Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli zbanowany banuje założyciela ręcami moderacji.

Trochę opacznie zrozumiałeś moją intencję. Odwołałem się do przykładu wymiaru sprawiedliwości: postanowienie drugiej instancji (apelacyjnej) jest ostateczne. Tutaj powinno być analogicznie. Skoro silnik Forum nie ma możliwości zablokowania powtórnego banowania w przypadku osoby, dla której ban został uchylony przez Moderację - należy to osiągnąć w inny sposób. To nie banowany banuje założyciela. Rzeczony założyciel banuje się sam, podważając prawomocną i ostateczną (w tym konkretnym przypadku) decyzję Moderacji.

Witam

Powiadomienia na pocztę znowu nie dochodzą. Jeden dzień bylo w porządku. Wczoraj zawaliło mi pocztę zaległymi powiadomieniami - irytująca sytuacja gdy nagle dziesiątki powiadomień...

Pozdrawiam

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

W wyniku wielu dni analizy sytuacji na forum powstał oddzielny REGULAMIN MODERACJI FORUM AUDIOSTEREO.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zasady opisane w regulaminie będą obowiązywać od jutra od godz.9:00,

od teraz do jutra do godz. 9:00 czekamy na wasze uwagi i propozycje TYLKO merytoryczne

UWAGA: propozycje i uwagi niemerytoryczne (czyli np. wyśmiewanie, podgrzewanie atmosfery, ataki personalne, off-topic, trolling i inne) będą usuwane, a autorzy tych postów będą blokowani w tym temacie. Zatem proszę o same konkretne, kulturalne i tylko merytoryczne uwagi i propozycje.

Wprowadzenie tego regulaminu ma na celu ustalenie jawnych i konkretnych zasad pracy moderatorów. Najważniejsze to, że blokady czasowe będą nadawane przez automat, zaś banowanie całkowite będzie robił tylko administrator. Chcemy też, aby działania moderatorów były w 99% obiektywnie.

Jest wstępna decyzja, aby wyzerować wszystkim punkty karne (punkty ostrzeżeń).

Jeśli zachowacie tutaj kulturę wypowiedzi, to ta decyzja zostanie zrealizowana dziś lub jutro.

Ukryta Zawartość

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Same kary i obostrzenia. Można by jeszcze wprowadzić zesłanie na Kołymę i gnębienie brakiem snu! Do tego kary są w zasadzie za wszystko! Moderator może dowolnie walić punkty karne bo zawsze pod któryś paragraf się podpadnie.

Same kary i obostrzenia. Można by jeszcze wprowadzić zesłanie na Kołymę i gnębienie brakiem snu!

za punkty karne za wykroczenia drogowe też dużo ludzi ma pretensję...

cóż taka nasza polska mentalność narodowa, jakby nie było to zawsze komuś jest źle

w obliczu, że zawsze komuś jest źle, my musimy działać tak, aby było jak najmniej pokrzywdzonych,

poprzednio brak zasad moderacji, dawał dużo niejasnych sytuacji, nadinterpretacji i pretensji

Moderator może dowolnie walić punkty karne bo zawsze pod któryś paragraf się podpadnie.

nie prawda,

wiadomo, że na Bocznicy są posty często karane punktami, ale w zakładkach tematycznych jest bardzo dużo postów wartościowych

Paragraf 4 pkt. 3 to tak naprawdę zapis, który wszystkie inne wysyła w kosmos :)

niestety zawsze jest takie prawo właściciela,

ale na 99% nie będzie takiej sytuacji, oprócz wyjątkowych sytuacji, gdzie będzie trzeba dopisać jakieś ograniczenie dla moderatorów

zależy nam na konkretnych zasadach pracy moderatorów oraz na kulturalnych merytorycznych postach

Tutaj w głównym regulaminie jest podobny zapis

Ukryta Zawartość

Wszelkie postanowienia Regulaminu mogą być w każdej chwili zmieniane przez Administrację, bez podawania przyczyn.
oraz

Spółka Site S.A. może czasowo zawiesić działalność Forum bez podawania przyczyn takiego działania. Powyższe nie będzie powodowało roszczeń Użytkowników wobec Spółki Site S.A..

a przecież nie było takich sytuacji

GratefullDe, uwierz w dobre intencje właściciela forum

UWAGA: propozycje i uwagi niemerytoryczne (czyli np. wyśmiewanie, podgrzewanie atmosfery, ataki personalne, off-topic, trolling i inne) będą usuwane

SzuB, GratefullDe - dotrzymuję słowa z tym usuwaniem niemerytorycznych uwag.

