Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, LJ3 napisał:

Widać firma zaszła za skórę, co niektórym. Na blogu też jakoś nie tak od jakiegoś czasu. 

To wtórny efekt wchodzenia klientom do doopu, dasz palec a później różne rzeczy chcieli by za darmo lub w gratisach

Frustracja wtedy bywa okrutna i ta życzeniowość przelewa się później na forum

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 minuty temu, LJ3 napisał:

posiadacze 16 Hz pozbywają się sprzętów

A posiadacze Audio Physic to nie? Posiadacze Tannoyów to nie? Bez przesady, znakomita większość użytkowników co jakiś czas wymienia komponenty swojego zestawu, mało kto kupuje jakiekolwiek urządzenie na dożywocie.

2 minuty temu, McGyver napisał:

A posiadacze Audio Physic to nie? Posiadacze Tannoyów to nie? Bez przesady, znakomita większość użytkowników co jakiś czas wymienia komponenty swojego zestawu, mało kto kupuje jakiekolwiek urządzenie na dożywocie.

Toż to prawda ....

Stwierdzam, a fakty?  

Edytowane przez LJ3
5 minut temu, ASURA napisał:

To wtórny efekt wchodzenia klientom do doopu, dasz palec a później różne rzeczy chcieli by za darmo lub w gratisach

Frustracja wtedy bywa okrutna i ta życzeniowość przelewa się później na forum

Dlatego zasada ograniczonego zaufania do opinii o człowieku jest dziś bardzo pożądaną cechą. 
Co nie znaczy, że te opinie powinno się mieć głęboko gdzieś. Trzeba tylko zachować zdrowy rozsądek i mieć chłodną głowę.
Dopóki kogoś nie poznasz osobiście, nigdy nie dowiesz się jak jest naprawdę. 
I tak samo ma się sprawa z historiami wyciąganymi na światło dzienne m.in. w wątku klubowym S16Hz . Choć w tym przypadku pewnie całej prawdy nikt nigdy się nie dowie, bo jak ? Słowo przeciwko słowu. 

Oj tam, fabryczne, nudne wyroby. TO jest czad!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, porlick napisał:

Oj tam, fabryczne, nudne wyroby. TO jest czad!

Ukryta Zawartość

?

To tzw. "Wańka wstańka", a'la bałwanek. Ruska moda nadeszła?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
18 minut temu, robert19091990 napisał:

Choć w tym przypadku pewnie całej prawdy nikt nigdy się nie dowie, bo jak ? Słowo przeciwko słowu. 

A komu to potrzebne? Niech się sami bezpośrednio zamieszani gôwnem obrzucają, lepiej się trzymać na dystans żeby rykoszetem nie oberwać. 

3 minuty temu, McGyver napisał:

A komu to potrzebne? Niech się sami bezpośrednio zamieszani gôwnem obrzucają, lepiej się trzymać na dystans żeby rykoszetem nie oberwać. 

Też tak myślę, to ich wewnętrzna wojna.

YB kolumny Scan Speak Illuminator Satori SBA KacSa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zestaw Yamaha

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

20 minut temu, Prewwit napisał:

Ukryta Zawartość

Ładniutkie. 

Ukryta Zawartość

?👈

39 minut temu, Prewwit napisał:

Zawsze mi się podobały wyroby YB, nawet zastanawiałem się nad wymianą swoich, tylko nie wiem czy to by nie był skok w bok. Na razie sobie daruję. Te z linku są piękne, tylko ta skaza. -))

12 minut temu, kiza napisał:

Zawsze mi się podobały wyroby YB, nawet zastanawiałem się nad wymianą swoich, tylko nie wiem czy to by nie był skok w bok. Na razie sobie daruję. Te z linku są piękne, tylko ta skaza. -))

Musiałbyś podjechać na odsłuch ze Swoim sprzętem i spokojnie posłuchać jak te YB się sprawują. Wykonanie piękne, a skaza nie duża?

1 minutę temu, Prewwit napisał:

Wykonanie piękne, a skaza nie duża?

Masz rację, moje kolumny są na firmowych przetworników Naim, także bez porównania nie ma się co podniecać. -)))

3 godziny temu, robert19091990 napisał:

Mnie S16Hz ani ziębi ani parzy ale ciekaw jestem skąd taka opinia, że jazgot? 
To opinia po odsłuchu czy raczej awers w stosunku do samej firmy? Pytam poważnie, zero ironii. 

Tego modelu akurat nie słyszałem. To opinia byłych właścicieli canto grand.

