Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Niech kazdy uzytkownik audiostereo, ktory przeczytal tresc mojej aukcji napisze czy ja rozumie czy nie? Nie wiem czy bedzie jeszcze, ktos procz ciebie.

To w końcu ten tuner to igła czy rozwalony? To tak jak z samochodami - igła panie, nie bity, tyle, że nie jeździ.

Patrzcie jakie jaja na aukcji Allegro

Podobne ja w Twojej aukcji. Nic dodać, nic ująć.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Wroc do szkoly jak masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu.

Zapewne screena, ktory tu wrzucilem rowniez nie rozumiesz. Pleciesz trzy po trzy jak papuga. W sumie po co wogole odpisuje ignorantowi?

Zegnam ozięble.

Edytowane przez rafal735r

?👈

wybierz sie ponownie do szkoly

Tobie też by się przydało bo ortografia leży u Ciebie i kwiczy.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Moze niech kazdy sobie przeczyta:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie opis jest jasny i zrozumiały. Do opisu nie można się przyczepić. Rokowania na niedrogą naprawę: ok. 90% , pod warunkiem że nikt go jeszcze nie zepsuł całkiem podczas podjętych wcześniej prób naprawy.

Dla niescislosci. Tunera nie wystawilem w Uszkodzone, bo praktycznie nikt tam nie zaglada

Kolego - ja regularnie przeglądam przeglądam dział uszkodzone w poszukiwaniu TANIEGO - bo uszkodzonego sprzętu, który mogę naprawić, potem odsłuchać, nacieszyć się nim chwilę i potem po doprowadzeniu do stanu że uczciwie mogę napisać - stan bardzo dobry, po przeglądzie, naprawie itd. sprzedać za normalne pieniądze. Czyli od biedy wyjdę na zero lub dużo nie dołożę - ot koszt mojego hobby.

Niestety zgodzę się że świadome umieszczenie uszkodzonego sprzętu w dziale sprawne jest nadużyciem - ja takie aukcje zgłaszam do administracji Allegro - nieprawidłowa kategoria.

Niestety kupowanie na allegro do przyjemnych nie należy. Dużo bardziej wolę kupić sprzęt z opisem "stan nieznany, niesprawdzany, obcięty kabel, nie podjęto prób naprawy" niż nawet sprawny, z opisem stan bardzo dobry a już na zdjęciach widać że sprzęt zaniedbany - brudny, zakurzony, a w środku pewnie sklecony z chińskich zamienników.

Sprzedaż też nie jest łatwa - ludzie jak ognia boją się "naprawianych" sprzętów, bo wszyscy są przyzwyczajeni do partackich napraw, najtańszych zamienników albo chińskich podróbek. I jak tu być uczciwym i napisać że sprzęt jest po przeglądzie lub naprawie ?

Dla mnie osobiście, opis na starym sprzęcie : niedotykany, niemodyfikowany, nienaprawiany to raczej nic dobrego, znaczy tyle że trzeba samemu wszystko powymieniać i przeczyścić.

Większość naprawionego sprzętu sprzedaje poza allegro, znajomym lub przez PW na forum - daje sprzęt na odsłuch do domu z gwarancją zwrotu. Praktycznie nigdy do mnie nie wraca.

Takie czasy, Panie.

Ukryta Zawartość

Dla mnie opis jest jasny i zrozumiały. Do opisu nie można się przyczepić. Rokowania na niedrogą naprawę: ok. 90% , pod warunkiem że nikt go jeszcze nie zepsuł całkiem podczas podjętych wcześniej prób naprawy.

Kolego - ja regularnie przeglądam przeglądam dział uszkodzone w poszukiwaniu TANIEGO - bo uszkodzonego sprzętu, który mogę naprawić, potem odsłuchać, nacieszyć się nim chwilę i potem po doprowadzeniu do stanu że uczciwie mogę napisać - stan bardzo dobry, po przeglądzie, naprawie itd. sprzedać za normalne pieniądze. Czyli od biedy wyjdę na zero lub dużo nie dołożę - ot koszt mojego hobby.

