Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Wy Koledzy wpadliscie w sidla brzmienia Dynek pedzonych Rotelem a ja nie moge odejsc od polaczenia Atoll-a i Dynaudio, i to do tego stopnia, ze dalem sobie definitywnie spokoj z braniem kolejnych monitorow czy wzmakow na testy, zawsze efekt jest ten sam, po przelaczeniu na Dynaudio mowilem sobie w duszy - to jest to, to jak powrot z dalekiej podrozy do wlasnego domu. Za stary juz jestem na "przeprowadzki", widocznie Dynaudio to taki moj "dom" i tu zostaje. Pewnie wielu z Was przeszlo podobna droge a final byl taki sam jak u mnie.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Wymagające Dynki grają z różnymi wzmacniaczami dobrze. Mamy już Atoll, Krell, Rotel , ja dołożę Octave. Myślę, że cenne wskazówki dla kolejnych którzy zakochają się w Dynkach i będą szukać wzmacniacza do nich. Ja osobiście też nie chciałbym zmieniać mojej synergicznej pary.

Najlepsze zestawienie jakie słyszałem do Dynaudio plus... włoskie wzmacniacze (konkretnie słuchałem końcówek). Świetnie jest z Normą Audio. A rewelacyjnie z Audią Flight. Zdecydowanie ciekawiej niż np. z Accuphase (które bardzo długo wydawało mi się bardzo przyzwoitym zestawieniem). No i bardzo dobre było połączenie z niemieckim Accoustic Arts.

Koledzy, a słuchał ktoś tańszych integr Pliniusa? Chcę troszkę podnieść jakość amplifikacji i przejść z Rotela... właśnie nie wiem na co. Myślę o polecanym przez kolegę modrzewia Krell 400xi, natomiast czytałem też dużo o rzekomej synergii Plinius-Dynaudio. Podoba mi się Plinius 9200, który ma też ponoć niezły stopień phono.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Koledzy, a słuchał ktoś tańszych integr Pliniusa? Chcę troszkę podnieść jakość amplifikacji i przejść z Rotela... właśnie nie wiem na co. Myślę o polecanym przez kolegę modrzewia Krell 400xi, natomiast czytałem też dużo o rzekomej synergii Plinius-Dynaudio

Ja słuchałem z niezbyt tanią integrą... Plinius-em Hautonga. I niestety, synergii nie było. Dźwięk był pogrubiony i z tendencją do grania pierwszym planem. 9200 nie słuchałem z Dynaudio, ale jeśli gra w podobnej manierze, to wspomniany Krell będzie zdecydowanie lepszą opcją.

Koledzy, a słuchał ktoś tańszych integr Pliniusa? Chcę troszkę podnieść jakość amplifikacji i przejść z Rotela... właśnie nie wiem na co. Myślę o polecanym przez kolegę modrzewia Krell 400xi, natomiast czytałem też dużo o rzekomej synergii Plinius-Dynaudio. Podoba mi się Plinius 9200, który ma też ponoć niezły stopień phono.

Do Twoich kolumn zdecydowanie 400xi. One są trudne do napędzenia i byle co je nie ruszy jak trzeba, Tylko przed zakupem sprawdź środek czy nie był dłubany ten 400xi bo na rynku sporo tego i były też takie w idealnym stanie jak i ,,modyfikowanym";-)

Zanabylem ostatnio troszke juz wiekowa plytke, ktora kiedys na mini czyms od Sony namietnie mielilem, chodzi o Annie Lennox album Diva, no i jezeli ktos jeszcze nie ma tej plyty w swojej kolekcji to goraco polecam, kawal dobrej muzy a i na moje ucho chyba tez bardzo ok. nagranej. Dla mnie bajka.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Czy miał ktoś z was porównanie jak grają nowe countury 30/60 w stosunku do serii confidence C4 platinum? I jeśli tak to jak to wg Waszej opinii wypadło i na jakim sprzęcie to było odsłuchiwane?

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Mógłby ktoś coś skrobnąć na temat Dynaudio Aries? a dokładnie czy lepsze są od Audience 62 ? do słuchania każdego rodzaju muzyki.

ewentualnie ile są warte?:)

Edytowane przez nieolo

Czyli kupa mam rozumieć?

Wiesz, nie widać o czym nawet rozmawiamy...

To nie jest, nieciekawa kolumna, tylko stara.

Jak stan jest idealny, to zmieniasz zawieszenie zewn. i cieszysz się prawie 30 letnią kolumną Dynaudio, podłogową, na 20W75+D260, bez bas reflexu a na variovencie.

Jeśli natomiast, jak za zwyczaj stolarka się rozpada, membrany Esoteca pomarszczone, i nie wiadomo czy nie grzebane, to lepiej kupić sprawne Audience 60/62 jeśli to ma być podłogówka.

Ile miałbyś za to zapłacić..?

Wrzuć jakieś fotki, uradzimy wspólnie czy warto

Nie to że się napalam na te kolumny. Tak po prostu chciałbym zmienić moje Audience 62 na coś z mniej ostrą górą.

