Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Wilson Benesch mialem, ale model Curve, w sumie wydawało mi się, że jest to analityczne granie. Wykonanie przepiękne, ale dźwięk hmm inny. Bardzo chętnie bym sobie posłuchał raz jeszcze tych kolumn.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Świąteczna przeprowadzka:

kQqTHp.jpg

sNglcZ.jpg

Alleluja i do przodu ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

AZ Gargantua II

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ma nadzieje ,ze znajdziesz za kilka tyg jeden dzien w ktorym moglbys poswiecic kilka godzin na taki bezposredni test tego wzmacniacza z renomowaną konkurencją.

Przecież Elb daje Ci bardzo wyraźnie do zrozumienia, że taki test Go nie interesuje. Nie czytasz pomiędzy wierszami?

Muszę przewietrzyć mój system…

• Redaktorzy

Elb - jak już Magico wylądowały w docelowym lokum to może i kółka zastąpisz dedykowanymi nóżkami?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jak ci sie spisuje w Lampizator regulacja głośności bo rozumiem ze juz innego PRE nie używasz ? Oraz pytanie mam o te ustroje rozpraszające czy rzeczywiście tak dobrze sie spisują jak podaje producent ?

Przecież Elb daje Ci bardzo wyraźnie do zrozumienia, że taki test Go nie interesuje. Nie czytasz pomiędzy wierszami?

Gdyby test mnie nie interesował, to po co miałbym go sam proponować ?

Elb - jak już Magico wylądowały w docelowym lokum to może i kółka zastąpisz dedykowanymi nóżkami?

Jest taki plan ... tylko czasu brak :(

Jak ci sie spisuje w Lampizator regulacja głośności bo rozumiem ze juz innego PRE nie używasz ? Oraz pytanie mam o te ustroje rozpraszające czy rzeczywiście tak dobrze sie spisują jak podaje producent ?

Ciężko stwierdzić jak się spisuje, bo nie ma możliwości jej ominięcia. Regulacja to tylko dwa rezystory w torze sygnałowym, więc trudno tu chyba coś zepsuć, a buforowanie takiej triody DHT (oddzielny przedwzmacniacz) chyba mija się z celem. Ustroje SMT są bardzo fajne, szczególnie że jeden ma na tle okna (z drugiej strony) więc jakikolwiek pełny, nieprzeźroczysty dyfuzor z punktu odpada.

Elberoth ,dziekuje. Jazz powoli dochodzi do siebie tzn wygrzewa sie i jest w koncowej fazie tego procesu. Takie informacje dostalem od pana Witkowskiego. Czeka na informacje co do terminu testu tak wiec zdajemy sie na Ciebie.

Jak masz rozwiazane u siebie zasilanie urzadzen?

• 1 miesiąc później...

Magico S5 Mk II ($38,000/pair–$42,750/pair) w klasie ''A'' rekomendowanych zespołów głośnikowych na rok 2017 :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • 1 miesiąc później...

Nowy nabytek:

4Sci0o.jpg

Kupiłem jeszcze korektor SH-GE70 :)

Teraz rozglądam się za wzmakiem i CD. Chyba zdecyduję się na SU-V900 i SL-PS70.

Nie pytajcie po co mi to, bo sam nie wiem. Od tego zaczynałem w 1991, a człowiek robi się sentymentalny na lata. Zbieractwo go dopada.

Nowy nabytek:

4Sci0o.jpg

Nie pytajcie po co mi to, bo sam nie wiem. Od tego zaczynałem w 1991, a człowiek robi się sentymentalny na lata. Zbieractwo go dopada.

W tamtym czasie też miałem podobny sprzecior. ;)

A kasety jeszcze masz? Ciekawe, co się na nich zachowało.

