Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Grutka napisał:

Tak też tak myślę,  ale jeszcze takich kolumn nie widziałem,  po co te niby radiatory  w kolumnach z tyłu 

Do chlodzenia rezystorow korektora impedancji 

jprdl - Czy jest jeszcze na AS wątek, którego nie nie zapaskudziły trolle pokroju margaryna85, Audio.Japan itp.?

Nawet McGyver zaczął bawić się w trollowanie ;(

23 minuty temu, szczemirek napisał:

Niestety , chyba takiego nie ma.  Jak sam  zauważyłeś, nawet Mcgyver rozmienił się na drobne...

Oni się z nas śmieją,  nie rozumieją , że te sprawy istnieją, yo....

Tak jak r6 od bmw , ciężko o lepszy motor .  Nawet mimo V , r6 dzielnie się broni, a w dodatku bi turbo...

Jak to z MKB, a pan co zrobił?  Hmmm mm? 

Więcej niż pani, i to ja będę zamiast pani...

Edytowane przez Fashi
Bla

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 godzinę temu, margaryna85 napisał:

A to wszystko po 5 min z sansui ?

Nie ma co się śmiać, chłopak prawdę pisze...

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, margaryna85 napisał:

Czepiasz się, wiesz o tym ? ? ?  ? 

3 godziny temu, Grutka napisał:

Tak też tak myślę,  ale jeszcze takich kolumn nie widziałem,  po co te niby radiatory  w kolumnach z tyłu 

czytać,  czytać, nie tylko zdjęcia oglądać :

"Bas w kolumnach jest aktywny, zasilany wzmacniaczem Monacor sam 500 d (jeden na każdą kolumnę)"

to z opisu w ogłoszeniu.

Nie jestem pewien, czy aż takie radiatory do tych aktywnych na Monacorach basów potrzebne, czy kasa dobra, za mała czy za duża...ale z mojej strony szacun za pasję, zdolności i całościowy wygląd dla twórcy tychże... Tyle. 

3 godziny temu, margaryna85 napisał:

. Niestety diy ma to do siebie że przy od sprzedaży robi się delikatna kupa . Raczej ogłoszenie powisi i sprzeda grubo poniżej ceny materiałów .

Tylko czy głównym wyznacznikiem "za" lub "przeciw"  DYI lub produktów małych manufaktur jest to, za ile później sprzedasz?  Moim zdaniem nie i nie powinno.

Sam mam YB Audio - czyli manufaktura miej lub bardziej uznana. I wybierając kolumny które wybrałem różne czynniki brałem pod uwagę, ale na pewno nie to, za ile i jak łatwo  -lub nie-  KIEDYŚ je być może odsprzedam. Bo to rzecz nawet nie wtórna jest.... Bo być może te kolumny z ogłoszenia dla wielu będą czymś, co zakończy poszukiwania kolejnych paczek? Kto wie, całkiem możliwe.

LWG ? 

Edytowane przez Samcro
6 godzin temu, robert19091990 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tymczasem kolumny Akustyka dotarły też do DE ?

To są te same przetworniki co te z olx? czy takie kolumny są warte zainteresowania?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, szczemirek napisał:

Rozumiem że nachalne "lokowanie produktu" Sansui über alles w ogóle Ci nie przeszkadza ?

7 godzin temu, szczemirek napisał:

jprdl - Czy jest jeszcze na AS wątek, którego nie nie zapaskudziły trolle pokroju margaryna85, Audio.Japan itp.?

Nie twierdzę że sansui jest zły, moim zdaniem jego ceny są nie adekwatne do wartości. Z resztą co ja tam wiem jak się nie mylę to Ty popłynąłeś przy odsprzedaży więc rozumiem rozgoryczenie i nie gniewam się za atak ?

9 godzin temu, Tal napisał:

„Rzekł do niego Piłat: Co to jest prawda?” (J 18:38). Jedno z najważniejszych pytań w historii świata zostało zadane przez poganina reprezentującego ówczesną cywilizację. Czas przemija, ale to pytanie jest wiecznie aktualne. Retoryczne pytanie Piłata było przepełnione cynizmem człowieka przemawiającego z perspektywy siły i władzy. Odpowiedź Pana Jezusa była jednoznaczna: „Ja się narodziłem i na to przyszedłem na świat, aby dać świadectwo prawdzie; każdy, kto z prawdy jest, słucha głosu mego” (J 18:37).

Od tamtych wydarzeń minęło ponad dwa tysiące lat. Czy coś się zmieniło? Świat przepełniony jest cynizmem Piłata. Dziś dla wielu prawda jest zmanipulowaną wersją rzeczywistości zbudowaną przez elity społeczne celem kontrolowania nieświadomych mas. Dla innych jest pojęciem subiektywnym, rodzajem konsensusu danej grupy społecznej czy też kultury. A jeszcze inni kategorycznie zaprzeczają istnieniu jakiejkolwiek koncepcji prawdy. Więc czym jest prawda?

Czyli, mówiąc po ludzku:

Piłat (nazwany poganinem- (zapewne był wierzący, choć w innych bogów, a jego punktu widzenia, poganinen był Jezus) zadał pytanie o prawdę, na które dostał odpowiedź Jezusa, że on ma monopol na prawdę, bo twierdzi, że "moja prawda prawdziwsza od twojej, bo jest MOJA".

Nic o prawdzie OBIEKTYWNEJ.

Czyżby to Piłat był lepszy? On przynajmniej miał wątpliwości i szukał na nie rozumnej odpowiedzi, a nie narzucał innym "jedyną prawdziwą i niepodważalną prawdę religijną".

To tyle o "prawdzie" w aspekcie religijnym.

EOT.

