Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Xpedite999 napisał:

twierdzący że drogi sprzęt jest lepszy niż kalibracja w kinie ...nadajecie się faktycznie ale do porad na poziomie

gówniany ale dobrze ustawiony sprzęt i tak zagra słabo, dobry sprzęt nawet źle ustawiony zagra lepiej a jak go porządnie dopieścisz to będzie bajka. Najwięcej do tematu zawsze wnoszą głośniki, potem transport na końcu końcówka.

Tak samo przekonanie że w kinie kolumny nie muszą być dobre jest totalną głupotą. Niestety ale zestawy "kinowe", nawet te lepsze są o kant tyłka rozbić.

Rozumiem że słyszałeś @fetek  zestaw M&K ? 

W sumie nie powinienem pytać skoro to ty wcześniej napisałeś że kotary ( zasłony,  koce ) rozwieszone po bokach nie mają wpływu na brzmienie , więc opinia raczej adekwatna do wcześniejszej.  Skoro zestawy używane przy produkcji są o kant dupy potłuc to tak też można powiedzieć o całej ścieżce filmowej produkcji przy których zostały wykorzystane,  logiczne . Więc chcąc słuchać jak ci się podoba musisz też niestety być reżyserem i realizatorem dźwięku i wtedy możesz stworzyć dzieło odpowiadające tylko twoim prywatnym , infantylnym opiniom . Wiesz kolego co to jest " referencyjny" ? 

Widzę że tkwicie w kinowym "lesie " przypadającym na lata 80-90 zeszłego stulecia i nic się nie zmienia bo każdy powiew świeżości traktujecie jak czarną magię albo poszukujecie który Nick pasuje do danych wypowiedzi ...

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, Xpedite999 napisał:

Rozumiem że słyszałeś @fetek  zestaw M&K ? 

A słuchałeś bowersow serii 8, słuchałeś zestawu  na SS ,accutonie ? Nie wydaje mi się . Z lasu to ty jeszcze nie wyszedłeś.

Krótko,  przy produkcji jakiego filmu zostały wykorzystane zestawy głośnikowe firmy B&W ?  Jeżeli nie podoba ci się referencja i realizm to znaczy że masz własny " ulubiony" sposób odbierania realizmu filmowego tyle że nie jest on zgodny z zamysłem tego kto stworzył oglądany przez Ciebie film , rozumiecie ? Poza tym przeczytajcie czego kolega używa jako serce systemu za kilkadziesiąt tysięcy.....denona 4xxx. Co te bowersy zmienią jak kolega nie wie czego chce i dodać 2 do 2 w kinie . Poczytajcie jego posty , uważa że " gra super bo jest wygłoszone, wszystko pokryte jest wykładnią a dzięki temu nic nie dzwoni i nie dudni " , sorry ile kolega ma lat...wypowiedź godna prawdziwego znawcy kina i audio przez duże A. Wiecej zlotych mysli na stronie 238.

Najlepiej mu wychodzi przydzielanie serduszek za pochlebne opinie

Gość

(Konto usunięte)

Mam kolegę który ma amplituner Onkyo a głośniki na SS ellipticor, te twoje m-k przy jego zestawie to nieporozumienie.

Fajną masz teorię, głośniki w kinie nie grają.  Muszę cię zmartwić, jesteś w ogromnym błędzie.

Ktoś może powiedzieć że lubi oglądać filmy z czerwonym filtrem , kto mu zabroni . Ciekawe co na to reżyser. To samo z dźwiękiem.  Można słuchać kina na zestawach za 500tys ale dalej to nie będzie ten dźwięk który reżyser chciał abyś usłyszał oglądając dany film . Wy dalej nie rozumiecie słowa " referencyjny ". Poza ceną tych kolumn czy całych zestawów duże znaczenie ma właśnie zachowanie kolegi a raczej podejście do audio w kinie. Pomyśleć że ktoś wiedzący coś na temat kina mógł by z jego budżetem złożyć fajny system...

Xpedite999 od teraz będziemy się kolegować a reszta dyskutantów niech zabiera swoje trumny do zakładki High End.   Dział Kino Domowe jest wyłącznie dla proletariatu.

