Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Świat Radio !

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, marek.pap napisał:

Znalazłem tylko strumienie MP3 192kb/s.

Wpisz w wyszukiwanie po nazwie Polskie Radio Czwórka, jest w AAC 194kbps

Podobnie z PR 3, wyszukiwanie po nazwie i 195kbps AAC

14 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

Wpisz w wyszukiwanie po nazwie Polskie Radio Czwórka, jest w AAC 194kbps

Podobnie z PR 3, wyszukiwanie po nazwie i 195kbps AAC

W ten sposób szukam od dawna. Znajduję adresy URL AAC, ale tylko 128kb/s. Dla bitrate 192kb/s wyszukuję tylko mp3.
Jeśli macie namiary na taki strumień (AAC 192kb/s) to proszę o info, ja nie mogę znaleźć.

2 godziny temu, marek.pap napisał:

W ten sposób szukam od dawna. Znajduję adresy URL AAC, ale tylko 128kb/s. Dla bitrate 192kb/s wyszukuję tylko mp3.
Jeśli macie namiary na taki strumień (AAC 192kb/s) to proszę o info, ja nie mogę znaleźć.

Wpisuję w wyszukiwarkę stacji radiowych CA 851N, nie używam klamotów PC do ałdio więc to jedyna informacja, która ewentualnie może być dla Ciebie pomocna

Polemizowałbym, czy najlepiej. Porównując z 357 to na pewno brzmi głośniej i jaśniej. Głosów ze studia nie porównuje bo większość redaktorów boi sie nie wiadomo czego i nadaje w dość wątpliwej jakosci z amatorskich aż do bólu domowych pseudo studyjek. Teoretycznie 357 powinno lepiej brzmieć choćby z powodu zastosowanego kodeku AAC i tak faktycznie jest. Ich dźwięk jest ciemniejszy, bardziej dociążony, pełniejszy. Takie moje odczucia. 

co z tego że AAC+ jak tylko 128 i brak trochę głębi i szczegolowosci, owszem ciemniej, podobnie jak Trójka,  która mimo AAC+ 195 tylko czasami gra naprawdę swietnie..

wszystko zależy od sprzętu wspoltowarzyszacego, gustu, i rodzaju muzyki, ja przedstawiłem swoje odczucia, a 256 mp3 jest porównywalne jakościowo raczej  z 195 AAC+ a nie 128 AAC+, mam nadzieję że konkurencja zrobi swoje i 357 podniesie bitate 🙂

Ok. Ja nie mam dostępu  do 256kb/s i porównuje ich stream standardowy dla nie-patronów czyli 128kb/s w mp3 do 128kb/s mp3 R357. Owszem, wiem, że mają AAC+ ale dla porównania wybrałem te same przepływnosci i jednak milsze w odbiorze jest 357, to z kolei moje odczucia. 

• 9 miesięcy później...
W dniu 1.08.2020 o 16:46, Lech36 napisał:

Po prostu nie lubię komuny, nawet takiej czarnej jak PiS.

Komuna to pojęcie ogólne i nie można tego ustroju uogólniać.

Czy jeżeli lubię kolor czerwony, kolega to komunista, lubię oglądać 4-pancernych, a najlepsze wspomnienia mam z okresu komuny to znaczy, że mam wyprany mózg ?

Fotograf nie kojarzy koloru z komuną, komunista to bardzo uczciwy i życzliwy człowiek, a gra nowoczesnych celebryckich gwiazd w porównaniu do aktorów z 4-pancernych to istna żenada.

Ludzie  za komuny , to kultura i bardzo dobre kontakty,  dwa różne światy w porównaniu do  błaznowania w kapitalistycznej demokracji, która zmieniła się w ostatnich latach w totalitarny komunizm.

PIS jest bee, a podaj mi inną partię, która jest wzorem do naśladowania.

W dzisiejszych czasach nie można odciąć się od polityki, wszystko powiązane jest z polityką.

Najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie własnego świata, niestety o ile kilkadziesiąt lat temu było to bardziej realne , teraz jet to praktycznie niemożliwe.

RNŚ to nowe radio, ale ludzie tam pracujący mają swoje poglądy polityczne i idea nowego świata już pryska.

Nawet własna płytoteka. Która jest a polityczna.

W pewnym sensie jest polityczna, co z tekstami i muzyką ? Która jest łączona i kojarzona z .....

W dniu 7.04.2021 o 20:39, costa brava napisał:

co z tego że AAC+ jak tylko 128 i brak trochę głębi i szczegolowosci, owszem ciemniej, podobnie jak Trójka,  która mimo AAC+ 195 tylko czasami gra naprawdę swietnie..

wszystko zależy od sprzętu wspoltowarzyszacego, gustu, i rodzaju muzyki, ja przedstawiłem swoje odczucia, a 256 mp3 jest porównywalne jakościowo raczej  z 195 AAC+ a nie 128 AAC+, mam nadzieję że konkurencja zrobi swoje i 357 podniesie bitate 🙂

40 lat temu ludzie słuchali muzyki.
Trójki, radia Luksemburg, wieczoru płytowego w niedzielę o 22.00.......
Aktualnie czego słuchają ? Bitrate, high endu, kabli.

5 godzin temu, djedryk napisał:

Czy jeżeli lubię kolor czerwony, kolega to komunista, lubię oglądać 4-pancernych, a najlepsze wspomnienia mam z okresu komuny to znaczy, że mam wyprany mózg ?

Nie, tylko wtedy jak wierzysz w komunę PiS-owską budowaną przez Prezesa 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

18 godzin temu, Lech36 napisał:

Nie, tylko wtedy jak wierzysz w komunę PiS-owską budowaną przez Prezesa 😉

Nie wierze w żadną partię, czy ty naprawdę wierzysz w dobre intencje partii rządzących  ?

Śmieszy mnie tylko stado optymistów i pesymistów   :-)  które wierzy że oddając obywatelski głos na kogokolwiek coś zmieni.

Każda partia ma jedynie własny cel a na wiele spraw nie ma kompletnie wpływu.

Dlaczego odpowiedz sobie sam gdyż nie mam zamiaru wchodzić w dyskusję.

Kolego chyba nie masz pojęcia co to  naprawdę takiego 100% komuna.

W dniu 15.01.2022 o 06:10, djedryk napisał:

Ludzie  za komuny , to kultura i bardzo dobre kontakty

Myślę że taki sam poziom kontaktów międzyludzkich był np. w Irlandii za czasów naszej komuny. Zmiany w tym względzie nie wynikają z przemian politycznych w tymkraju a po prostu z rozwoju technologii. Są komórki, komunikatory, emaile, możliwość rozmów video itp. Za komuny zaś mało kto miał zwykły telefon. To jak się mieli ludzie ze sobą kontaktować, jak nie osobiście?

I nie muszę marnować już czasu na podróż z Gdyni do Poznania, żeby dowiedzieć się, co tam u kumpla czy wujka słychować... Myślę, że nie ma nic złego w korzystaniu z technologii. Oszczędzamy czas i pieniądze - i to jest realny postęp.

Gorzej oczywiście, jeśli ktoś w ogóle wyłącza się z realu i żyje tylko w internecie. I np. jeśli trzej kumple grają sobie multiplayera zamiast wyjść razem na rower, czy na panienki - to niedobra jest!

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

22 godziny temu, adams19 napisał:

djedryk moim zdaniem przesadzasz, polecam radio Rockserwis fm 😁

W czym przesadzam ?

Sorry nie skorzystam :-)

Nie wierzę w Sondy ( nie mylić z SONDĄ ) w dobre intencję większości ludzi, partie, polityków i cały układ światowy.

Dziadek uciekał z obozu  koncentracyjnego, z łagrów,  ukrywał się przed komunistami działał w AK.

Przetrwał tylko dzięki temu że  nie wierzył nikomu :-) Szlak go trafiało że po upadku komuny ludzie głosowali na komunistów, prezydentem był dwie kadencje komunista.

A to co zrobiły z Polska naprzemiennie partie po 89  zostawię bez komentarza.

Niestety wejścia do UE nie dożył i nie ma co żałować.

Wszyscy myśleli że wchodząc do UE będziemy mieć miód malina :)

Właśnie widać tego skutki,   polska rozwinęła się gospodarczo to trzeba ją przyhamować karami,  dekretami.

Demokracja zachodnia miała zbyt długo  za dobrze i co z tej demokracji zostało.

Świat idzie w bardzo złym kierunku i niestety nie mamy na to wpływu.

Dziadek miał blisko 100 lat a rozum lepiej mu funkcjonował niż 15,25,35 czy 60 latkowi :-)

4 godziny temu, djedryk napisał:

Nie wierze w żadną partię, czy ty naprawdę wierzysz w dobre intencje partii rządzących  ?

W dobre intencje tylko w ograniczonym zakresie, natomiast w złe obecnie rządzących to nie muszę już nawet wierzyć, pokazują co potrafią. Polska powoli zaczyna przypominać tą stadninę koni którą w zarządzanie przejął brutalnie PiS.

5 godzin temu, djedryk napisał:

Każda partia ma jedynie własny cel a na wiele spraw nie ma kompletnie wpływu.

To prawda, ale należy wybierać te które nie oferują brutalnych rewolucji mających na celu powołanie jakiegoś z reguły niewydolnego ustroju socjalistycznego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Moderatorzy

Gdzieś mi przeleciały wyniki słuchalności stacji radiowych. Wyszło na to że rozgłośnie gdzie coś się mówi i wskazanie jest zaangażowanie słuchacza to margines.

Rządzą 2 ogólnopolskie rozgłośnie z "modną" muzyką, reklamami i gdzie sporadycznie odzywający się spikerzy głównie kochają słuchaczy.

Także ten...

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, stench napisał:

Gdzieś mi przeleciały wyniki słuchalności stacji radiowych. Wyszło na to że rozgłośnie gdzie coś się mówi i wskazanie jest zaangażowanie słuchacza to margines.

Rządzą 2 ogólnopolskie rozgłośnie z "modną" muzyką, reklamami i gdzie sporadycznie odzywający się spikerzy głównie kochają słuchaczy.

Także ten...

Nie ma co się dziwić,  ludzie włączając radio poszukują głównie rozrywki.

Ma grać, podobać się i nie angażować.

6 godzin temu, djedryk napisał:

Właśnie widać tego skutki,   polska rozwinęła się gospodarczo to trzeba ją przyhamować karami,  dekretami.

Demokracja zachodnia miała zbyt długo  za dobrze i co z tej demokracji zostało.

Świat idzie w bardzo złym kierunku i niestety nie mamy na to wpływu.

Kto kwestionuje zalety wejścia do EU ten jest...:)

Z wynaturzeniami trzeba walczyć, ludzi podobnie myślących jest znacznie więcej i to nie tylko w Polsce. Dostrzegają ze liberalizm oprócz niekwestionowalnych zalet potrafi mieć ciemniejsze oblicze i z tym trzeba walczyć. W sumie to myślę, ze to zachowanie sie, czyli próba utrzymania dominacji, przez bogate państwa unii to coś normalnego, naturalnego. Trzeba tylko sie nie dać i uderzyć w nich ich bronia, umiłowaniem do wolności i równości.

1 godzinę temu, stench napisał:

Także ten...

Tu ciekawy YT Ciechańskiego traktujacy o takich _sądażach_ 🙂

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

27 minut temu, Jacchusia napisał:

To ciekawy YT Ciechańskiego traktujacy o takich _sądażach_

Myślę, ze ciszej nad tą trumną.

Ciechański właśnie pokazuje w trójce jak się robi słuchalność.

Co z tego że  rozmowy  wciągające sluchaczy itp ? Jeśli gadają albo o d... Maryni albo jesli juz o ważnych sprawach to propagitka gorsza niż za komuny

Więc dlatego ludzie wolą  muzykę żeby uciec od tego sk... co się  dzieje,  tej indoktrynacji i propagandy której się  po prostu juz słuchać  nie da

Dotyczy to zarówno tych pro jak i tych anty

W dniu 16.01.2022 o 17:03, costa brava napisał:

Co z tego że  rozmowy  wciągające sluchaczy itp ? Jeśli gadają albo o d... Maryni albo jesli juz o ważnych sprawach to propagitka gorsza niż za komuny

Więc dlatego ludzie wolą  muzykę żeby uciec od tego sk... co się  dzieje,  tej indoktrynacji i propagandy której się  po prostu juz słuchać  nie da

Dotyczy to zarówno tych pro jak i tych anty

Nic dodać, nic ująć 🙂

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

W dniu 16.01.2022 o 15:36, jezz napisał:

Ciechański

Jeden z tych co właśnie "zaorywują"  w trujce resztki po Trójce - jego naj-wykon to piątkowa wieczorna "3 strony świata" czy jakoś podobnie - żałość i sro-mota(coś ta kcieli).

jak już radiom zrobio "lepij" czyli 80% muzyki "narodnoj" to ten prawdopodobnie ten jego smęt wypełni radośnie pozostałe 20%...🤮

P.S. nie mogę zrozumieć tych, którym SŁOWO w radiu przeszkadza. Po cóż zatem w ogóle słuchają radia? Nie prościej słuchać 'strimingów", przy okazji samemu wybierając czego się słucha no i "muza"(🤮) leci sobie ciurkiem..........................................................................................................a i nikt nie gada..........................

Edytowane przez iro III
32 minuty temu, iro III napisał:

P.S. nie mogę zrozumieć tych, którym SŁOWO w radiu przeszkadza. Po cóż zatem w ogóle słuchają radia? Nie prościej słuchać 'strimingów", przy okazji samemu wybierając czego się słucha no i "muza"(🤮) leci sobie ciurkiem..........................................................................................................a i nikt nie gada..........................

Oczywiście. Zgadzam się w 100%. Radio to głownie indywidualności prezenterów. Oni kreują klimat i wartość audycji i całego radia. Muzyki w dzisiejszych czasach można słuchać dowolnie w jakikolwiek sposób.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.