Skocz do zawartości
IGNORED

Długość kabla zasilającego

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Oskar09 napisał:

Za tani sprzęt chyba mam 😅😉

Nie, masz dobry sprzęt, ale jesteś osobą słabej wiary 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Oskar09 napisał:

Aktualnie mam teraz 4 zasilajace na podmianę i już tyle razy je wpiąłem do vicka ,że mi się odechciało . Za tani sprzęt chyba mam 😅😉

Za slabo wierzysz. Musisz isc na AS 2023 i tam jeden z misjonarzy pomoze Ci poglebic Twoja wiare 😉

.

Dobra, ja znikam z wątku w końcu każdy bawi się w audio w miarę swoich potrzeb, możliwości i wiedzy 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

25 minut temu, Lech36 napisał:

To co robi Amir z ASR to nie jest teoria a jak najbardziej praktyka, bardzo dokładna i powtarzalna praktyka.

To co robi twoj uwielbiany guru Amir moglby rownie dobrze zamienic na pomiar wagi urzadzenia. Ma taka sama reprezentatywnosc brzmienia urzadzenia.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz, rafa napisał:

To co robi twoj uwielbiany guru Amir moglby rownie dobrze zamienic na pomiar wagi urzadzenia. Ma taka sama reprezentatywnosc brzmienia urzadzenia.

To co robi znienawidzony przez wielu Amir to czysta prawda o sprzęcie i jego działaniu 😉

58 minut temu, Piopio napisał:

Ja też nie wierzyłem dopóki sam nie usłyszałem. Wybierz się na Audioshow 2023 - pewnie będzie facet prezentował znów swoje sieciówki. Zero ściemy - tylko podmiana kabla. 

Ja nie uczeszczam na takie msze. Plaskoziemcy tez maja swoje zloty na ktorych ludziom o znikomej wiedzy, slabym wyksztalceniu i poddatnym na manipulacje potrafia wcisnac ciemnote, ale to nie oznacza ze wciskaja im prawde.

Na pewno warto wiedziec ile wazy urzadzenie zeby sie np polka nie zlamala. Nie no ja powaznie doceniam 😉

ps. Nikomu zapewne nie przeszkadzal dopuki ktos nie zaczal go obrzydzac nachalnie agitujac jego prace

8 minut temu, Lech36 napisał:

Dobra, ja znikam z wątku w końcu każdy bawi się w audio w miarę swoich potrzeb, możliwości i wiedzy 😉.

A takze glebokiej wiary.

2 minuty temu, BlueDot napisał:

Ja nie uczeszczam na takie msze. Plaskoziemcy tez maja swoje zloty na ktorych ludziom o znikomej wiedzy, slabym wyksztalceniu i poddatnym na manipulacje potrafia wcisnac ciemnote, ale to nie oznacza ze wciskaja im prawde.

Ale aluminiowa czapeczke zapewne nosisz. Przyznaj sie 😉

1 minutę temu, rafa napisał:

jego prace

Która to jest niewskazana, ponieważ odziera świat audio z magii i aury tajemnicy. Autentyk z drugiego forum.

Każdy wie ,że nie jest ważna długość tylko fi. Więc 1m i przekrój minimum 16mm2.

Długość kabla zasilającego to minimum odległość od gniazdka do sprzętu stojącego na półce.

Edytowane przez Nikonman
Dla mnie się liczy tylko praktyka.
W Teorie się nie bawię..
Zmiany są słyszalne gołym uchem..

Podoba mi się Twoja konsekwencja.
W innym wątku próbujesz naprawić bas z subwoofera, za pomocą doboru kabla RCA.

Swoją drogą to ten zestaw na którym rozpoznajesz sieciówki?
Teraz, Froju napisał:

Podoba mi się Twoja konsekwencja.
W innym wątku próbujesz naprawić bas z subwoofera, za pomocą doboru kabla RCA.

Swoją drogą to ten zestaw na którym rozpoznajesz sieciówki?

