Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
3 minuty temu, broniasz napisał:

Czy dwudziestoletni to już stary.

Nie mam pojęcia.

40-letni na pewno.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Obejrzałem ostatniego Indiana Jones'a. Klasyka- pościgi, efekty, cuda na kiju z mocno naciąganą fabułą. Podziwiam jednak Harrisona Forda, że dał radę w tym wieku po raz kolejny wcielić się w Indy'ego. Ma gość zdrowie! Biorąc pod uwagę czego należało się spodziewać, gdy znamy wcześniejsze części, i ten film pozostawił pozytywne wrażenie.

Byliśmy wczoraj na MI najnowszej odsłonie Z Tomciem "Kruzem" w roli głównej, powiem krótko nam się bardzo podobał i jak ktoś lubi takie kino to polecam. Na pewno na BR też sobie kupię,

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

6 godzin temu, lolek126 napisał:

Byliśmy wczoraj na MI najnowszej odsłonie Z Tomciem "Kruzem" w roli głównej, powiem krótko nam się bardzo podobał i jak ktoś lubi takie kino to polecam. Na pewno na BR też sobie kupię,

Polecam mejking ofy na jutiubie, są świetne.

Ciekawy dramat norweski - Liczy się tylko przeszłość z 2012 roku (Netflix).
W ogóle coraz częściej sięgam do kina, które oferuje bardziej niekonwencjonalne filmy.

W ogóle coraz częściej sięgam do kina, które oferuje bardziej niekonwencjonalne filmy.

Obejrzyj

As it is in Heaven

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ted Lasso 3. sezon ( apple TV). Po pierwszych dwóch sezonach serial oceniałem bardzo pozytywnie. Czekałem na 3. sezon i ten niestety rozczarowuje. Ktoś chyba wajchę przestawił bo się zorientowali, że odstawali od mainstreamu i nagle ni stąd ni zowąd jedna z glównych bohaterek dotychczas superheteroseksulna, której nikt nie wytypowałby na kandytkę na lesbijkę się nią staje i kilka odcinków żyjemy jej romansem. Drugi, czwartorzędny dotychczas, bohater okazuje się, że jest gejem i śledzimy jego rozterki. Te dwa wątki prawie zdominowaly ten 3. sezon. Jak tak dalej pójdzie to już się boję jak progresywny obyczajowo będzie czwarty. Reasumując serial sympatyczny ale od 3. sezonu nie polecałbym chyba, że kogoś interesują ww. tematy.

23 godziny temu, RAF77 napisał:

Fajną miał rolę ale za krotką.

Film super.

Dobry aktor, niestety polskie kino zaszufladkowało go do ról pìzdusia w komediach romantycznych klasy B

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Dobry aktor, niestety polskie kino zaszufladkowało go do ról piz*.sia w komediach romantycznych klasy B

Pitbull, Drogówka, Róża czy aby na pewno?

Obława i oczywiście "Młody wilk" z Killer-ów 2-óch.

14 godzin temu, soundintruder napisał:

Dodałbym jeszcze wciągający serial "Erynie"

W dniu 23.07.2023 o 23:01, audiofan01 napisał:

Ted Lasso 3. sezon ( apple TV). Po pierwszych dwóch sezonach serial oceniałem bardzo pozytywnie. Czekałem na 3. sezon i ten niestety rozczarowuje. Ktoś chyba wajchę przestawił bo się zorientowali, że odstawali od mainstreamu i nagle ni stąd ni zowąd jedna z glównych bohaterek dotychczas superheteroseksulna, której nikt nie wytypowałby na kandytkę na lesbijkę się nią staje i kilka odcinków żyjemy jej romansem. Drugi, czwartorzędny dotychczas, bohater okazuje się, że jest gejem i śledzimy jego rozterki. Te dwa wątki prawie zdominowaly ten 3. sezon. Jak tak dalej pójdzie to już się boję jak progresywny obyczajowo będzie czwarty. Reasumując serial sympatyczny ale od 3. sezonu nie polecałbym chyba, że kogoś interesują ww. tematy.

