Skocz do zawartości
IGNORED

Mini salka 5.1 | Auro3D

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Panowie trafił mi się okazjonalnie Denon 4520 srebrny za 3600 zł w stanie idealnym z oryginalnym kartonem. Znalazłem też Marantza SR7010 w stanie dobrym bez kartona i innych dupereli za 5 tys zł ( tylko pilot i kabel sieciowy kolor czarny ) Co wybrać? Kupować któryś czy czekać na lepszą okazje? 

Dodam że Marantz jest bez aktualizacji do Auro więc pewnie będzie trzeba zapłacić za nią chyba że jest już darmowa do tych starych modeli🤔 ktoś to wie? @RAF77 ty się znasz na Marantzach, będziesz może to wiedział? 

Nic się nie zmieniło. We wcześniejszych modelach, trzeba sobie wykupić licencję na Auro 3d.

5tys za używany, drogo.
Ja płaciłem 900 funtów za nówkę, czyli wtedy wychodziło 4500zl za nowy.

Gość

(Konto usunięte)

1 minutę temu, RAF77 napisał:

Nic się nie zmieniło. We wcześniejszych modelach, trzeba sobie wykupić licencję na Auro 3d.

Czyli lepiej poczekać? Czy kupować ten egzemplarz i wyłożyć kasę na Auro? 

Nadmienie że sprzęt będzie współpracował z kolumnami Focal 100IW5LCR dół oraz Focal 100IW6 Auro

Sprzęt spoko ale cena nie bardzo...

Z używanych, to raczej będziesz musiał kupić licencję, bo takich z wykupionym Auro, to na palcach jednej ręki, pewnie można zliczyć.

Gość

(Konto usunięte)

Ok to w takim razie realna cena za takiego Marantza to? Ile? Tyle ile klient chce dać czy jak? Jest to już dość stary sprzęt, choć dalej na chodzie. Obecnie mam 4 tys zł, czy jest to cena za która warto szukać 7010? 

14 minut temu, RAF77 napisał:

Ja płaciłem 900 funtów za nówkę, czyli wtedy wychodziło 4500zl za nowy.

Rozumiem, ale kiedy to było. Zobacz co się dzieje na rynku😞 ludzie i ceny głupieją przez te wojnę. Wszystko idzie do góry, a ludzie obserwują rynek i pewnie specjalnie śrubują ceny do góry. 

Biorąc pod uwagę obecną sytuację, myślę że 4tys było by ok.
Szkoda, że wcześniej się nie pokazałeś na forum, bo swojego sr7010 sprzedawałem (z Auro3d na pokładzie)

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, RAF77 napisał:

A co z nim nie tak?

Ich kolor, nie są czarne tak jak w większości modeli🤔 to specjalnie tak było czy one tak wychodziły? Tego ze zdjęcia można wyrwać za 4500 zł

Bo tutaj wyglądają jak czarne s tam wyżej już nie🤔 dziwne 

FDBA76C9-3539-42C8-9D6F-4D9BA6A823EE.jpeg

Sam się rozglądam za czymś do Auro3d ale raczej szukam procesora.. Na olx jest Marantz  sr7013  jeszcze na gwarancji za 5650pln..także 5kzł za 7010 to ciut dużo. 

Edytowane przez freedi
Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, freedi napisał:

Na olx jest Marantz  sr7013  jeszcze na gwarancji za 5650pln.

Za 8500 zł można kupić najnowszy model 7015 nowy. 

Jeżeli ten z tymi gałkami jest oryginał to będę podejmował negocjacje ceny. 

Ich kolor, nie są czarne tak jak w większości modeli to specjalnie tak było czy one tak wychodziły? Tego ze zdjęcia można wyrwać za 4500 zł
Bo tutaj wyglądają jak czarne s tam wyżej już nie dziwne 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Wszędzie są czarne, tylko światło się na nich rozprasza na zdjęciu wyżej.

