Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      3
    • Karol Nawrocki
      11

Rekomendowane odpowiedzi

W moim małym powiecie, w każdej gminie wygrał Batyr, czyli zgodnie z regułą.

Ale zaskoczeniem jest drugie miejsce: Mentzen! Mówię o gminach wiejskich.

W mieście Batyr, drugi Bążur.

"Tynk pożera dźwięk" 747

@stench - ankieta jest nieaktywna.

A mógłbyś jeszcze przytoczyć jak zakończyła się ostatecznie poprzednia ankieta ze wszystkimi kandydatami?
Braun wygrał?

Godzinę temu, gałąż napisał:

Nadal bez zmian w dużych miastach gdzie wyborca jest wykształcony inteligentny wygrywa Trzaskowski, a w małych miasteczkach i wsiach w ciemnogrodach wygrywa Alfonsjo.

W Łodzi wygrał Bokser. Widocznie tu mieszka ciemnogród. 😉

7 minut temu, fetek napisał:

Widać po Tobie 😛

Skoro wam w tych miastach tak dobrze to czemu z nich uciekacie ?

To jest w radiowej jedynce... wsie religa kultura miasto wolność (czyli LGBT, C40, zakazy wjazdów itd)

a co takiego i kto ukradł ? 😎

Kolego to wieś ucieka do miast, nie wiedziałeś? 🤣

Nigdzie nie uciekam i nie znam nikogo kto uciekł 🤣

Edytowane przez gałąż
Korekta
  • Moderatorzy
4 minuty temu, soundchaser napisał:

Braun wygrał?

Tak. Potem  minimalną przewagą nad Nawrockim Był Trzaskowski.

Czyli jak w realu zadecyduje wyborcze zachowanie Konfederatów.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Teraz, gałąż napisał:

Kolego to wieś ucieka do miast, nie wiedziałeś? 🤣

No tak rodowitych warszawiaków czy gdańszczan marny procent tylko trochę to zaprzecza temu co napisałeś.

Raczej uciekają, miasta są strasznie drogie, męczące, głośne... mnie już to dano zbrzydło.

• Moderatorzy
6 minut temu, soundchaser napisał:

ankieta jest nieaktywna.

Dzięki. Już zgłosiłem dalej. Z mojego stołka nie jestem w stanie jej poprawić, zwłaszcza że od uruchomienia 5 osób głosy oddało.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Trzaskowski:
- TVN, TVP
- Tok fm, polskie radia
- ont, wyborcza, oko, news, i tysiące krzaków
- służby i organy państawa
- pełne finansowanie w tym nieleganie z zagranicy
- Niemcy, Rosja, Soros.
- ponad 20 letnie doświadczanie

Nawrocki
- brak finansowania
- Republika
- niezależna
- brak doświadczenia

😅

4 minuty temu, stench napisał:

Tak. Potem  minimalną przewagą nad Nawrockim Był Trzaskowski.

Czyli jak w realu zadecyduje wyborcze zachowanie Konfederatów.

Możesz naprawić ankiete? 

3 minuty temu, stench napisał:

Dzięki. Już zgłosiłem dalej. Z mojego stołka nie jestem w stanie jej poprawić, zwłaszcza że od uruchomienia 5 osób głosy oddało.

A to czekamy. 

?👈

Aktywiści klimatyczni Ostatniego Pokolenia okupują sztab Rafała Trzaskowskiego. Twierdza, że są tam, bo prezydent stolicy zignorował ich postulaty związane z transportem publicznym. Na miejscu interweniuje policja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gryzą rączkę, która ich karmi? Bążurek przed drugą turą się do nich przecież nie przyzna. Planeta się przestała palić, maj wyjątkowo zimny i nie można straszyć czerwonymi mapkami z temperaturą zapłonu.  🤣😂😅

Screenshot 2024-11-29.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

5 minut temu, Neon47 napisał:

Bardzo mnie ucieszył bardzo słaby wynik Hołowni.
Wyborcy Trzeciej Drogi pokazali mu żółtą kartkę.😛

Bo się nie wchodzi w Koalicję z diabłem. 😀 Tusk przezul go i wypluł. Jak wielu innych. Ostatnio Brzoske. 

?👈

48 minut temu, fetek napisał:

Nawrocki
- brak finansowania
- Republika
- niezależna
- brak doświadczenia

Zapomniałeś dodać

- poparcie betonowego ciemnogrodu i neutralnego politycznie Kościoła...

31 minut temu, Neon47 napisał:

Bardzo mnie ucieszył bardzo słaby wynik Hołowni.

Jego głosy przejumpują  do Rafała , obawiam się że tak będzie też z głosami na innych przedstawicieli. To jest robienie z wyborców idiotów. To tak jakbym zamówił w knajpie czarny kawior z jesiotra i najdroższy szampan na świecie i za to zapłacił, a obsługa knajpy przyniosła by mi pasztetową z odgrzewaną kajzerką + wino Arizona.

