Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zasług Dmowskiego w czasie Kongresu Wersalskiego nie sposób pominąć.Jednak jego późniejsza działalność i propagowanie idei nacjonalistycznych w kraju z 30% mniejszościami narodowymi była szkodliwa i świadczyła o braku poczucia realizmu.

<br />propagowanie idei nacjonalistycznych w kraju z 30% mniejszościami narodowymi była szkodliwa<br />

Na tej kanwie warto zauważyć, że idee nacjonalistyczne zawsze są szkodliwe i nigdy żadnemu narodowi ani krajowi nie przyniosły szczęścia, dobrobytu i pokoju, a wręcz odwrotnie. Każda okazja jest dobra aby tę prawdę powtarzać , zwłaszcza w czasach Trumpa i Kaczyńskiego

Zasług Dmowskiego w czasie Kongresu Wersalskiego nie sposób pominąć.Jednak jego późniejsza działalność i propagowanie idei nacjonalistycznych w kraju z 30% mniejszościami narodowymi była szkodliwa i świadczyła o braku poczucia realizmu.

Ale jego wcześniejsze "dokonania" świadczą dowodnie o tym, że się zeszmacił i był ewidentnym zdrajcą, rosyjskim agentem - co go zasadniczo skreśla w kategoriach patriotyzmu. Przywołane wcześniej odkrycia archiwalne prof. Friszkego są na to twardym dowodem. Późniejsze narodowo-prawackie pokrzykiwania są co najwyżej próbą zachowania twarzy po wcześniejszej zdradzie.

IMO dmowski nie jest godzien nie tylko stawiania mu jakichkolwiek pomników, ale i nazywania go patriotą.

Kompletnie nie wiem o co chodzi - przecież Dmowski, to najlepszy polityk obok Piłsudskiego, który nam się trafił.

Może niektórzy idioci nie zdają sobie z tego sprawy, że Dmowski wywalczył nam zachodnie granice?

Nie pij tyle Skynek. Dmowski wywołał Powstanie Wielkopolskie?

Jestem Europejczykiem.

Dmowski zawsze trącał (by nie powiedzieć śmierdział). Politykiem był miernym. Ideologiem- całkowicie bez wyobraźni. Ale faktem jest, że granice zachodnie to m.in jego zasługa (wschodnie zresztą też - jego "zasługa")

Obecni jego epigoni... Klawiatury szkoda.

Łatwo jest zniszczyć społeczeństwo, nieco trudniej państwo. Zniszczyć NARÓD jest praktycznie niemożliwe, bez jego fizycznej anihilacji. Z tego punktu widzenia pewne elementy nacjonalizmu są cenne.

Bardzo mi się podoba wynik w US: nowotworzący i przerzutujący pseudo-liberalizm (nie mylić z Liberalizmem) przegrał..

I tu panie nawet lady gaga nie pomogła (może jakby cycki pokazała?); ani czary hehheheh

antychrześcijańscy racjonaliści- lucyferianie : skręcam się ze śmiechu

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Bardzo mi się podoba wynik w US: nowotworzący i przerzutujący pseudo-liberalizm (nie mylić z Liberalizmem) przegrał..

I tu panie nawet lady gaga nie pomogła (może jakby cycki pokazała?); ani czary hehheheh

antychrześcijańscy racjonaliści- lucyferianie : skręcam się ze śmiechu

Również skręcam się ze śmiechu widząc ewidentne skretynienie prawaków i pseudoprawaków cieszących się z wyboru Trumpa.

Od biedy jestem jeszcze w stanie zrozumieć tych mieszkających w USA i mających w dupie to, co stanie się tu, w Polsce.

Widocznie cieszą się razem z Putinem i Le Pen.

Jestem Europejczykiem.

Również skręcam się ze śmiechu

Zwłaszcza ta na Odrze i Nysie Łużyckiej.

dziad swoje, baba swoje

dopóki lewiczka nie zrezygnuje ze swojego totalitaryzmu, dopóty będzie dostawała w doo... a to od Kaczyńskiego, a to od Trumpa, za chwilę w Germanii i Francji.

ludzie chcą być wolni i nie PRZYMUSZANI do jakiejkolwiek ideologii

że o języku lewiczki nie wspomnę

ale jest to wiedza tajemna, znana wąskiej grupie mnichów w Tybecie

na pocieszenie: Gaga ma fajny głos tyle, że wyje potępieńcze głupoty

[...] ludzie chcą być wolni i nie PRZYMUSZANI do jakiejkolwiek ideologii [...]

