Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Prewwit napisał:

Pylon Opal 23 w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

łojezu jakie chüjöwe zdjęcia ☹️

12 minut temu, margaryna85 napisał:

Pół roku temu taki sam w Warszawie był do kupienia za 350 zł . Niestety się spóźniłem ?

Ukryta Zawartość

Ja swego czasu kupiłem w salonie powystawową Ostoję T3 za 200zł. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

48 minut temu, McGyver napisał:

Pumpurek jest spoko, kupowałem od niego. 

Byłem u niego kilka razy, bo mam w zasadzie do niego jakieś 30 km.

Jest w porządku i jego podejście do klienta jest rzeczowe. Podoba mi się to, że dodaje do swoich aukcji bardzo dobrze zrobione zdjęcia, które pokrywają się z rzeczywistością. 

Co do cen - nie jest źle, czasem coś sprzedaje zbyt drogo a czasem coś bardzo okazyjnie. 

23 minuty temu, McGyver napisał:
40 minut temu, Prewwit napisał:

Pylon Opal 23 w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

łojezu jakie chüjöwe zdjęcia ☹️

Ogólnie idzie rozpoznać że to Opale? Ja tam zawszę proszę o zdjęcia w lepszej jakości, bo olx przycina i tak jakość. Nie raz na zdjęciach super, a w wyższej rozdzielczości widać rysy i inne kwiatki

Ukryta Zawartość

21 minut temu, McGyver napisał:

Ja swego czasu kupiłem w salonie powystawową Ostoję T3 za 200zł. 

Wiem już gdzieś pisałeś .

Ostoja fajny stolik ale w cenie 900 zł na pewno bym znalazł coś dużo lepszego .

14 minut temu, robert19091990 napisał:

mam w zasadzie do niego jakieś 30 km.

To do mnie będziesz miał między 40 a 100.

1 minutę temu, margaryna85 napisał:

w cenie 900 zł na pewno bym znalazł coś dużo lepszego .

VAP

1 minutę temu, McGyver napisał:

Mieszkam 15 km od Oświęcimia a w zasadzie między Oświęcimiem a Wadowicami. 

23 minuty temu, McGyver napisał:

VAP

Chociażby , standy sobie chwalę ,w tej cenie można by się pokusić o jakiegoś używanego rogoz . Gdzieś tam widziałem JTL , Zeby nie było sam mam ostoję t4 z 3 półkami tylko że ja dałem 350 zł ?

11 godzin temu, tomek7776 napisał:

ja do pumpurka nic nie mam.

Kiedyś chciałem od niego kupić monitory MA. Nie pamiętam modelu. Zapytałem czy ewentualnie mógłbym odesłać, bo nie mam pojęcia jak to zagra u mnie. To odpisał że nie ma zamiaru wysyłać kolumn za tyle pieniędzy w kolo, choć wiadomo że to ich obowiązek. Żeby oszczędzić sobie nerwów, dałem se na spokój. 

?👈

37 minut temu, rafal735r napisał:

Kiedyś chciałem od niego kupić monitory MA. Nie pamiętam modelu. Zapytałem czy ewentualnie mógłbym odesłać, bo nie mam pojęcia jak to zagra u mnie. To odpisał że nie ma zamiaru wysyłać kolumn za tyle pieniędzy w kolo, choć wiadomo że to ich obowiązek. Żeby oszczędzić sobie nerwów, dałem se na spokój. 

Może to było dawno temu, teraz i jak kupowałem na aukcji w zakładce jest info o możliwości zwrotu 14dniowego, jak pamiętam to pytałem się i nie było problemu, kupowałem na początku roku.

18 minut temu, Allmr napisał:

Wprowadzasz w błąd - nie ma takiego obowiązku, kupujesz od osoby prywatnej.

Poza tym wcale mu się nie dziwię.

Prowadzi firmę.

Edytowane przez Prewwit
30 minut temu, Prewwit napisał:

Może to było dawno temu, teraz i jak kupowałem na aukcji w zakładce jest info o możliwości zwrotu 14dniowego, jak pamiętam to pytałem się i nie było problemu, kupowałem na początku roku.

Nie wiem czy się zmienilo, czy nie. Info o 14 dniowym zwrocie zawsze jest jak masz firmowe konto na Allegro. Tak czy siak ja tam nic od niego nie kupię po takim meilu. Nie jestem typem wypozyczacza i odsyłacza. Chciałem mieć tylko możliwość zwrotu jakby to całkowicie nie zagralo, a że to były monitory, a nie wielkie podłogowki to myślałem że tym bardziej nie powinno być problemu. 

?👈

Hi End na kilogramy

chyba jedyne rozwiązanie dobierane specjalnie pod Twój sprzęt

Ukryta Zawartość

20 minut temu, rafal735r napisał:

Nie wiem czy się zmienilo, czy nie. Info o 14 dniowym zwrocie zawsze jest jak masz firmowe konto na Allegro. Tak czy siak ja tam nic od niego nie kupię po takim meilu. Nie jestem typem wypozyczacza i odsyłacza. Chciałem mieć tylko możliwość zwrotu jakby to całkowicie nie zagralo, a że to były monitory, a nie wielkie podłogowki to myślałem że tym bardziej nie powinno być problemu. 

