Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Edition napisał:

"...Bądż jednym ze 150 szczęśliwców na świecie, prawie jak James Bond..." cyt. z linku. 

Onkyo Grand Integra M 510 : 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To potwór - Waga: 72 kg. Mieszkasz na piętrze? Nie kupuj! 

Gdybym dysponował taką kasą ..... 

Pochodzi z późnych lat 80-tych. Kiedy zagrało kilka pierwszych dzwieków muzyki, byłem zaskoczony i oniemiały.

To jeden z najlepszych na świecie, szczególnie w porównaniu do nowszych wzmacniaczy Hi-End ale ... bez gwarancji. ? 

Taakaa cenaaa! Co na to oszołomy, które znowu wypełzły? Może ściagniecie z Japonii za 1/3 ceny??? 

Ukryta Zawartość

no to jeszcze jeden ze 150 szczęśliwców chce się pozbyć tego Onkyo 510

Ukryta Zawartość

i to sporo taniej 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Leo1973
4 minuty temu, Edition napisał:

I do tego cena do negocjacji . Pewnie za 25k by poszedł, kładąc na stół 25k w 100stu złotowych banknotach a facet by uścisnął dłoń i pomógł zapakować do samochodu...

Ale co potem? Jak to wyjąc na stolik? 

38 minut temu, LJ3 napisał:

Audiofil słuchający muzyki różnej musi mieć co najmniej dwa zestawy. 

Szkoda, że nie dziesięć zestawów.. cały dom zastawiony gratami w każdym pomieszczeniu zestaw do innej muzyki, później na leczenie póki nie będzie za późno

Po cholere komu stolik? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

55 minut temu, LJ3 napisał:

To potwór - Waga: 72 kg. Mieszkasz na piętrze? Nie kupuj! 

Gdybym dysponował taką kasą ..... 

Pochodzi z późnych lat 80-tych. Kiedy zagrało kilka pierwszych dzwieków muzyki, byłem zaskoczony i oniemiały.

To jeden z najlepszych na świecie, szczególnie w porównaniu do nowszych wzmacniaczy Hi-End ale ... bez gwarancji. ? 

Taakaa cenaaa! Co na to oszołomy, które znowu wypełzły? Może ściagniecie z Japonii za 1/3 ceny??? 

Jakoś zawsze miałem słabość do Onkyo, oczywiście ten model póki co poza moim zasięgiem ale mój znajomy posiada M5030 +P3030. Jako że jest pasjonatem audio i po elektrotechnice z wykształcenia to przeserwisował go własnoręcznie, co było do wymiany to wymienił, co do wyregulowania to wyregulował. 
Świetnie to gra, porządny sprzęt na wiele wiele lat. Jest też co dźwigać.

42 minuty temu, zeta-j napisał:

Szkoda, że nie dziesięć zestawów.. cały dom zastawiony gratami w każdym pomieszczeniu zestaw do innej muzyki, później na leczenie póki nie będzie za późno

Nie wiesz jak? Stawia się jeden obok drugiego na stoliku.

Ale jak się ma pokój do muzyki 15 m2, a w tym biuro, to faktycznie masz problem ...

Edytowane przez LJ3
1 godzinę temu, CartmanEric napisał:

Anthem 225:

Ukryta Zawartość

Zapowiada się ciekawie , mocy mu napewno nie zabraknie ☺

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Sony w ładnym stanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Godzinę temu, Fashi napisał:

Zapowiada się ciekawie , mocy mu napewno nie zabraknie ☺

Miałem nieprzyjemność, BARDZO ciemny wzmacniacz, do takich kolumn jeden z najgorszych z możliwych. Być może z Focalami...

Edytowane przez D4ncer
25 minut temu, D4ncer napisał:

BARDZO ciemny wzmacniacz

Twój odbiór tego wzmacniacza pokrywa się z testem w Audio.

Zapewne przewody ze srebrem oraz jaśniejszy cd, mogłyby podrównać ciut  balans tonalny ☺

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 godziny temu, LJ3 napisał:

Czytając Twoje wcześniejsze wpisy  miałem nadzieję na super ceny nowych klocków w związku z pandemią . nie pisz mi o elektrozłomie bo ten zabierają tylko menele i janusze na polski rynek .

Ta, będą super ceny aż wszyscy padną z wrażenia. Pandemia to ma tyle do tego co zeszłoroczny śnieg. Rynek audio jest tak mały i specyficzny ze tych co stać na takie klocki to i tak będzie stać, bez znaczenia czy jest pandemia, czy nie. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

1 godzinę temu, rafal735r napisał:

Ta, będą super ceny aż wszyscy padną z wrażenia. Pandemia to ma tyle do tego co zeszłoroczny śnieg. Rynek audio jest tak mały i specyficzny ze tych co stać na takie klocki to i tak będzie stać, bez znaczenia czy jest pandemia, czy nie. 

Cos w tym jest. Jak wywalamy mase kasy na audio to pandemia stala sie dobrym powodem, zeby wydac jeszcze wiecej ? 

Thiel CS2.4 - Wireworld Luna 8 - Hegel H300 - Tara Labs Apollo 2 - Marantz UD7007, Audioquest Big Sur - Topping D90 MQA

Gra ktoś jeszcze na taśmie ??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, kiza napisał:

Gra ktoś jeszcze na taśmie ??