Ruark Prologue One, wyglądają trochę starodawnie, ale może grają dobrze jak Vifa i Morel siedzi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, kiza napisał:

Tych nie słyszałem, ale takie same słyszałem. Bardzo dobry, zrównoważony dźwięk, świetny przekaz na średnicy. Mnie tylko nie podoba się kopiowanie SF. Ale to były początki YB, z resztą jak się wzorować to na najlepszych:) Tak czy siak wykonanie (również stolarki) pierwsza klasa. 

Ubytkiem bym się za bardzo nie przejmował, myślę że kontakt z Robertem rozwiązałby sprawę.

12 minut temu, quatross napisał:

Tego modelu akurat nie słyszałem. To opinia byłych właścicieli canto grand.

No to powiem Ci, że są tu pewne rzeczy, które dość mocno mnie nurtują : 

1. Czemu uważasz, że to jazgot jeśli ich nie słuchałeś? 
2. Skoro to opinia byłych właścicieli to :
2.1 Nie słuchali ich przed zakupem, wywalili ponad 6000 zł w ciemno i stwierdzili, że to jazgot? 
2.2 Jeżeli to opinia byłych właścicieli to jak długo ich używali? Kupili za ponad 6000 zł i sprzedali od razu czy pograli 1-2 lata i stwierdzili, że to jazgot? 
3. Nie uważasz, że jest to mocno niesłuszne podejście do sprawy oceniając brzmienie kolumn po....opiniach innych? 

• Moderatorzy
7 minut temu, Prewwit napisał:

Ruark Prologue One, wyglądają trochę starodawnie, ale może grają dobrze jak Vifa i Morel siedzi?

Ukryta Zawartość

A mnie się podobają, choć do mojego wystroju ze względu na kolor by nie pasowały. Szkoda, że kopułki powgniatane, pomimo zapewnień sprzedającego to pewien wpływ na jakość dźwięku może mieć. 

W latach 90-tych mój brat miał sklep ze sprzętem budżetowym i często miał przez ciekawskich powgniatane te kopułki. Pracownicy mieli  patent z odkurzaczem i różnymi średnicami ssawki.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Marcinus napisał:

A mnie się podobają, choć do mojego wystroju ze względu na kolor by nie pasowały. Szkoda, że kopułki powgniatane, pomimo zapewnień sprzedającego to pewien wpływ na jakość dźwięku może mieć. 

W latach 90-tych mój brat miał sklep ze sprzętem budżetowym i często miał przez ciekawskich powgniatane te kopułki. Pracownicy mieli  patent z odkurzaczem i różnymi średnicami ssawki.

Kiedyś u znajomego w wooferach dzieciak powciskał w czterech wooferach, pytałem się jego czy jakiś negatywny wpływ na dźwięk zauważył, stwierdził że nie.

Z odkurzaczem to chyba zły pomysł.

• Moderatorzy
6 minut temu, Prewwit napisał:

Kiedyś u znajomego w wooferach dzieciak powciskał w czterech wooferach, pytałem się jego czy jakiś negatywny wpływ na dźwięk zauważył, stwierdził że nie.

Z odkurzaczem to chyba zły pomysł.

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale podobno działał. 

Pewno że działa, tylko trzeba do końcówki odkurzacza dokleić rurkę o średnicy nakładki, i dopiero wtedy wysysać uszkodzoną nakładkę.-))

• Moderatorzy
10 minut temu, kiza napisał:

Pewno że działa, tylko trzeba do końcówki odkurzacza dokleić rurkę o średnicy nakładki, i dopiero wtedy wysysać uszkodzoną nakładkę.-))

Zapewne tak jak piszesz. Teraz na szczęście to już mniejszy problem, bo większość obecnych głośników nie posiada tych kopułek ?

7 minut temu, D4ncer napisał:

Lepsza taśma klejąca

Tak, zapomniałem dodać, "taśmą klejącą" -))

Dynaudio C-4

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, tomek7776 napisał:

nastepny nawiedzony polski producent z rozdetym ego.

Powiem szczerze że nie znam nawet ich, a strona internetowa taka sobie. 

A ten pierwszy rozdęty to który? 

?👈

• Moderatorzy
14 minut temu, rafal735r napisał:

Ardento

Ukryta Zawartość

Nie pamiętam czy to były dokładnie te głośniki, ale słuchałem na AVS i zrobiły na mnie w miarę pozytywne wrażenie jak na otwarte. Lecz ta cena to chyba trochę przesadzona.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.