Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

wszedł Lewy i nasi przestali grać

To chyba jest bardziej skomplikowane, zespół wytracił harmonię, słabą ale jednak jakąś, rozsypał się, piłkarze wyglądali jakby nie wiedzieli co robić na boisku, dziwne, bo sport to ich praca.. trenują od lat.

W ogóle dziwne jest to i mało zrozumiałe, że inni mogą być wytrenowani, a oni nie.

Dopiero co zakończyły się ME w lekkiej atletyce i kilka osób z Polski pokazało że można wygrywać, skoro jedni mogą to inni też.

Muszą istnieć jakieś poważne blokady, hamujące potencjał, dlatego nasza piłka tak wygląda źle, to nie może być przypadek, skoro w trudnych czasach komuny potrafiliśmy wygrywać, a teraz kiedy są nieograniczone możliwości szkoleniowe, rozwój wiedzy sportowej, - mamy trwały regres.

Ktoś musi na tym dobrze zarabiać, że jest jak jest, - po co kolejny pretendent w Europie do tytułów..?

Źle to pachnie, robią z nas dostarczycieli zawodników - wołów roboczych, do innych drużyn.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Mentalność naszych kopaczy

Zarabiają pieniądze, cieszą się, że nie jest to mało, z drugiej strony, biorą na siebie poważne ryzyko, - kontuzja i .. po życiu, sportowym.

Po meczu F- H 0:0, już wiadomo, jako pierwsi (w tej kategorii jesteśmy top europejski) "wyszliśmy" z grupy, wyszliśmy drzwiami kuchennymi i wracamy do domu. 

Jeśli trenejro nie wystawi na ostatni mecz wyłącznie młodych i tych co w ogóle jeszcze nie grali, będzie SKOŃCZONY.

Edytowane przez iro III

Jak ja nie lubie mieć racji 😞

Po prostu nie umiemy w piłkę i tyle, dluuuugo się to nie zmieni.

Lepiej niech zaczna szukać młodych talentów na boiskach szkolnych. 

Szkoda, ze człowiek już ma swoje lata i fizycznie już nie ten.

Spiknął bym chłopaków z blokowiska to byśmy im pokazali ja kopać kulkę ..:):):)

• Moderatorzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepsza końcówka "nadal będę oglądał, tylko, że na parterze".

Ukryta Zawartość

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Podobno Probierz na konferencji po meczu powiedział, że nasi grali pressingiem. Gdzie on to widział? Może oglądał inny mecz? Jak nie widzi ewidentnych rzeczy. No to nie wróżę mu długiej kariery.

• Redaktorzy
7 godzin temu, 747 napisał:

Trochę kultury.

Tej rozmowie przypatruje się student, którego rolę gra Andrzej Precigs. Doskonała mina i wzrok. Przeczuwał, że Leszek coś "odwali".

R.I.P.

ANDRZEJ PRECIGS (1949 - 2023)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

9 godzin temu, Bukaj napisał:

Tak samo powinno być z komentatorem Szpakowskim. Powinien dać sobie spokój. Slisz przy piłce a on gada , że Piotrowski, który zszedl dawno z boiska 🤦

Poziom komentatorstwa sięga dna, chyba  jeszcze gorszy niż gra naszych piłkarzy

Studia pomeczowe żenada, niestety doskonałe stosunki komentujących z naszą ekipą reprezentacyjną uniemożliwiają wiarygodną ocenę każdego meczu

Wczoraj jedynym wyjątkiem był Artur Wichniarek. starał się, ale i tak za dużo nie mógł powiedzieć

1 godzinę temu, kwasior21 napisał:

Jak ja nie lubie mieć racji 😞

Po prostu nie umiemy w piłkę i tyle, dluuuugo się to nie zmieni.

Lepiej niech zaczna szukać młodych talentów na boiskach szkolnych. 

Szkoda, ze człowiek już ma swoje lata i fizycznie już nie ten.

Spiknął bym chłopaków z blokowiska to byśmy im pokazali ja kopać kulkę ..:):):)

A to nie jest tak, że w Polsce ludzi konsekwentnie uprawiających sport pod top wyczyn, jest relatywnie mało?  W efekcie produkujemy może i sporo graczy ale drugiego i trzeciego sortu?

5 minut temu, Zbig napisał:

A to nie jest tak, że w Polsce ludzi konsekwentnie uprawiających sport pod top wyczyn, jest relatywnie mało?  W efekcie produkujemy może i sporo graczy ale drugiego i trzeciego sortu?

Po części masz racje. Poza tym nie wiem czy by mi się nie odechciało być najlepszym machając hantlami własnej roboty i ćwicząc w piwnicy wśród przyjaciół gryzoni. Bądźmy szczerzy kasa na sport jest ale idzie nie tam gdzie trzeba.

Głupi przykład i to wcale nie tak odległy. 

Kolarz gorski zdobywający medale idzie do restauracji na wyjezdzie treningowym i mowi po cichu "co zamawiamy, bo budżet mamy ograniczony na wyżywienie" czy to nie jest żenada?

BOJKOTOWAĆ WSZYSTKO CO REKLAMUJĄ TE KUTERNOGI Z BRYLANTYNĄ WE WŁOSACH, MEDIA KTÓRE TRANSMITUJĄ MECZE TYCH ZER, BOJKOTOWAĆ PZPN I WSZELKIE FORMY ORGANIZACYJNE TEGO ZWIĄZKU, BOJKOTOWAĆ W KOŃCU SAME ZERA Z BOISKA, WYKLUCZYĆ ICH SPOŁECZNIE. TO CO ROBIĄ TO KPINA Z POLAKÓW, PLUCIE NAM W TWARZ, ZOBACZYCIE ŻE PO MIESIĄCU ZNOWU BĘDĄ UŚMIECHNIĘCI I RADOŚNI WYSTĘPOWAĆ W MEDIACH, WYRAŻAĆ ŻAL, PODDAWAĆ SAMOKRYTYCE I OBIECYWAĆ POPRAWĘ. KTÓRY TO JUŻ RAZ? KPINA, LUDZIE PRZESTAŃCIE OGLĄDAĆ TO BADZIEWIE, ZOBACZCIE POLSCY SIATKARZE I SIATKARKI ZGARNIAJĄ WSZYSTKO NA ŚWIECIE ZA PIENIĄDZE MNIEJSZE NIŻ JEDEN KUTERNOGA LEWANDOWSKI ZGARNIA ROCZNIE.  

to najlepsze podsumowanie...z sieci.olać ich.

12 godzin temu, iro III napisał:

36 nowych wpisów...rozumiem z tego, że aż tylu było z wiarą, a teraz są źli.

Błędne rozumowanie.

10 godzin temu, 747 napisał:

biorą na siebie poważne ryzyko, - kontuzja i .. po życiu, sportowym.

Ciekawe wytłumaczenie.

Kierowca ciężarówki, murarz, listonosz, makler papierów wartościowych też w pracy ma poważne ryzyko kontuzji.

3 godziny temu, xniwax napisał:

Mija pół wieku...

A Polska Haiti 7:0😗

To były czasy.

Kurczę, pamiętam jak bylem dawno temu z rodzicami w Solinie.

Żywiliśmy się w jakiejś kijowej stołówce z mega kijowym żarciem

To była wtedy jedyna stołówka w Solinie.

Obok przy stoliku to samo mega kijowe jedzenie wcinali Kasperczak, Domarski i Lato. 

Skromni, uśmiechnięci, Mistrzowie. Tak to zapamietałem.

Teraz mamy celebrytów.

36 minut temu, fan64 napisał:

BOJKOTOWAĆ WSZYSTKO CO REKLAMUJĄ TE KUTERNOGI Z BRYLANTYNĄ WE WŁOSACH, MEDIA KTÓRE TRANSMITUJĄ MECZE TYCH ZER, BOJKOTOWAĆ PZPN I WSZELKIE FORMY ORGANIZACYJNE TEGO ZWIĄZKU, BOJKOTOWAĆ W KOŃCU SAME ZERA Z BOISKA, WYKLUCZYĆ ICH SPOŁECZNIE. TO CO ROBIĄ TO KPINA Z POLAKÓW, PLUCIE NAM W TWARZ, ZOBACZYCIE ŻE PO MIESIĄCU ZNOWU BĘDĄ UŚMIECHNIĘCI I RADOŚNI WYSTĘPOWAĆ W MEDIACH, WYRAŻAĆ ŻAL, PODDAWAĆ SAMOKRYTYCE I OBIECYWAĆ POPRAWĘ. KTÓRY TO JUŻ RAZ? KPINA, LUDZIE PRZESTAŃCIE OGLĄDAĆ TO BADZIEWIE, ZOBACZCIE POLSCY SIATKARZE I SIATKARKI ZGARNIAJĄ WSZYSTKO NA ŚWIECIE ZA PIENIĄDZE MNIEJSZE NIŻ JEDEN KUTERNOGA LEWANDOWSKI ZGARNIA ROCZNIE.  

to najlepsze podsumowanie...z sieci.olać ich.