Cenowo szał niebieskich ciał. Ciekawe jak z jakością dźwięku z takiego klasyko-antyka?

13 minut temu, Fashi napisał:

Cenowo szał niebieskich ciał.

Dla nas tak, ciekawe jak dla sympatyków szpuli ?? Nigdy nie słyszałem dobrej szpuli, może być ciekawie , analogowo.  ?

Edytowane przez kiza

4 godziny temu, CartmanEric napisał:

Anthem 225:

Ukryta Zawartość

Nowy kosztował dekadę temu 5500...

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 minuty temu, marek-1969 napisał:

Być może po jakiś dużych upustach. Katalogowo wisiał znacznie wyżej (oferty z ceneo są już pewnie nieaktualne, bo to chyba wycofany model):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pandemia i skutki. 

Skutki? Te dopiero się ujawnią. Poczekajcie na wyniki firm, kwartalne i roczne tych światowych molochów, gdyż tylko te się naprawdę liczą! Zobaczycie co są te firmy warte. To będzie widać w ich notowaniach, na parkietach ....

Cierpliwość - to cnota. ?  Lubi ją kasa, która sama się powiela. 

Jeszcze nigdy nie widziałem tak dużo zacnych klocków na aukcjach. Myślicie, że ot tak, raptem, audiofile już nie lubią ich? 

Lubią ale .... od teraz wystarczą im tańsze "zamienniki", na jakiś czas, aż się odkują. Życie, samo życie ... a fortuna kołem się toczy. 

Edytowane przez LJ3
33 minuty temu, marek-1969 napisał:

Dekadę temu 8.799 zł

Ukryta Zawartość

28 minut temu, CartmanEric napisał:

Być może po jakiś dużych upustach.

Nawet po bardzo dużych upustach bym napisał ?

41 minut temu, kiza napisał:

Nigdy nie słyszałem dobrej szpuli, może być ciekawie , analogowo.  ?

Również nie miałem okazji posłuchać ?

Ukryta Zawartość

Miałem go w testowaniu chyba w tym czasie . Wygrał dzielony Rotel.

Najlepszy wzmacniacz świata . Lekka przesada . Przechowywałem Marka 383 kolegi na emigracji . To było bliżej tego miana.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

14 minut temu, LJ3 napisał:

?Jeszcze nigdy nie widziałem tak dużo zacnych klocków na aukcjach. Myślicie, że ot tak, raptem, audiofile już nie lubią ich? 

Lubią ale .... od teraz wystarczą im tańsze "zamienniki", na jakiś czas, aż się odkują. Życie, samo życie ... a fortuna kołem się toczy. 

Ja widzę w tym sprzecznosc. Myślę że ludzie, których stać na droższy sprzęt, nie żyją z dnia na dzień, czyli od wypłaty do wypłaty, żeby już odrazu wszystko sprzedawać pod pretekstem głodu rodziny i być albo nie być. 

Przynajmniej ja tak to odbieram. 

?👈

4 minuty temu, kiza napisał:

To może kupisz, przyjadę do Ciebie posłuchać. ?

Gdybym miał gdzieś szpulowe nagrania. Tak to nawet nie wiem czy można takie taśmy kupić ...

Jeśli będziesz się wybierać w góry , to daj znać. Posłuchamy płyt cd i plików ?

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Ja widzę w tym sprzecznosc. Myślę że ludzie, których stać na droższy sprzęt, nie żyją z dnia na dzień, czyli od wypłaty do wypłaty, żeby już odrazu wszystko sprzedawać pod pretekstem głodu rodziny i być albo nie być. 

Przynajmniej ja tak to odbieram. 

To nie sprzeczność - to życie w/g zasady dzisiaj tłusto - jutro pusto.

Tzw biznesmeni jednej nocy....

1 minutę temu, Fashi napisał:

Jeśli będziesz się wybierać w góry , to daj znać. Posłuchamy płyt cd i plików ?

Dzięki za zaproszenie .

2 minuty temu, Leo1973 napisał:

To nie sprzeczność - to życie w/g zasady dzisiaj tłusto - jutro pusto.

Tzw biznesmeni jednej nocy....

Może i tak jest. Jakiś czas temu czytalem krótki artykuł nt oszczędności Polaków. Okazało się że chyba z 80% tzw klasy średniej żyje z dnia na dzień i nawet nie posiada na koncie trzykrotności swojej miesięcznej pensji. 

?👈

Teraz, rafal735r napisał:

Może i tak jest. Jakiś czas temu czytalem krótki artykuł nt oszczędności Polaków. Okazało się że chyba z 80% tzw klasy średniej żyje z dnia na dzień i nawet nie posiada na koncie trzykrotności swojej miesięcznej pensji. 

Swego czasu kręciłem się między "takimi "  ludźmi - zarabiali za jedną noc po 10k pln a kolejnej nocy nie mieli na taxi by wrócić do domu - taki był balet....  Dziś totalne gołodupce w długach po uszy.

Co do 3-krotności pensji to - po wielu komentarzach na niektórych portalach - można przypuszczać ,że nie mają nawet na comiesięczną obsługę kart kredytowych - nie mówiąc o oszczędnościach.  Ale na Zachodzie wcale nie jest inaczej - byle dziś się pokazać - jutro się zobaczy ....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.