Piękny postulat. Tyle, że w Najjaśniejszej RP już od wielu lat próbuje się przymuszać Polaków do ideologii narodowo - katolickiej, coraz bardziej bezczelnie i chamsko. I to właśnie powoduje coraz większy wkurw coraz większej liczby ludzi.

Że akcenty się zmieniły- zgoda.

Ale nie czuję się przymuszany

Słabo łapię sens .

Kolega skromny.

Nie dziwię się

Że akcenty się zmieniły- zgoda.

Ale nie czuję się przymuszany

a teraz pomyśl, że masz dziecko w wieku przedszkolnym,

w przedszkolu jest religia, możesz nie zgodzić się aby dziecko

by chodziło na religię ale wytłumacz 3-latkowi, że nie będzie

rysować bozi z innymi dziećmi.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Absinth3 potępia wszelki przymus...

Dzięki, ale to nie to.

Od potępiania jest inna instancja.

Ja się nie zgadzam

To jest wolny wybór. Nie sąd

Dzięki

Gość

(Konto usunięte)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3885922/Parents-slam-damaging-BBC-sex-change-aimed-six-year-olds.html

The BBC has been accused of acting recklessly after targeting children as young as six with a programme about a schoolboy who takes sex-change drugs.

Parents are angry that the show, available on the CBBC website, features a transgender storyline inappropriate for their children.

And concerned campaigners said it could ‘sow the seeds of confusion’ in young minds. The programme, Just A Girl, depicts an 11-year-old’s struggle to get hormones that stunt puberty, making it easier to have sex-change surgery in the future.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/01/bbc-childrens-director-says-she-is-proud-of-transgender-programm/

The BBC Children's director has said she is "proud" of a sex change programme for children as young as six, which follows the story of a fictional transgender schoolboy who takes sex-change drugs.

Zmierzch.

Będą wybory...

Tak, za 3 lata około.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

dziad swoje, baba swoje

dopóki lewiczka nie zrezygnuje ze swojego totalitaryzmu, dopóty będzie dostawała w doo... a to od Kaczyńskiego, a to od Trumpa, za chwilę w Germanii i Francji.

ludzie chcą być wolni i nie PRZYMUSZANI do jakiejkolwiek ideologii

że o języku lewiczki nie wspomnę

ale jest to wiedza tajemna, znana wąskiej grupie mnichów w Tybecie

na pocieszenie: Gaga ma fajny głos tyle, że wyje potępieńcze głupoty

To, moim zdaniem nie ma nic wspólnego z "lewiczką". Przyczyna konfliktu tkwi z systemie ekonomicznym w skali globalnej całego świata. On z pewnością nie jest oparty na "lewicowości" . Kapitał jest własnościa prywatną a nie żadnego lewactwa.

To w jego rękach należą docezji w całym świecie finansowym. Prawdopodobnie to on kreuje "lewactwo", jako zasłonę, by ludzie znalezli sobie ja jako przyczynę ich problemów. Tym samym pozostając "nietykalnym"

Bo co by tu nie mówić, kapitał, globalne korporacje same boją się "lewactwa" .

Dr Piotr Osęka: "Nieco generalizując, należy też powiedzieć, że wybór między tymi dwoma sposobami politycznego myślenia (prawica, liberałowie) jest z pewnością skorelowany z wykształceniem i liczbą przeczytanych książek. Po prostu ludzie, którzy więcej wiedzą o świecie, potrafią go sobie sami tłumaczyć. Natomiast ci, których wiedza jest mniejsza, mają potrzebę, by ktoś im zaproponował jakiś światopogląd. Niepewność jest dla nich źródłem cierpień," Nic dodać, nic ująć.

a weź sobie zobacz jak się ma wykształcenie do głosowania na pisdniętych.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

A jaki to ma związek z oczytaniem liberałów?

Pisdnięci to katolo-socjaliści.

Przytoczony przez Kolegę Dr Piotr Osęka nie rozumie co to jest prawica. To nie ci co siedzą na prawo w Sejmie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.