Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

"Znachor" - znawcy kina na pewno znajdą mnóstwo powodów do marudzenia, ale film po prostu dobrze się ogląda. Choć to produkcja Netflixa, to nie uległ poprawności i nie mamy tu czarnoskórych czy homoseksualistów. 4,5/5 choć na tle dzisiejszego chłamu można by dać pełne 5, ale trzeba dać mniej o oryginału.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Oglądałeś ten film ? Tak naprawdę wolę filmy bez strzelanek i pościgów. Tylko że w tym akurat filmie nie ma nic ciekawego. Żadnej fabuły, historii tylko jedna wielka nuda. Kilka lat temu oglądałem melodramat z Korei który mi się bardzo podobał. Też bez strzelań i pościgów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zgadzam się z Wojciechem. Film jest bardzo dobry. Prezentuje typowy dla azjatyckiego kina liryczny stoicyzm. Scena oczekiwania na Ubera to jedna z najlepszych nieromantycznych scen miłosnych jakie widziałem.

Ukryta Zawartość

Zrodzony w ogniu   2013

Mężczyzna, by spłacić swoje długi, pakuje się w kłopoty i znika bez śladu. Jego starszy brat postanawia interweniować.

z genialnym aktorem: Christian Bale,

nota bene polecam zanurzyć się w filmy z tym aktorem:

"Mechanik"

"American Hustle"

"Fighter"

"Prestiż"

"Hostiles"

"Big Short"

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

20 minut temu, Natalia Cattiva napisał:

nota bene polecam zanurzyć się w filmy z tym aktorem:

To ja dodam jeszcze :

Imperium Słońca,

American Psycho,

Equilibrium

W dniu 21.10.2023 o 21:29, soundintruder napisał:

To ja dodam jeszcze :

Imperium Słońca,

American Psycho,

Equilibrium

Dziękuje za dopełnienie 😉

'Prawdziwa siła człowieka tkwi nie w uniesieniach, lecz w niewzruszonym spokoju.' 

Gran Turismo. Dobre kino rozrywkowe nie tylko dla miłośników wyścigów samochodowych. Player, Polsat  box go i kilka innych.

Edytowane przez Krzychu72

"Powrót do tamtych dni" polecam na jesienne wieczory, film z przesłaniem, a do tego dla osób, które wychowywały się pod koniec lat 80tych chwila powrotu do czaru tamtych lat.

Edytowane przez soundintruder

Trzech Tatuśków (Old dads, Netflix). Akcja się, kręci, sporo zabawnych scen i mądry przekaz. Całkiem fajna komedia, choć nieco zbyt standardowa 4,5/5

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ostatnio można było obejrzeć całą serie Mission Impossible na HBO.

Nagrałem wszystkie części. Zrobiłem sobie maraton w niedzielę i 1 listopada.

Rewelka, chociaż oglądałem wcześniej po premierze lub w kinie.

Tak się to powinno oglądać  🙂

Jeżeli chodzi o kino akcji to nie ma lepszej serii, obok Bonda

Tam jest wszystko w najlepszym wydaniu kina akcji: podróże po świecie, kaskaderka , pościgi i wyścigi, walka , niezapomniane widoki i piękne kobiety.

Na ostatniej byłem w kinie. Też jest świetna, czekam na Part 2. 

Tomek trzyma się, ale na szczęście już czas go ruszył, bo już obawiałem się o pakt z diabłem.

Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

11 minut temu, daru0105 napisał:

Tomek trzyma się, ale na szczęście już czas go ruszył, bo już obawiałem się o pakt z diabłem.

Ten diabeł ma na imię - chirurgia plastyczna. 😉

Trzeci raz obejrzałem Kompanię Braci i tak jakbym pierwszy raz oglądał, bardzo lubię ten serial i jak zawsze w 9 jak i 10 odc łzy w oczach się pojawiły. Świetny serial. Teraz drugi raz Pacyfik oglądam , tez bardzo fajny serial.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

25 minut temu, lolek126 napisał:

Trzeci raz obejrzałem Kompanię Braci i tak jakbym pierwszy raz oglądał, bardzo lubię ten serial i jak zawsze w 9 jak i 10 odc łzy w oczach się pojawiły. Świetny serial. Teraz drugi raz Pacyfik oglądam , tez bardzo fajny serial.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, lolek126 napisał:

bardzo lubię ten serial

Zgadzam się, że jest to jeden z seriali, do których powraca się z ogromną przyjemnością.

