Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, jezz napisał:

Ja słyszałem, że cały.

I będą siedzieć, razem z tymi, na których głosowali.

Za głupotę się nie siedzi.

Pewnie dlatego politycy PiS bredzą coraz intensywniej. Pewnie przed sądem stwierdzą, że po prostu są idiotami, co widać było od dawna.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nie, nie czytam.

No widzisz, jak byś czytał, to byś wiedział, że Bobcat zbiera kwity, top20 zbiera kwity, teczki puchną. Przynajmniej pisowcy z  bocznicy nie wywinął się.

Ty tez przecież już kilku zamknąłeś w piwnicy.

12 godzin temu, jezz napisał:

Ja słyszałem, że cały.

I będą siedzieć, razem z tymi, na których głosowali.

Boisz się ?

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
9 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Boisz się ?

A ja niby kogo i czego mam się bać?

Może ciebie?

No nie, boję się parkować w Radomiu, żeby mi znów nie okradli auta.

10 godzin temu, jar1 napisał:

Moja żona jest już też zadowolona, już dostała emeryturę według Polskiego ładu

A moi staruszkowie - emeryci szczęśliwi i wdzięczni Panu Premierowi. Tato dostał całe 30 zeta więcej a mama - prawie 100! 🙂

Właśnie trwają intensywne rodzinne narady, na co przeznaczyć niespodziewanie otrzymaną od kaczystów fortunę. 🙂

xlarge

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Teraz górnicy:

"- Jak zobaczyłem wypłatę, to odechciało się do pracy chodzić - stwierdza z goryczą. - Mamy naprawdę ciężką pracę. Zostałem ograbiony z 1300 zł - dodaje. Jak precyzuje, wypłaty dostał o 700 zł mniej, do tego niższa czternastka.

Jak mówi nam pan Mariusz, wśród jego kolegów, w zależności od liczby godzin przepracowanych pod ziemią, średnio na paskach z wypłatą mają stratę 1000 zł. Mało tego im dłużej górnik pracuje na dole, tym większą ponosi stratę w wynagrodzeniu."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, Stream napisał:

Teraz górnicy:

"- Jak zobaczyłem wypłatę, to odechciało się do pracy chodzić - stwierdza z goryczą. - Mamy naprawdę ciężką pracę. Zostałem ograbiony z 1300 zł - dodaje. Jak precyzuje, wypłaty dostał o 700 zł mniej, do tego niższa czternastka.

Jak mówi nam pan Mariusz, wśród jego kolegów, w zależności od liczby godzin przepracowanych pod ziemią, średnio na paskach z wypłatą mają stratę 1000 zł. Mało tego im dłużej górnik pracuje na dole, tym większą ponosi stratę w wynagrodzeniu."

Ukryta Zawartość

Tylko Pis tylko zjednoczona prawica....

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, jezz napisał:

A ja niby kogo i czego mam się bać?

Może ciebie?

No nie, boję się parkować w Radomiu, żeby mi znów nie okradli auta.

Najlepiej w ogóle nie przyjeżdżaj .

28 minut temu, asterix1 napisał:

Tylko Pis tylko zjednoczona prawica....

"Zarabiam około 6,5 tys. zł na rękę miesięcznie. "

"Będziemy żyli od 10. do 10. każdego miesiąca. "

No comments.

53 minuty temu, Stream napisał:

Zostałem ograbiony z 1300 zł - dodaje. Jak precyzuje, wypłaty dostał o 700 zł mniej, do tego niższa czternastka.

Nie wie, gdzie leżą stare opony?

Nie ma zapałek?

Nie wie, gdzie jest Nowogrodzka?

18 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Najlepiej w ogóle nie przyjeżdżaj .

A co, zabronisz?

Jeszcze masz coś ciekawego do napisania, czy może jeszcze postraszysz?

Ale to prawda, jak bym nie musiał, to bym nie przyjeżdżał.

Wyjątkowo brzydkie miasto. Podobnie jak Ostrowiec Świętokrzyski lub Sochaczew.