I znalazłem akurat Aries , a brak info w sieci więc zapytałem tutaj. Tu link może zainteresuje kogoś też:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/dynaudio-aries-standlautsprecher-top-zustand-high-end-speaker/673770382-172-5293

No i kolorek wspaniały:)

Żadna kolumna Dynaudio nie ma ostrej góry, tylko to są ogólnie wymagające kolumny i dość transparentne.

Pod jaką elektroniką masz tą ostrą górę z kolumn Dynaudio..?

Wysokotonowy D-260 jest detaliczniejszy niż D28/2 i jego proteza w serii Audience.

D28/2 jest gładszy, mniej akcentuje detale.

Ten temat ostrej góry już poruszałem na forum i nie chcę znowu dublować wątek. Dlatego zapytałem tak po prostu o te kolumny bo nie znalazłem żadnych informacji o nich w necie.

Słucham na Caspian m1 + Arcam rDac. Dużo muzyki z neta tj. radia i Spotify.

Jestem uczulony na wysokie tony i chyba się to nasila. Często słyszę wyostrzoną górę lub sssss... czy to koncerty w lokalach, radio przypadkowo słuchane w sklepie, TV, rozmowa na ulicy.

Dynaudio pięknie czarują lecz przy nagraniach z mocną górą zwieszam szmatki na górny głośnik:). Problem nie jest aż tak poważny, że nie mogę spać ale chciałbym jakoś złagodzić jeszcze te górne przekazy.

Chcę skorzystać z okazji pobytu w Niemczech i kupić jakieś kolumienki co by mnie mogły uszczęśliwić jeszcze bardziej.

To tak w skrócie.

Dynaudio nie maja ostrej gory, zadne sss tsss, nie sa tez specjalnie transparentne. Jesli chcesz brzmienie bezpieczne przyjemne to moze Vienna?

Ten temat ostrej góry już poruszałem na forum i nie chcę znowu dublować wątek. Dlatego zapytałem tak po prostu o te kolumny bo nie znalazłem żadnych informacji o nich w necie.

Słucham na Caspian m1 + Arcam rDac. Dużo muzyki z neta tj. radia i Spotify.

Jestem uczulony na wysokie tony i chyba się to nasila. Często słyszę wyostrzoną górę lub sssss... czy to koncerty w lokalach, radio przypadkowo słuchane w sklepie, TV, rozmowa na ulicy.

Dynaudio pięknie czarują lecz przy nagraniach z mocną górą zwieszam szmatki na górny głośnik:). Problem nie jest aż tak poważny, że nie mogę spać ale chciałbym jakoś złagodzić jeszcze te górne przekazy.

Chcę skorzystać z okazji pobytu w Niemczech i kupić jakieś kolumienki co by mnie mogły uszczęśliwić jeszcze bardziej.

To tak w skrócie.

Cześć. Próbowałeś podpiąć coś innego zamiast tego DAC-a ? Czy to nie jest czasem charakter arcamów, wcześniej miałem CD7 se i słychać było że to granie przesunięte w górę, teraz w arcamie 23t z chęcią bym odpoczął od jego wigoru i góry. Podłączam TV pod lampę i mam zdecydanie mniej góry podobnie z cdekami marantza, odpocząć idzie.

Edytowane przez Kamil Ełk

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Dynaudio nie maja ostrej gory, zadne sss tsss, nie sa tez specjalnie transparentne. Jesli chcesz brzmienie bezpieczne przyjemne to moze Vienna?

Tak poszukuję już od pewnego czasu VA Bach lecz nie osiągalne na dzień dzisiejszy. Są jedne za 830 euro do negocjacji ale daleko no i cena raczej wysoka. Jak by ktoś chciał:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/vienna-acoustics-bach-grand-klavierlack-schwarz-neuwertig-/627766516-172-2912

Cześć. Próbowałeś podpiąć coś innego zamiast tego DAC-a ? Czy to nie jest czasem charakter arcamów, wcześniej miałem CD7 se i słychać było że to granie przesunięte w górę, teraz w arcamie 23t z chęcią bym odpoczął od jego wigoru i góry. Podłączam TV pod lampę i mam zdecydanie mniej góry podobnie z cdekami marantza, odpocząć idzie.

Nie próbowałem innego dac`a bo nie wiem jaki model w rozsądnej cenie. Natomiast mam radio bezpośrednio do wzmacniacza podłączone i też występuje często agresywna góra. Radia które były podpięte: Luxman T2, jakiś Marantz, Rotel rt06 (katastrofa do sprzedania :)). Został Sony ST-S 590 es.

Przyczyną będzie rdac lub śmieciowe części zwrotnicy:)

Tak czy siak zmiana na kilkudziesiecioletnie kolumny - bez sensu.

Nie znam się na elektronice ani na zwrotnicach:(

Nie spodziewałem się takiego zainteresowania mojego niewinnego pytania. Z góry dziękuję wszystkim za zaangażowanie. Ogólnie zmieniłbym te kolumny na coś lżejszego na górze -rozglądam się za VA Bach.

Są jeszcze Focus 220 w fajnym stanie ale boje się, że będzie to samo co w Audience.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/dynaudio-focus-220/639277041-172-8627

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.