Moją listę w zakresie takich seriali uzupełniają jeszcze : Fargo i Boardwalk Empire.

12 godzin temu, lolek126 napisał:

Pacyfik teraz oglądam i Kompania Braci , po raz wtóry przede mna . Też jestem fanem tego typu seriali.

W dniu 6.11.2023 o 09:30, lolek126 napisał:

Świetny serial, ja też oglądałem go 3 razy. Dzisiaj już nie ma takich ludzi, jak ci weterani... Jeden z nich opowiada, jak ktoś z jego miasteczka popełnił samobójstwo, bo nie był zdolny iść na wojnę, gdy go ojczyzna wzywała 😔

Pacyfik też jest bardzo dobry, niewinnie się zaczyna, ale dalej już jest moc. 

RRR. Czy nie takie powinno być kino? Bajdaluch jakich mało, pełen rażących stereotypów, naiwnych gagów i potknięć, czystej fantazji, ale z zadziwiająco dobrą grą, dobrym zdjęciami i efektami. Trzy godziny na trenażerze były nadzwyczaj krótkie. 

Oppenheimer zaliczony wczoraj. Czekałem, aż pokaże się na torrentach.

W skrócie: zmarnowane 3 godziny. Film właściwie o niczym. Największy wysiłek gospodarczo/militarny w dziejach cywilizacji ludzkiej pokazany słabo i powierzchownie. Oczywiście film był o Oppenheimerze, mniej o Manhattan Project, ale mimo wszystko mam duży niedosyt.

Nuda i dłużyzna. Słabe aktorstwo. Przeciętna, drażniąca muzyka.

Film ratuje Cillian Murphy. Aktor z najwyższej półki. A jaki głos! Ale ratuje tylko częściowo. Gniot pozostaje gniotem.

Nolan schodzi na psy. Z filmu na film jest coraz gorzej. Beznadziejny Tenet (tam film ratowały zdjęcia i lokacje) a teraz to... 😞

A zaraz siadam do "Creatora". Mam nadzieję na (dla odmiany) uczciwą rozrywkę.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To na emigracji taka bida, że filmy trzeba na torrentach oglądać? 😉

Na Oppenhaimerzy byłem w kinie i podobał mi się. Mam dwa zastrzeżenia: pół godziny za długi i potraktowani zdawkowo matematycy, jako maszyny do liczenie w tym ani słowa o Ulamie.

Na Oppenhaimerzy byłem w kinie i podobał mi się. Mam dwa zastrzeżenia: pół godziny za długi i potraktowani zdawkowo matematycy, jako maszyny do liczenie w tym ani słowa o Ulamie.

Ale za to Condon pokazany w niezbyt korzystnym świetle - co doceniam jako fan tematyki UFO.
1 godzinę temu, il Dottore napisał:

Nuda i dłużyzna. Słabe aktorstwo. Przeciętna, drażniąca muzyka.

Film ratuje Cillian Murphy. Aktor z najwyższej półki. A jaki głos! Ale ratuje tylko częściowo. Gniot pozostaje gniotem.

Mam podobne odczucia - byłem na tym w kinie oczywiście 😛 ale wyjątkowo mocne odbicie od ściany -oczekiwania vs rzeczywistość - oczekiwałem arcydzieła... a film nie jest gniotem ale nie wykracza poza przeciętność... ot taki średni netflixowy... w Zagładę domu Usherów czy Filipa znacznie bardziej się wciągłem...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 11.11.2023 o 23:59, broniasz napisał:

Zabójca, Finczera,ależ nudy.

Obejrzałem wczoraj, właściwie to poza tym, że lubię Fasbendera i Tildę faktycznie nic specjalnego. 

To wszystko już było. 

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

To na emigracji taka bida, że filmy trzeba na torrentach oglądać?

No bida, Panie.

Mogłem kupić BluRay 4K, ale cieszę się, że zaoszczędziłem €€€€. Na takie coś szkoda nawet 5 centów.

25 minut temu, Ajothe napisał:

Obejrzałem wczoraj, właściwie to poza tym, że lubię Fasbendera i Tildę faktycznie nic specjalnego. 

No to niefajnie bo mam go w planach na jutro. 😞

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi