Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież on w swojej karierze miał do czynienia z najwybitniejszymi trenerami ( Guardiola ,Klopp ) a obecnie na odprawach wysłuchuje koncepcji Brzęczka to nie dziwię się ,że się w nim burzy .Nie chodzi o pochwalanie jakiegoś buntu w drużynie ale o normalną ludzką reakcję .

13 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Najlepszy piłkarz UEFA coś bez formy.

No tak,ale to dzięki jego asyście zdobyliśmy bramkę,miałby jeszcze drugą,ale zabrakło trochę szczęścia

Serducho nie wytrzymało nadmiaru brown sugar i innych wynalazków.

We francuskim radyju też komentują, choć ślozy im nie kapią i zasmarkanych nosów nie wycierają.

W dniu 25.11.2020 o 16:36, Zyzol napisał:

Z Polsatu Sport dowiedziałem się, że zmarł Diego Maradona. Teraz tam komentują ten smutny fakt.

Zameldujcie mi, jak naczelny rabin Polin odejdzie covidem do tatełe, albo obywatel Szechter, a nie o Maradonie. Może Presley też nie żyje ?

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

• 2 tygodnie później...

LM mecz PSG - Basaksehir. 

W ferworze meczy sędzia nazwał asystent trenera Pierre Webo "czarnoskórym". Zrobiono z tego rasistowski skandal na skalę światową. Paranoja.

Pocieszające jest to, że słowa "biały" i "białoskóry" nadal jeszcze uchodzą za dopuszczalne, mimo, ze w wielu kulturach mają obraźliwy kontekst. To nazywa się chyba multikulti.

56 minut temu, Zyzol napisał:

Pocieszające jest to, że słowa "biały" i "białoskóry" nadal jeszcze uchodzą za dopuszczalne

A co w tym pocieszającego? To jest tylko dowód na fakt, iż uznawanie czegoś za rasizm lub nie jest bardzo wybiórcze. W większości przypadki ,,rasizmu" nagłaśnianego przez media to sytuacje wręcz absurdalne, a pojęcie ,,rasizmu" jest zbyt często wykorzystywane do uzyskania celów zupełnie nie związanych z równością wszystkich ludzi. Podobnie zresztą jest w przypadku pojęcia ,,ekologii" - jest to świetny wytrych do łatwego otwierania różnych drzwi za którymi kryją się różnorakie korzyści finansowe. 

5 godzin temu, Zyzol napisał:

Mam do każdego zdania dawać omówienie? Nie znasz znaczenia słowa ironia?

Nie potrzeba omówienia - wystarczyło  ująć słowo ,,pocieszające" w cudzysłów,  a wtedy można by łatwo odczytać ironię w wypowiedzi. W tej formie jakiej użyłeś wypowiedź nie sugeruje ironii.

9 minut temu, Pedros napisał:

Nie potrzeba omówienia - wystarczyło  ująć słowo ,,pocieszające" w cudzysłów,  a wtedy można by łatwo odczytać ironię w wypowiedzi. W tej formie jakiej użyłeś wypowiedź nie sugeruje ironii.

Tak to jest, jak całość wypowiedzi rozpatruje się wybiórczo. W tym przypadku specjalnie nie zastosowałem wyróżnika  interpunkcyjnego, aby czytający wysilił się trochę i odczytał ją samodzielnie. Tu kontekst mojej wypowiedzi był oczywisty, ale jak widać dla Ciebie za trudny do zrozumienia. 

10 godzin temu, Zyzol napisał:

W ferworze meczy sędzia nazwał asystent trenera Pierre Webo "czarnoskórym". Zrobiono z tego rasistowski skandal na skalę światową. Paranoja.

Pocieszające jest to, że słowa "biały" i "białoskóry" nadal jeszcze uchodzą za dopuszczalne, mimo, ze w wielu kulturach mają obraźliwy kontekst.

Przykro mi ale to jest kwestia jasności wypowiedzi, a nie tego czy ktoś jest w stanie ją zrozumieć. To nie wiersz, aby się zastanawiać ,,co autor miał na myśli". Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałeś i przeanalizuj po kolei a może pojmiesz, że aby być właściwie rozumianym, należy wypowiadać się czytelnie.

6 minut temu, Pedros napisał:

Przykro mi ale to jest kwestia jasności wypowiedzi, a nie tego czy ktoś jest w stanie ją zrozumieć. To nie wiersz, aby się zastanawiać ,,co autor miał na myśli". Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałeś i przeanalizuj po kolei a może pojmiesz, że aby być właściwie rozumianym, należy wypowiadać się czytelnie.

Po przeanalizowaniu znalazłem literówkę. Jest "meczy" powinno być "meczu".

21 minut temu, Zyzol napisał:

Po przeanalizowaniu znalazłem literówkę. Jest "meczy" powinno być "meczu".

29 minut temu, Pedros napisał:

sędzia nazwał asystent trenera Pierre Webo

Czyli ten fragment jest poprawny?!

"Dwaj przyjaciele z boiska" - ciekawy artykuł.
Czy prawdziwy...jak zwykle nie wiadomo. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nowe okoliczności najsłynniejszego obecnie meczu w Lidze Mistrzów: 

Ukryta Zawartość

Wnioski:

Murzyna nie można nazwać czarnym, ponieważ jest to rasizm. Rumuna można nazywać Cyganem i nie jest to rasizm.

Murzyna nie wolno karać na boisku, bo to też jest rasizm, a prowokacyjne polityczne wypowiedzi jego trenera są w takim przypadku dozwolone.

Rumuńscy sędziowie powinni rozmawiać miedzy sobą w języku murzyńskim.

Poza tym możliwe jest czarni nie rozróżniają białych i koloru ich strojów.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Brzęczek OUT!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

_KIk9kpTURBXy83NmMwZGUyOWZmYmE5ZmMxN2U5Z 3APk9kpTURBXy9mMDE0YmE2MzRjYTlhMzU0NTI1N

Więcej tu: 

Ukryta Zawartość

I podsumowanie czasu Brzęczka: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.