Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam to centralnie w dupie, ale Cracovia wygrała z Legią.

Nie bardzo wiem, o co grali, ale się cieszę. Kraków górą!!!!

4 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

W jakimś innym wątku ktoś podniecił się niezłą grą Polaków.

COVID już niektórym zrobił sito... z mózgu.

Niezłą grą???

Na szczęście oglądałem tylko drugą połowę. Poziom fatalny, kompletny chaos na boisku. Wymiana kilku celnych podań była problemem, zawodnicy zaskoczeni gdy piłka spadała im pod nogi. Widać było słynną polska myśl szkoleniową ;-).

Jestem Europejczykiem.

Słaba szybkość, start do piłki żaden.

Celność podań tragiczna. 

Gra jeden na jeden niewykonalna. 

Wybijanie piłki na oślep.

Mimo to nasza reprezentacja to wybitna drużyna; jakim cudem remisuje z Włochami?

I tu nie macie racji .Myśmy zagrali tak sobie , mieliśmy tylko przebłyski .Natomiast na mnie duże wrażenie zrobili Włosi .To bardzo ciekawa drużyna .To ,że w każdym elemencie sztuki piłkarskiej byli dużo lepsi to żadna nowina .Chodzi o to z jaką łatwością kontrolowali grę ,jak łatwo przechodzili z obrony do ataku , jak panowali nad piłką .Po latach posuchy Włochy nie miały takiej drużyny .Mają ogromny potencjał .To że nie strzelili żadnego gola to tylko fura szczęścia biało czerwonych .

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

I tu nie macie racji .Myśmy zagrali tak sobie , mieliśmy tylko przebłyski .Natomiast na mnie duże wrażenie zrobili Włosi .To bardzo ciekawa drużyna .To ,że w każdym elemencie sztuki piłkarskiej byli dużo lepsi to żadna nowina .Chodzi o to z jaką łatwością kontrolowali grę ,jak łatwo przechodzili z obrony do ataku , jak panowali nad piłką .Po latach posuchy Włochy nie miały takiej drużyny .Mają ogromny potencjał .To że nie strzelili żadnego gola to tylko fura szczęścia biało czerwonych .

To fakt. Pod bramką się gubili, ale jak dopracują kilka schematów taktycznych i po prostu się zgrają to może być naprawdę fajna drużyna.

Jestem Europejczykiem.

Nie było aż tak źle jak tu piszecie, remis jest dobrym wynikiem.
Ciekawa sytuacja w grupie. Jeśli jutro wygramy z Bośnią, a Włosi zremisują z Holandią, to nawet wyjdziemy na czoło tabeli, a pozostaną tylko 2 mecze.

Edytowane przez soundchaser

Sound mógłbyś przypomnieć co polscy kopacze osiągnęli w ostatnich trzech dekadach?

Polska siatkówka coś znaczy na świecie, polska lekkoatletyka coś znaczy na świecie, polski żużel, nawet jakaś panienka w tenisie coś osiągnęła... Wszystkie te dziedziny są niedoinwestowane w stosunku do średniej europejskiej.

Co osiągnęli kopacze, mimo najbogatszej federacji?

Nic. 

Więc nie pier**l andronów.

21 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Sound mógłbyś przypomnieć co polscy kopacze osiągnęli w ostatnich trzech dekadach?

Awansowali na Euro 2020, pomijam styl, ale jednak to coś

Zawodnicy nie są zli, trudny do zrozumienia jest dobór selekcjonerów 

23 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

co polscy kopacze osiągnęli w ostatnich trzech dekadach

Jako drużyna narodowa są średniakiem europejskim ale już indywidualnie sporo zawodników gra w czołowych klubach europejskich,  a Lewandowski właśnie zdobył tytuł najlepszego piłkarza Europy. Nawet jeśli ktoś nie jest jego fanem to nie może mu tego odebrać.

W dniu 13.10.2020 o 19:30, Grzegorz7 napisał:

Ja się odniosłem tylko i wyłącznie do meczu z Włochami  w Lidze Narodów.

BTW - ale Lewy setkę zmarnował przed chwilą z Bośnią. ?

Na szczęście już się zrehabilitował i strzelił bramę. 1:0. 

3 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

Teraz właśnie Lewy strzelił ale w zasadzie wypracował pozycję Jóźwiak. Mógł również strzelić Linetty. 

Lewy strzela z nie swoich piłek.

W zasadzie to prawie zawsze ktoś wypracowuje pozycję napastnikowi. W tej sytuacji to Lewandowski miał lepszą pozycję więc nie można mieć pretensji że to on strzelał. Zresztą Jóźwiak zostawił mu piłkę.

Ale faktem jest, że mimo strzelonych bramek Lewandowski grał dziś słabo a Jóźwiak bardzo mi się podobał. Okazuje się, że bez Krychowiaka i Zielińskiego reprezentacja gra lepiej jak z nimi. Może już czas odstawić ich na dłużej?

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ale faktem jest, że mimo strzelonych bramek Lewandowski grał dziś słabo a Jóźwiak bardzo mi się podobał.

Dwie bramki i asysta to nie jest słabo

Zresztą, jak zszedł z boiska od razu było widać różnicę

11 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Teraz właśnie Lewy strzelił ale w zasadzie wypracował pozycję Jóźwiak. Mógł również strzelić Linetty. 

Lewy strzela z nie swoich piłek.

Ile goli ze swoich piłek strzelili polscy piłkarze po 60 minucie meczu. Zero, ale trzeba przyznać, że raz nawet dwóch kopnęło w tę samą piłkę.

10 godzin temu, Less napisał:

Fuksiarz

Naprawdę? Wyraźnie podpuszczasz w swoim stylu.

Lewandowski, gdyby był wczoraj w optymalnej formie, strzeliłby nie dwie, a pięć bramek w tym meczu.  Jego asysta  na 2:0 kapitalna.

9 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Druga była OK i jego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pierwsza też była jego. Gdyby piłka nie odbiła się od obrońcy BiH, a z podania trafiła bezpośrednio do Jóźwiaka, to mógł być spalony. Jóźwiak zachował się bardzo dobrze. Lewandowski miał lepszą pozycję do oddania strzału od niego.

Ukryta Zawartość

Drugi gol pokazuje doskonale, czego brakuje pozostałym atakującym w polskiej drużynie, czyli umiejętności wyjścia na czystą pozycję strzelecką. Było to widoczne od 60 minuty meczu, kiedy nawet dobre akcje kończone były podaniem w ciemno z nadzieją, że ktoś się tam znajdzie.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Okazuje się, że bez Krychowiaka i Zielińskiego reprezentacja gra lepiej jak z nimi. Może już czas odstawić ich na dłużej?

Nie tylko ich, jeśli patrzy się na grę Milika i Piątka.

Prawdziwą wartość tej drużyny pokażą dwa ostatnie mecze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Może już czas odstawić ich na dłużej?

Po przerwie podobał mi się również Linetty.

Gdzie ten facet był tyle czasu?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.