Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  193 członków

STX Klub
IGNORED

Klub Fanów STX

Rekomendowane odpowiedzi

gokar83 ---- arwas qubric avg itd, to przecież dobrze znana tobie osoba ;) O ile że za kilkanaście postów poznamy konia trojańskiego we własnej osobie? Przecież Ty masz cały czas ten sam schemat: najpierw pochwalić a później zniszczyć. Pa gokar branżysto.

--świat jest taki mały--

No commend. Poczytaj moje posty i topiki. Jak bym był z branży to bym nie zadawał pytań o kable i wzmaki.

Ps. Już raz pisałem, że dziwnym trafem w tym wątku udzielają się osoby z 5 postami i dziwnie tych samych radykalnych poglądach :) przy ostatniej kłótni jak zwróciłem na to wagę w moderacji to kilka osób zostało zablokowanych... coś czuje, że kolego masz dziwne hobby.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

• 2 tygodnie później...

Stx fi neutrino grają rewelacyjnie a to za sprawą nowych głośników stx na membranach aluminiowych. Obudowy zrobione w fornirze, przegrody skośne, wzmocnienia,, pozłacane terminale itd.

Byłem na testach odsłuchowych wraz wieloma osobami i nie było żadnej, która miałaby zdanie negatywne. Generalnie wyglądają i grają jak na Hi end przystało.

Jakiś idiota na pewnym forum porównał je do szmacianych Tonsil fenix ----jak można!

W załączonych zdjęciach woofer z tych kolumn. Bajka. Już niedługo będzie specjalna wersja obudowy dla mnie z aluminiowym paskiem na froncie.

post-55693-0-59517500-1409604599_thumb.jpg

post-55693-0-28456600-1409604600_thumb.jpg

Edytowane przez Zenon123

Jakiś idiota na pewnym forum porównał je do szmacianych Tonsil fenix ----jak można!

Gdybyś był "normalny", to byś zrozumiał o co temu użytkownikowi chodzi (bo na pewno nie o dźwięk skoro On sam ich nie słyszał).

Ale widać że nie jesteś "normalny" :)

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Marian133

Jak mozna pisac takie brednie? Moze kolega by sie pofatygowal na forum i przeczytal co zostalo napisane? Przypomne, ze ow forumowicz porownywal wylacznie proporcje obudowy nowych Stx do Tonsila, a nie ich dzwiek!.

Na przyszlosc zalecam uwage i nie wyciaganie pochopnych wnioskow. Przeprosiny i sprostowanie dla kolegi z forum tez by sie przydaly.

Stx fi neutrino grają rewelacyjnie a to za sprawą nowych głośników stx na membranach aluminiowych. Obudowy zrobione w fornirze, przegrody skośne, wzmocnienia,, pozłacane terminale itd.

Byłem na testach odsłuchowych wraz wieloma osobami i nie było żadnej, która miałaby zdanie negatywne. Generalnie wyglądają i grają jak na Hi end przystało.

W załączonych zdjęciach woofer z tych kolumn. Bajka. Już niedługo będzie specjalna wersja obudowy dla mnie z aluminiowym paskiem na froncie.

post-55693-0-59517500-1409604599_thumb.jpg

post-55693-0-28456600-1409604600_thumb.jpg

Witam serdecznie :) To ja ten idiota co porównał Wybitne Stxy do szmacianych tonsilów :)

Jak już zostało wyjaśnione porównywałem obie konstrukcje pod względem proporcji obudowy.

To one są Hi-End'owe ?

Czytając Twój zachwyt zastanawiam się jakąś czynność wykonałeś zaraz po owym bliskim kontakcie z tymi kolumnami :D.

Bajka. Już niedługo będzie specjalna wersja obudowy dla mnie z aluminiowym paskiem na froncie.

Wow, czujesz się wyjątkowo ?

(...) Generalnie wyglądają i grają jak na Hi end przystało.

(...) Już niedługo będzie specjalna wersja obudowy dla mnie z aluminiowym paskiem na froncie.

Transakcja barterowa

Edytowane przez Robmit
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Czy ta 2 drożna konstrukcja neutrino będzie miała mocne energetyczne brzmienie np do muzyki klubowej , rockowej czy raczej nadaje się do spokojnego słuchaniu (muzyka klasyczna ),tak się zastanawiam ,słuchał już ktoś tego modelu?

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

• 2 miesiące później...

Witam,

STX FS-250 mają membrany z materiałów kompozytowych (żółte), a FS-250n mają membrany impregnowane (białe). Czy ma to jakiśwpływ na jakość dźwięku? Czy ktoś miał możliwość porównać/odsłuchać oba modele?

• 1 miesiąc później...