1 godzinę temu, Stream napisał:

Teraz górnicy:

Niech idzie do lżejszej , najlepiej do ''prywatnego'' dostanie pełną trzynastkę ,czternastkę 😄 , a może piętnastkę ??

46 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Twoje opinie niewiele dla mnie znaczą .

To nie opinia, to fakt.

2 godziny temu, Stream napisał:

Jak zobaczyłem wypłatę, to odechciało się do pracy chodzić

Zawsze może zmienić, jak mu nie pasuje.

W Biedronce pewnie nie ma problemu z zatrudnieniem.

39 minut temu, jarekb napisał:

Niech idzie do lżejszej , najlepiej do ''prywatnego'' dostanie pełną trzynastkę ,czternastkę 😄 , a może piętnastkę ??

I premie kwartalne, i nagrodę z zysku, i barbórkowe, i deputat węglowy, i wczasy pod gruszą.

Godzinę temu, jarekb napisał:

A tak się pisowcy użalali nad losem górników, tak walczyli o ten wągiel, na 200 lat miał wystarczyć. Nasze czarne złoto, nasza przyszłość.

I co z tego zostało jareczku kochany? teraz mają sobie iść?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Stream napisał:

im dłużej górnik pracuje na dole, tym większą ponosi stratę w wynagrodzeniu.

Praca na dole jest faktycznie bardzo ciężka i bywa koszmarna ale faktem też jest, że ostatnio na Prezydenta większość ryli (czyt: pracowników fizycznych dołowych pracujących na ścianie) wybierała Adriana bo jeździł po kopalniach i rozdawał bułki.

To specyficzni ludzie, muszą być twardzi i często są zero-jedynkowi. Rozmowy z rylami na tematy polityczne  mogą się kończyć problemami zdrowotnymi.

Po ogłoszeniu wyników wyborów, na kilku osiedlach w moim mieście chodzili stadnie skandując "Andrzej Duda czyni cuda!"

I od razu wyraźnie dodam: nie wszyscy górnicy mają te same poglądy.

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

teraz mają sobie iść?

Nie, Jareczek zatrzyma ich na czas po wyborach.

Jak tylko powstanie rząd Tuska, górnicy na wezwanie Jareczka ruszą na Warszawę z oponami, ogniem i dymem.

5 minut temu, toptwenty napisał:

Nie, Jareczek zatrzyma ich na czas po wyborach.

Jak tylko powstanie rząd Tuska, górnicy na wezwanie Jareczka ruszą na Warszawę z oponami, ogniem i dymem.

Ale Tusk ma już ''przećwiczone ''  walki z górnikami  strzelanie gazy itd 🙂 , to teraz pójdzie łatwo ,  

1 godzinę temu, jezz napisał:

Zawsze może zmienić, jak mu nie pasuje.

W Biedronce pewnie nie ma problemu z zatrudnieniem.

W tym wypadku nie o to chodzi. Istotne jest to, że górnicy są kolejną grupą zawodową, która "korzysta" na dobrodziejstwach Polskiego Ładu.

16 godzin temu, jar1 napisał:

Moja żona jest już też zadowolona, już dostała emeryturę według Polskiego ładu, Będzie miała tylko niecałe 2000 zł mniej.  

zera Ci się czasem nie pomyliły ?

Pomijam fakt że zarówno rodzice jak i teściowi dostali więcej... więc gratuje masz super wyjątkową kobitę.

3 godziny temu, toptwenty napisał:

gdzie leżą stare opony?

Nie ma zapałek?

spalone, używam zapalniczek.

6 godzin temu, il Dottore napisał:

A moi staruszkowie - emeryci szczęśliwi i wdzięczni Panu Premierowi. Tato dostał całe 30 zeta więcej a mama - prawie 100! 🙂

coś mało, u mnie najmniej dostał ojciec ~200 zł ale emeryturkę ma słabą bo szybko przestał pracować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.