Nie dałem rady dotrwać do końca pierwszego odcinka pierwszego sezonu. Nie lubię seriali "śmiesznych na siłę" i infantylnych.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Gość

(Konto usunięte)

Norweskie, mówisz

Dobre kino, polecam.
W dniu 21.07.2023 o 18:30, broniasz napisał:

Polecam mejking ofy na jutiubie, są świetne.

Oglądałem.. 🙂 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

8 godzin temu, d-t-x napisał:

Nie dałem rady dotrwać do końca pierwszego odcinka pierwszego sezonu. Nie lubię seriali "śmiesznych na siłę" i infantylnych.

Kwestia gustu, serial specyficzny, inny i dość pogodny. Nie wszystko musi być poważne.

W dniu 24.07.2023 o 00:03, soundintruder napisał:

Na pewno - nie pisałem, że poza durnymi komediami romantycznymi nie grał.

• 2 tygodnie później...

Syberia, Monamour (2011) - jest na CDA

"Syberia, późna jesień. W małej chacie gdzieś w tajdze żyje dziadek Iwan z wnuczkiem Lioszką. Chłopiec czeka na powrót ojca, a jedynym jego przyjacielem jest zdziczały pies. Życie w tym odosobnionym miejscu jest na tyle ciężkie, że starszy mężczyzna zgadza się, by chłopak spędził zimę u rodziny w pobliskim miasteczku. Jednak wracający do domu po wizycie u Iwana wujek Jura zostaje zaatakowany przez dzikie psy, wałęsające się po lesie. Gdy po kłótni z dziadkiem Lioszka wpada do studni, starszy mężczyzna postanawia udać się w długą i niebezpieczną drogę w celu wezwania pomocy. Tymczasem w okolicy przebywają także dwaj żołnierze, poszukujący dziewczyny do towarzystwa dla swojego zwierzchnika."

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Żywioł. Deepwater Horizon (2016)  Również CDA

Trzymająca w napięciu historia, która wydarzyła się naprawdę!

Na ogromnej platformie wiertniczej dochodzi do wybuchu. Załoga musi walczyć o życie.

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Guy Ritchie's The Covenant   na Prime Amazon

Nawet niezły. Dobrze się oglądało

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

W dniu 19.06.2023 o 19:03, dzarro napisał:

Fajne. A nie jest to jakoś inspirowane Lost? Lost nie oglądałem, ale ogólny pomysł chyba podobny.

Niezły jest też Silos na Apple TV. Trochę przypomina Seksmisję - w wersji serio i z dodatkiem facetów.

Ukryta Zawartość

Oj nie. To zdecydowanie odmienne klimaty.

Lost... zdarzały się dłużyzny, ale podobał mi się. Pierwszy sezon mnie zahipnotyzował. Prawie się posikałem się z radości, że ktoś idealnie trafił w mój gust. Później wątków pomimo szczerych chęci nie udało mi się połączyć w całość. Odniosłem wrażenie, że twórca scenariusza nie do końca wszystko przemyślał. Spodziewałem się kosmicznego wypierdu, ale się go nie doczekałem. Finał postawił kropkę na i, ale czy taki miał być początkowy zamysł, osobiście wątpię.

Tak czy owak można obejrzeć.

Ukryta Zawartość

W dniu 18.07.2023 o 20:24, kangie napisał:

Wracam do starych filmów...

Stare filmy powiadasz: Excalibur, 1981 (CDA) - właśnie zaczynam oglądać ale wiem jaki będzie efekt: ten film jest lepszy niż Trylogia Tolkiena, Upadek Królestwa i wszelkie adaptacje Wiedźmina razem wzięte.

Edytowane przez szymon1977

W dniu 5.08.2023 o 20:33, Natalia Cattiva napisał:

Żywioł. Deepwater Horizon (2016)  Również CDA

Trzymająca w napięciu historia, która wydarzyła się naprawdę!

Na ogromnej platformie wiertniczej dochodzi do wybuchu. Załoga musi walczyć o życie.

i fajna ścieżka dźwiękowa.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Stare filmy powiadasz: Excalibur, 1981 (CDA) - właśnie zaczynam oglądać ale wiem jaki będzie efekt: ten film jest lepszy niż Trylogia Tolkiena, Upadek Królestwa i wszelkie adaptacje Wiedźmina razem wzięte.

od wiedźmina to akurat wszystko jest lepsze 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi