Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Fashi napisał:

Nie wiem czy to dobra cena , ale dzwiękowo te czarne brzydale są naprawdę fajne.

NAIM SuperNait 1 z DAC :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z Naim miałem Pre + Power Naim NAC 152 XS + NAP 155 XS. O ile dobrze pamiętam. I uważam to za jeden z najgorszych zakupów wszech czasów. Biorąc pod uwagę cenę niego zestawu, czyli chyba z 17 tys zl to jest porażka na linii brzmienia i wykonania. Kpina z klienta. Ale nikt nie musi się z tym zgadzać. 

Ukryta Zawartość

?👈

2 godziny temu, piotrek7 napisał:

Palce jak pianista. Język jak jaszczurka.

..i jakoś nie ma narzekań na mojego ogórka :-))))

34 minuty temu, don111 napisał:

Są vintage w pięknym stanie, które grają lepiej niż współczesne hi-endy za naście tys. a do kupienia za grosze, bo ludzie nie wiedzą że to gra.

Nie ma. Takie legendy to można było wstawiać w 2009 roku.

1) wszystko z lepszych starszych klocków zostało już odkryte

2) wszystko co w miarę gra z tych vintagy jest na niebotycznie, jak do faktycznej wartości - wysokim poziomie cenowym.....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

12 minut temu, Leo1973 napisał:

Jak w naturze - trzeba dążyć do równowagi...

To nie tak.

Natura sama i zawsze dąży do równowagi. Dostosowuje się do warunków, przeciwdziała zaburzeniom i wykorzystuje je najlepiej, jak się da. 

Dlatego usłyszysz zawsze najgorzej grający element. Nic nie poprawisz, a tylko zamaskujesz i podpudrujesz, tak jak to robi np. loudniss we wzmaku. 

Edytowane przez LJ3
10 minut temu, rafal735r napisał:

Z Naim miałem Pre + Power Naim NAC 152 XS + NAP 155 XS. O ile dobrze pamiętam. I uważam to za jeden z najgorszych zakupów wszech czasów. Biorąc pod uwagę cenę niego zestawu, czyli chyba z 17 tys zl to jest porażka na linii brzmienia i wykonania. Kpina z klienta. Ale nikt nie musi się z tym zgadzać. 

Wiele zależy od reszty systemu. Słuchałem  "brzydala" z AP tempo VI i Audiolab m-dac . Wtedy się zgrali. Jednak dla każdego co innego ☺

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

30 minut temu, Audio.Japan napisał:

Ja Akurat mam stare graty ale z tego co widac po odsluchach nowy sprzet nie gra gorzej niz ten stary. Wiec po Co przeplacic? 

Ja też mam jvc ax1100 czy wspomniany grundig A9009 teraz mam luxmana LV 107u  a to było kiedyś przecież chyba absolute spitzenklasse nawet?  gra to nawet dobrze,  ale żeby latać po wątkach i pisać jakie to cudo i zmyślać o kolosalnych różnicach których specjalnie nie ma, no bez jaj... dla mnie to gra inaczej komu podejdzie to już kwestia gustu  ktoś może nawet o tym powiedzeć, że to złom no i co? niech będzie,  ogólnie te dyskusje  nowe vs stare są tu  bez sensu ci co tym handlują  tylko się cieszą z tego i jeszcze na tym korzystają, kupując cokolwiek z rynku wtórnego przeglądam archiwa ceny co za ile się sprzedawało w przeszłości,  jak widzę coś wystawionego po cenie która mi nie odpowiada po prostu rezygnuję i idę szukać czegoś innego.

5 minut temu, Fashi napisał:

Wiele zależy od reszty systemu. Słuchałem  "brzydala" z AP tempo VI i Audiolab m-dac . Wtedy się zgrali. Jednak dla każdego co innego ☺

Akurat reszta systemu to nic. Mogło być za ostro, za sucho itd itp. Ale brzmienie tego zestawu było tak zabrudzone ze jak włączyłem swój wzmacniacz to jakbym przeszedł z kasety na płytę CD. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Rozumiem.

Gato Audio DIA - 400 S NPM :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

32 minuty temu, tomek7776 napisał:

po co sie produkujesz.tutejsza gimbaza nie slyszala .nie ma tez ochoty na poznawanie.

ma waskie horyzonty postrzegania

A skąd wiesz kto ma na co ochotę? To, że ktoś ma inne zdanie niż Ty to oznaka, że nie ma ochoty na poznawanie czegoś nowego i nie jest chętna na poszerzanie horyzontów? Nie wszystko kroczy w jednym kierunku i nie Ty decydujesz o tym, który jest tym najwłaściwszym. Nie ma jednego właściwego. Są różne, które trafiają w różne gusta. Zapamiętaj to.

15 minut temu, Fashi napisał:

Rozumiem.

Gato Audio DIA - 400 S NPM :

Ukryta Zawartość

Przecież tyle to od kopa dostajesz w Q21 za nowy z Polską gwarancją.

31 minut temu, rafal735r napisał:

Mi Naim też nie podchodzi.

Ukryta Zawartość

Mcintosh MA-5300

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

32 minuty temu, 5z0p3n napisał:

Widać okazję się skończyły.

34 minuty temu, kiza napisał:

Mcintosh MA-5300

Ukryta Zawartość

Przecież za tyle to chodzi / chodził przed Covid MA 6000! 5300 za taką cenę to nie poważne.