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Same kary i obostrzenia. Można by jeszcze wprowadzić zesłanie na Kołymę i gnębienie brakiem snu! Do tego kary są w zasadzie za wszystko! Moderator może dowolnie walić punkty karne bo zawsze pod któryś paragraf się podpadnie.

Skoro ta konkretna zmiana ma dotyczyć bardzo dokładnego uściślenia ścieżki moderacyjnej, od którego nie może być odstępstw i uznaniowości działań moderatorów, to trudno oczekiwać, żeby zapisy dotyczyły przyjacielskiego spotkania na Woodstock, albo sposobu pielęgnacji kaktusów. Pomimo, że nie dziwi mnie fakt, że nikt do czegoś takiego chęcią nie pała, tak samo jak nikt zapewne nie jest fanem taryfikatora mandatów i nie wychwala pod niebiosa tego dokumentu, ale mimo wszystko prosilibyśmy o wpisy merytoryczne. A jeśli takowych uwag nie ma, to proszę się powstrzymać od komentowania zgryźliwymi postami. Bo to i tak jest kompletnie bezcelowe.

Zwracamy też Waszą uwagę na zapisy §3 punkty od 8 do 11, że stanowią one dość istotny element możliwości ścieżki odwoławczej, jaki i bardzo konkretnych obowiązków nakładanych na moderację.

A propos, już zauważyłem literówkę w numeracji, zaraz pójdzie info do Admina.

Paragraf 4 pkt. 3 to tak naprawdę zapis, który wszystkie inne wysyła w kosmos :)

Dziękujemy

Paragraf ten to zwykłe zagwarantowanie właścicielowi rzeczy oczywistych, czyli możliwości wpływania na kształt Jego własnego forum i wedle tego, jak uważa, że powinno ono wyglądać. Trudno właścicielowi takiego prawa odbierać, więc powyższy komentarz uważam za niesłuszny, albo delikatnie mówiąc mało realistyczny.

EDIT

I jeszcze kwestia anonsowanego wyzerowania punktów. W związku ze zmianą znaczenia taryfikacji punktowej, to rzecz zrozumiała. Ale wyzerowanie punktów nie oznacza usunięcia historii ostrzeżeń, czy też obowiązujących restrykcji "grubej" natury. Oczywiście jeśli ktoś miał restrykcję wyłącznie w postaci punktów, to będzie do przodu, bo konto mu się wyczyści :-). Wspominam o tym, aby ktoś się nie obawiał na przykład ataku klonów permanentnie zbanowanych, że nagle wszystkie bany im zostaną zdjęte.

• Redaktorzy

Koledzy którzy się przerazili nie wzięli pod uwagę faktu, że jest to tylko spisana lista uprawnień, które i tak były. Sporządzono ją na żądanie forumowiczów żeby uściślić wszystkie kwestie i wykluczyć dowolność. Warto zwrócić uwagę, ze zwykle na forach dyskusyjnych jest ogólny regulamin dla użytkowników i to wszystko. Teraz u nas kwestie moderacji uściślono i zrobiono jawnymi, a że uprawnienia moderacji po spisaniu mogą dla kogoś wyglądać jak powieść grozy to cóż, tak z grubsza jest, bo tym zajmuje się moderacja.

jest to tylko spisana lista uprawnień, które i tak były. Sporządzono ją na żądanie forumowiczów żeby uściślić wszystkie kwestie i wykluczyć dowolność.

potwierdzam

Wybaczcie Panowie, ale według Słownika polskiego tak wygląda znaczenie słowa moderacja:

" 1. «zmniejszanie prędkości neutronów»

2. «kierowanie dyskusją»

3. daw. «umiarkowanie, powściągliwość»"

Na razie ograniczamy się chyba do pierwszego punktu. :)

Mam pytanie odnośnie punktu "Marketing szeptany +1 pkt. (Netykieta pkt. 13)".

Co przez to rozumiecie?

W moim rozumieniu, można pod ten zapis podciągnąć wszystkie odnośniki do np:

- for o różnej tematyce

- aukcji

- sklepów z płytami

- sklepów z podzespołami.

Forum ma być miejscem wymiany, wszelako rozumianej informacji.