Ukryta Zawartość

Tu masz procesor MARANTZ AV7704 za 1000 Euro, ale końcówki mocy budżet wydrenują. A może jednak? Z tego co wiem przetważa maksymalnie Auro3D 10.1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, Butler napisał:

Tu masz procesor MARANTZ AV7704 za 1000 Euro, ale końcówki mocy budżet wydrenują. A może jednak? Z tego co wiem przetważa maksymalnie Auro3D 10.1

https://comoficho.com/venta/home-cinema/marantz-av7704_28226

To do mnie? 

No raczej do Ciebie 🙂

Przypadkiem trafiłem na tą ofertę, skojarzyłem że szukasz czegoś z 3D to zalinkowałem. To chyba model z 2018r więc nie taki staroć. Zawsze jakaś alternatywa do powyższych, tyle że jak budżet masz około 4000zł to może i byś się wytargował na ten procesor, ale musiał być szukać jeszcze końcówek także chyba nie ten targret.

Edytowane przez Butler
Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Butler napisał:

ale musiał być szukać jeszcze końcówek także chyba nie ten targret

Dlaczego? Sam pisałem że chce 7010 i końcówkę mm8077 by zasilić dolnych 5 kanałów i dwa górne( VOG i Górny Centralny ) a resztę z Amplitunera 

Ogólnie myślałem że ta odpowiedz była do kolegi @freedi😉

Dlaczego? Sam pisałem że chce 7010 i końcówkę mm8077 by zasilić dolnych 5 kanałów i dwa górne( VOG i Górny Centralny ) a resztę z Amplitunera 

Ogólnie myślałem że ta odpowiedz była do kolegi [mention=27084]freedi[/mention]
Jak możesz,.to idź w procesor.
14 godzin temu, Groot napisał:

Ich kolor, nie są czarne tak jak w większości modeli🤔 to specjalnie tak było czy one tak wychodziły? Tego ze zdjęcia można wyrwać za 4500 zł

co za czasy... 7013 (chyba) nowego za tyle kupowałem.

2 godziny temu, RAF77 napisał:

Jak możesz,.to idź w procesor.

Ja wybrałem ampli bo do zrobienia reszta systemu a ta elektronika się starzeje i traci na wartości.

W dniu 24.02.2022 o 12:36, RAF77 napisał:

Obejrzyj dokładnie to zdjęcie.

Ukryta Zawartość

Rzeczona płyta czyli Red Tails (steelbook) przyjechała.

dr3Uxq.jpg

Wg. opisów powinno być ENG Auro 11.1:

6C9OD7.jpg

Niestety jest tak:

ighWZ4.jpg

Czyli ścieżka LPCM 5.1 ale mój Marantz nie wykrywa w niej Auro-3D.

Mogę wybrac tryb Auro-3D ale procesor jako żródło podaje ściezkę LPCM 5.1 bez Auro-3D:

spacer.png

🥵

Płytke zamówiłem na Amazon.de.

Ponieważ pudełko przyszło otwarte bez folii ochronnej mam podejrzenie, że ktoś może podmienił płytkę?

Ale nie wiem z jakiej bo wersje w zwykłym opakowaniu w niebieskim pudełku tez powinna mieć ścieżkę Auro-3D: 

Ukryta Zawartość

Tu steelbook: 

Ukryta Zawartość

Macie jakies pomysły ???

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

3 godziny temu, pmcomp napisał:

Ponieważ pudełko przyszło otwarte bez folii ochronnej mam podejrzenie, że ktoś może podmienił płytkę?

Gdyby ktoś Ci podmienił płytę nie miał byś w menu płyty do wyboru auro... zresztą to i tak nie możliwe bo każde niemieckie wydanie ma auro.

Pokaż zdjęcie całości specyfikacji steelbooka bo zdaje się że on jest z 2013 roku.

I zobacz to...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck
Ja wybrałem ampli bo do zrobienia reszta systemu a ta elektronika się starzeje i traci na wartości.
Jak chcesz żeby zyskiwało na wartości, to sobie działkę kup, nie sprzęt audio
Gość

(Konto usunięte)

W związku z tym że jutro mija dwa tygodnie kiedy kupiłem głośniki pod Auro, postanowiłem je oddać bez podania przyczyny. Mam takie prawo i ten sklep w którym je kupiłem taką opcje przewiduje. A że są jeszcze fabrycznie zapakowane to nie ma żadnych problemów ze zwrotem. 

Co będzie w ich miejsce? Nic! Rezygnuje z Auro i pozostaje przy systemie 5.1, wymienię tylko w późniejszym czasie obecne głośniki na wyższą serie. Co do elektroniki rozglądam się za czymś starszym ale topowym modelem , stawiając na jakość zastosowanych podzespołów oraz jakość brzmienia. Dekodery Dolby Thru-HD oraz DTS-HD MA są w dzisiejszych czasach standardem i na tym systemie oprę swój system dźwiękowy w konfiguracji 5.2

Co do dalszego postępowania prac z mini salką się zastanowię czy zakładać nowy temat czy będę kontynuował tutaj. Jeżeli komuś się nie podoba ta decyzja, trudno ja zdania podjętego już nie zmienię. Oczywiście kable zostawię w razie czego jak by mi się zachciało kombinacji.

6 godzin temu, bl4ck napisał:

Gdyby ktoś Ci podmienił płytę nie miał byś w menu płyty do wyboru auro... zresztą to i tak nie możliwe bo każde niemieckie wydanie ma auro.

Pokaż zdjęcie całości specyfikacji steelbooka bo zdaje się że on jest z 2013 roku.

I zobacz to...

Ukryta Zawartość

Masz rację. W menu plyty jest wybor Auro-3D. A Marantz wskazuje jedynie PCM jako input. Wczesniej nawet tam nie wszedlem, wybralem sciezke bezposrednio z pilota OPPO.

Na tylnej okladce sa znaki DTS HD MA i Auro-3D. 

(C) 2013 ale to nie jest rok produkcji plyty a rok dla znaku Copyright.

Ki czort ???

A moze ze sciezki PCM5.1 moj Marantz porrafi jedynie korzystac z Auro-Matic? W koncu to najstarszy model potrafiacy odtwarzac sciezki Auro-3D.  Z sygnalu DTS HD MA rozkodowuje Auro-3D bez zadnego problemu.

Musze sprawdzic tą plytę u kogos innego. Jest ktos z Warszawy?

2 godziny temu, Groot napisał:

Co do dalszego postępowania prac z mini salką się zastanowię czy zakładać nowy temat czy będę kontynuował tutaj. Jeżeli komuś się nie podoba ta decyzja, trudno ja zdania podjętego już nie zmienię. Oczywiście kable zostawię w razie czego jak by mi się zachciało kombinacji.

Zaloz nowy temat, ten watek jest o Auro-3D.

A co do twojego systemu trzeba bylo sobie ustawic system pod Armosa. Ostatnio praktycznie nic nie wychodzi nawet w DTS X, a Auro-3D jest totalnym dinozaurem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

17 minut temu, pmcomp napisał:

A moze ze sciezki PCM5.1 moj Marantz porrafi jedynie korzystac z Auro-Matic? W koncu to najstarszy model potrafiacy odtwarzac sciezki Auro-3D.  Z sygnalu DTS HD MA rozkodowuje Auro-3D bez zadnego problemu.

Wg. tej informacji: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  mój Marantz powinien sobie z tym radzić bez problemu.

Hmmmmmm ...

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, pmcomp napisał:

ten watek jest o Auro-3D

Przecież masz swój temat na hdtv.com.pl i jest tam też temat poświęcony typowo o Auro3D który ma z 200 stron 

Raczej nie będę zakładał nowego tematu tylko będę tutaj kontynuował to co robię, nie musi Ci się to podobać, również nie musisz tutaj nic dodawać, do niczego nie zmuszam.   Projekt może ewoluować jak i zostać zdegradowany. 

11 godzin temu, STELVIO napisał:

Czyli atmos też nie?

Czyste 5.2 z dźwiękiem TrueHD i DTS-HD Master Audio na starszej elektronice. 

• Pokaż nowe odpowiedzi