Skocz do zawartości
IGNORED

Hyde park - rozmowy o wszystkim i o niczym

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.04.2023 o 11:41, Jacchusia napisał:

Może chodzić w cekinach, falbanach i piórach jeśli najdzie ją/jego taka ochota.

Osobniki z zaburzeniami rozwoju psychofizycznego (np wspomniany celebryta) tego mema nie pojmą

demot-327-120.jpg

My po prostu mamy ważniejsze zadania w życiu niż bycie pięknym.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Osobniki z zaburzeniami rozwoju psychofizycznego (np wspomniany celebryta) tego mema nie pojmą

To pół biedy, gorsze jest to, że próbują to sprzedac jako coś nowoczesnego, przyszłosć w stronę której zmierza nowoczesne społeczeństwo. a to nic innego jak ta sławna już ideologii Gender czy LGBT+, czyli próba wpłynięcia, uformowania rzeczywistości.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ciekawe kto cieknący kran naoprawi jeśli na świecie zostaną same kobiety i dziwaki w "cekinach, falbanach i piórach"?

Edytowane przez szymon1977

W dniu 15.04.2023 o 15:19, przmor napisał:

Zrobią to kobiety. Dużo kobiet prowadzi autobusy komunikacji miejskiej czy tramwaje a nawet TIR-y to z cieknącym kranem sobie nie poradzą?

Jakby Cię z błędu nie wyprowadzać, to Ty starasz się nic nie rozumieć: problemem nie jest naprawa kranu, tylko nie połamać sobie przy tym pazurków.

Znam kobiety które pazurków nie mają. Plusy takie, że nie drapią a jak trzeba coś przykręcić, zamontować, naprawić to to robią. Ale poza tym są kobietami, wyglądają jak kobiety i zachowują się jak kobiety.

W dniu 15.04.2023 o 16:19, przmor napisał:

Zrobią to kobiety. Dużo kobiet prowadzi autobusy komunikacji miejskiej czy tramwaje a nawet TIR-y to z cieknącym kranem sobie nie poradzą?

Ze swoim "cieknieciem" sobie średnio chyba radzą, a przynajmniej chcą o tym publicznie rozmawiać 🙂

Z dzisiaj, pierwsza strona 🙂

a2575068ed2806122e55414e68dedc4cedea3cd5

I to nie jest pierwszy raz, widać news ważny dla panów redaktorów.

Czekam na tytułową stronę z ważkim problemem i wstydliwym, mianowicie "Swędząca rzeczywistość - hemoroidy" 🙂

Będzie gorący Czerwiec tego roku 🙂

Cytat

Znany milioner rzuca rękawicę Allegro. "Rynek ma dość"

Cytat

"Rynek ma dość monopolu Allegro"

Premiera serwisu jest zaplanowana na koniec czerwca tego roku. Wtedy będą mogli z niego korzystać wszyscy i kupić — jak przekonują twórcy — dosłownie wszystko. Od kilku miesięcy platforma przechodzi testy. Najpierw sprzedawać i kupować produkty mogli tylko pracownicy Comarchu. Od końca marca serwis uchylił drzwi nieco szerzej i sprzedających przybyło. Firma nie podaje dokładnych danych na temat tego, ilu użytkowników już korzysta z platformy. Ale, jak się dowiedzieliśmy, poza pracownikami Comarchu (blisko 7 tys. osób) na platformie zalogowane jest ok. 10 tys. osób. Każda z nich musiała podczas rejestracji podać NIP firmy, dlatego tylko przedsiębiorcy mogą zajrzeć za kulisy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uwagi AS Regulamin:

1.

Literówka:

Sekcja I, paragraf 2, rozdział 9:

".Utwór – każda zmieszczona przez Użytkownika na Forum, wypowiedź jego autorstwa."

Brak "a".

|

2. Wątpliwość - czy faktycznie tylko jeden adres e-mailowy może być w posiadaniu danego fizycznego użytkownika forum?.

Vide:

Sekcja I, paragraf 5, rozdział 9: "Użytkownik może korzystać wyłącznie z jednego konta. W przypadku, gdy Użytkownik będzie posiadał kilka aktywnych kont, konta te zostaną zablokowane lub całkowicie usunięte.

Wyjątkiem są osoby z branży prowadzące działalność gospodarczą, które mogą posiadać konto na potrzeby prywatne oraz na potrzeby firmowe. Konta takie muszą jednak koniecznie zostać zgłoszone moderacji, aby ta wiedziała, że należą do jednej osoby. 

Zbanowanie jednego konta powoduje automatycznie zbanowanie drugiego konta (branżowego/prywatnego)."

