Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście potknięcie starszego człowieka jest śmieszne jak sto ch...

A skąd wiesz, że to starszy człowiek? Tego nie widać.

Poza tym on się nie potyka, tylko całuje...jak Pan Bóg przykazał. ;-)

.

Dudy nie widzę...

11218167_301646576672243_6003020548432043877_n.jpg?oh=c661917955f1ca957aac05ca62f24e06&oe=56B88C9D

Z innej beczki. Sinatra śpiewał też po polsku !!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Bach robił wszystko!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastanawia mnie ta pewność nawiedzonych.Zwłaszcza w tak niepewnej materii.

100%,nie 99.9 ale 100!Tylko pozazdrościć dobrego samopoczucia.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Faktycznie - kulawy.

Ale co to ja chciałem?

Aha!:

Z lotniska w Radomiu kilka dni temu odleciał ostatni samolot. Na pokładzie był niewiarygodny tłok, bo leciało pasażerów aż DWÓCH.

Lot był nomen omen - do Rygi!:-)

Rzecznik prasowy tego czegoś nosi jakże adekwatne nazwisko, mianowicie: Orzeł.

I tenże Orzeł twierdzi, że lotnisko może uratować tylko i wyłącznie jego... rozbudowa:-)))

Pana Barei już z nami nie ma, ale smakowitych kąsków nie brakuje...

Ps - nie mylicie się, moi drodzy.

Lotnisko w Radomiu wydumały onegdaj Pisiaki.

Za co się nie wezmą - sp***dolą.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Rzecznik prasowy tego czegoś nosi jakże adekwatne nazwisko, mianowicie: Orzeł.

I tenże Orzeł twierdzi, że lotnisko może uratować tylko i wyłącznie jego... rozbudowa:-)))

Nie bardzo rozumiem co cie w tym dziwi. Lotnisko na obecnym poziomie ma tylko tymczasowy terminal i brakuje mu systemu ILS itd itd. Oczywiście, że uratować go może tylko i wyłącznie rozbudowa i doprowadzenie do stanu w którym było by atrakcyjne jak dla pasażerów, tak dla linii lotniczych.

Zupełnie czymś innym jest pytanie o to, czy taka ilość lotnisk w Polsce ma uzasadnienie i to jak i kim powinny być sprawowane.

Lotniska niestety są lokalną polityczną atrakcją i absurdy w walczeniu o budowę kolejnych ( za chwilę upadających ) nie są polska specjalnością. Nawet Niemcy sobie tego pod naciskiem lokalnej polityki narobili zdecydowanie za dużo a tam gdzie potrzeba (Berlin) nie są w stanie budowę skończyć.

Nie wydaje mi sie żeby w Polsce było za duzo lotnisk. Ja wiem że w swiecie tak się Utarło ze lotniska sa tylko w stolycach. Ale to od dawna juz nieprawda.

Oczywiście że rozbudowa lotniska w Radomiu moze je uratować.

Oczywiście pytanie jest jednak zasadnicze - o zwrot takiej inwestycji i o mozliwości jego utrzymania przez władze lokalne jełsi okaże się deficytowe.

Bo lotniska sa bardziej potrzebne dla lądujacych niż dla startujacych ;)

Pana Barei już z nami nie ma, ale smakowitych kąsków nie brakuje...

Brzmi to jak z Barei, ale pan Orzeł ma rację. W regionie Radomia jest bowiem potencjał, czyli zapotrzebowanie na podróże lotnicze. Szkopuł w tym, że głównym kierunkiem zainteresowania są dalsze porty europejskie, głównie Londyn.

Lotnisko obecnie ma za krótki pas, aby mogły żeń startować samoloty typu Boeing 737 czy Airbus 320 z paliwem na taki (ponad 2-godzinny) odcinek. Dlatego latały tylko małe samoloty turbośmigłowe do Pragi i Rygi, a na te kierunki popytu nie było.

Wydłużenie pasa startowego i uruchomienie kierunku Londyn najprawdopodobniej diametralnie zmieniło by obecny, niekorzystny stan rzeczy.

Edytowane przez Bobcat

Lotnisko jest tam od dawna. Wojskowe. Władze samorządowe miały ambicje, aby wykorzystać je również dla celów cywilnych. Wojsko wyraziło zgodę. Niedopatrzenie czy wręcz gapiostwo polega na tym, że decydując się na budowę terminala pasażerskiego i przyległych płyt postojowych dla samolotów pasażerkich nie pomyślano jednocześnie o wydłużeniu pasa.

Pytanie więc brzmi.

Co za miglanc wybudował lotnisko ze zbyt krótkim pasem?.

Może dzieci na wrotkach chcial tam zaprosic ?

Czasem warunki terenowe albo zagospodarowania terenu uniemozliwiają lub utrudniaja realizacje takich sobie zachcianek przedłużenia pasa. Niejedno lotnisko ma z tym problem dlatego przewaznie buduje się je poza miastami. Co tez jest bez sensu bo czesto dojazd do nich trwa dłuzej niz sam lot.

Edytowane przez Arku

Akurat w Radomiu wydłużenie pasa nie stanowi problemu. Zbudowany był taki jaki jest, wojsku to wystarczało. Problem powstał, gdy pojawiły się na nim samoloty pasażerskie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.