20 minut temu, Xpedite999 napisał:

Ciekawe co na to reżyser. To samo z dźwiękiem.  Można słuchać kina na zestawach za 500tys ale dalej to nie będzie ten dźwięk który reżyser chciał abyś usłyszał oglądając dany film

reżyser ma sprzęt kinowy w kinie studyjnym, Ty masz sprzęt kinowy w marnym pokoju, który nawet jakby był najlepszy na świecie i tak nie odzwierciedli tego co usłyszał reżyser. Równie dobrze możesz wstawić kolumny estradowe do pokoju.

Znając życie i tak niczego nie masz.

Godzinę temu, Xpedite999 napisał:

Poza tym przeczytajcie czego kolega używa jako serce systemu za kilkadziesiąt tysięcy.....denona 4xxx. Co te bowersy zmienią jak kolega nie wie czego chce i dodać 2 do 2 w kinie . Poczytajcie jego posty , uważa że " gra super bo jest wygłoszone, wszystko pokryte jest wykładnią a dzięki temu nic nie dzwoni i nie dudni " , sorry ile kolega ma lat...wypowiedź godna prawdziwego znawcy kina i audio przez duże A. Wiecej zlotych mysli na stronie 238.

tu fakt, ta konfiguracja to trochę masakra...o czym z resztą wspomniałem.

11 minut temu, fetek napisał:

reżyser ma sprzęt kinowy w kinie studyjnym, Ty masz sprzęt kinowy w marnym pokoju, który nawet jakby był najlepszy na świecie i tak nie odzwierciedli tego co usłyszał reżyser. Równie dobrze możesz wstawić kolumny estradowe do pokoju.

Dlatego kolego doczytaj co napisałem wcześniej na temat kalibracji i pomiarów i juz wtedy nie musi byc najlepszy na swiecie ( kto wam pisze takie teksty , komedianci czy komicy). Tak czy inaczej ja i reżyser słuchamy na tych samych głośnikach których jak twierdzisz nie mam bo ...pewnie 3 x droższe i lepsze od twoich to zazdrość pupe ściska i dlatego nie mam , logika Polaka na dorobku. 

Ten wyzej Xpedite999 to starszy uzytkownik. Jeden z tych troli Martin Rajek bodajze.  W zyciu nie widzial jak sie robi kalibracje, wyczytal w jakims poscie jak sie nad nia podniecaja i to wszystko. 
Wiec jego madrosci i cwaniakowanie na temat glosnikow mozna wsadzic miedzy.... 

[mention=77397]Xpedite999[/mention]  zobacz sobie, ze on ma dedykowana sale kinowa a nie  salon w mieszkaniu z oknem balkonowym, meblami, zle ustawionymi glosnikami itp itd.  Co mu da kalibracja profesjonalna? 

Już myślałem, że to nowe wcielenie fana subwoofera a to Marcinek się odrodził

Fetek, Ty odnosisz się do rozwiązań ekstremalnych. Najtańsze pażdzierze vs hajendowe kobyły. A są jeszcze kolumny przyzwoite, które z subwooferem grają nie wiele gorzej od kobyłek. Kobyłki zaś są sprawcą problemów z zakupem reszty głośników systemu, godnego suba oraz elektroniki. W finale można wydać 10x więcej kasy co na przyzwoity system KD i uzyskać przyrost dobroci 10%.  Na tym właśnie połamali sobie zęby forumowi krezusi.

Sam je wywolujesz a potem płaczesz jak dziecko. Swoją drogą wracając do tematu, to ten swój pomiar zrobiony przez wiadomo kogo i wiadomo dla kogo ,w porównaniu do bowersow serii 8 możesz sobie powieśić w kiblu na drzwiach. 
Czyli subfan, jednak .
1 minutę temu, RAF77 napisał:

a to Marcinek się odrodził

No nie wiem . Marcin ostatnio robił olbrzymie postępy intelektualne, no ale bez przesady. Raczej Subfan rżnie głupka, nawet mu to wychodzi.