Niestety zgodzę się że świadome umieszczenie uszkodzonego sprzętu w dziale sprawne jest nadużyciem - ja takie aukcje zgłaszam do administracji Allegro - nieprawidłowa kategoria.

Niestety kupowanie na allegro do przyjemnych nie należy. Dużo bardziej wolę kupić sprzęt z opisem "stan nieznany, niesprawdzany, obcięty kabel, nie podjęto prób naprawy" niż nawet sprawny, z opisem stan bardzo dobry a już na zdjęciach widać że sprzęt zaniedbany - brudny, zakurzony, a w środku pewnie sklecony z chińskich zamienników.

Sprzedaż też nie jest łatwa - ludzie jak ognia boją się "naprawianych" sprzętów, bo wszyscy są przyzwyczajeni do partackich napraw, najtańszych zamienników albo chińskich podróbek. I jak tu być uczciwym i napisać że sprzęt jest po przeglądzie lub naprawie ?

Dla mnie osobiście, opis na starym sprzęcie : niedotykany, niemodyfikowany, nienaprawiany to raczej nic dobrego, znaczy tyle że trzeba samemu wszystko powymieniać i przeczyścić.

Większość naprawionego sprzętu sprzedaje poza allegro, znajomym lub przez PW na forum - daje sprzęt na odsłuch do domu z gwarancją zwrotu. Praktycznie nigdy do mnie nie wraca.

Takie czasy, Panie.

Do mnie tez nigdy nic nie wrocilo i nie mialem żadnych skarg. Raz wyslalem piec w ktorym byla spalona dioda. Opcji tej nigdy nie uzywalem wiec nawet nie wiedzialem o tym. Zwykle niedopatrzenie. Gosc zadzwonil, opisal sytuacje. Nie ma sprawy, mozna oddac. Pokrylem koszty przesylki w obie strony, ale przez telefon odrazu wyczulem ze wzmak mu nie podszedl brzmieniowo. Napisalem mu ze moge ta diode wymienic i mu wyslac, ale stwierdzil ze nie chce. Tak wiec w sumie czlowiek zdobyl jakis doswiadczenie, bo odsluchal wzmacniacz który mu nie podpasował i zwrocil bez ponoszenia zadnych kosztow. Ale nie bede przeciez z tego powodu robil problemow. Niedopatrzylem, przeprosilem, oddalem kase z nawiazką.

Niestety, ale na forum zrobią z ciebie idiote i oszukańca mimo tego że starasz się być rzetelny, w sieci jak i na codzień. Zwykla zawiść, inaczej tego nazwać nie mogę. Wpadnie jeden z drugim i kręcą jakieś swoje historie. I po co to?

Jak teraz trafi sie znów jakiś jełop to zaraz Tobie przybije że złomy naprawiasz i sprzedajesz.

?👈

Straszne.

Straszne i żałosne jednocześnie. Nie dość, że nie piszesz poprawnie w języku polskim to tworzysz jakieś niezrozumiałe słowa jak "znaleźdź" i jeszcze kogoś wysyłasz do szkoły. Cytat z Twojej aukcji:

"Zresztą nawet nie mogę znaleźdź nikogo kto by się tym zajął."

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Panowie, nie ma co sobie wytykać błędów, wszak nasz prezio "BUL" sadzi błędy ortograficzne gdzie popadnie i jest dobrze :)

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Straszne i żałosne jednocześnie. Nie dość, że nie piszesz poprawnie w języku polskim to tworzysz jakieś niezrozumiałe słowa jak "znaleźdź" i jeszcze kogoś wysyłasz do szkoły. Cytat z Twojej aukcji:

"Zresztą nawet nie mogę znaleźdź nikogo kto by się tym zajął."

No i? Rozmowa jest wogole o czyms innym? Po co sie wogole wcinasz jak gacie w d... Przyszedl raptem się pomadrzyć gosc zwany defol. W domu nie masz nic do powiedzenia to tutaj przylazles po kims pojezdzic?