Bezpośrednio z podpunktem powyżej łączy się:

"Reklamowanie konkurencyjnych serwisów +3 pkt. (Netykieta pkt. 13)"

Czy wszystkie wpisy z odnośnikami do for audio zostaną nagradzane.? Czy pozostajecie przy zdeklarowanej liście persona non grata?

@jar1

Ukryta Zawartość

Bądź trochę na czasie:)).

Ukryta Zawartość

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Ja mam pytanie odnośnie par. 2 p.2., a konkretnie klonów. Jak to działa? "Nakrywacie" klona, wlepiacie 10 punktów karnych i co się dzieje dalej? Kasujecie konta-klony? Podwyższyłbym karę do 11 punktów, żeby kloner podlegał pod choćby najniższy z zakazów pisania. Jako dodatkową karę za udowodnienie klona dodałbym pozostawienie klonerowi konta zarejestrowanego jako ostatnie i z najniższą liczbą (przyszłych, ulepszonych) punktów reputacji.

Jak to działa? "Nakrywacie" klona, wlepiacie 10 punktów karnych i co się dzieje dalej?

Sklonowane konto jest blokowane bezterminowo, główne konto właściciela klona dostaje bonus 10 pkt, za każdego klona.

Więc jeśli ktoś ma kilka kont - niech lepiej ich nie używa lub zgłosi do zablokowania, wówczas odbędzie się to bez konsekwencji. Oczywiście będziemy weryfikować czy klon faktycznie należy do właściciela.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Mam też pytanie dotyczące par. 9 p. 3. - że moderatorzy mają obowiązek się stosować. Przypuśćmy, że moderator się nie zastosował i można to udowodnić (np. jeśli powtórzy się sytuacja, w której palton złamał regulamin i dał użytkownikowi karę w ogóle nie istniejącą w regulaminie). Co wtedy? Jakiej karze podlega moderator? Nie jest to nigdzie ujęte, a powinno być wyraźnie napisane.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Sklonowane konto jest blokowane bezterminowo, główne konto właściciela klona dostaje bonus 10 pkt, za każdego klona.

No dobra, ale jak delikwent ma jednego klona, to dostanie 10 punktów i może sobie pisać, jakby się nic nie stało. Czy to dobre podejście? Poza tym, jak ustalacie, które to jest "główne konto"? Bo jeśli to najstarsze, to moim zdaniem właśnie to najstarsze powinno być karnie usuwane.

Same kary i obostrzenia.

Główne zarzuty pod adresem moderacji dotyczyły nieobliczalności i dowolności w działaniu. Stąd powstała lista i taryfikator, poza które moderator nie ma prawa się ruszać. Oczywiście taryfikator może ulec zmianie, ale jedynie pod kontrolą Administracji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

jest tam widzę karomierz za trolling i w związku z tym mam pytanie, czy nie powinno się dokładnie określić co to jest takiego? Z jednej strony pod trolling można podciągnąć absolutnie wszystko co moderator będzie chciał z drugiej strony jest tu paru użytkowników, których działalność na tym forum ma wyłącznie charakter artystycznego performensu, żeby nie powiedzieć trolingu właśnie jak stasiop czy 747, a jakoś mi się nie wydaje, żeby mieli oni zostać z forum wyrzuceni po wejściu w życie tego regulaminu.

Kolejna kwestia to marketing szeptany. Dajmy na to ktoś na forum wychwala jakiś klocek w którego posiadaniu jest, jednocześnie okazuje się, że chce go sprzedać, marketing czy nie? A jak ktoś wychwalał klocek miesiąc temu, a teraz chce go sprzedać?

Znowu brak definicji...

Podsumowująć, bez odpowiednich definicji moderator i tak będzie mógł robić co chce, jedyny pozytyw, to że będzie konkretny taryfikator.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Ujemny, słuszne uwagi - też miałem pewne wątpliwości. Jeśli masz propozycję uściślenia tych definicji, wal śmiało.

No dobra, ale jak delikwent ma jednego klona, to dostanie 10 punktów i może sobie pisać, jakby się nic nie stało.

Wszystko zależy od tego ile nazbierał wcześniej.

• Redaktorzy

jest tu paru użytkowników, których działalność na tym forum ma wyłącznie charakter artystycznego performensu, żeby nie powiedzieć trolingu właśnie jak stasiop czy 747, a jakoś mi się nie wydaje, żeby mieli oni zostać z forum wyrzuceni po wejściu w życie tego regulaminu.