Nie próbuje nic naprawić, tylko nie mam czym podłączyć wzmacniacz z subem.

Chcę uzyc wyjscia niskopoziomowego.

Nie mam takiego kabla, dlatego o niego pytałem.

Wiem, że zasilające zmieniają dźwięk, to pewnie te do subwoofera tez zmieniają. 

Znalazłem gdzieś na internecie kabel który gra moim ulubionym głębokim basem. 

Po co mam wstawiać kabel taki który gra punktowo, krótko jak takiego basu nie lubię?

Sam subwoofer z siebie daję głęboki, niski bas. Jak ma uderzyć też uderzy.

Po to było te zapytanie, ale i tak mi nikt nie pomógł...

Sam taki znalazłem. I to w dobrej cenie.

Pisałem wielokrotnie, że będę miał nowy wzmacniacz i na nim sprawdzę czy ten bas się zmieni. 

Bo wg mnie wina leży po stronie obecnego wzmacniacza

A ten kabel może RCA może jeszcze co nie co polepszyć głębie.

No i o to tylko chodzi.

17 minut temu, Bukaj napisał:

Nie próbuje nic naprawić, tylko nie mam czym podłączyć wzmacniacz z subem.

Chcę uzyc wyjscia niskopoziomowego.

Nie mam takiego kabla, dlatego o niego pytałem.

Wiem, że zasilające zmieniają dźwięk, to pewnie te do subwoofera tez zmieniają. 

Znalazłem gdzieś na internecie kabel który gra moim ulubionym głębokim basem. 

Po co mam wstawiać kabel taki który gra punktowo, krótko jak takiego basu nie lubię?

Sam subwoofer z siebie daję głęboki, niski bas. Jak ma uderzyć też uderzy.

Po to było te zapytanie, ale i tak mi nikt nie pomógł...

Sam taki znalazłem. I to w dobrej cenie.

Pisałem wielokrotnie, że będę miał nowy wzmacniacz i na nim sprawdzę czy ten bas się zmieni. 

Bo wg mnie wina leży po stronie obecnego wzmacniacza

A ten kabel może RCA może jeszcze co nie co polepszyć głębie.

No i o to tylko chodzi.

Sory, czy Ty masz wiecej niz 15 lat?

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, Adi777 napisał:

Która to jest niewskazana, ponieważ odziera świat audio z magii i aury tajemnicy. Autentyk z drugiego forum.

Rozpanoszyl sie tu pewien gatunek ludzi w sferze krytyki..., a mianowicie tzw. "splyciarzy" (...), w odroznieniu od normalnych spryciarzy. Ci pierwsi to indywidua mogacy splycic dowolnie glebokie zagadnienia, odwrotnie niz [ci] (...), ktorzy z kazdego glupstwa, moga zrobic problem dowolnie trudny.

42 minuty temu, porlick napisał:

Podłączasz spawarę?

Chyba raczej to🤣🤣🤣

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez NRK
2 godziny temu, BlueDot napisał:

Czemu czytasz to ciemnotę?  Masz znikoma wiedzę i słabe wykształcenie?

3 godziny temu, BlueDot napisał:

...sa w stanie glebokiego wyparcia.

Głębokie zaparcie, głębokie wypróżnienie... ale głębokie wyparcie? Ciekawe!

-----

2 godziny temu, Lech36 napisał:

...każdy bawi się w audio w miarę swoich potrzeb, możliwości i wiedzy 😉.

Im mniejsza wiedza - tym lepsza zabawa, dlatego koledzy tak bronią się przed faktami.

-----

3 godziny temu, Bukaj napisał:

Dla mnie się liczy tylko praktyka.

W Teorie się nie bawię..

Zmiany są słyszalne gołym uchem..

A ja wyraźnie słyszałem zmiany wywołane korektorem, który nawet nie był w tor wpięty. Tak działa korektotor? Nie, tak działa ludzki słuch. Czasem trzeba znać teorię, żeby zrozumieć praktykę.

