ma nic:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
46 minut temu, piorasz napisał:

Każdy to wie. Każdy zainteresowany też wie, że zmieniła się nieco w nim forma i pewne zasady.

Czyli jednak nic nie wiesz :).

@Miroslav1

Przepraszam, to był ostatni raz.

Edytowane przez passer

Przekazuj obiektywnie swoje subiektywne oceny.

Nie ma to jak być gdzieś zaproszonym, dostać nawet lampkę szampana, zostać w miły sposób przywitany z uśmiechem i uściskiem dłoni i po pierwszym takcie wyskoczyć od razu NIE GRA! 

To zależy w jakim celu odbywa się spotkanie. Jeśli ma być pokaz nowo kupionego sprzętu to gospodarz powinien być na to przygotowany. Jeśli zależy mu tylko na pochlebnych opiniach to musi dobrze wyselekcjonować gości.

My w swoim gronie spotykamy się posłuchać dobrej muzyki, napić się whisky i pogadać o muzyce. Pieprznie nonstop o sprzęcie nas nie interesuje.

19 minut temu, tomek7776 napisał:

swieta sie zblizaja.moze tak koledzy ludzkim glosem tu.......

zawieszenie broni.

pewnie że tak zrobimy....coby poprawić nastrój....mój ulubiony cytat...

- To wódka - zapytała Małgorzata 

- na litość boską , królowo czy ośmieliłbym się nalać damie wódkę ? 

- to jest czysty spirytus ? 

A waśnie przykład kolegi Twonka. Razem z misiomorem od lat budują pojedyncze pary kolumn, nie dla biznesu, a dla dobrego dźwięku. I ich kolumny grają bardzo dobrze. Nawet jedne miałem u siebie i byłem bardzo miłe zaskoczony. I wiem, że do strojenia podchodzą kilka razy, aż uzyskają to co chcą uzyskać w kwestii dźwięku. I to jest taki przykład o którym pisałem. Wiele dróg prowadzi do Rzymu, a taka to tylko jedna z nich, ale godna uwagi. I pisanie negatywnie i z szyderą o tego typu projektach czy inicjatywach, co ma tu miejsce, nie jest ani słuszne ani właściwe.

Edytowane przez sly30
13 minut temu, sly30 napisał:

A waśnie przykład kolegi Twonka. Razem z misiomorem od lat budują pojedyncze pary kolumn, nie dla biznesu, a dla dobrego dźwięku. I ich kolumny grają bardzo dobrze. Nawet jedne miałem u siebie i byłem bardzo miłe zaskoczony. I wiem, że do strojenia podchodzą kilka razy, aż uzyskają to co chcą uzyskać w kwestii dźwięku. I to jest taki przykład o którym pisałem. Wiele dróg prowadzi do Rzymu, a taka to tylko jedna z nich, ale godna uwagi. I pisanie negatywnie i z szyderą o tego typu projektach czy inicjatywach, co ma tu miejsce, nie jest ani słuszne ani właściwe.

A ile nerwów by ludzie zaoszczędzili zdrowia kupując w sklepie towary gotowe z gwarancja a nie zlecali ich forumowym fachowcom? Stoliki złe pospawane, brumiące preampy, kolumny. Nieodebrane telefony itd. Później nawet w rozliczeniu często się tego pozbyć nie można. Jedynie rozmontować na komponenty albo komuś za darmo podarować trzeba ?

Edytowane przez Roxi
A ile nerwów by ludzie zaoszczędzili zdrowia kupując w sklepie towary gotowe z gwarancja a nie zlecali ich forumowym fachowcom? Stoliki złe pospawane, brumiące preampy, kolumny. Nieodebrane telefony itd. Później nawet w rozliczeniu często się tego pozbyć nie można. Jedynie rozmontować na komponenty albo komuś za darmo podarować trzeba
Skąd Ty to znasz... :)
Sam serwisujesz sprzęt u kogoś kto nie odbiera telefonów, zwodzi, zwleka.. Rozmawialiśmy o tym. Wystarczy znaleść kogoś kto sprosta Twoim wymaganiom. Ja takich znalazłem. Stolik też stoi u mnie od paru dni pięknie pospawany, wyszlifowany i dopasowany. I co najważniejsze to za rozsądne pieniądze. Kto szuka kłopotów to je znajdzie. Ja z "kłopotami" szybko się żegnam i nie wracam do nich.
Nie rozumiem zupełnie Twoich narzekań.
6 minut temu, piorasz napisał:

Skąd Ty to znasz... ?
Sam serwisujesz sprzęt u kogoś kto nie odbiera telefonów, zwodzi, zwleka.. Rozmawialiśmy o tym. Wystarczy znaleść kogoś kto sprosta Twoim wymaganiom. Ja takich znalazłem. Stolik też stoi u mnie od paru dni pięknie pospawany, wyszlifowany i dopasowany. I co najważniejsze to za rozsądne pieniądze. Kto szuka kłopotów to je znajdzie. Ja z "kłopotami" szybko się żegnam i nie wracam do nich.
Nie rozumiem zupełnie Twoich narzekań.

Piorasz, nie prowokuj mnie, bo później znowu będziesz musiał na mnie pisać donosy, a ja mam już świąteczna atmosferę.

Edytowane przez Roxi
7 godzin temu, Roxi napisał:

Można też założyć jakiś mały kościół i samemu w nim msze odprawiać do swoich wyznawców.

Oraz korzystać ze zwolnień podatkowych - przede wszystkim! ?

Piorasz, nie prowokuj mnie, bo później znowu będziesz musiał na mnie pisać donosy, a ja mam już świąteczna atmosferę.
Ciebie już chyba całkiem pogięło. Gdzie Ty tu widzisz prowokację. Proszę wyjaśnij publicznie bo ja widzę jakieś dziwne fatum wisi nad moją osobą.
Donosy to chyba Ty piszesz. Ja walę w ryja a nie donoszę!
Godzinę temu, tomek7776 napisał:

swieta sie zblizaja.moze tak koledzy ludzkim glosem tu.......

zawieszenie broni.

No brawo, wyśmienity wpis

Najpierw dajesz polubienia za obrażanie a za chwile taki tekst, ..........

2 minuty temu, piorasz napisał:

Ciebie już chyba całkiem pogięło. Gdzie Ty tu widzisz prowokację. Proszę wyjaśnij publicznie bo ja widzę jakieś dziwne fatum wisi nad moją osobą.
Donosy to chyba Ty piszesz. Ja walę w ryja a nie donoszę!

Zostawmy to już lepiej i nie róbmy śmietnika. Jak chciałem wstawić w klubie Dynaudio zdjęcie zmodyfikowanych zwrotnic, to dostałem w prywatnej rozmowie informacje od admina, ze mam sobie ja wkleić w sekcji DIY, która ma zresztą bardzo duża oglądalność. Myśle, ze tam jest dobre miejsce o tych projektach. Jeśli kogoś to zainteresuje, to będzie wiedział gdzie szukać. 

33 minuty temu, iro III napisał:

Oraz korzystać ze zwolnień podatkowych - przede wszystkim! ?

Nie posikaj sie, w trolandii nie ma zajęcia ?

23 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Nie posikaj sie, w trolandii nie ma zajęcia ?

Gdybym takich błysko-tliwych....nie olewał, to bym pewnie odpisał.

Ale nie, nie licz na to.

Teraz, iro III napisał:

Gdybym takich błysko-tliwych....nie olewał, to bym pewnie odpisał.

Ale nie, nie licz na to.

Przecież odpisałeś bystrzaku 

Panowie nie wstyd Wam tak pluć jadem na siebie? Do pewnego momentu był fajny wątek i można było poczytać. Teraz przepychacie się między sobą żeby udowodnić kto ma większego i kogo zdanie musi być na wierzchu. Nie można uznać po prostu że jeden woli DIY, drugi metkowce i każdy jest zadowolony z tego co ma i na czym słucha muzyki? ? 

Ja chętnie dowiem się czy autor zmieni dotychczasowe herbatniki.

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

Ale jaja ? Ja też chcę się z kimś powyzywać przez neta a wygram z każdym bo najszybciej ze wszystkich forumowiczów stukam na klawiaturze ? Macie łajno nie sprzęt, tylko ATC i Dynaudio! No, i już mi lepiej:) 

Ps. W waszych domkach też już pięknie pachnie pieczonymi na święta ciastami ? 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

No niestety. Wszystko szło klawo,do momentu w którym nie wpadł tu jakiś nawiedzony spawacz,który postanowi leczyć swoje kompleksy zarzucając innym kłamstwo i w ten bolszewicki sposób dyskredytować drugiego usera. Te idiotyzmy zaprojektował sobie tylko dlatego,że na jego wydumane żądanie nie przedstawiono mu dowodów w postaci nazw innych spawaczy. To wszystko pisze jegomość,którego profil "o mnie"wypełnia komiks  a brak w nim opisu jakiegokolwiek sprzętu,który by go uwiarygadniał. Wobec powyższych,nie chcąc przebywać w towarzystwie ewidentnego trolla i jak się okazało KAPUSIA,udzielam sobie autobana na ten wątek-sorry Miro.

Edytowane przez Jamówię
35 minut temu, Jamówię napisał:

Nie typ ćwoku,tylko masz ewidentne problemy z liczeniem do dwóch. Napisałemm o dwóch przykładach prezentacji i wielu odsluchach DIY wynalazków. Napisalem dlaczego nie wspominam nazw tych przedsięwzięć,ale jesteś nie umiejącym czytać tępakiem i nic mi do tego. Najgorsze,że z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogę cię synku zignorować,nie wyświetlasz się na liście userów.-dziwne...Prawda boli panie branżysto,w niektórych polskich przykładach DIY wyłazi polskie gówno i ja tego niestety słuchałem,ba!słuchałem bo przekonywano mnie,że to jest jedyna droga do sukcesu z moją ówczesną lampą. Więc albo jesteś seryjnym debilem,albo idiotą z urodzenia,skoro z tej historii nie zrozumiałeś ani słowa. Więc napiszę Ci jeszcze raz,środowisko które reprezentujesz,niestety potrafi sklecić gówno na gównianym poziomie. Wszystko to jest opakowane w bełkot o lepszości nad wszystkim co stworzono na świecie a nawet w odległej galaktyce,na szczęście to tylko część tego światka,jest też ta kompetentna i profesjonalna,ale Ty nic o tym nie wiesz,bo słoma z obory przesłania Ci widnokrąg.

Post zgłoszony do moderacji. Szybko poszło, myślałem, że jeszcze kilka postów wytrzymasz nim wybuchniesz ?

4 minuty temu, Jamówię napisał:

No niestety. Wszystko szło klawo,do momentu w którym nie wpadł tu jakiś nawiedzony spawacz,który postanowi leczyć swoje kompleksy zarzucając innym kłamstwo i w ten bolszewicki sposób dyskredytować drugiego usera. Te idiotyzmy zaprojektował sobie tylko dlatego,że na jego wydumane żądanie nie przedstawiono mu dowodów w postaci nazw innych spawaczy. To wszystko pisze jegomość,którego profil "o mnie"wypełnia komiks  a brak w nim opisu jakiegokolwiek sprzętu,który by go uwiarygadniał. Wobec powyższych,nie chcąc przebywać w towarzystwie ewidentnego trolla i jak się okazało KAPUSIA,udzielam sobie autobana na ten wątek-sorry Miro.

Do zobaczenia w innych wątkach ?

obiektywnie o audio

3 godziny temu, Miroslav1 napisał:

.myślę że więcej nas różni....jak sam napisałeś jesteś niedowiarkiem, powiem więcej jesteś nazbyt podejrzliwy i dlatego chciałem by twoja małżonka dała tobie boksa...może inaczej....nie ja ubiłem siekierą staruchę i jej siostrę więc nie masz powodu bawić się w Porfirego....

Tak masz rację. Wiele nas różni. Pozwalasz sobie robić chlew w swoim wątku. Robią to osoby, z którymi nie chcesz mieć konfliktów z jakiegoś powodu. Jedno jest pewne, że lubisz dbać o swój wizerunek za wszelką cenę. Sly30 pisze od 3 dni nie na temat, Jamówię obraża ludzi nie zważając na słownictwo a Ty akurat mnie chcesz bić po pysku. Wyciągasz z mojego postu mniej ważne sprawy zamiast się do niego odnieść konkretnie. Nie lubisz kłopotów. Lepiej kopnąć "słabszego" prawda? Nie spodziewałem się... 

Brawo Ty. 

58 minut temu, Jamówię napisał:

Nie typ ćwoku, tylko masz ewidentne problemy z liczeniem do dwóch. Napisałemm o dwóch przykładach prezentacji i wielu odsluchach DIY wynalazków. Napisalem dlaczego nie wspominam nazw tych przedsięwzięć,ale jesteś nie umiejącym czytać tępakiem i nic mi do tego. Najgorsze,że z przyczyn niezależnych ode mnie nie mogę cię synku zignorować,nie wyświetlasz się na liście userów.-dziwne...Prawda boli panie branżysto,w niektórych polskich przykładach DIY wyłazi polskie gówno i ja tego niestety słuchałem,ba!słuchałem bo przekonywano mnie,że to jest jedyna droga do sukcesu z moją ówczesną lampą. Więc albo jesteś seryjnym debilem,albo idiotą z urodzenia,skoro z tej historii nie zrozumiałeś ani słowa. Więc napiszę Ci jeszcze raz,środowisko które reprezentujesz,niestety potrafi sklecić gówno na gównianym poziomie. Wszystko to jest opakowane w bełkot o lepszości nad wszystkim co stworzono na świecie a nawet w odległej galaktyce,na szczęście to tylko część tego światka,jest też ta kompetentna i profesjonalna,ale Ty nic o tym nie wiesz,bo słoma z obory przesłania Ci widnokrąg.

Idziesz ostro. Świąteczna polska życzliwość level hard. Ale wiem...katolicki kraj... :-))

Edytowane przez sly30
Idziesz ostro. Świąteczna polska życzliwość. Ale wiem...katolicki kraj... :-))
To zdaje się Twój kolega z "forum obok" :)
1 minutę temu, piorasz napisał:
8 minut temu, sly30 napisał:
Idziesz ostro. Świąteczna polska życzliwość. Ale wiem...katolicki kraj... :-))

To zdaje się Twój kolega z "forum obok" ?

Zdaje się...bo tak nie jest. 

• Pokaż nowe odpowiedzi