---------------

Ukryta Zawartość

Cytat

Wczoraj w niedzielę odbyła się pierwsza tura wyborów prezydenckich w Polsce. Po zliczeniu głosów z 99% obwodów, Państwowa Komisja Wyborcza ogłosiła, że do drugiej tury przejdą Rafał Trzaskowski i Karol Nawrocki. Frekwencja wyniosła 66,8%.

Rafał Trzaskowski zdobył 31,2% a Karol Nawrocki uzyskał 29,7%. Kolejno uplasowali się: Sławomir Mentzen (14,9%), Grzegorz Braun (6,4%), Szymon Hołownia (5%), Adrian Zandberg (4,8%), Magdalena Biejat (4,2%), Krzysztof Stanowski (1,2%), Joanna Senyszyn (1,1%), Marek Jakubiak (0,8%), Artur Bartoszewicz (0,5%), Maciej Maciak (0,2%) i Marek Woch (0,1%).

Jak widać, wybory niczego nie zmieniły — oddolni kandydaci bez zaplecza największych partii politycznych wspieranych przez największe media mainsteramowe, nie są w stanie przebić się ze swoim programem wyborczym do obywateli, co pokazuje, iż demokracja w Polsce jest farsą. Kandydaci byli nierówno traktowani, a jednego z nich nawet bojkotowano w debatach wyborczych za „niesłuszność”, aby nie rozprzestrzeniła się ona niczym barszcz Sosnowskiego i nie poparzyła „słuszności”.

Po ogłoszeniu wyników Rafał Trzaskowski, bywalec tajnych spotkań spiskującej przeciwko światu Grupy Bilderberg, podkreślił potrzebę pełnej mobilizacji przed drugą turą wyborów, zapowiadając walkę o zwycięstwo. Wiadomo też, że nie zostanie uruchomiony dla Polski wariant rumuński, czyli anulowanie wyborów, ponieważ liderem wyborów jest słuszny kandydat koalicji rządzącej, który będzie kontynuował destrukcyjną politykę eurokratów, a nie jakiś antysystemowy wywrotowiec.

Tymczasem na horyzoncie majaczy coraz wyraźniej koalicja PiS-u z Konfederacją 2.0 (sugerowane skróty: PiSK lub KPiS). „Rysuje się niepokojąca koalicja PiS-u z siłami jeszcze bardziej nacjonalistycznymi i antyeuropejskimi, wręcz z faszystami. Polskę można jeszcze wygrać, można ocalić. Te dwa tygodnie mogą zdecydować o losie Polski na kolejne 20 lat. […] Jeżeli się siły demokratyczne nie obudzą, nie skonsolidują i nie pójdą za dwa tygodnie głosować, to możemy własnymi rękami pogrzebać polską demokrację” – postraszył plebs w rozmowie z „Gazetą Wyborczą” przerażony Adam Michnik, jej były redaktor naczelny.

Druga tura wyborów prezydenckich odbędzie się 1 czerwca 2025 roku. Będziemy znowu wybierać między dżumą a cholerą, czyli między przyłapanym na wielokrotnych kłamstwach i elastycznym niczym „plastelina” kandydatem KO realizującym „zielone” cele Agendy 2030, a nowym bezpartyjnym „długopisem” PiS-u namaszczonym przez prezesa Jarosława Kaczyńskiego.

Kto zostanie nowym prezydentem Polski – Plastuś czy Długopis 2.0? Dowiemy się za dwa tygodnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Cytat

Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję. – Jerzy Dobrowolski 

1 godzinę temu, gałąż napisał:

Czajsz różnice

Jak widać Pan jesteś "zróżnicowanym" czajkowskim wyborcą.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To że entuzjastycznych polityków z PO wynajęto do wytaczania samolotu niemieckich linii lotniczych OLT na drogę startową było i symboliczne i symptomatyczne i zapewne każdy owe dumne fotki pamięta.

Pewnie z upływem czasu nie zmienili się, dalej gorliwi w próbach doprowadzania do bankructw choćby narodowego przewoźnika.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

4 minuty temu, xetras napisał:

To że entuzjastycznych polityków z PO wynajęto do wytaczania samolotu niemieckich linii lotniczych OLT na drogę startową było i symboliczne i symptomatyczne i zapewne każdy owe dumne fotki pamięta.

Pewnie z upływem czasu nie zmienili się, dalej gorliwi w próbach doprowadzania do bankructw choćby narodowego przewoźnika.

Chomąto różną przybiera postać... 😉 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Lumperator napisał:

No bo tak działa ta wasza Koalicja śmieszna. Nikogo nie wsadzili, a minęło już 1.5 roku. 

Bo Duda, czyli pisowski  prezydent, ich ułaskawia. O to chodzi przecież, by to kandydat PiSu został prezydentem.  Żeby złodzieje z PiS nadal czuli się bezkarni. To chyba proste  do zrozumienia i oczywiste dla w nawet w niewielkim stopniu rozgarniętego człowieka..