Człowiek się uczy do końca życia, jeżeli ma firmę to ja wprowadziłem w błąd, info z regulaminu allegro:

Czy mogę odstąpić od umowy tylko w przypadku nowych przedmiotów?

Nie tylko. Możliwość odstąpienia od umowy przysługuje Ci (konsumentowi) także w przypadku towarów używanych, powystawowych, poprezentacyjnych, przecenionych i objętych promocją.

Czy sprzedający może zastrzec na stronie przedmiotu, że nie przyjmuje zwrotów?

Nie. Taka informacja może naruszać obowiązujące prawo. Jednocześnie sprzedający jest zobowiązany do poinformowania Cię, jeśli wyłączy możliwość odstąpienia od umowy w przypadkach określonych prawem konsumenckim.

Ukryta Zawartość

W dniu 1.05.2020 o 10:23, Fashi napisał:

Załóżcie sobie wątek o dizajnie w audio. Ten temat jest o czym innym a zrobiliście tu śmietnik... ?

Dokładnie  przestałem juz klikać linki w wiadomościach ,mocno zmęczony wątek ;)))

Lampa, możliwość zamiany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Nie wiem czy się zmienilo, czy nie. Info o 14 dniowym zwrocie zawsze jest jak masz firmowe konto na Allegro.

Nie, ustawia to sprzedajacy.

3 godziny temu, Allmr napisał:

Nie tylko. Możliwość odstąpienia od umowy przysługuje Ci (konsumentowi) także w przypadku towarów używanych, powystawowych, poprezentacyjnych, przecenionych i objętych promocją.

Używanych w jakim sensie? Nie nowych - wątpie. Używanych przez 1 miesiąc (14 dni na info. o odstąpieniu + 14 dni na odsyłkę) jak najbardziej, z tym, ze sprzedajacy może obniżyć wartość zwrotu o obniżenie wartości zwracanego przedmiotu.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 minutę temu, Allmr napisał:

Trudno mi się do tego odnieść, bo tak jak pisałem jest to informacja z regulaminu allegro.

I w regulaminie Allegro pisze, że używane przedmioty podlegają zwrotowi konsumenckiemu?

Mógłbyś zapodać link do tego miejsca?

8 minut temu, Jacchusia napisał:

I w regulaminie Allegro pisze, że używane przedmioty podlegają zwrotowi konsumenckiemu?

Mógłbyś zapodać link do tego miejsca?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 minut temu, Allmr napisał:

Ukryta Zawartość

No tak, wiadomo, ze nic nie wiadomo ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

16 minut temu, Jacchusia napisał:

No tak, wiadomo, ze nic nie wiadomo ?

Dlaczego, przecież masz jasno napisane:

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy należy złożyć do sprzedającego w terminie 14 dni od daty otrzymania przedmiotu. 

Przedmiot odeślij maksymalnie w ciągu 14 dni od złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy. 

Możliwość odstąpienia od umowy przysługuje Ci (konsumentowi) także w przypadku towarów używanych, powystawowych, poprezentacyjnych, przecenionych i objętych promocją. 

Sprzedający nie może żądać zapłaty za odstąpienie od umowy (tzw. odstępnego). Nawet jeśli taki zapis znajduje się w umowie (na przykład w regulaminie sklepu), jest nieważny.

Dotyczy to zakupu od firm, nie dopisali tego. A nawet gdyby Allegro podało że to też dotyczy zakupu od osób prywatnych, to ich widzi mi się nie ma znaczenia. Obowiązuje prawo a nie regulamin Allegro. 

Jeżeli chodzi o Pumpurka to 3-4 lata temu brałem od niego Marantza PM68 i normalnie spisał ze mną umowę i miałem możliwość zwrotu do 14 dni. 
Prowadzi normalnie firmę tylko u siebie w domu a dom to ma dość spory, żeby nie skłamać parter i dwa piętra. 

7 godzin temu, Allmr napisał:

Dlaczego, przecież masz jasno napisane:

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy należy złożyć do sprzedającego w terminie 14 dni od daty otrzymania przedmiotu. 

Przedmiot odeślij maksymalnie w ciągu 14 dni od złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy. 

Możliwość odstąpienia od umowy przysługuje Ci (konsumentowi) także w przypadku towarów używanych, powystawowych, poprezentacyjnych, przecenionych i objętych promocją. 

Sprzedający nie może żądać zapłaty za odstąpienie od umowy (tzw. odstępnego). Nawet jeśli taki zapis znajduje się w umowie (na przykład w regulaminie sklepu), jest nieważny.

To to wiemy wszyscy. Ja od początku pytam o przedmioty używane. Co oni mają na myśl pod tym hasłem. Chodzi mi o komisy, które omijam szerokim łukiem bo dwóch incydentach, a kilka razy spotkałem się z czymś co mnie interesowało, lecz nie kupiłem z powodów j.w.

7 godzin temu, Allmr napisał:

A nazywa się to klauzula abuzywna, nie dość, ze z mocy prawa jest taki zapis nie ważny to jeszcze karalny (można wnieść skargę do UOKiK) - swego czasu był kancelarie adwokackie, które się zajmowały takimi sprawami (nawet same wyszukiwały takie klauzule w regulaminach sklepów), ale proceder uznano za nieetyczny - nie były non-profit ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.