12 minut temu, RAF77 napisał:

Już myślałem, że to nowe wcielenie fana subwoofera a to Marcinek się odrodził emoji1.png

10 minut temu, RAF77 napisał:

Czyli subfan, jednak emoji1.png.

7 minut temu, WARMSTONE napisał:

No nie wiem . Marcin ostatnio robił olbrzymie postępy intelektualne, no ale bez przesady. Raczej Subfan rżnie głupka, nawet mu to wychodzi.

Wy macie jakieś problemy czy to na mnie trafiło i mam takie forumowe przywitanie . Wszyscy nowi tak tu mają? Czy tylko tak traktujecie logicznie myślących? Martin,  Marcinek,  subfan ...coś jeszcze ? Mogę sobie wybrać pseudonim sam czy nie bardzo ?

A kolega @THX Ultra 2 zorientował się chyba że jak tylko dotknie klawiatury to głupstwa pisze więc ogranicza się do serduszek i uśmiechów,  może to i lepiej , z pożytkiem dla myślących normalnie .

13 minut temu, Xpedite999 napisał:

Wszyscy nowi tak tu mają?

To się rzadko zdarza żeby świeżak tak umiejętnie trolował. Tylko ja tak potrafię, sam twierdziłeś, że mam któreś z kolei konto. Daj foto swoich gratów to Cię zweryfikuję.

Ogólnie założyłem profil żeby upewnić się co do wyboru projektora ale zawirowania trwały i tematy się grzały na czerwono z udziałem  sf-svs czy jakoś tak więc myślę nie ma sensu bo zniknie moje zapytanie w ferworze walki. Czytałem sobie w wolnym czasie i po kilku tygodniach odeszła mi ochota na wszystko co związane z tym forum . Atmosfera jak na wiejskiej dyskotece , pełno pozerów i zazdrośników a kogoś z pojeciem jako takim i kulturalnie piszącego nie stwierdziłem nikogo w tej zakładce.  Więc kolego @WARMSTONE jakim prawem rościsz sobie prawo do weryfikowania kogo kolwiek jeżeli przez ponad miesiąc napisałeś może 2 czy 3 wpisy bez swoich wycieczek osobistych i dokuczania jak w podstawówce.  Miernotą tu zalatuje i tyle a jeżeli tak to nie ma potrzeby żeby miernoty osądzały cokolwiek w moim systemie ( już i tak za dużo napisałem na jego temat ) które nawet jednego zdjęcia nie wrzuciły ze swojej strony a posty tłuką na potęgę jakby naprawdę coś wiedziały na temat kina domowego . Żenada i pozerka,  podbija mnie wręcz jak czytam posty co poniektórych. 

Tu nie ma ludzi obeznanych tylko są ludzie politycznie poprawni i poprzez własne adoracje i koleżankom nikt nie napisze szczerze co ma nie tak ( idealny przykład @THX Ultra 2 i jego " system" a opinie pod jego wpisami) . Klepiecie się po pleckach bez obiektywnych opinii i tym samym przeciągacie ten błędny obrazek kina domowego , tylko z czystej " uprzejmości ".

3 minuty temu, Xpedite999 napisał:

@WARMSTONE jakim prawem rościsz sobie prawo do weryfikowania

Ej, to była chwilowa łaskawość z mojej strony. Istnieje możliwość, że nie jesteś Subfanem i miałeś szansę nam to udowodnić. Buntując się potwierdziłeś swoją tożsamość. 

59 minut temu, Xpedite999 napisał:

Tu nie ma ludzi obeznanych tylko są ludzie politycznie poprawni i poprzez własne adoracje i koleżankom nikt nie napisze szczerze co ma nie tak ( idealny przykład @THX Ultra 2 i jego " system" a opinie pod jego wpisami) . Klepiecie się po pleckach bez obiektywnych opinii i tym samym przeciągacie ten błędny obrazek kina domowego , tylko z czystej " uprzejmości ".

Nie, to TY plujesz jadem od samego poczatku. 