Tu nie chodzi o Polskę, jej rozwój czy lepsze życie dla obywateli. Chodzi o kasę dla mafii pisowskiej i zapewnienie jej bezkarności.

Dokładnie na tej samej zasadzie powstała Konfederacja Targowicka, która zakończyła się rozbiorami Polski. 

Edytowane przez jar1
32 minuty temu, wsteczna świnka napisał:

zapłacił

I tak płacisz albo za mowetrawe albo za sojusz atlantycki

Każdy z tych figurantów niepewny 

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

@stench - ankieta jest nieaktywna.

A mógłbyś jeszcze przytoczyć jak zakończyła się ostatecznie poprzednia ankieta ze wszystkimi kandydatami?
Braun wygrał?

W Łodzi wygrał Bokser. Widocznie tu mieszka ciemnogród. 😉

Mylisz się w Łódzkim wygrał alfons a w Łodzi Trzaskowski !

2 minuty temu, jar1 napisał:

Chodzi o kasę

Dupiarz ma prywatnie stołeczne działki (Międzylesie) pod wyrąb dla brata.

Nie dziwi mnie że płoszone tam dziki łażą potem po osiedlach.

1 godzinę temu, fetek napisał:

No tak rodowitych warszawiaków czy gdańszczan marny procent tylko trochę to zaprzecza temu co napisałeś.

Raczej uciekają, miasta są strasznie drogie, męczące, głośne... mnie już to dano zbrzydło.

Rozumiem 😁 ale mam inne zdanie w temacie.

31 minut temu, xniwax napisał:

Jak widać Pan jesteś "zróżnicowanym" czajkowskim wyborcą.

Zgadza się nie głosuje na margines społeczny, nie mam trocin w głowie licząc do ogłoszenia wyborów że Braun czy Mentzen wygra 🤣

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Bo się nie wchodzi w Koalicję z diabłem. 😀 Tusk przezul go i wypluł. Jak wielu innych. Ostatnio Brzoske. 

Tak jak pis samobrone Kukiz 15 suwerenną itd w przyszłości konfe.

Tusk diabłem 🤣 mój Boże 🤣

13 minut temu, jar1 napisał:

Bo Duda, czyli pisowski  prezydent, ich ułaskawia. O to chodzi przecież, by to kandydat PiSu został prezydentem.  Żeby złodzieje z PiS nadal czuli się bezkarni. To chyba proste  do zrozumienia i oczywiste dla w nawet w niewielkim stopniu rozgarniętego człowieka..

Tu nie chodzi o Polskę, jej rozwój czy lepsze życie dla obywateli. Chodzi o kasę dla mafii pisowskiej i zapewnienie jej bezkarności.

Dokładnie na tej samej zasadzie powstała Konfederacja Targowicka, która zakończyła się rozbiorami Polski. 

Jak widać dla wielu to niezrozumiałe, nad czym reszta Polaków może tylko ubolewać.

1 godzinę temu, 747 napisał:

Polska jest prawicowa, teraz po względnym sukcesie Grzegorza Brauna, możemy budować siłę opartą na naszych interesach narodowych.

Każdy sukces prawicy potwierdza pogłębiający się kryzys intelektualny społeczeństwa....

12 minut temu, gałąż napisał:

nie mam trocin w głowie

Z tym, że ja nie o tym.

Bardziej o nadbudowie czegoś nad czymś w Pana toku myślenia:

16 minut temu, gałąż napisał:

alfons

14 minut temu, gałąż napisał:

margines społeczny

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Lądek Zdrój;

Trzaskowski 37%

Nawrocki 28%

Ukryta Zawartość

498689017_122235715868191991_3477373493045841475_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Achievement unlocked!

Teraz, Tadeiro napisał:

Lądek Zdrój;

Trzaskowski 37%

Nawrocki 28%

Nie podniecaj się. PIS okradł społeczeństwo na setki miliardów a ich beton ciągle tego nie widzi.

26 minut temu, jar1 napisał:

O to chodzi przecież, by to kandydat PiSu został prezydentem

Cos ci się pomerdalo. Trzaskowski musi zostać żeby dopiąć system, przepychać ustawy godzace w obywatela i gospodarkę kraju i służyć Brukseli za pomocą takich aparatczykow jak Tusk i Trzaskowski. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

14 minut temu, xniwax napisał:

Z tym, że ja nie o tym.

Bardziej o nadbudowie czegoś nad czymś w Pana toku myślenia:

Nadbuduj sobie że jak pisze że ja nie mam, to daje do zrozumienia kto ma ! 

9 minut temu, Stream napisał:

Nie podniecaj się.

Ubodło? Czy to tylko taki odpysk, żeby mieć z czym lecieć na skargi?

Achievement unlocked!

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.