Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Polar 2019

Mam problem z tym filmem.
Niby nie powinien się podobać ale...
Doskonała rola Madsa Mikkelsena którego wcześniej kojarzyłem jedynie z ulubionego odcinka Bonda.
Gdyby wywalić z tego filmu idiotyczne sceny z przeszukiwaniem mieszkań (i jakoś odidiocić tą ekipę) oraz dni 1-4 to byłby bardzo dobry film dla tych co nie brzydzą się klimatami z John Wick.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 24.01.2019 o 06:40, gość napisał:

Czyżby następca U-571?

Hunter Killer zapowiada się niezwykle widowiskowo. 

No zaliczyłem.

Jak komuś się podobał Das Boot czu U571 to warto to zobaczyć jako porównanie jak zmieniła się technologia wojenna.

Poza tym film niestety słaby. Kolejne zabili go i uciekł. Pomysł na intrygę fajny, czegoś takiego jeszcze nie było, ale zrobione to jest kiepsko. Szkoda.

W dniu 3.02.2019 o 15:50, Froju napisał:

Polar 2019

Doskonała rola Madsa Mikkelsena którego wcześniej kojarzyłem jedynie z ulubionego odcinka Bonda.
Gdyby wywalić z tego filmu idiotyczne sceny z przeszukiwaniem mieszkań (i jakoś odidiocić tą ekipę) oraz dni 1-4 to byłby bardzo dobry film dla tych co nie brzydzą się klimatami z John Wick.

Mieszane uczucia kino akcji, kryminał z drugiej strony sztuczność i plastik...może i taki sposób na wyróżnienie sie w masie innych ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 3.02.2019 o 15:50, Froju napisał:

Polar 2019

No oczywiście to typowe zabili go i uciekł. Film do bólu przewidywalny, naiwny i przerysowany.

No ale to właśnie taka naiwna komiksowa produkcja. Trochę mnie nawet ten typowo komiksowy montaż raził.

Ale trzeba przyznać, że zdjęcia bardzo fajne a ścieżka dźwiękowa zasługuje na duże uznanie. Jak ktoś szuka typowego mordobicia z teledyskowym klimatem, tak żeby się napatrzeć i dobrze do tego posłuchać to O.K.

"Bohemian Rhapsody" straszna nuuuda, jedyny plus za to, że o Queen. I dla tego jednego plusa, warto obejrzeć. 

"Ucieczka z Nowego Yorku" klasyk. Biorąc pod uwagę jak bardzo przesadzone są dzisiejsze filmy całkiem przyjemnie się oglądało.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dziewczyna w sieci pająka:

No cóż...

O ile Claire Foy jako Lisbeth Salander to całkiem miłe zaskoczenie. Nie spodziewałem się, że ,, Królowa Elżbieta''  tak dobrze wypadnie w tej roli. To Sverrir Gudnason jako Mikael Blomqvist wypadł słabiutko w porównaniu z pierwowzorem.

Fajne zdjęcia ale całość taka jakaś nazbyt cukierkowa, nie ma tu już klimatu poprzednich części. Brakuje przede wszystkim nieodżałowanego Michaela Nyqvista. Film do obejrzenia raz jako typowa lekka rozrywka na wieczór.

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

"Bohemian Rhapsody" straszna nuuuda, jedyny plus za to, że o Queen. I dla tego jednego plusa, warto obejrzeć. 

Tutaj sie w pelni zgadzam.

Wiekszosc ludzi, ktorzy "łyknęli" troche historii o Queen oraz o Fredzie bedzie zniesmaczona.

Ten film to taki wstep do czegos wielkiego ale niestety nic dokladnie nie wyjasnia ani nie pokazuje sedna zespolu i historii.

Czekalem na wiecej zmaczkow pozakulisowych a tu pupa .(

Edytowane przez kwasior21
4 godziny temu, kwasior21 napisał:

Wiekszosc ludzi, ktorzy "łyknęli" troche historii o Queen oraz o Fredzie bedzie zniesmaczona.

Ten film to taki wstep do czegos wielkiego ale niestety nic dokladnie nie wyjasnia ani nie pokazuje sedna zespolu i historii.

Bajka dla dzieci ułożona z kilku zdarzeń z historii Queen. Przyjemne dość. Można obejrzeć - można nie obejrzeć. To wszystko.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Było?

Nie?

No to słusznie... film płaski jak deska. Uwodzi futurystycznymi maszynami zerżniętymi z japońskich anime (np. wyśmienity "Ruchomy zamek Hauru" 2004). Sztuka animacji opracowana do perfekcji (FX imitujące zasady fizyki, ruch, poruszanie kamery). Hobbit był wstępem estetycznym, który bronił się grą w połączeniu z aktorską i fajną historią, ale TU po prostu produkcja przejęła istotę opowiedzianych historii. Usnąłem na 10-15 minut w połowie... 

Szerokim łukiem Panowie, szerokim omijamy.

Widziałem ten film kilka razy.
Jest długi (prawie trzy godziny) i darmowy.
Film z wyprawy młodych ludzi dookoła świata.
Warto oglądać nie znając tej historii, nie czytając wcześniej komentarzy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

T-34, jak się można spodziewać....ruski. Takie komiksowe patrzydło o II WŚ, ale dobrze zrobione i wartka akcja :-). Oczywiście, jak to każdy imperialny naród ( podobnie jak USA ) patos uber alles, ale mimo wszystko polecam :-). Ruscy zaskakują efektami :-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

W dniu 20.02.2019 o 06:14, SynSama napisał:

T-34, jak się można spodziewać....ruski. Takie komiksowe patrzydło o II WŚ, ale dobrze zrobione i wartka akcja :-). Oczywiście, jak to każdy imperialny naród ( podobnie jak USA ) patos uber alles, ale mimo wszystko polecam :-). Ruscy zaskakują efektami :-)

Gdzie widziałeś?

Trailer wypasiony :) Rosjanie są dobrzy w filmach wojennych.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Climax.

W kategorii film tu jest słabo natomiast jak to ma być dzieło wywołujące u widza określone wrażenia, to owszem to się udało.

I pięknie nakręcone sceny taneczne i mroczny niepokój z drugiej części filmu nie pozostawiają widza obojętnym.

Tylko całość to raczej rodzaj awangardowego eksperymentu a nie film fabularny.

W dniu 20.02.2019 o 06:14, SynSama napisał:

Jo efektów tam bez liku ale z realem to niewiele wspólnego miało

widziałem gdzieś wyliczankę tych nie z tej ziemi cudów w stylu np szesc czy siedem razy uciekał z obozów jenieckich...i żył  

Ukryta Zawartość

W dniu 21.02.2019 o 11:45, qot napisał:

Gdzie widziałeś?

Cda  bodajze

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, asterix1 napisał:

Cda  bodajze

Adam wariacie, dawno sie z Toba nie komunikowalem, bo udzielam sie troszke wiecej ze wzgledu na pasje w konkurencyjnym forum.  Ja z piecem moim nadal jestem, a jestemw trakcie DYI czegos podobnej masci w censie dual mono.

Generalnie pozdrawiam i milo zobaczyc czasem Twoj Avatar chociaz 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

1 minutę temu, jimmi napisał:

Adam wariacie, dawno sie z Toba nie komunikowalem, bo udzielam sie troszke wiecej ze wzgledu na pasje w konkurencyjnym forum.  Ja z piecem moim nadal jestem, a jestemw trakcie DYI czegos podobnej masci w censie dual mono.

Generalnie pozdrawiam i milo zobaczyc czasem Twoj Avatar chociaz 

Ukryta Zawartość

AAAA widziany byłes przez chwilę w Sonus Oliva 0winked.gif

Łukasz Twój Musical dobrą bestią do oglądania Kina Domowego byłby(jest) jeśli już w tym temacie filmowym jesteśmy

ps. t- 34 jak i filmy wojenne maja to ze lubia "trzesienia ziemi " 0shoot.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 minut temu, asterix1 napisał:

AAAA widziany byłes przez chwilę w Sonus Oliva

Ukryta Zawartość

Łukasz Twój Musical dobrą bestią do oglądania Kina Domowego byłby(jest) jeśli już w tym temacie filmowym jesteśmy

ps. t- 34 jak i filmy wojenne maja to ze lubia "trzesienia ziemi " 0shoot.gif

Tez lubie wot :)

A Teraz opowiem Tobie nieco o wzmacniaczach z perspektywy czasu. Doszedlem do kwesti ze nie ma co testowac piecow wobec wlasnych zrodel. Bo to jest bladzenie we mgle.

Najlepszy wzmacniacz moze byc li tylko lepszy wobec tych samych zrodel. 