W mojej opinii jako moderatora, we własnych wątkach mogą sobie sie bawić (jeśli nie łamią innych punktów regulaminu, np. nie napadają personalnie na innych). Natomiast paskudzenie w wątkach innych osób nie jest właściwe.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Wszystko zależy od tego ile nazbierał wcześniej.

Ale jeśli nic, to wymiernej kary nie będzie. Zwiększcie choćby o ten jeden punkt.

Z tymi definicjami to Ujemny ma rację. Czy istnieją jakieś "uniwersalne" definicje użytych w regulaminie pojęć, do których można się odwoływać?

Przydałaby się też definicja "podbijania tematu". Czy jak napiszę coś merytorycznego albo zadam pytanie, to to też się liczy? A właściwie dlaczego podbijanie jest zabronione?

Uwaga techniczna: znów nie wyświetla mi się część postów. Wraca ten defekt jak bumerang.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Mam też pytanie dotyczące par. 9 p. 3. - że moderatorzy mają obowiązek się stosować. Przypuśćmy, że moderator się nie zastosował i można to udowodnić (np. jeśli powtórzy się sytuacja, w której palton złamał regulamin i dał użytkownikowi karę w ogóle nie istniejącą w regulaminie). Co wtedy? Jakiej karze podlega moderator? Nie jest to nigdzie ujęte, a powinno być wyraźnie napisane.

Sprawa jest dość prosta.. Moderatorzy, są to osoby wyznaczone przez właściciela forum do określonych działań, w tym przypadku działań porządkowych. Właściciel wyznacza ich swoją suwerenną decyzją, kierując się do nich zaufaniem, jeśli uważa że na takowe zasłużyli i chce im powierzyć jakąś funkcję. Co jest rzeczą oczywistą, skoro mają go reprezentować na forum, to aby zostali moderatorami to muszą mieć zaufanie administracji/właściciela.

Identyczną, równie suwerenną decyzją, może zdecydować o ich odwołaniu, czy też wszelkich innych możliwych środkach, czasowym zawieszeniu, poważnej rozmowie "od serca" itd. jeśli będzie mieć po temu przesłanki i stwierdzi, że Jego zaufanie zostało nadużyte.

A opinie na temat moderatorów może przesłać każdy użytkownik, wedle jasno określonej ścieżki regulaminowej. I te opinie właściciel uwzględni w zależności od sensowności zawartej w nich argumetnacji. I na tej podstawie może podjąć jakieś działania i decyzje.

Ale to jest równie suwerenna Jego decyzja i nie wymaga dodatkowych zapisów regulaminowych. Gdyż to właściciel podejmuje decyzję o tym kto go reprezentuje i to właściciel podejmuje również decyzję, czy ktoś powinien przestać pełnić taką funkcję.

Forum jest podmiotem prywatnym, więc nie ma potrzeby wyznaczania "pospolitego ruszenia" i "sejmików" do podejmowania istotnych dla właściciela decyzji. Oczywiście zarówno użytkownicy (regulaminowa ścieżka komunikacyjna) jak i moderatorzy (dział moderatorski) mogą administracji/właścicielowi różne informacje dostarczać, przedstawiać swój punkt widzenia na określoną sytuację, sugerować zmiany itd. Ale na tym kończy się rola i jednych i drugich. Decyzja zawsze należy wyłącznie do upoważnionego przedstawiciela właściciela forum.

Gość vasa

(Konto usunięte)

O ile pamiętam to w mojej historii pobytu na forum nie otrzymałem żadnych „kar”

Kolega Cir skasował kiedyś jakieś moje dwa posty, moim zdaniem bez sensu. Ergo raczej nie należę do trolli i zadymiarzy.

Przeczytałem z uwagą nowy REGULAMIN MODERACJI FORUM AUDIOSTEREO i poniżej moje uwagi.

Poniższe punkty są niemal tożsame. Za mocne słowo w poście można dostać sumę punktów zgodnie z regulaminem.

Atak personalny +2 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Nieodpowiedni język +2 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5)

Obraźliwe zachowanie +1 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Wulgaryzmy +1 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Poniższe punkty też budzą moje wątpliwości:

Podbijanie tematu +1 pkt. (Netykieta pkt. 9) Czyli ktoś zadaje pytanie, przez trzy dni nikt nie da odpowiedzi to nie może podbić tematu w nadziei że się ktoś w końcu zlituje tylko ma założyć nowy temat?

