Skocz do zawartości
IGNORED

Wygląd forum

audiostereo.pl

Która skórka na Audiostereo.pl powinna być domyślną?  

161 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która skórka na Audiostereo.pl powinna być domyślną?

• Audiostereo Red
      56
    • Audiostereo Classic
      40
    • Audiostereo Classic (Neomammut Mod)
      15
    • Audiostereo Black
      31
    • Audiostereo Brown
      19

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też chodzi wolniej, a chodziło juz sporo szybciej jakis czas temu. Dodatkowo znowu wywala przy przechodzeniu lub cofaniu z tematów i zakładek.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Czas może na małe podsumowanie bo ileż można nie poprawiać tego co się spieprzyło.

Kto zacznie?

Może by tak admini wzięli się za śmieci co się wczepiają do wpisów - quote, srote, br, sry itp

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy nie można zmienić tych "pedalskich" kolorów na tym forum? od tego różu na białym to śię odechciewa przeglądać to forum ;((

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Udzielając odpowiedzi na poprzednio zaadresowane przez Józwę pytanie dotyczące kolorów, mogę jedynie skomentowac, że pomysł tzw “skorek” w portalu użytkownikow bardziej zainteresowanych zakupem urządzeń elektronicznych rzędu 5, 10, 20 i 200 tys PLN jest conajmniej chybionym, lub po prostu jest nie na miejscu. Przyznam jednak, że pytanie przeniosło mnie w czasie na moment do młodzieńczych lat szkoly podstawowej, wiosny piątej klasy, kiedy lusterko z czarno białą Gina zakupione pod kościolem Sw. Wojciecha w wynegocjowanym zestawie z korkowcem wraz z dwunastoma korkami po zainstalowaniu w obligatoryjnym kapciu pozwoliło mi na identyfikacje koloru majtek atrakcyjnej koleżanki Zosi. Zosia była niebieska, Kasia rożowa, Aleksandra biala, a Kamila nie nosiła majtek. Pod tym samym kościolem można było rownież kupić skórki.

Swietna funkcjonalnosc, ktora zostala utracona zdaje sie, to chwilowe podswietlenie "O mnie" jedynie przy najechaniu kursorem.

Umozliwialo to np. bezproblemowa identyfikacje zestawienia na jakim gra osoba wypowiadajaca sie na temat okreslonej zabawki, bezkoniecznosci dodatkowego klikania, przechodzenia do innego watku, itp.

PS. czy archiwalne wpisy "O mnie" sa do odzyskania przez uzytkownika?

• Administratorzy

"O mnie" było przenoszone. Jeśli ktoś swojego nie ma to powinien zgłosić się pod podany adres - informacja o tym widnieje w pierwszym poście.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

"O mnie" było przenoszone. Jeśli ktoś swojego nie ma to powinien zgłosić się pod podany adres - informacja o tym widnieje w pierwszym poście.

OK, dzieki.

A co z chwilowym podswietlaniem w "O Mnie" w stylu takim jak poprzednio, w postaci np. dymka jak ten ze zdjecia? Jest to wykonalne?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A załączanie grafiki można poprawić? Po pierwsze - wyświetla miniaturka jest na prawdę mini i nic nie widać, a po drugie wielkość załączanego pliku jest dowolna więc po 'rozwinięciu' często nie mieści się na stronie... widzę dwie opcje:

- albo 'miniaturka' automatycznie standaryzowana w rozmiar c.a. 600x600 a normalna fota oryginalna (wg. mnie lepsza)

- albo 'mini-miniaturka' i rozwijanie do standaryzowanego rozmiaru c.a. 600x600...

Okropnie wkurzają mnie tematy, w których każdy wyraz zaczyna się wielką literą. To standard na tym forum, czy "działanie prywatne" wszystkich, którzy zakładają nowy temat?

• Redaktorzy

Teraz, po ogólnej uwadze do kolorystyki i układu graficznego, konkretny wniosek szczegółówy: na wzór wcześniejszego layoutu całkowicie usunąć pasek zawierający nickname (ten taki karmelowy). Nicka (i co tam jeszcze mu towarzyszy) przenieść do linii równoległej z pierwszą linią tekstu. Właśnie tak było poprzednio, dzięki czemu każdy wpis zajmował mniej miejsca i nie było konieczności stosowania dodatkowago barwnego pasa. Da sie zrobić?

Wyglądało to tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, po ogólnej uwadze do kolorystyki i układu graficznego, konkretny wniosek szczegółówy: na wzór wcześniejszego layoutu całkowicie usunąć pasek zawierający nickname (ten taki karmelowy). Nicka (i co tam jeszcze mu towarzyszy) przenieść do linii równoległej z pierwszą linią tekstu. Właśnie tak było poprzednio, dzięki czemu każdy wpis zajmował mniej miejsca i nie było konieczności stosowania dodatkowago barwnego pasa. Da sie zrobić?

Wyglądało to tak:

koniec swiata

jozwa ma na pasku otwarte audiohobby ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, guastnost i pierestrojka! kiedys nie mozna bylo nawet napisac slowka "audiohobby" na AS :) a teraz.. prosze!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Kiedyś zamieszczając ogłoszenie pojawiało się takie coś jak "Twoje ogłoszenia" i można było usunąć dowolne swoje ogłoszenie. A teraz (chyba) po zamieszczeniu ogłoszenia nie można już go usunąć, ani edytować - Dlaczego? Czy zostanie to naprawione czy już tak pozostanie?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Redaktorzy

a razie nie ma możliwości usuwania własnych ogłoszeń, jednak ogłoszenia nieaktualne proszę zgłaszać do moderacji - usuniemy

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

a razie nie ma możliwości usuwania własnych ogłoszeń, jednak ogłoszenia nieaktualne proszę zgłaszać do moderacji - usuniemy

Czy obecnie, tak jak reklamowano z wielką fanfarą jeszcze 2-3 tygodnie temu graficy i programiści pracują ciężko i w pocie czoła, czy nie robią jak wskazuje na to brak jakichkolwiek poprawek, zmian, etc. NIC?

Ciekawe, czy i ten post wyparuje bez śladu???

Na wygląd forum składa się nie tylko jego szata graficzna, ale i również to, co jest zawarte w merytorycznych wpisach.

Ze wstrętem zauważam, że coraz więcej osób ma w nosie pisanie w języku polskim. Nagminną plagą jest pisanie bez polskich znaków diakrytycznych, co czasami, z uwagi na wieloznaczność, zupełnie uniemożliwia odczytanie tekstu.

A najgorzej, że zamiast wprowadzić odpowiednie zapisy w Regulaminie i usuwać takie posty, sami moderatorzy postępują w ten sam deseń.

Wstyd!

Zupełnie post scriptum. A gdyby tak moderacja i administracja zajęła by się w ramach swych uprawnień tym problemem i ręcznie wprowadzała odpowiednie ogonki i powprowadzała przy okazji również znaki interpunkcyjne forum nie tylko wyglądałoby lepiej, ale i przyczyniłoby się to do wzrostu szacunku dla "władz", gdyż wreszcie widzielibyśmy, że władze wykonują swymi rękami na rzecz forum coś pożytecznego.

• Redaktorzy

"i jeszcze chyba w rulete pogrywa

co to sie robi jak nikt nie widzi :)

rewelacyjne tajemnice "alk"owy "

Zmartwię cię, to nie mój zrzut, skopiowałem go z korespondencji dot. layoutu. Nie wiem, kto go zrobił.

Frantz, a czy ogłoszenia z czasem same nie ekspirują?

A co do Audiohobby - twórcom tego forum w miesiąc udało się twórczo przetworzyć layout Audiostereo i postawić nowe, sprawne technicznie forum. Ufam, że firma Site potrafi nie mniej, zatem za jakiś czas będziemy cieszyć się eleganckimi stronami. Nie bez powodu użyłem słowa "eleganckimi" - Audiostereo nie jest forum dla prymitywów i naprawdę wskazane byłoby, zeby jego grafika to odzwierciedlała. Wciąż liczę na poprawę.

Wciąż liczę na poprawę........

to tak jak inwestorzy ktorzy kupuja ich kolejne spółki

póki co szkoda audiostereo choc w porownaniu z niedawnym koszmarem postęp jest :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy

Frantz, a czy ogłoszenia z czasem same nie ekspirują?

Tak, ogłoszenia znikają po 30 dniach od daty dodania. Jeśli ktoś chce by zniknęło wcześniej może zgłosić to któremuś moderatorowi.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Nagminną plagą jest pisanie bez polskich znaków diakrytycznych, co czasami, z uwagi na wieloznaczność, zupełnie uniemożliwia odczytanie tekstu.

A najgorzej, że zamiast wprowadzić odpowiednie zapisy w Regulaminie i usuwać takie posty

Troska o odpowiednią jakość pisowni ze wszech miar godna jest pochwały, niemniej kasowanie postów nie zawierających polskich znaków diakrytycznych byłoby chyba jednak przesada. Trzeba pamiętać, ze niestosowanie tych znakow może nie wynikac ze zlej woli czy niedbalstwa, ale jest niekiedy niemożliwe (np. pisanie z komorki, z komputera BEZ polskiej czcionki…).

Pal licho polskie znaki ! Plagą na tym forum jest post pod postem- tzw postojebstwo a przecież EDYCJA DZIAŁA! Dlatego jestem za usunięciem informacji kto ile postów napisał a zamiast tego dodać lokalizacje, które będzie bardzo pomocna.

pozdro

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Administratorzy

arnipl: włączyłem opcję, która temu zaradzi. Jeśli autor w ciągu godziny napisze post pod postem to zostaną one automatycznie scalone.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Wrócę do sprawy ogłoszeń.

Jeśli nie można kasować ogłoszeń, może warto wprowadzić możliwość stałej edycji lub kasowania postów we własnych ogłoszeniach.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wnoszę o zmianę sposobu wyświetlania załączonych plików graficznych - obecnie stosowany mechanizm flashowy jest nieznośny. Czy mogę liczyć na odpowiedź w tej sprawie?

Ponadto usunąłbym przycisk (Oznacz forum jako przeczytane) gdyż jest mało przytatny oraz wprowaził rozciągnięci tabeli tematów w każdym dziale na całą szerokość strony a nie na 2/3. Obecnie tytuły wątków zajmują zwykle 2 linie a wcześniej mieściły się w jednej. Z leadów małą czcionką pod tytułami też można zrezygnować.

Przydałoby się też zastąpić przyciski Raportuj, Odpowiedz, Cytuj, Załóż nowy wątek, Dodaj odpowiedź, Obserwuj temat zwykłymi odsyłazcami hipertekstowymi co pozwoli ujednolicić kolorystykę forum; dublowanie opisów tych funkcji przez tekst i grafikę jest zbędne.

A kolory, panowie kolory! Czy prace nad skórką przypominającą poprzedni wygląd są wogóle prowadzone?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.