Pobawilem sie zrodlami, dlatego taki jestem ęą teraz. Robilem to sam i jak zawsze to moja prywatna opinia. Trzymaj sie i dzieki, ze trzymasz poziom  041.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

T-34 - kolega oglądał i jak mówił, najbardziej rozbawiła go scena (powtarzam z pamięci), gdy załoga T-34 przedziera się przez Reich, nie mają jedzenia i któryś pyta: będziemy rabować? Dowódca odpowiada: żołnierz radziecki nie rabuje. Poprosimy o jedzenie (jakoś tak)...

W dniu 18.02.2019 o 14:19, Froju napisał:

Widziałem ten film kilka razy.
Jest długi (prawie trzy godziny) i darmowy.
Film z wyprawy młodych ludzi dookoła świata.
Warto oglądać nie znając tej historii, nie czytając wcześniej komentarzy.

Ukryta Zawartość

Szkoda przecież gdzieś  od 3/4 drogi dostawał jasne znaki co się wydarzy. 

Ukryta Zawartość

T-34 - kolega oglądał i jak mówił, najbardziej rozbawiła go scena (powtarzam z pamięci), gdy załoga T-34 przedziera się przez Reich, nie mają jedzenia i któryś pyta: będziemy rabować? Dowódca odpowiada: żołnierz radziecki nie rabuje. Poprosimy o jedzenie (jakoś tak)...
Wczoraj oglądałem, dokładnie taki tekst tam padł. Mało mnie z fotela nie zwalił ten tekst
W dniu 23.02.2019 o 14:52, gość napisał:

Cholera. Pierw podkusiliście a teraz zniechęcacie i to skutecznie.

Obejrzyj dla samych efektów

tutaj nie skąpili  ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 21.01.2019 o 07:08, gość napisał:

Dobry reżyser(Jacques Audiard) , dobra obsada( Jake Gyllenhal, Joaquin Phoenix), dobry gość od muzyki( Alexandre Desplat) oceny niezłe, chyba trzeba to zobaczyć.

Świetne kino. Kolejny ,, na poziomie'' film tego reżysera.

Bardzo sugestywnie oddany klimat dzikiego zachodu. Scenografia, zdjęcia pozwalają oszukać nas kompletnie i przenieść w tamten czas. Gra aktorska też na najwyższym poziomie.

No i ścieżka dźwiękowa. I muzyka i jej realizacja ( mimo , że przecież nie jest to film efekciarski) zasługują na najwyższe uznanie.

Np. scena otwierająca film strzelaniny w nocy, palce lizać.

W dniu 22.02.2019 o 23:49, burz napisał:

Dlatego napisałem wyraźnie, to jest PATRZYDŁO, a nie wybitne kino wojenne :-). Jest to ewidentna produkcja na zamówienie Władimira "ku pokrzepieniu serce" powstająca dokładnie w tej samej stylistyce, jak nasze obecne kino "pseudo patriotyczne" przekłamujące historię w nie mniejszym stopniu i również na zamówienie władz państwowych ku pokrzepieniu 500 +. Kino rosyjskie różni się tym, że realizacyjnie jakoś nie ma tam aż takich wtop, jak w naszym kinie, a co do merytoryki scenaruisza, cóż...patrz wyżej :-) 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

• 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy

7 uczuć - Koterski/Koterski i cała plejada polskich aktorów.

Dla sympatyków Koterskiego pozycja obowiązkowa, dla miłośników Gombrowicza pozycja obowiązkowa.

Najlepsze co widziałem w roku 2019(stan na 18 marca). Polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

W dniu 24.02.2019 o 08:43, gość napisał:

Świetne kino. Kolejny ,, na poziomie'' film tego reżysera.

Bardzo sugestywnie oddany klimat dzikiego zachodu. Scenografia, zdjęcia pozwalają oszukać nas kompletnie i przenieść w tamten czas. Gra aktorska też na najwyższym poziomie.

No i ścieżka dźwiękowa. I muzyka i jej realizacja ( mimo , że przecież nie jest to film efekciarski) zasługują na najwyższe uznanie.

Np. scena otwierająca film strzelaniny w nocy, palce lizać.

Mnie nie oszukały .... I prawie od razu wiedziałem że film nie był kręcony w USA...Tylko w Rumunii i Hiszpanii... Dla miłośników westernów.

W dniu 22.03.2019 o 15:08, jgx napisał:

Triple.Frontier.2019. - moim zdaniem dobry  warty obejrzenia film. 

Dobry film . Tyż : ) polecam. Jak tu się k**wa wkleja tera gify ? !!!. O_o 

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

• Pokaż nowe odpowiedzi