Reklamowanie konkurencyjnych serwisów +3 pkt. (Netykieta pkt. 13) Jak rozumiem link do narzędzia obliczeniowego na vinylengine lub do rozwiązania omawianego problemu na innym forum jest zakazane. Bzdura.

Wpis nie na temat +1 pkt. (Netykieta pkt. 3-7, 15) Rozumiałbym „Powtarzające się wpisy nie na temat” ale wpis, w liczbie pojedynczej. Przecież to jest rozmowa czasem rozwija się zgodnie z planem a czasem meandruje.

§3 Obowiązki i ograniczenia moderacji

Należy zmienić tytuł tego paragrafu. Niemal wszystkie punkty zaczynają się od „może” lub „ma prawo”. Moderatorzy mają obowiązki jedynie w stosunku do właściciela wobec społeczności chyba nie.

Nie znalazłem nic na temat ochrony treści forum przed głupotą. Tą naturalną i złośliwą. Nie ma punktu w regulaminie na który można się powołać zgłaszając takie wpisy do moderacji.

Reasumując wymagania zostały postawione jedynie userom, administracja/moderacja nie zaproponowała nic od siebie co uczyniłoby to miejsce ciekawszym. Jedyną wartość stanowi wciąż jedynie małe grono użytkowników przygotowanych merytorycznie.

Osobiście nie zgadzam się być traktowany jak gówniarz i karany „ostrzeżeniami” i „punktami karnymi” przez kogokolwiek. Analogia do taryfikatora policyjnego jest chybiona bo nie została potwierdzona POWSZECHNA ZGODA społeczności na narzucane zasady.

Jedyną metodą jaką widzę na uchronienie się przed związanymi z tym przykrościami jest powstrzymanie się od pisania na audiostereo. Obawiam się że taka myśl może przyjść do głowy większej ilości poważnych ludzi. (Namawianie do łamania regulaminu lub netykiety +3 pkt. (Regulamin §6 pkt. 1))

Vasa

PS. Jeżeli administracja/moderacja uzna za konieczną edycję tego posta to proszę go skasować w całości. Nie zgadzam się na zmianę jego treści.

Wprowadzenie tego regulaminu ma na celu ustalenie jawnych i konkretnych zasad pracy moderatorów. Najważniejsze to, że blokady czasowe będą nadawane przez automat, zaś banowanie całkowite będzie robił tylko administrator. Chcemy też, aby działania moderatorów były w 99% obiektywnie.

Panowie. Jawność i konkretność wymaga nie tylko taryfikatora, ale przede wszystkim jasnych i jednoznacznych definicji.

W prawidłowo pod względem formalnym skonstruowanym regulaminie, KAŻDA pozycja z §2, pkt. 2 powinna być precyzyjnie zdefiniowana PRZED określeniem dla niej punktacji.

W jaki sposób bez takich definicji będzie można OBIEKTYWNIE ocenić działania moderatorów?

Co to np. znaczy "Nieodpowiedni język"? Czy język, jakiego używam w tym wpisie, jest jeszcze odpowiedni, czy już uraża polonistyczne uczucia moderatorów?

Niestety nowy regulamin - w obecnej postaci - podnosi poziom arbitralności i "widzimisizmu" do n-tej potęgi - zamiast go zgodnie z powtarzanymi od dwóch tygodni deklaracjami zredukować.

Jestem ogromnie rozczarowany - szczególnie, że padło w tym wątku wiele konstruktywnych propozycji (m.in. moich).

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

jest tam widzę karomierz za trolling i w związku z tym mam pytanie, czy nie powinno się dokładnie określić co to jest takiego? Z jednej strony pod trolling można podciągnąć absolutnie wszystko co moderator będzie chciał z drugiej strony jest tu paru użytkowników, których działalność na tym forum ma wyłącznie charakter artystycznego performensu, żeby nie powiedzieć trolingu właśnie jak stasiop czy 747, a jakoś mi się nie wydaje, żeby mieli oni zostać z forum wyrzuceni po wejściu w życie tego regulaminu.

Zakładanie wątku na Bocznicy o dowolnej tematyce, aczkolwiek dozwolonej, nie jest trollingiem. Dyskusja w wątku później i owszem, może tak się rozwinąć. Ale od tego jest opcja zgłoszeń na panel, aby temu przeciwdziałać. Ale samo założenie wątku takowym nie jest. Przecież nie ma tam obowiązku, szczególnie na Bocznicy, aby do wątku zaglądać i go czytać. Albo kurcze chcecie racjonalnej wolności słowa, ze wszystkimi konsekwencjami, (wątki o mało interesującej tematyce) albo wprowadza się cenzurę wedle poglądu na świat. A tego przecież nikt nie chce.

Kolejna kwestia to marketing szeptany. Dajmy na to ktoś na forum wychwala jakiś klocek w którego posiadaniu jest, jednocześnie okazuje się, że chce go sprzedać, marketing czy nie? A jak ktoś wychwalał klocek miesiąc temu, a teraz chce go sprzedać?

Znowu brak definicji...

Jeśli ktoś ma podejrzenia, co do nieczystych intencji piszącego, to od tego ma panel moderatorski i możliwość zgłoszenia postów. A wtedy już grupa ludzi (moderatorzy/administrator), posiłkując się dostępnymi narzędziami, stara się rozważyć zasadność podejrzeń. W szczególnie skomplikowanych i dwuznacznych sytuacjach, może skontaktować się z właścicielem, aby wyraził swoje zdanie na dany przypadek, na podstawie dostępnych informacji.

Normalna rzecz i stosowana ka każdym forum.

Podsumowująć, bez odpowiednich definicji moderator i tak będzie mógł robić co chce, jedyny pozytyw, to że będzie konkretny taryfikator.

I dlatego każdy i w każdym momencie może korzystając ze ścieżki regulaminowej skontaktować się z administracją wyrażając swoje wątpliwości. A na tej podstawie, uzasadnionych wątpliwości, właściciel może podjąć określone działania, jeśli te wątpliwości podzieli. I w tym też nie ma nic dziwnego (patrz wcześniejszy akapit o zaufaniu). Twoje posty i wątpliwość sprawiają wrażenie, jakoby na forum nie było właściciela i było ono jakimś jarmarkiem, na zasadzie pospolitego ruszenia. Jarmarkiem wymagającym zasad dla tegoż pospolitego ruszenia, jako ciała decyzyjnego. A tak przecież nie jest.

Jest jasno wyznaczony system działania moderacji, jest jasno wyznaczony dla użytkowników sposób reakcji, gdy mają wątpliwości co do zamieszczanych treści (zgłoszenia na panel) czy też do działań moderatorów (kontakt mailowy z przedstawicielem właściciela). Jest wreszcie właściciel, ostateczny czynnik decyzyjny, podejmujące suwerenne decyzje, wedle tego jak uważa że powinno wyglądać forum. I ponoszący bezpośrednią odpowiedzialność i konsekwencje, za te swoje decyzje, jeśli coś podzieje się nie tak jak powinno.

Nie wiem czego jeszcze byś oczekiwał? Sytuacja jest taka jak na każdym prywatnym forum o zdrowych zasadach. Nigdzie nie ma "sejmików" i "pospolitego ruszenia" podejmującego decyzje.

Osobiście nie zgadzam się być traktowany jak gówniarz i karany „ostrzeżeniami” i „punktami karnymi” przez kogokolwiek. Analogia do taryfikatora policyjnego jest chybiona bo nie została potwierdzona POWSZECHNA ZGODA społeczności na narzucane zasady.

Jedyną metodą jaką widzę na uchronienie się przed związanymi z tym przykrościami jest powstrzymanie się od pisania na audiostereo.

Pod tym postem mógłbym się podpisać obiema rękami.

Rozumiem dobre chęci administracji, ale obawiam się, że kierunek wybrała mocno wybrukowany.

Nie jest mi znany przykład jakiejkolwiek witryny tematycznej, która na dłuższą metę funkcjonowałaby w oparciu o choćby zbliżone zasady.

Jest takie przysłowie: "wylać dziecko razem z kąpielą". Polecam pod rozwagę.

ps. Błąd przy dodawaniu wpisów niestety wciąż występuje - u mnie dosłownie za każdym razem. Na szczęście już się nauczyłem, że nie należy ponawiać próby.

...we własnych wątkach mogą sobie sie bawić (jeśli nie łamią innych punktów regulaminu, np. nie napadają personalnie na innych)...

Właśnie to jest jeden z fundamentalnych problemów AS, pogląd że użytkownicy mają tu "swoje" wątki, czyli wątki dryfujące w kierunku blogów, co przeczy idei forum. Jak widać pogląd ten podziela też moderacja.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.