Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-End Monachium 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
27 minut temu, piano napisał:

z Gdyni?

na pewno miał Passy i Fokale 🙂

nie będę podawał nika już przecież wiesz

1 godzinę temu, Elbing napisał:

zbyt ogólna 😋

hi-end to tylko to co ma baba 🙂

7 minut temu, slawek.xm napisał:

nie będę podawał nika już przecież wiesz

o co chodzi z tą babą ?

10 minut temu, slawek.xm napisał:

Wiem o kogo chodzi… 🙂

11 minut temu, slawek.xm napisał:

Czyli faktycznie cały świat kręci się wokół D…nawet świat audio… :-))

Godzinę temu, SigSauer napisał:

Wywołane do tablicy, jedno z rękodzieł Romana Dyrzbańskiego

Aaa, to ten pokój, w którym unosił się zapach stęchlizny i brudnych skarpet, w akompaniamencie kakofonii dźwięków.

7 godzin temu, SigSauer napisał:

Wywołane do tablicy, jedno z rękodzieł Romana Dyrzbańskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak w ogóle w poście #310 mogłem w 1 % wątpić że to będzie pokraczny wynalazek.

Hahahahahahahahahah

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

6 godzin temu, meloV8 napisał:

Aaa, to ten pokój, w którym unosił się zapach stęchlizny i brudnych skarpet, w akompaniamencie kakofonii dźwięków.

Sławuś

Kolega meloV8 - to podsumował idealnie w punkt.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

9 godzin temu, Elbing napisał:

Od niedawna jestem na forum. Byłbyś tak miły i przytoczył po raz 101 tą definicję ?

Ciekaw jestem jak bardzo różni się od mojej. 😉

Skoro tak ładnie prosisz.

HI-END - to najwyższa jakość dźwięku i wykonania, to rozpoznawalność marki na całym świecie, rozbudowana sieć dilerów, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, jej historia, zaplecze technologiczne, wieloletnie doświadczenie, know-how. profesjonalna strona internetowa 🙂 . Te wszystkie cechy musi mieć produkt Hi-End.

W uzupełnieniu:  CENA - ona nie jest wyznacznikiem HI-ENDu - tzn. absurdalna cena nie znaczy że produkt jest Hi-End. Oczywiście odpadają wszystkie DIYowe cuda, piwniczna stęchlizna, velumy, lampizatory, amplifony, harbethy, wynalazki pokazane przez Sławusia, itd. Np., to że kolumna ma topowe Scan Speaki i Duelundy  - nie znaczy że jest Hi_End.

Edytowane przez babatular

2 godziny temu, babatular napisał:

Jak w ogóle w poście #310 mogłem w 1 % wątpić że to będzie pokraczny wynalazek.

Hahahahahahahahahah

Można rzec, że to standard i nie budzi już rozczarowania (w każdym aspekcie) 🙃

Dorzucając to co napisał @meloV8 mamy kompletny wizerunek tego segmentu "rynku" i jego wyznawców

Piękne bombki, to jedno, ale muszą na czymś wisieć, to drugie. 

Moja definicja High End, znacząco się różni od Twojej, bo uwzględnia fundamentalne znaczenie środowiska i zszycie w którym pracuje. 

Jak mogłeś stać się moim ulubieńcem 😉

Edytowane przez piano
3 godziny temu, babatular napisał:

najwyższa jakość dźwięku

Najwyzsza jakosc dzwieku nie bierze sie z powietrza...jak cos kosztuje 25k€ a jest na podrzednych podzespolach to nie jest highendem - tylko sie pod niego podszywa.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 godziny temu, babatular napisał:

HI-END - to najwyższa jakość dźwięku i wykonania, to rozpoznawalność marki na całym świecie, rozbudowana sieć dilerów, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, jej historia, zaplecze technologiczne, wieloletnie doświadczenie, know-how. profesjonalna strona internetowa 🙂 . Te wszystkie cechy musi mieć produkt Hi-End.