Bedziesz trzecim typem w moich ignorowanych. Pisz zdrów. Pozdrawiam niemiło.

?👈

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bez sensu te kłótnie.

A przez nie umknęło wam, że na Allegro co raz więcej hajendowych zabawek.

Już od 70 zł.

http://allegro.pl/hi-end-odtwarzacz-cd-blaupunkt-cp-2830-zaskakujacy-i3276495597.html

Bez sensu te kłótnie.

Już od 70 zł.

Ukryta Zawartość

>płyty wczytuję szybko

>nie przeskakuję

sprzedajacy siedzi w srodku

Ukryta Zawartość

Drażni mnie gdy ktoś wysyła kogoś do szkoły a sam pisać nie potrafi. Tylko tyle.

Panowie, nie ma co sobie wytykać błędów, wszak nasz prezio "BUL" sadzi błędy ortograficzne gdzie popadnie i jest dobrze :)

Właśnie dobrze nie jest.

Edytowane przez defol

Już od 70 zł.

Ukryta Zawartość

Ten Blaupunkt to już tak dobre 2 miesiące wisi na aukcjii. Albo wcale nie taki HiEnd albo ludzie nie wiedzą jaka okazja im sprzed nosa ucieka.

Ukryta Zawartość

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Bo zaczął od dupy strony.

Najpierw sprzęt się sprzedaje kumplowi za 200zł, później się od niego odkupuje za 300zł,

a w tak zwanym międzyczasie na audiostereo.pl zakłada się Klub Miłośników Blaupunkta

i dopiero wtedy się wystawia za 270zł z dopiskiem HI END OKAZJA a nie tam jakieś marne 70zł...

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

na Allegro co raz więcej hajendowych zabawek

Normalny, wiekowy odtwarzacz CD. Z wpisem Hi-END to się ktoś wygłupił, albo sobie pożartować lubi ..

Cena za to normalna, jeśli laser wszystko czyta to wart jest 70zł, choćby na części bo ten sam laser co tam siedzi używany był również w innych przyzwoitych CD-kach np. Denon DCD-1800R , a sam laser jest nie do dostania, więc ktoś może kupi na części ...

czy to są głośniki infinity czy samochodowe z infinity ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdzie to się uchowało :)

Ukryta Zawartość

Swoją drogą mój pierwszy radiomagnetofon jakieś 30 lat temu:)

Ukryta Zawartość

Jak on jest nigdy nieużywany, to ja jestem miss mokrego podkoszulka.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Pisownia nie jest identyczna. Jedna firma to Infiniti a druga to Infinity

ja się nie pytałem o samochód tylko o to czy ten głosnik Infinity jest samochodowy czy normalny.

no i już wiem

Ciekawe konstrukcje :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe konstrukcje :

Ukryta Zawartość

I cena też nie od czapy za taką technikę. Aż chciałbym sprawdzić

Ukryta Zawartość

ja się nie pytałem o samochód tylko o to czy ten głosnik Infinity jest samochodowy czy normalny.

No przecież, że samochodowy. Nie dość że padlina jakaś, to jeszcze do góry nogami jeden wkręcony w te pudełka po butach.

Albo gościowi jedno zero za dużo się wpisało, albo jaja sobie robi, albo nie wiem, może mu sufit na głowę upadł...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla
Gość StaryM

(Konto usunięte)

Albo gościowi jedno zero za dużo się wpisało, albo jaja sobie robi, albo nie wiem, może mu sufit na głowę upadł..

Ale jaja. To jest hit miesiąca te Infinity. ;)

Normanie prawdziwy hajend, tylko jeszcze kable do tego odpowiednie. ;)

Najlepszy jest ten „lakier fortepianowy” :) Chyba ze smoły. Ciekawe, czy lepki w dotyku. No ale Panowie: złocone kolce też muszą kosztować!

Edytowane przez Woodolec
Gość Gosc

(Konto usunięte)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.