Otóż:

2a. Co gdy użytkownik zapomni hasła?

Wtedy może użyć drugiego które pamięta?

2b. Co gdy serwer bezpłatnych usług pocztowych jest czasowo niedostępny przy np. jego archiwizacji, przy jego przeciążeniu, itd.?

Wtedy użytkownik a w a r y j n i e (chyba?) może skorzystać z innego konta pocztowego i innego nicka na Forum?

[Tylko uprzednio musi je mieć założone {np. na innym serwerze pocztowym}]

Przy okazji:

Czy  Regulamin jest/był  u s z c z e g ó ł o w i o n y?

(Ostatnio - rok, dwa lata temu?)

/Aż 48 punktów w 10 paragrafach w VI działach/rozdziałach/.

Chyba był k r ó t s z y?

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

ho

Jakież to rozczulające - mogę pisać co chcę.

Ale ja piszę i mówię co chcę, od 20 lat. Te kretyńskie bany, ograniczające nas to kpina.

My jesteśmy wolnymi ludźmi,  wpadającymi we wściekłość, niszczącymi się wzajemnie.

Ale... i kochającymi. 

14 godzin temu, xetras napisał:

Uwagi AS Regulamin:

".Utwór – każda zmieszczona przez Użytkownika na Forum, wypowiedź jego autorstwa."

O ja pierniczę!!!

To w takim razie powinienem zażądać zwrotu wszystkich moich utworów bezmyślnie zniszczonych przez Moderatorów. Czasem potrafiłem naprawdę się przyłożyć i napisać uroczy a jednocześnie złośliwy pamflet. Przez godzinę cyzelowałem każde słowo tylko po to, żeby jakiś anonimowy czynownik pod byle pretekstem jednym prostackim kliknięciem wysłał go w niebyt. A mówiąc językiem zrozumiałym dla internetowych hunwejbinów - przesłał go do /dev/null.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

39 minut temu, Jaro_747 napisał:

O ja pierniczę!!!

To w takim razie powinienem zażądać zwrotu wszystkich moich utworów bezmyślnie zniszczonych przez Moderatorów. Czasem potrafiłem naprawdę się przyłożyć i napisać uroczy a jednocześnie złośliwy pamflet. Przez godzinę cyzelowałem każde słowo tylko po to, żeby jakiś anonimowy czynownik pod byle pretekstem jednym prostackim kliknięciem wysłał go w niebyt. A mówiąc językiem zrozumiałym dla internetowych hunwejbinów - przesłał go do /dev/null.

Taka mala, taka zdradzona Dżambo... Przecie grał na pianinie przy Prezydencie Lincolnie.

Uroczy a jednocześnie złośliwy pamflet - to dla mnie, ewentualnie dla reszty - nie wymieniam.

Wszyscy, którzy nie obciągają Ci, są intelektualnymi ch*jami?

No, ja Ci nie obciągam, chyba też Xnix czy Caleb i reszta.  Jakże mi przykro Dżambo, że Ci nie obciągamy.

Wprawdzie Twych utworów nie czytałem, ale zapewne są piękne.

Ja pier**lę.

Z wrażenia nawet zapomniałem, o co mi chodziło

W dniu 25.04.2023 o 03:08, skynyrd napisał:

Taka mala, taka zdradzona Dżambo... Przecie grał na pianinie przy Prezydencie Lincolnie.

Uroczy a jednocześnie złośliwy pamflet - to dla mnie, ewentualnie dla reszty - nie wymieniam.

Wszyscy, którzy nie obciągają Ci, są intelektualnymi ch*jami?

No, ja Ci nie obciągam, chyba też Xnix czy Caleb i reszta.  Jakże mi przykro Dżambo, że Ci nie obciągamy.

Wprawdzie Twych utworów nie czytałem, ale zapewne są piękne.

Ja pier**lę.

Z wrażenia nawet zapomniałem, o co mi chodziło

W sferze prywatnej inteligentem jest ten, który powiela prawdy POKO. W sferze zewnętrznej ten, kto powiela prawdy naszych obecnych najważniejszych sojuszników i przyjaciół. 

Ciebie Egon, tak samo jak Polski jest mi zwyczajnie szkoda. Nie potraficie się zmiarkować.  