W uzupełnieniu:  CENA - ona nie jest wyznacznikiem HI-ENDu - tzn. absurdalna cena nie znaczy że produkt jest Hi-End. Oczywiście odpadają wszystkie DIYowe cuda, piwniczna stęchlizna, velumy, lampizatory, amplifony, harbethy, wynalazki pokazane przez Sławusia, itd. Np., to że kolumna ma topowe Scan Speaki i Duelundy  - nie znaczy że jest Hi_End.

Czyli w pełni się zgadzamy. Pod pojęciem: "zaplecze technologiczne" rozumiem, że firma ma super wyposażone centrum badawczo - rozwojowe współpracujące z uczelniami wyższymi o profilu technicznym. Która z haj-endowych firm spełnia te kryteria ?

Edytowane przez Elbing
literówki
22 minuty temu, Elbing napisał:

Czyli w pełni się zgadzamy. Pod pojęciem: "zaplecze technologiczne" rozumiem, że firma ma super wyposażone centrum badawczo - rozwojowe współpracujące z uczelniami wyższymi o profilu technicznym. Która z haj-endowych firm spełnia te kryteria ?

Nie widzę powodu dla którego producent sprzętu audio najwyższej klasy miałby obowiązek współpracować z "uczelniami wyższymi o profilu technicznym". Na przykład, która uczelnia ma taką mini-hale ( 13mx13mx13m)  akustyczną do pomiarów kolumn jak Jupiter w Dynaudio ???

Poza tym"zaplecze technologiczne" to tylko jeden z elementów w definicji Hi-End. Można sobie pooglądać na You Tube jak wygląda to zaplecze i produkcja  w wielu renomowanych firmach audio. Naprawdę dobrze to wygląda.  

Edytowane przez babatular

2 godziny temu, piano napisał:

bo uwzględnia fundamentalne znaczenie środowiska i zszycie w którym pracuje. 

o rany !!!

Godzinę temu, Elbing napisał:

Pod pojęciem: "zaplecze technologiczne" rozumiem, że firma ma super wyposażone centrum badawczo - rozwojowe współpracujące z uczelniami wyższymi o profilu technicznym.

Powiem więcej - to uczelnia wyższa powinna współpracować choćby z taką firmą jak Dynaudio i zabrać studentów do takiego Jupitera - zapewne więcej się tam ci przyszli inżynierowie nauczą niż siedząc i nudząc się w studenckich ławach.

51 minut temu, babatular napisał:

Powiem więcej - to uczelnia wyższa powinna współpracować choćby z taką firmą jak Dynaudio i zabrać studentów do takiego Jupitera - zapewne więcej się tam ci przyszli inżynierowie nauczą niż siedząc i nudząc się w studenckich ławach.

Niby z jakiej racji w ramach wszechobecnej konkurencji proponujesz socjalizm?

Na uczelniach jest wiele "klastrów" i każda firma współpracująca z uczelnią podpisują wzajemne oświadczenie o zachowaniu w tajemnicy przeprowadzanych badań

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

6 godzin temu, babatular napisał:

Zgodnie z Twoja definicja zapewne z 80% respondentów odpowie, ze firma hiendowa to LG czy Samsung.

🙂 🙂 🙂 .

3 godziny temu, rafa napisał:

Najwyzsza jakosc dzwieku nie bierze sie z powietrza...jak cos kosztuje 25k€ a jest na podrzednych podzespolach to nie jest highendem - tylko sie pod niego podszywa.

Bo pochodną hienedu jest … zysk producenta 😉 .

6 godzin temu, babatular napisał:

Oczywiście odpadają wszystkie DIYowe cuda, piwniczna stęchlizna, velumy, lampizatory, amplifony, harbethy, wynalazki pokazane przez Sławusia, itd. Np., to że kolumna ma topowe Scan Speaki i Duelundy  - nie znaczy że jest Hi_End.

Lampizator czy Amplifon zaczynali dokladnie tak samo jak kiedyś Jobs i Wozniak. A Apple wg, twojej definicji jest jak najbardziej firma hiendową. Zapewne napiszesz ze nie w audio. Otóż i w audio bo iPod był swojego czasu najlepszym przenosnym źródłem muzyki cyfrowej i pod katem jakości dźwięku i wykonania i funkcji uzytkowych.

BTW byles kiedys osobiście na wycieczce u Lampizatora? Nie sądzę.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

17 minut temu, pmcomp napisał:

Bo pochodną hienedu jest … zysk producenta

Kazdy producent wytwarza cos dla zysku. To jest podstawowa idea zakladania biznesu 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

2 godziny temu, ASURA napisał:

Niby z jakiej racji w ramach wszechobecnej konkurencji proponujesz socjalizm?

Na uczelniach jest wiele "klastrów" i każda firma współpracująca z uczelnią podpisują wzajemne oświadczenie o zachowaniu w tajemnicy przeprowadzanych badań

o rany do kwadratu !!!!

Godzinę temu, pmcomp napisał:

Zgodnie z Twoja definicja zapewne z 80% respondentów odpowie, ze firma hiendowa to LG czy Samsung

Możliwe - bo większość ludzi ( może nawet to 80%) nie rozumie prostego tekstu pisanego. No chyba że LG czy Samsung robią sprzęt audio w najwyższej jakości brzmienia - mi nic o tym nie wiadomo.

Godzinę temu, pmcomp napisał:

A Apple wg, twojej definicji jest jak najbardziej firma hiendową.

Apple też robi najwyższej klasy elektronikę audio i najwyższej klasy kolumny ? Też mi nic na ten temat nie wiadomo.

9 minut temu, babatular napisał:

o rany do kwadratu !!!!

Możliwe - bo większość ludzi ( może nawet to 80%) nie rozumie prostego tekstu pisanego. No chyba że LG czy Samsung robią sprzęt audio w najwyższej jakości brzmienia - mi nic o tym nie wiadomo.

80% respondentów odpowie że robią. A twoje czy moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy.

BTW Harman Cardon nalezy do Samsunga, a za ich pośrednictwem kilka audiofilskich marek np. JBL 🙂  czy Lexicon.

Chyba nie zaprzeczysz, że robią sprzęt audio najwyższej klasy?

Edytowane przez pmcomp

4 minuty temu, pmcomp napisał:

80% respondentów odpowie że robią. A twoje czy moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy.

BTW Harman Cardon nalezy do Samsunga, a za ich pośrednictwem kilka audiofilskich marek np. JBL 🙂  czy Lexicon.

Chyba nie zaprzeczysz, że robią sprzęt audio najwyższej klasy?

Zaprzeczę.

Poza tym twój tok rozumowanie kwalifikuje Cię do tych 80%

Zaprzeczę.

Poza tym twój tok rozumowanie kwalifikuje Cię do tych 80%

Spróbuję więc dopytać ... JBL nie robi twoim zdaniem sprzętu (przetworników i kolumn) najwyższej klasy?

o rany do kwadratu !!!!

Apple też robi najwyższej klasy elektronikę audio i najwyższej klasy kolumny ? Też mi nic na ten temat nie wiadomo.

A iPod to co to było? Maszynka do mięsa?

Gdzie ty się uchowałeś przez ostatnie 20 lat? W piwnicy?

Edytowane przez pmcomp

Gość

(Konto usunięte)
10 godzin temu, babatular napisał:

wynalazki pokazane przez Sławusia

Twoja definicja hi-endu nie jest moją

to po pierwsze

a podany przez Ciebie przykład Dynaudio nawet przy hi-endzie nie stały jak dotąd żadne

• Pokaż nowe odpowiedzi