Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

Do filmu się nie umywa, z odcinka na odcinek jest co raz bardziej żenujący i głupkowaty.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

14 godzin temu, jacekm22 napisał:

Nic nie widzę również  o serialu Devs ...

W sumie nie dziwota. Wszystko można o tym serialu powiedzieć, ale nie to, że da się oglądać :-(

Smuga cienia spowija..;-)

22 godziny temu, jacekm22 napisał:

Nikt nie poleca wizjonerskiego  i genialnego angielskiego serialu Rok po roku...??? Nic nie widzę również  o serialu Devs ...

Dzięki za polecenie Rok po roku już obejrzane . Przypomina nieco Czarne lustro .

Edytowane przez jacm
46 minut temu, jacm napisał:

Dzięki za polecenie Rok po roku już obejrzane . Przypomina nieco Czarne lustro .

Zdumiewa i przeraża jak wizjonerski był ten serial...

15 godzin temu, jacekm22 napisał:

Zdumiewa i przeraża jak wizjonerski był ten serial...

Patrząc na historie to już wszystko było zmieniają się narzędzia, fakt że wraz z postępem zmienia się skala działań.

Wracając do serialu To pewnie OA oraz Dark czy Odpowiednik już widziałeś. Z bardziej przyziemnych i kultowych bym polecił OZ i The Wire. 

W dniu 31.03.2020 o 17:41, asterix1 napisał:

Panowie oglądał z Was ktoś 2 sezon "Modyfikowany Węgiel""Altered Carbon"?

warte obejrzenia?(pierwszy sezon jak dla mnie dobry)

2 też Warto obejrzeć dalszy ciąg historii . 

Westworld 3 trzyma poziom , to wciąż wysoko zawieszona poprzeczka .

W dniu 10.04.2020 o 16:21, jacekm22 napisał:

Nic nie widzę również  o serialu Devs ...

Tematyka Westworld  w wydaniu kameralnym , ale fajny klimat robi muzyczka oszczędna co prawda ale jak już to robi robotę .

Ciekawy wątek bohaterki , w najbliższych latach czeka nas powrót do słuchania intuicji . Będzie dużo mieszania w oczach i nie tylko obrazem i to nie będzie poziom z obecnej TVP  .

No i odwieczny temat w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie czy kierowanie się brakiem miłości prowadzi do niszczenia a miłość do tworzenia . 

Edytowane przez jacm
4 godziny temu, jacm napisał:

Tematyka Westworld  w wydaniu kameralnym , ale fajny klimat robi muzyczka oszczędna co prawda ale jak już to robi robotę .

Ciekawy wątek bohaterki , w najbliższych latach czeka nas powrót do słuchania intuicji . Będzie dużo mieszania w oczach i nie tylko obrazem i to nie będzie poziom z obecnej TVP  .

No i odwieczny temat w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie czy kierowanie się brakiem miłości prowadzi do niszczenia a miłość do tworzenia . 

No muszę przyznać , że ostatni ostatni odcinek wbił mnie w fotel...Mam cichą nadzieję że ostatni odcinek w pierwszym sezonie ( ??? ! )  będzie na tym samym poziomie...

Edytowane przez jacekm22
W dniu 8.04.2020 o 12:40, jacm napisał:

Detektyw 2 i 3 cześć robi robotę .

1 i 2 OK - 3 lipa w/g mnie, flaki z olejem, naiwny  - ja nie polecam. 2 mi się podobała

Edytowane przez jgx
W dniu 13.04.2020 o 11:27, jacm napisał:

2 też Warto obejrzeć dalszy ciąg historii . 

Westworld 3 trzyma poziom , to wciąż wysoko zawieszona poprzeczka .

Wizualnie jest genialnie zrealizowany.... I na + z super sexy Dolores...

W dniu 14.04.2020 o 22:08, jgx napisał:

1 i 2 OK - 3 lipa w/g mnie, flaki z olejem, naiwny  - ja nie polecam. 2 mi się podobała

Rzecz gustu ...Nie jest AŻ  tak zle....

jeśli ktoś lubi mafijne klimaty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
19 godzin temu, jgx napisał:

co byś polecił?

Zbrodnia w white house farm - brytyjski, na faktach, nieźle zrobiony. Mi się podobał. 

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

1 godzinę temu, totem2 napisał:

Ja polecę The Crown.

Jak przy tym nie zasnąć ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

5 godzin temu, totem2 napisał:

Ja polecę The Crown.

Świetny serial, zgadzam się. Ech, żeby ci nasi politykierzy mieli choćby krztynę tej inteligencji i poczucia obowiązku wobec społeczeństwa, które wszak za służbę słono płaci... oglądałem wszystkie sezony i taka myśl przychodziła mi do głowy ?

Edytowane przez Łukasz_62438

A pamięta ktoś brytyjski serial "Driver" ? Kilkuodcinkowy.

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

W dniu 23.04.2020 o 08:13, Łukasz_62438 napisał:

To i ja coś polecę, ze współczesnych brytyjskich seriali - "Utopia". Jakoś dziwnie dobrze pasuje do ostatnich wydarzeń...

Polecam także. Szkoda, że taki krótki...

Teraz oglądam "Spisek przeciwko Ameryce" i powiem Wam, że jest zajebisty. Trzeba przebrnąć przez pierwsze dwa odcinki, które są dość drętwe, lecz i w nich daje się już wyczuć narastającą grozę. Z każdym kolejnym odcinkiem jest coraz lepiej, i ogląda się to z mieszanką fascynacji i przerażenia. Jak krucha jest społeczna równowaga, zaś nienawiść niczym jak suche liście, które zajmują się płomieniem od byle iskry. Polecam szczerze!

Z seriali ostatnie obejrzane-"The Outsider" na motywach  powieści Stephena Kinga ...dotrwałem do końca i wybredny nie jestem ale ciężko to szło....a może ja marudny juz jestem ...dłużyzna można z niego zrobić 6 odcinków(10) i myślę ze nic byśmy nie stracili

W dniu 23.04.2020 o 08:13, Łukasz_62438 napisał:

To i ja coś polecę, ze współczesnych brytyjskich seriali - "Utopia". Jakoś dziwnie dobrze pasuje do ostatnich wydarzeń...

Najbardziej do aktualnej sytuacji pasuje serial Rok za rokiem...

Z seriali ostatnie obejrzane-"The Outsider" na motywach  powieści Stephena Kinga ...dotrwałem do końca i wybredny nie jestem ale ciężko to szło....a może ja marudny juz jestem ...dłużyzna można z niego zrobić 6 odcinków(10) i myślę ze nic byśmy nie stracili

Mam w planach podejść do tego serialu, a może nie warto....

8 minut temu, RAF77 napisał:

Mam w planach podejść do tego serialu, a może nie warto....

To moje zdanie -może Tobie podejdzie ... pierwsze odcinki jak Ci podejdą to dasz radę ?

• Pokaż nowe odpowiedzi