Skocz do zawartości
IGNORED

Harpia Acoustics OPAT Grand!

Rekomendowane odpowiedzi

Wyskoczylem z kapci... Prawie 2 metry wysokosci, 76 kg wagi / sztuka.

Potege brzmienia ocencie sami... Zwlaszcza drugi kawalek. Nagrane komorka ?

Na razie nie mam miejsca, wiec stoja tymczasowo w korytarzu...

https://www.audiostereo.pl/topic/152459-harpia-acoustics-opat-grand/

niestety albo jakość kiepska nagrania albo rzeczywiście słabo to gra:(

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

1 godzinę temu, lete napisał:

Potege brzmienia ocencie sami...

Fakt

Mój laptop potrafi przypierd...ć.

I to wszystko z takiego małego głośniczka!!!!!!!

Cuda Panie!!!!

Cuda!!!!! ?

Tylko uważaj bo jak nadstawka poleci, będą straty 

Edytowane przez piotrek7

Fajny dowcip - super się uśmiałem. Ha ha ha. Naprawde boki zrywać. 

Tylko znowu nie ta Zakładka.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Takie kolumny w tym pomieszczeniu?

To żart jakis? Ten pokój ma 2 - 2,20 m szerokości! I pewnie z 10 mkw powierzchni.

Tymczasowe pomieszczenie? A ile ma docelowe bo to są kolumny do 50 - 100 mkw.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

3 godziny temu, slaaawek napisał:

niestety albo jakość kiepska nagrania albo rzeczywiście słabo to gra:(

Słabo gra? ? Te organy "dmuchają" tak, że włosy na głowie falują ?

A poważnie - czego się spodziewać po nagraniu komórką Samsung A50?

Zapewniam, dźwięk połączonych zestawów jest przepotężny... Ale oczywiście, w tej "kanciapie" głośniki się duszą. Będą wkrótce grały w odpowiednim salonie.

• Moderatorzy
3 godziny temu, lete napisał:

Panowie, to jest docip. Na zdjęciu złożenie dwóch Harpii - 300B mini oraz Nina ?

Nie wszyscy załapali, bo ostatnio wśród Polskich producentów, panuje moda by stawiać na jednej kolumnie, drugie do góry nogami - tak powstaje referencja. 

-----------------

17 minut temu, plastik1989 napisał:

moda by stawiać na jednej kolumnie, drugie do góry nogami - tak powstaje referencja. 

Pierwowzór?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Choć temu zdaje się wyszło bardzo dobrze ? Piszę "zdaje się" bo sam nie słyszałem jak grają. Ale i tak brałbym w ciemno.  Choć z moimi zarobkami to mogę sobie tylko o nich pomarzyć  ?

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
9 minut temu, piotrek7 napisał:

Pierwowzór?

Ukryta Zawartość

Choć temu zdaje się wyszło bardzo dobrze ? Piszę "zdaje się" bo sam nie słyszałem jak grają. Ale i tak brałbym w ciemno.  Choć z moimi zarobkami to mogę sobie tylko o nich pomarzyć  ?

Ile byś nie miał, na zaliczkę starczy, a kolumn i tak nigdy nie zobaczysz, konstruktor przepadnie jak kamień w wodę z kasą ? 

Ukryta Zawartość

-----------------

4 godziny temu, plastik1989 napisał:

panuje moda by stawiać na jednej kolumnie, drugie do góry nogami

Sam mam na Kenwood LS 1900 postawione Scepter 2000 - odwrotnie, inaczej się nie da, inaczej nie posłuchamy sobie w tym samym pomieszczeniu z tą samą elektroniką i kablami kolumn od różnych producentów.

Za nimi nieco mam Technics SB 10 postawiony odwrotnie na SB 7, dwie wstęgi w linni / całość na podwyższeniu /

9 godzin temu, lete napisał:

Wyskoczylem z kapci... Prawie 2 metry wysokosci, 76 kg wagi / sztuka.

Potege brzmienia ocencie sami... Zwlaszcza drugi kawalek. Nagrane komorka ?

Na razie nie mam miejsca, wiec stoja tymczasowo w korytarzu...

@lete i dzięki takim zakręconym ludką jak Ty, ten świat jest kolorowy?

Harpia Acoustics MONK ;) 

14 godzin temu, lete napisał:

Te organy "dmuchają" tak, że włosy na głowie falują ?

Cytat

Te organy "dmuchają" tak, że włosy na głowie ''latają'' ?

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
11 godzin temu, 747 napisał:

Sam mam na Kenwood LS 1900 postawione Scepter 2000 - odwrotnie, inaczej się nie da, inaczej nie posłuchamy sobie w tym samym pomieszczeniu z tą samą elektroniką i kablami kolumn od różnych producentów.

Za nimi nieco mam Technics SB 10 postawiony odwrotnie na SB 7, dwie wstęgi w linni / całość na podwyższeniu /

No to nareszcie cos wiemy ? .

Bardzo ciekawe kolumny. Nie dziwię ci, że nie chcesz o nich wspominać bo cię zaraz tu wysmieją co to za hi-end. A ja twierdzę, że te kolumny niejednym dzisiaj hi-endom za pierdyliony pokażą drzwi.

Technicsy ... baaardzo ciekawe konstrukcje na lata kiedy je wyprodukowano. Należą do kamieni milowych Technicsa razem np. z pre 30A czy gramofonem SL1200.

e87c7745eb88bd6be073a1cdab33c371.jpg

Scepter 2000 to Onkyo na 15" papierze. Konstrukcja czterodrożna, pomysł zerżnięty z JBL z 4343 i 4344 ? .

43p6_WInsta6dy4_38Vj-yXGQ1U0bJ5cvfk2dt3i

b6586b679cdc760a12096e061ee5f43b.jpg

Zaletą w stosunku do JBL jest cena, ogromną wadą brak reparaturek i części. Do JBL jest wszystko.

I moim zdaniem najciekawsze Kenwoody LS 1900:

post-12549-100002799%201244709891.jpg

865ca50106bc1344492b7a779a053ad5.jpg

Gratuluję, fajna kolekcja tylko ... ustawienie do doopy ? .

Edytowane przez pmcomp

Naprawdę wątek do przeniesienia. Jeszcze fotki tych amerykańskich Altusow..... 

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Swojej rodzinie na codzień też tak tetryczysz?

Edytowane przez pmcomp

@lete dokonałeś niemożliwego! i niech Ci to OPAT dreszczami wynagrodzi!: @747 puścił parę jakie paczki na kwadracie trzyma ?

Edytowane przez Airmike

Jeszcze siłownia, źródełko i rodzinna fotka z pomieszczenia i ... może nabiorę do Niego choć trochę szacunku.

? .

PS. ale te kolumny na kolumnie do góry nogami ??? Moje nieużywane stoją po różnych kątach. A tez mam tego trochę, w samy gabinecie naliczyłem właśnie trzy pary ? .

Edytowane przez pmcomp

• Redaktorzy

Ehm, wspaniale zszyte poszczególne zakresy pasma, konstruktor to prawdziwy mistrz. Nowatorska koncepcja posadowienia modułu średnio-wysokotonowego w stylu znanym jako "wiadro na płocie" (TM) wywołała automatyczną zazdrość wszystkich konstruktorów (były samobójstwa i jedna próba sabotażu przemysłowego). Nie obyło się też bez ofiar: dwóch asystentów konstruktora oraz przypadkowa sprzątaczka zginęli podczas przedwczesnego odpalenia górnego członu w egzemplarzu prototypowym. Dlatego cena miliona euro nie wydaje się wcale wygórowana.

• Pokaż nowe odpowiedzi