Edytowane przez porlick
53 minuty temu, margaryna85 napisał:

Nie twierdzę że sansui jest zły, moim zdaniem jego ceny są nie adekwatne do wartości. Z resztą co ja tam wiem jak się nie mylę to Ty popłynąłeś przy odsprzedaży więc rozumiem rozgoryczenie i nie gniewam się za atak ?

Wyszło w praktyce jak się ma teoria ze popyt przewyższa podaż :)

9 minut temu, porlick napisał:

Jezusa

My się tu nie zajmujemy fikcją

9 hours ago, McGyver said:

Rozumiem że nachalne "lokowanie produktu" Sansui über alles w ogóle Ci nie przeszkadza ?

Mam swój rozum i opinie. Jak każdy powinien. Prowadzenie "szambo wojenek" jest niepoważne. Rynek weryfikuje. 

Aaaa! No i Ci co z klikalności żyją się hahają.

Korzyści merytoryczne z tego wszystkiego - żadne. Kac tylko i żal, że kolejne forum leci w kierunku plotek.com.

3 hours ago, margaryna85 said:

Bzdury piszesz i starasz się być śmieszny. Informuję całkiem poważnie: Nie jesteś.

Czy naprawdę myślisz, że wszyscy kupują i sprzedają bo są handlarzami?!

Może nie chcą bazować na opinii z YT? 

Edytowane przez szczemirek

Ukryta Zawartość

A tu uwaga ! Pioneer a07. Budową dorównuje sansui. Są topowe kondensatory Ucon , są topowe rezystory Riken o których fanboje sansuja pieja że to cud top rezystory hi end na zakup których gòrò z klubiku zastawia dom i rentę babci. To wszystko w pioneerze. Ile wołają za Pioneera?? 15 tys??5tys?? Nie! Ledwo 3100! I co więcej ten Pioneer jest tańszy od wielu sansujow które budowa nie dorównują temu pioneerowi. Więc o co chodzi?? Wiadomo! Ten Pioneer ma zero reklamy i zero naganiania przez fanbojow a budowa jak sansuje

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

A tu uwaga ! Pioneer a07. Budową dorównuje sansui. Są topowe kondensatory Ucon , są topowe rezystory Riken o których fanboje sansuja pieja że to cud top rezystory hi end na zakup których gòrò z klubiku zastawia dom i rentę babci. To wszystko w pioneerze. Ile wołają za Pioneera?? 15 tys??5tys?? Nie! Ledwo 3100! I co więcej ten Pioneer jest tańszy od wielu sansujow które budowa nie dorównują temu pioneerowi. Więc o co chodzi?? Wiadomo! Ten Pioneer ma zero reklamy i zero naganiania przez fanbojow a budowa jak sansuje

I do tego jest dual-mono.

Ukryta Zawartość

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

14 minut temu, morawka napisał:

Nic tylko brac 

brakuje tu tylko paru zachwytów na klubie plus kilka porównań ze sprzętem tak do 50 000 tyś i jak to walcuje taki sprzęt oraz koniecznie musi być po serwisie i ustawieniach bo tak to nie gra wcale ? duży minus że pod pokrywą brak złotych napisów - to też podnosi wartość 

Po serwisie i po modzie u gòrò który nawali rezystorów i kondensatorów . Tak czy inaczej widać jakie mechanizmy rządzą rynkiem. Bez reklamy i naganiania nie sprzedasz choćby miał ucony, rikeny itd

no i najważniejsze trzeba mieć wątek na praktycznie każdym możliwym forum z branży audio z dokładnie opisanym zaletami tegoż sprzętu, tak żeby nie było osoby która by sie nie natknęła 

2 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

A tu uwaga ! Pioneer a07. 

Gdybyś się orientował, to byś wiedział , że ten Pioneer jest bardzo kiepski. Budową do Sansui mu daleko. Zaledwie dwa tranzystory na kanał.

To nie jest x balanced jak Sansui i w ogóle ten Pioneer nie jest zbalansowany. Poza tym sonicznie nie powala. Także pudło. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi

23 minuty temu, Fashi napisał:

Gdybyś się orientował, to byś wiedział , że ten Pioneer jest bardzo kiepski. Budową do Sansui mu daleko. Zaledwie dwa tranzystory na kanał.

To nie jest x balanced jak Sansui i w ogóle ten Pioneer nie jest zbalansowany. Poza tym sonicznie nie powala. Także pudło. 

Sam jesteś bardzo kiepski.

4 minuty temu, D4ncer napisał:

Sam jesteś bardzo kiepski.

Czy to jest najlepsze stwierdzenie, jakie udało Ci się osiągnąć na Forach do tej pory? Najlepiej obrazić interlokutora zamiast odnieść się do jego wypowiedzi...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie musisz mi wierzyć , ale przeczytaj opinie o tym A07. Tak się składa , że akurat 07 widziałem i słyszałem. 

17 godzin temu, margaryna85 napisał:

Czy zrozumiałeś cokolwiek? 

......

3 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

Co Ty tu wstawiasz za farmazony Audio??

Przecież ten wyżej pioneer to jakby nie patrzeć, to najwyżej!, odpowiednik, mocniejszej AU-@607MR.

Jak widać, kosztuje drożej nawet od Alphy! A czy gra lepiej?????

Słuchałeś obydwu klocków???  Opisz który lepszy.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Ukryta Zawartość

Co Ty tu wstawiasz za farmazony Audio??

Przecież ten wyżej pioneer to odpowiednik tylko i wyłącznie Sansui AU-@507.

To jednak wzmak o klasę niżej jak AU-@907 

A ile kosztuje? Tyle, że kupisz 2 x AU-@507. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.