Wystarczy śledzić bloga Stereoikolorowo :) Violet już tam coś naskrobał.

Edytowane przez gokar83

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

• 2 tygodnie później...

Witam

Panowie czeka mnie zmiana kolumn, zastanawiam się nad dwiema polskimi konstrukcjami:

- Pylon Audio Sapphire 25

- STX FX-300

Czy ktoś może porównywał obie konstrukcje i może coś doradzić, ceny są bardzo zbliżone. Mój pokój to 22 m2, kolumn będę słuchał na wzmacniaczu NAD C-356BBE i odtwarzaczu CD Onkyo C-N7050. Moje preferencje muzyczne to muzyka elektroniczna (Jarre, Oldfield, Enigma Schiller) i muzyka z młodości czyli dance z lata 80 (Bad Boys Blue czy Sandra). Słuchałem kolumn Akkus Monolith F1, ale dla mnie dźwięk był zbyt płaski (zbyt wyeksponowane średnie tony). Lubię mocny bas raczej wycofany środek i nie świszczące wysokie tony. Jako że nie mam możliwości posłuchania tych kolumn razem będę wdzięczny za podpowiedź.

Wolałbym FX300. Kopułka na podobnym poziomie ale woofer jakościowy STXy mają lepszy technologicznie i w odsłuchu też.

W pylonach Visaton W170 a w FX300 AWX:

http://www.stx.pl/wm-stx-6-5-1-5-180-8-f-a-fc-x-gdn-18-140-8-awx-duplikat-1.html

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Wolałbym FX300. Kopułka na podobnym poziomie ale woofer jakościowy STXy mają lepszy technologicznie i w odsłuchu też.

W pylonach Visaton W170 a w FX300 AWX:

http://www.stx.pl/wm-stx-6-5-1-5-180-8-f-a-fc-x-gdn-18-140-8-awx-duplikat-1.html

Cóż jakoś nie zauważyłem że producent ma sklep jakieś 50 km od mojego domu :) W tym miesiącu będzie ciężko ale na początku czerwca na pewno udam się do nich do sklepu do Józefowa :) Jestem ciekaw jak sie zaprezentują. Czy ktoś wie jak u nich z wypożyczeniem bo z doświadczenia wiem że jednak odsłuch w domu to jednak zupełnie coś innego, przede wszystkim słucha się tego na swojej elektronice... No i co dla mnie najważniejsze mogę je bezpośrednio porównać z obecnymi kolumnami...

STX ma zdecydowaną przewagę nad Pylon bo STX Produkuje głośniki od wielu lat a zwrotki do FX-300 projektował Misiomor więc daleka droga przed Pylonem do STX. Tak chyba ze ćwierć wieku jak na reklamie obok :)

Apropo porównania do Saphire Pylon to... jak dla mnie nie ma porównania, poprostu Visaton w Pylonie gra bo gra a w STX FX-300 węglówki grają zacnie.

Aktualnie mam Neutrino i te raczą niesamowitą detalicznością, ogromny potencjał.

Aktualnie zgrywają się z Xindakiem poprostu bajka.

Edytowane przez Zenon123

Napisz jak możesz jak wygląda bas w Neutrino jest podobny jak w STX FX 300 czy całkiem inne brzmienie ,Jest go dużo czy mało

pozd

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

Zmieniłem jakiś czas temu na FX-300 i potwierdzam, kolumny wyjątkowe. Nie wiem czy to za sprawą technologii czy też przemyślanej zwrotnicy, ogólnie jestem bardzo zadowolony. Gdyby jeszcze pomyśleli o modzie i zaczęli oferować w białym połysku to znowu czeka mnie zmiana ale co tam, kupiłem FX-200 za 1400 sprzedałem po roku za 1700, z STX ami jest jak ze starym winem, tylko drożeją im starsze :)

Edytowane przez Helion2010

Napisz jak możesz jak wygląda bas w Neutrino jest podobny jak w STX FX 300 czy całkiem inne brzmienie ,Jest go dużo czy mało

pozd

Bas w Neutrino jest precyzyjny i punktualny ale w FX-300 ma większą skalę-zejście za sprawą jak sądzę większej obudowy. Groupdelay stawiałbym po stronie Neutrino natomiast f3 po stronie FX-300. Jak nie jasno to jeszcze raz: Neutrino "szybszy" bas ale w FX-300 więcej niższego basu. Ta zależność jest raczej stała i wygląda to bardzo podobnie u innych producentów tzn. mniejsza obudowa = szybszy bas ale nie tak rozciągnięty jak w większych obudowach przy rzecz jasna właściwym strojeniu obudowy.

Edytowane przez Zenon123
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.