Dali nam nadzieję poprzez "zwycięską" przegraną z Holandią 

I potem odebrali poprzez przegraną przegraną z Austrią 

Kontuzja Lewego (podejrzewam że udawana) dawała jakąś nadzieję,  po czym nasza Gwiazda wróciła i w kwadrans wyekspediowala nas z imorezy

Problem jest w tym, że nie ważne do jakiej grupy byśmy trafili nawet gdybyśmy mieli Gruzję, Czechy czy Słowację ciężko było by nam wyjść. Bo nie ma w nas tej dominacji, zaciętości. Z Austrią strzelamy na 1:1 i znuf się cofany, broniąc nie wiadomo czego. 

Ostatnie mecze towarzyskie na plus.

Odmłodzić kadrę jeszcze bardziej i dać czas a nie szukać na siłę sukcesuf

Edytowane przez Szkice
50 minut temu, fan64 napisał:

ZOBACZYCIE ŻE PO MIESIĄCU ZNOWU BĘDĄ UŚMIECHNIĘCI I RADOŚNI

Jak zwykle się sprawdziło.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem jest w tym, że nie ważne do jakiej grupy byśmy trafili nawet gdybyśmy mieli Gruzję, Czechy czy Słowację ciężko było by nam wyjść. Bo nie ma w nas tej dominacji, zaciętości. Ostatnie mecze towarzyskie na plus.

Odmłodzić kadrę jeszcze bardziej i dać czas a nie szukać na siłę sukcesuf

Na podstawie wypowiedzi "kibiców" - Rycerzy Maryi

A gdy popiół wiatr rozwieje

I zostanie puste pole

Opowiadać stare dzieje

Przyjdą tu kibole

Z Matką Boską na sztandarach

Pełni dumy i mądrości

Posprzątają po pożarach

I zagrają w trupie kości

Godzinę temu, jezz napisał:

makler papierów wartościowych też w pracy ma poważne ryzyko kontuzji.

Jak się poślizgnie na parkiecie? 😆

Godzinę temu, costa brava napisał:

Polska pierwsza na Euro!

Pierwsi odpadliśmy....

Wreszcie w czymś nasi kopacze są najlepsi. 😆

57 minut temu, jezz napisał:

Obok przy stoliku to samo mega kijowe jedzenie wcinali Kasperczak, Domarski i Lato. 

Jako nastolatek byłem z ojcem na obiedzie w takiej słynnej ongiś knajpce "Na Rogach" w Łodzi i akurat obiad tam spożywali piłkarze Widzewa. To było przed meczem ligowym bodajże z Szombierkami Bytom. Pamiętam jak wyszedł kelner i spytał czy ktoś chce dokładkę. Odezwał się tylko Smolarek i dostał dodatkową porcję golonki. 😁

A mecz zakończył się remisem 2:2(0:2). Pamiętam ten wynik do dziś. Byłem wielkim kibicem Widzewa w tamtych czasach i byłem przekonany, że tak się męczyli bo za bardzo się nażarli przed tym meczem. 😉

Kiedyś najtrafniej podsumował naszych kopaczy pewien dziennikarz sportowy:
- Po co ta kasa władowana w błoto, skoro taki wynik uzyskalibyśmy, gdybyśmy to my obecni w tym studio wyszli na murawę. Zdobylibyśmy tyle samo punktów... 😄  

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

A ja się łudziłem, że mamy wciąż szanse na wyjście z 3 miejsca:) Wystarczyło tylko wygrać jakieś 6:0  z Francją, przy jednoczesnej wygranej Holandii z Austrią (wiadomo formalność, bo sympatyczny Koeman i jego chłopcy będą przecież walczyć za nas jak lwy w ostatnim meczu). Wysoka wygrana z Francją i odrobina szczęścia dałaby nam dobrą pozycję wśród innych zespołów, które skończyłyby na 3 miejscach w swoich grupach.

No, ale jak już się obudziłem to okazało się jednak, że na Euro w przypadku gdy 2 drużyny w grupie zgromadziłby tyle samo punktów, o kolejności w tabeli decyduje bezpośredni mecz między zainteresowanymi zespołami, a nie jak na MŚ bilans bramkowy.  Przez różnice w przepisach w turniejach organizowanych pod szyldem UEFA bądź FIFA.

I cała matematyka poszła w pizdu....

Mam tylko nadzieję, że to ostatni komentowany mecz przez Darka Szpakowskiego, bo jego pierd.. tego samego przez dekady już mam naprawdę dość..  Nawet nie wiem czy pod koniec znów walnął kilkunastominutową przemowę o stanie polskiej piłki, bo ostatnio słucham muzyki podczas meczów.

Edytowane przez aster_

Za taką grę i nie mam tu na myśli tylko tych dwóch nieszczęsnych meczy na mistrzostwach , powinna się należeć publiczna chłosta.

PZPN powinien starać się powołać na trenera takiego Joachima Loewe i dać mu wolną rękę. Do Niemca te kuternogi miały by respekt i prowadzeni by byli twardą ręką.

Edytowane przez Luk77
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.