Bezpodstawnie, bez zadnej wiedzy nawet jego systemu nie widziales alu juz wiesz ze jest akustycznie zle i trzeba zrobic  PROFFESIONAL KALIBREJSZYN  ustawiajac suwaki w aplitunerze (glisnosc i odleglosc). TAK?   I tym oto sposobem dochodzimy do madrosci, ktore "mowia" ze nowsze lepsze glosniki nie zagraja lepiej booooo?  Bo nie. 

Xpedite999 faktycznie wstaw jakies fotki napisz cos o swoim systemie  chetnie popatrze i czegos sie naucze 

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

Xpedite999 faktycznie wstaw jakies fotki napisz cos o swoim systemie  chetnie popatrze i czegos sie naucze 
Już prosiłem o to dwa czy trzy razy. Ale nic z tego. My na to nie zasługujemy.

no tak za kiepski za tani sprzet slabo urzadzone pokoje ale przynajmniej nie boimy sie krytyki

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

8 godzin temu, Xpedite999 napisał:

Dlatego kolego doczytaj co napisałem wcześniej na temat kalibracji i pomiarów i juz wtedy nie musi byc najlepszy na swiecie ( kto wam pisze takie teksty , komedianci czy komicy). Tak czy inaczej ja i reżyser słuchamy na tych samych głośnikach których jak twierdzisz nie mam bo ...pewnie 3 x droższe i lepsze od twoich to zazdrość pupe ściska i dlatego nie mam , logika Polaka na dorobku. 

kalibracje i pomiary w takim układzie możesz o kant dupy rozbić. Tu ważne jest pomieszczanie, implementacja rozwiązań i prawdziwa kalibracja, która osiąga konkretny target a nie jest tylko wykonana według zasad.

Po za tym coś mi się zdaje że salki reżyserskie dostają serie, których zwykły zjadacz chleba nie jest w stanie kupić i nie chodzi tu o cenę. Jakbym miał z 35mkw i kilka rzędów siedzeń to może być się pochylił nad takimi rozwiązaniami, ale nie mam i nie lubię sobie strzelać w kolano.

8 godzin temu, WARMSTONE napisał:

Fetek, Ty odnosisz się do rozwiązań ekstremalnych. Najtańsze pażdzierze vs hajendowe kobyły. A są jeszcze kolumny przyzwoite, które z subwooferem grają nie wiele gorzej od kobyłek. Kobyłki zaś są sprawcą problemów z zakupem reszty głośników systemu, godnego suba oraz elektroniki. W finale można wydać 10x więcej kasy co na przyzwoity system KD i uzyskać przyrost dobroci 10%.  Na tym właśnie połamali sobie zęby forumowi krezusi.

wszystko zależy do tego co chcesz osiągnąć, jeśli nie łączysz stereo z kinem to ja bym szukał monitorów z dobrą przestrzenią i detalem, niestety jeśli łączymy to wyzwaniem jest głównie centralny.

bardzo dobre stereo i wkomponowany w to takiej samej jakości central w kinie po po prostu wymiata i prawdę mówiąc o żadnym atomosie człowiek nie myśli bo wypełnienie pomieszczenia dźwiękiem jest rewelacyjne

4 godziny temu, Repugnant napisał:

no tak za kiepski za tani sprzet slabo urzadzone pokoje ale przynajmniej nie boimy sie krytyki

grunt że własny... a nie banku, choć w tym przypadku u kolegi cała sala jest po prostu wirtualna.

Edytowane przez fetek
W dniu 29.02.2020 o 11:13, RAF77 napisał:

Już myślałem, że to nowe wcielenie fana subwoofera a to Marcinek się odrodził emoji1.png

Nie wiem na czym polega ten fenomen ale najwięksi napinacze na tym forum to ludzie kupujący w euro pracujący na zachodzie i każdy z nich jakimś cudem to inna osoba. Nie mówiąc o tym, że jak użytkownik x się pojawia to nagle y znika. Zastanawiam się ile lat maja tacy ludzie, ze im się chce cały czas zakładać nowe konta i prowadzić swoje śmieszne bitwy audiovideo??? Nie myślałem ze tematy związane z hobby mogą wywoływać takie emocje. Ci ludzie nie widza, że dostając bana nikt nie chce ich czytać i to oni maja problem?

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 29.02.2020 o 11:13, RAF77 napisał:

Hola hola kolego wyhamuj...!!! Nie było mnie Miesiąc a wy wszyscy myśleliście ze nowe konto założyłem???płakać się chce!!! Czekałem cierpliwie i również działałem... i się zastanawiam czy się pochwalić co spłodziłem czy nie ??? Bo po tym co tu naczytałem i zostało mi nawrzucane przez ten czas to odechciewa mi się czegokolwiek... 

Zastanawia mnie czy jest sens inwestowania w stolik pod sprzęt? Ta szafka RTV musi wylecieć wiec szukam w jej miejsce czegoś... myślałem nad szafka sypialnianą od zestawu mebli... ale wpadł mi w oko taki stolik :

https://www.kolumbus24.com/Home-Hifi/Hifi-Racks-Lautsprecherstaender/Racks-Module/Atacama-ERIS-ECO-5-0-HiFi-Rack-2-Regalboden-Basis-Ebene-aus-hellem-Bambus-Vollholz-natural-bamboo-inkl-Spikes.html?gclid=EAIaIQobChMIo96PqdT25wIVROh3Ch3ISQwFEAkYAiABEgJBofD_BwE

i nie wiem czy warto... czy może se odpuścić...

aha i jaki kolor dywanu kupić do miejsca kinowego ??? Beżowy, Kremowy, Czarny, Czerwony...???hmmm ciężko stwierdzić...

D027E3DA-109A-4322-B1B3-D2FC84077B46.jpeg

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 29.02.2020 o 11:48, WARMSTONE napisał:

To się rzadko zdarza żeby świeżak tak umiejętnie trolował. Tylko ja tak potrafię, sam twierdziłeś, że mam któreś z kolei konto. Daj foto swoich gratów to Cię zweryfikuję.

Jak na razie to jeszcze twojego Kina nie widziałem a zadasz od innych by pokazali...zreszta z twojej strony to tylko same mądrości... po przeczytaniu paru książek za pewne...

10 godzin temu, Martin Rejek napisał:

aha i jaki kolor dywanu kupić do miejsca kinowego

Twój nowy nabytek 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  pięknie będzie prezentował się na beżowym tle.

I nie słuchaj bzdur o ciemnych kolorach w twojej sali kinowej. Przy projku na którym oglądasz 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ściany, sufit i podłoga mogą być białe.

A tu proszę stoliczek 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ekstrawagancki  jak wszystko w twojej salce.

Kup ze dwa bo cztery końcówki z twojej ulubionej firmy trochę ważą  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, WARMSTONE napisał:

Twój nowy nabytek https://www.son-video.com/article/packs-d-enceintes-grand-spectacle/klipsch/thx-ultra-2-system-7-2 pięknie będzie prezentował się na beżowym tle.

I nie słuchaj bzdur o ciemnych kolorach w twojej sali kinowej. Przy projku na którym oglądasz https://www.son-video.com/article/videoprojecteurs-uhd-4k/sony/vpl-vw5000es ściany, sufit i podłoga mogą być białe.

A tu proszę stoliczek https://www.son-video.com/article/meubles-hi-fi/schroers-schroers/alphastatic-noir-et-verre-transparent ekstrawagancki  jak wszystko w twojej salce.

Kup ze dwa bo cztery końcówki z twojej ulubionej firmy trochę ważą  https://www.son-video.com/article/haute-fidelite-amplificateurs-amplis-de-puissance/anthem/str-amplifier-noir

Noż panie idealnie pan trafiłeś ale za tani ten Projektor???

Gratki za poczucie Humoru ???

5.0.2 wystarczy na 2,85x3,20m suba nie potrzebuje, tz nie twierdze i nie mówię ze nie ale obejrzałem pare filmów i na w Midway jest wystarczająco...

6C821A7D-9C7B-458E-822B-3C46A3088E72.jpeg

• Pokaż nowe odpowiedzi