Ukryta Zawartość

Wśród używek. 

Okazję się skończyły. 

6 minut temu, Fashi napisał:

Widać okazję się skończyły.

No chyba o tym tył tutaj wątek aby wklejać okazję a nie wszystko co się znajdzie. ?

Nie wiem, trzeba by zapytać autora wątku.

Teraz, Fashi napisał:

Wśród używek. 

Okazję się skończyły. 

A to prawda. Teraz rynek zwariował. Ciężko powiedzieć w którą strone

Nowy kabel Chord clerway z metra drożeje z 55 zł za metr do 80 ! WTF

43 minuty temu, 5z0p3n napisał:

Mi Naim też nie podchodzi.

1 minutę temu, kiza napisał:

Sory, nie wiedziałem. Pozdrawiam ?

Ja również nie zauważyłem , że za tyle chodzi nowe Gato. Dobrze , że napisałeś.

Przepraszam , że musiałeś oglądać moje i @kiza posty z ogłoszeniami. 

Z mojej strony to tyle , baw się dobrze .

Pozdrawiam. 

24 minuty temu, Fashi napisał:

Przepraszam , że musiałeś oglądać moje i @kiza posty z ogłoszeniami. 

Fashi nie musisz przecież przepraszać za takie rzeczy ? 

nie za takie ludzie nie przepraszają a na dodatek potrafią jeszcze dołożyć 3 grosze ?

Godzinę temu, robert19091990 napisał:

A skąd wiesz kto ma na co ochotę? To, że ktoś ma inne zdanie niż Ty to oznaka, że nie ma ochoty na poznawanie czegoś nowego i nie jest chętna na poszerzanie horyzontów? Nie wszystko kroczy w jednym kierunku i nie Ty decydujesz o tym, który jest tym najwłaściwszym. Nie ma jednego właściwego. Są różne, które trafiają w różne gusta. Zapamiętaj to.

donosicielu i 'zaganiaczu' 

rozplacz sie i donies moderacji.

Godzinę temu, robert19091990 napisał:

Przecież oni nie mają ochoty na poznawanie vintage i to napisali, a jednocześnie  zgrywają największych znawców vintage, bo przypadkowo usłyszeli coś pokątnie i już wiedzą wszystko w temacie. Nie dopuszczają  i negują wszystko co ktoś inny powie dobrego nt jakiegokolwiek vintage, nawet jak nie znają,  od razu leci handlarz i naganiacz. Taka buraczana banda. 

Teraz, tomek7776 napisał:

Trudny z Ciebie partner do konwersacji. Zero nawiązania do meritum za to maksimum rzucania mięsem na prawo i lewo...

1 godzinę temu, SynSama napisał:

..i jakoś nie ma narzekań na mojego ogórka :-))))

Nie ma. Takie legendy to można było wstawiać w 2009 roku.

1) wszystko z lepszych starszych klocków zostało już odkryte

Mylisz się. Co prawda większość jest odkryta ale nie ma popularności na tyle, żeby nie można było gdzieś wyrwać tanio. Zauważ że wiele osób nie sprzedaje starszych kolumn z jakimkolwiek opisem marki, albo tabliczki zginęły, napisy wypłowiały itd itd. O jakichś giełdach staroci nie wspominam. 

17 minut temu, robert19091990 napisał:

Fashi nie musisz przecież przepraszać za takie rzeczy ? 

nie za takie ludzie nie przepraszają a na dodatek potrafią jeszcze dołożyć 3 grosze ?

Robercie, słaby będzie się pienić, silny przeprosi.

Wpis Szopena odebrałem jako wyrzut więc przeprosiłem. 

16 minut temu, tomek7776 napisał:

Tomaszu , co się znowu dzieje?  Po co takie słowa "donosicielu" ? Na pewno  chciałeś to napisać?

Edit

?

Edytowane przez Fashi

Ok , myślałem , że Cię po prostu poniosło. Skoro macie swoje sprawy to mi nic do tego . Przepraszam i dziękuję. 

8 godzin temu, rafal735r napisał:

Tak, wszystko awaryjne. Tylko nie Sansui. ?

Widzę długo  wytrzymałeś, aby nie wspomnieć o tej marce?

Edytowane przez Prewwit
Teraz, kiza napisał:

@kiza @kiza Udało się @Fashi Dziękuję, i pozdrawiam.

Nie ma za co , zawsze jak mogę to pomoge ☺

43 minuty temu, tomek7776 napisał:

on dobrze wie.o co biega.niech sie pochwali.jak ma odwage.

Czym się mam pochwalić? ? 
Co Ci się przyśniło? ?

11 godzin temu, Allmr napisał:

Pytałeś jak to gra (hybryda) - gęsto, z lekko zaokrąglonymi dźwiękami, selektywności tu za bardzo nie uświadczysz. Lekko podbity wyższy bas. Czuć moc. Na pewno nie nadaje się do zmulonych kolumn. Generalnie bardzo miłe słuchanie. Takie trochę lampowe granie, ale podparte dobrą kontrolą.

Jeżeli słuchałeś jakiś Vincentów (227, 237) to podobna szkoła.

Vicki słuchałem już dawno temu i zawsze wydawały mi się "mułowate" , ale nie słuchałem ich z obecnymi kolumnami , które do zamulonych nie należą  więc kto wie. Dzięki za opinie. Wiem już czego się spodziewać. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.