W razie czego, chyba mam gdzieś jeszcze pudełko z oryginalnymi wydaniami.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Gdzieś u rodziców w domu powinienem mieć jeszcze jakieś stosy Maxelli XL-II S i metali wszelakich. Niestety wszystkie nagrane na RS-B965 w dbx, więc bezużyteczne dzisiaj (chyba, że bym kupił jakiś magnet z dbxem, typu TR-555 lub poprzednika RS-B965 - RS-B905; RS-B965 miał jakąś wadę fabryczną systemu 2 kabestanów i wciągał taśmy)

Do niedawna miałem taką pełną wieżę Technicsa z najwyższych modeli (marzenie chłopaka patrzącego zza lady w Pewexie), ale takich jeszcze z kwadratowymi przyciskami "power". Potem wzmacniacz oddałem koledze, odtwarzacz cd przestał działać, a na magnetofon nie było chętnego, to postawiłem pod śmietnikiem.

Zostały zdjęcia...

Ten SL-PS70 jest okrutnie słaby. To już był nowszy wygląd (centralna szuflada) i niestety dźwięk poleciał w dół (może to przez MASH?), więc lepiej coś innego.

Edytowane przez Wuelem

To wszystko paździerz okrutny. Nikt tego dla grania nie kupuje :0

Nowy nabytek:

O ja Cię....też ostatnio kupiłem podobny magnetofon, tak do piwnicy, żeby posłuchać czasem starych kaset, których jeszcze trochę zostało...tak z sentymentu;-)

Tak sobie teraz myślę ... taka wieża Pioneera też by nie była głupia. I Sony z serii ES. No i jakiegoś Naka trzeba by wreszcie kupić ...

Tylko gdzie to wszystko stawiać ? I kiedy słuchać ?

No i cie dopadło :-) Tak, facet wchodzi w taki wiek, kiedy wartości minione staja się sentymentalnie bardzo bliskie i pożądane. Odwrotnie do kobiet :-))) Tu żegluje w coraz młodsze :-)) To jeszcze samochód masz przed sobą. Oczywiście ten z marzeń z czasów kiedy był nieosiągalny :-)

Tylko gdzie to wszystko stawiać ?

Jeszcze drapak.

Co by w pełni schyłek tamtej epoki uszanować :)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

I tym sposobem przestarzaly Technics wyladowal w zakladce HiEnd ;-)

Cale szczescie ze ja nie jestem sentymenatalny, bo u mnie nie ma problemu z miejscem na rupiecie .... :-)

TUX

A wiesz jak gra, podłączony do Gigawatta ? ;)

Te technicsy do tej pory nie grały, ponieważ zasilanie i kable ludzie mieli słabe ;)

Nowy nabytek:

4Sci0o.jpg

N

Miałem podobny zestaw na początku lat 90. SU-V900, SL-PS900, RSB705, SH-GE70 i kolumny Infiniti Reference 60. Okablowanie to co dał producent.

Edytowane przez Rafał.M

To mieliśmy ten sam wzmacniacz - paździerz jakich mało, lol. 25kg, dual mono, a anemia taka, że się muzyki odechciewało słuchać. Zmieniłem, na Pioneera A400X. Dwa razy lżejszy i 3x lepszy.

Panowie czy zrobiliście w końcu te odsłuchy z Wile? Bo cisza w tym temacie.

Chwilowo zupełny brak czasu. Ale sprawa jest aktualna.

Coś w tym jest :)

M3 tak może z 10% lepsze. Jakiejś strasznej przepaści nie ma. Moim zdaniem S5 mk 2 są bardziej wszechstronne (dwa niskotonowe @ 25cm = większa dynamika i niżej schodzący bas) i to jest best buy w ofercie Magico.

Nowy nabytek: SU-V90D

Stan igła, niestety cena również adekwatna. Mam nadzieję, że się nie uszkodzi w transporcie z UK.

AAOOzq.jpg

To jeszcze jakiś CD potrzebuję.

Nowy nabytek: SU-V90D

Stan igła, niestety cena również adekwatna. Mam nadzieję, że się nie uszkodzi w transporcie z UK.

AAOOzq.jpg

To jeszcze jakiś CD potrzebuję.

pod Magico będzie sztos ;)

Sprzedam VITUS RI100

• Pokaż nowe odpowiedzi