A zauważyłeś, ze Twój system czasem gra inaczej nawet, gdy nic nie zmieniasz? Chociażby głośność, gdy włączę na ustawieniu Volume z wczoraj to jest bardzo głośno, by stopniowo ściszyć się do tego samego poziomu co było wczoraj. Co na to miernik? No bo gałka Volume stoi w miejscu.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

50 minut temu, tedi02 napisał:

Czemu czytasz to ciemnotę?  Masz znikoma wiedzę i słabe wykształcenie?

Temu ze na tym forum sa tez koledzy ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z audio i po przeczytaniu kilku tematow takich jak ten moga uwierzyc w to ze kupujac kabel zasilajacy za jakies chore pieniadze diametralnie poprawia brzmienie swojego nowego systemu. 

13 godzin temu, BlueDot napisał:

bo jak wiadomo kabel sieciowy nie moze miec zadnego wplywu na prace wewnetrznych elementow wzmacniacza.

Tylko czemu zmienia się odbiór dźwięku  przy różnych kablach zasilających które  zasilały wzmacniacz.  Furutech, Wireworld, Enner, itp.  Nawet jak dwa takie same kable uzbroiłem w różne wtyki  Furutech kontra chińskie  rodowane z Aliexpress to różnica była  zaskakująco mocna na korzyść kabla z wtykimi Furutecha.  Co się zmienia ,skoro nie ma wpływać a zmiana w dźwięku jest ?

Wszyscy moi znajomi z lat młodości  np: negowali wpływ kabli głośnikowych na dźwięk.  Dziś tych negujących jest mniej choćby na tym forum, ale trafiają mi się osoby co  uważają wpływ takiego kabla za bzdurę .

Kable to temat rzeka który polaryzuje forumowiczów niczym  nasze partie polityczne.

Trzeba samemu przetestować i podjąć osobista decyzję słychać/niesłychać  ,warto czy też nie.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Temu ze na tym forum sa tez koledzy ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z audio i po przeczytaniu kilku tematow takich jak ten moga uwierzyc w to ze kupujac kabel zasilajacy za jakies chore pieniadze diametralnie poprawia brzmienie swojego nowego systemu. 

Nie mierz wszystkich swoją miarą, może są bardziej inteligentni ?

36 minut temu, dzeus67 napisał:

Trzeba samemu przetestować i podjąć osobista decyzję słychać/niesłychać  ,warto czy też nie.

Nie trzeba. Wystarczy znać trzy fakty:

1). Granie kabli nie zostało naukowo potwierdzone. Pomimo tego...

2). ...być może kable grają, ale nawet jeśli...

3). ...to wnoszą tak mało, że większość ich wpływu nawet nie usłyszy.

Summa summarum sensowny wydatek na kable oceniam na 0-1% wartości systemu. Natomiast jeśli ktoś ma w systemie problem, to zamiast próbować dokonania cudu kablami, polecam go zdefiniować i poszukać racjonalnego rozwiązania.

Jeśli mimo wszystko ktoś zdecyduje się spróbować, to - (tu dochodzą jeszcze dwa fakty) musi być świadom, że...

4). ...to co audiofile nazywają "testem", ze względu na brak jakiejkolwiek wiarygodności obserwacji poczynionych zmysłem słuchu bez odpowiednich procedur badawczych, jedynie jako zabawę należy traktować.

5). Natomiast nie odnotowano w historii testu, który potwierdziłby granie kabli.

Ps 

Wszystko jest ok, dopóki zabawę traktuje się jako zabawę a nie powód do wywyższania się nad osobami lepiej zorientowanym w temacie, bo (tu niestety muszę dodać) fakt szósty:

6). Wszelkie próby wyjaśnienia grania kabli ograniczają się do błądzenia laików w sprawach dla nich niezrozumiałych, a dla specjalisty oczywistych i jednoznacznych.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie dość że misjonarz-mesjasz to doszedł jeszcze specjalista 😆

Jutro uzna się za Bonaparte. Dobrze że w internecie tylko, nie groźny taki..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.