Edytowane przez Zyzol
Literówka.
Cytat

Raper O.S.T.R. w niedawnym wywiadzie stwierdził, że nie zamierza pojawić się w programie Kuby Wojewódzkiego, ponieważ ojciec prezentera, który pracował jako prokurator, miał skazywać osoby z rodziny muzyka. Kuba Wojewódzki odpowiedział na te słowa.

adam-ostrowski-ostr-i-kuba-wojewodzki.we

Cytat

Już pomijam, że jak żył mój ojciec, to O.S.T.R. miał 10 lat. Ale panie raperze, piosenkarzu, mój tata ścigał kryminalistów, więc może nie wiesz czegoś o swojej rodzinie. Poczytaj

Ukryta Zawartość

Tak jak każdy prokurator w PRL...miał specjalizację? Nie wiedziałem, ze prokuratorzy mają specjalizację...

Nic głupszego nie mógł odpyskować. Wszak to Wojewódzki. A termin "resortowe dzieci" nie wziął sie znikąd.

Jak i cały TVN.

Ukryta Zawartość

Są pierwsi oszukani na współpracy z knajpą siostry i partnera Sylwii Spurek. W tle fundacja europarlamentarzystki (msn.com)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam obejrzeć jeszcze tylu altusów i Technicsów nie widziałem na dodatek to wszystko gra jednocześnie:)

Strasznie pozytywnie zakręcony gość

Polecam kanał, nazwa "Pasjonaci" wzięła się od kontentu, a przekrój pasjonatów/tematów skrajne róznorodny.

P.S

W sumie niezły majątek w tych klockach np. trzy Koncerty na chodzie 🙂

Cytat

Spodnie, których nie było... Doda dała czadu z prezentacją pośladków przed studiem DDTVN

Nie wiem po co jej ta szmatka na stringach?...i chlapacze od kolan?

LBtk9kuTURBXy9hMjhjYTA4OS1hMTk4LTRjOTgtY

Dla chętnych na wdzięki Dody 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

Wojna, a filmik jak z Benny Hill-a

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak się czyta dane, że jakiś tam procent społeczeństwa nie potrafi poprawnie odczytać rozkładu jazdy to, aż się wierzyć nie chce, bo przecież ludzi wokoło wyglądają na normalnych...a jednak:

Cytat

Twierdzi, że uzdrawia i wypędza demony. Na jednym z filmików "wydłuża" zwolennikom nogi. - Będą nas setki i tysiące, będziemy uzdrawiać chorych, wypędzać publicznie złe duchy - zapowiada "Apostoł Tomasz" w rozmowie z Interią.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jacchusia

W dniu 7.05.2023 o 13:54, Jacchusia napisał:

jakiś tam procent społeczeństwa nie potrafi poprawnie odczytać rozkładu jazdy to, aż się wierzyć nie chce, bo przecież ludzi

Ja nie potrafię, sorry...

Zamieszczę zdjęcie wkrótce, ale gdy jakiś czas temu musiałem z mojej wiochy pojechać do Paryża (officina de passaportes 😃) - gdyby nie to, że Miły Pan z opuszczonej, wsiowej stacyjki, wydrukował i wręczył mi do łapy wydruk, perony i godziny - prawdopodobnie stałbym tam (tu) do dzisiaj, pytając każdą przemykającą lokomotywę - "Panowie może w kierunku Montparnasse? Mam flaszkę - zabierzecie"?

😀

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Cytat

Przed nami drugi półfinał Eurowizji, na którym ma zaprezentować się polska reprezentantka Blanka. Widzowie w swoich domach są świadkami lepszych lub gorszych występów uczestników. Bardzo ważną częścią prezentacji są... stroje! Niektóre stylizacje reprezentantów pozostawiają wiele do życzenia. Przedstawiamy wam najgorsze kreacje z Eurowizji.

achille-lauro-reprezentant-san-marino-20

Według Szpaka to pewnie tradycyjny mężczyzna...

Cytat

Michał Szpak mówi, jakim będzie ojcem. "Jestem dużym tradycjonalistą"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat

Setki klejnotów, należących do zmarłej w ubiegłym roku austriackiej miliarderki Heidi Horten, zostały sprzedane przez szwajcarski oddział domu aukcyjnego Christie’s za 196 mln dolarów. Wstrzymania sprzedaży domagało się kilka organizacji żydowskich, podkreślających, że majątek Hortenów powstał w czasach narodowego socjalizmu - dzięki tzw. aryzacji żydowskich przedsiębiorstw i biznesów.

uDxk9kuTURBXy8xMGZhZDUyYi1hMTY4LTRmMTItO

Ukryta Zawartość

Ciekawe ile w tej biżuterii jest zębów...

Swoją drogą to ludzie wydają pieniądze na psychologów, a tacy Niemcy mają Olafa, który stwierdził ostatnio, ze Niemcy zostali ileś tam lat temu, wraz z Europą wyzwoleni od...narodowego socjalizmu...i po sprawie, bizuteria i inne majatki są juz moralnie czyste.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.