Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawostka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

Jak kogoś interesuje to Sony to mogę podjechać do gościa i sprawdzić /obejrzeć co i jak -jestem na miejscu .

pozdr.

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Witam

Jak kogoś interesuje to Sony to mogę podjechać do gościa i sprawdzić /obejrzeć co i jak -jestem na miejscu .

pozdr.

Myślisz że ludzie tutaj są aż tacy naiwni? Ci ze stażem - nie sądzę.

Poznałem osobiście kilku jelonków Sansui. Zwykle nie mają pojęcia o tym co i jak gra. Wierzą na słowo.

Ostatnie zdanie powyższego wpisu dobrze oddaje sedno zjawiska (czy też fenomenu) tzw. sansuiomanii na forum AS.

Słowo "wiara" w tym kontekście należy traktować jak najbardziej dosłownie, bo już od dłuższego czasu mozna odnieść wrażenie, że tutejszym fanom marki ideowo bliżej jest do grupy wyznaniowej niż klubu miłośników.

z kategorii przeginek cenowych:

Ukryta Zawartość

ludzie to mają wyobraźnię......:)

Ukryta Zawartość

z kategorii przeginek cenowych:

Ukryta Zawartość

ludzie to mają wyobraźnię......:)

Wyobrażam sobie jaka musi być radość w domu tego pana, gdy uda mu się coś takiego sprzedać. Nie często się to raczej zdarza, pewnie z częstotliwością olimpiady.

Ukryta Zawartość

Wyobrażam sobie jaka musi być radość w domu tego pana, gdy uda mu się coś takiego sprzedać. Nie często się to raczej zdarza, pewnie z częstotliwością olimpiady.

Większość tych swoich rodzynków "sprzedaje" po kilka lat z rzędu, a niektóre z nich zdążyły przez ten czas zdrożeć o 100%

Jakieś Zollery, JBLe, Dali czy Pioneery, to ja to u niego widzę chyba odkąd mam konto na Allegro, a to pewnie z 10 lat już będzie jak nie lepiej.

Olimpiada z tego co ja się orientuję jest organizowana gdzieś tak mniej więcej co 4 lata czy coś koło tego.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ostatnie zdanie powyższego wpisu dobrze oddaje sedno zjawiska (czy też fenomenu) tzw. sansuiomanii na forum AS.

Słowo "wiara" w tym kontekście należy traktować jak najbardziej dosłownie, bo już od dłuższego czasu mozna odnieść wrażenie, że tutejszym fanom marki ideowo bliżej jest do grupy wyznaniowej niż klubu miłośników.

Wiesz załamujące jest jak wchodzisz do salonu, widzisz sympatycznego starszego człowieka który ma bardzo niewielką wiedzę na temat audio a na pytanie o konfigurację z uśmiechem na twarzy odpowiada Sansui i powołuje się na wątek na AS. Do tego to Sansui jest kompletnie niedopasowane do reszty konfiguracji która z innym wzmacniaczem miała prawo zagrać zdecydowanie lepiej. Wszystko byłoby fajnie gdyby te wzmacniacze kosztowały po 1000 PLN ale ich ceny wzrosły w ciągu ostatnich lat kilkukrotnie.

Taka Alpha 901 - to wg Audio bardzo przeciętny wzmacniacz. Klasyfikowany na poziomie klocków które na Allegro można dostać poniżej 1000 PLN. Oberklasse to nie jest żaden powód do dumy.

9llj6u4uhl8f.jpg

Jakieś Zollery, JBLe, Dali czy Pioneery, to ja to u niego widzę chyba odkąd mam konto na Allegro, a to pewnie z 10 lat już będzie jak nie lepiej.

O, to jak sprzeda to musi być święto. Jak by córkę za mąż wydawał.

ponownie pojawilo sie ogloszenie cwaniaka

1 monoblok manley snapper

Ukryta Zawartość

ta sama sciema, ze gral 50h, faktura z roku 2013. jak juz ustalilismy po nr seryjnym - dosc niskim msn306 (choc co to za problem zmienic naklejke), ten monoblok ma ok. 9 lat!!!!!

wczesniej nie poszedl za 9k, teraz za 7 jest wystawiony - gosc go kupil za 2,5k

o poziomie sprzedawcy niech swiadczy tylko 1 zdanie z korespondencji, jaka z nim prowadzilem:

"Moje sumienie to moja sprawa a przez manleya na pewno nie ucierpi,..faktura jest na 2013 ...bardziej wierze w to niz w opowiesci frustrata...jedyny wciskasz pan"

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Faktura...

Kiedyś kolesiowi obrobili auto na parkingu strzeżonym i właściciel się wypiął, bo "a jak mi pan udowodni co w tym samochodzie pan miał"

to już na drugi dzień mu przyniósł komplet faktur sprzed pół roku na sprzęt audio, który sam kupował od złodziei na giełdzie dwa lata wcześniej.

Można sobie dupę fakturą podetrzeć. Wyrobienie pieczątki kosztuje 35 złotych, za drugie 35 można kupić starą kasę do wystawiania paragonów,

ksero oryginalnej karty gwarancyjnej na grubym papierze w formacie A-4 to koszt pięciu zeta i za niecałe 80zł mamy wszystko co potrzeba

do wystawiania dowolnych faktur z dowolną datą na dowolny towar.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mnie tylko dziwi skoro są takie ceny to muszą być i klienci.?

Przecież można sprawdzić mniej więcej ile chodzi używany sprzęt w sieci .

A jak ktoś ma kaprys to jego sprawa.

Miałem w domu kolumny vector akustik , grały na audio show sprawdziłem w sieci za ile chodziły popytałem oprzytomniałem i nie kupiłem

Progresja ich ceny była zadziwiająca . od 1tysiaka przez 2ch handlarzy doszło do 6tysięcy .

Grały lepiej niż moje B&W ale cena była przesadzona

Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Mnie tylko dziwi skoro są takie ceny to muszą być i klienci.?

Przecież można sprawdzić mniej więcej ile chodzi używany sprzęt w sieci .

Ależ nic prostszego.

Podręcznik technik wzmacniania cen starych rupieci najbliżej znajdziesz na naszym forum w wątku Klub Miłośników Sansui,

gdzie każdy rumpel wywleczony z niemieckiego śmietnika zyskuje na wartości przynajmniej trzykrotnie zanim trafi w PL do sprzedaży.

Super, już kupuję. Do centralnego głośnika w kinie domowym będzie jak znalazł. Kolegom szczęka opadnie.

wlasnie tak to dzialalo. okreslenie cwaniak tyczy sie naciagania odnosnie wieku sprzetu i jego zuzycia.

gosc twierdzi, ze ma fakture na sprzet z konca 2013, gdzie juz po samym numerze seryjnym itd. widac, ze sprzet ma ok. 9 lat.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Witam,

czy zna ktos klocki tej polskiej manufaktury ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znam firmę. Bardzo porządna. Mają świetne kable AC,IC, SP, listwy, kondycjonery i kolumny. Tych ze zdjecia nie słuchałem, ale słuchałem takich mniejszych Eter coś tam....bardzo dobre,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Co ty bredzisz chłopie ?

Myślisz że ktoś tutaj będzie zainteresowany zakupem taniego budżetowego odtwarzacza sprzed kilkunastu lat w cenie powyżej ówczesnej sklepowej? Trzeba być albo bardzo naiwnym albo kompletnie nie orientować się w temacie. Prawie 20 lat temu kosztował 2400 PLN a dzisiaj 3000? Rozumiem że czas podziałał na jego korzyść ;-) Takie same przekręty robi się z Pioneerem PD-S06. A za 3000 PLN można kupić coś o dwie, trzy klasy lepszego. Zresztą co ja mówię za 3200 znajomy kupił Krella KAV 250 CD. Inny Meridiana 508.20. Nawet szkoda słów na jakiekolwiek porównania do tego Sony.

Witam,

czy zna ktos klocki tej polskiej manufaktury ?

Ukryta Zawartość

Klocki to ja stawiam na takie manufaktury, których nazwę pierwszy raz widzę na oczy, bo taką mają na rynku renomę

i wyceniają na 16.000zł kolumny w których zamontowali tweeter za 200zł.

Trzeba być skończonym imbecylem, żeby to kupić nawet za połowę tej idiotycznej ceny wziętej chyba z dupy.

Przez chyba rok czasu ktoś sprzedawał podobne kolumny niemieckiej marki ADAM (podobne albo nawet identyczne głośniki na dole)

tyle że chciał za nie jakieś 4.000zł i tam była wsadzona wypasiona wstęga Etona na górze, a nie podstawowy tani i blaszany Seas.

Śmiech na sali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez parantulla

Myślisz że ktoś tutaj będzie zainteresowany zakupem taniego budżetowego odtwarzacza sprzed kilkunastu lat w cenie powyżej ówczesnej sklepowej? Trzeba być albo bardzo naiwnym albo kompletnie nie orientować się w temacie. Prawie 20 lat temu kosztował 2400 PLN a dzisiaj 3000? Rozumiem że czas podziałał na jego korzyść ;-) Takie same przekręty robi się z Pioneerem PD-S06. A za 3000 PLN można kupić coś o dwie, trzy klasy lepszego. Zresztą co ja mówię za 3200 znajomy kupił Krella KAV 250 CD. Inny Meridiana 508.20. Nawet szkoda słów na jakiekolwiek porównania do tego Sony.

Człowieku nie bij piany tylko pomyśl chwilę , a zresztą nie musisz . Nie zrozumiałes moich intencji więc spoko .

Guzik mnie obchodzą twoje intencje. Albo nie ogarniasz mojego wpisu albo to twój odtwarzacz i oferujesz "wspaniałomyślnie" swoje usługi.

Nie brnij dalej w to bo coraz bardziej sie osmieszasz . Jak nie rozumiesz to ci wyjaśnię. Chodziło to to żeby ktoś wyraził ochote zakupu tego śmiecia (nie ważne czy poważnie czy nie). Ja bym pojechał do człowieka i zdemaskował jego śmieszne opowieści dotyczące tego że jest nowy , w pudełku i nigdy nieużywany itd, itp - Potem napisał bym relację na ten temat ,aby jeszcze bardziej utwierdzić niektórych jeleni jak bardzo są nabijani w butelkę. W związku z tym iz jestem często w Lublinie mógłbym to zrobić dla hobby . Ciekawiło mnie jak zareaguje właściciel na wieść że znalazł się ktoś kto przyjedzie na miejsce zobaczyć to "cudo" . Gwarantuje że nie umówił by się na spotkanie zasłaniając się tym i owym . Ale skoro nikogo taka relacja nie interesuje to dla sztuki nie będę tego sprawdzał .Teraz rozumiesz ?

Taka Alpha 901 - to wg Audio bardzo przeciętny wzmacniacz. Klasyfikowany na poziomie klocków które na Allegro można dostać poniżej 1000 PLN. Oberklasse to nie jest żaden powód do dumy.

Wprawdzie nie 901, ale również polecanego au-x701 miałem kiedyś dość krótko, był w stanie idealnym. Dodam, że zakupiony został za ułamek tej z dupy ceny

Ukryta Zawartość

Ot równy, poprawny wzmacniacz, może nawet trochę bezjajeczny. Bezpieczny dźwięk, ale muzyki w tym graniu nie było. Fajniejszy np. był sporo tańszy Luxman L-410.

post-847-0-77497200-1431295821_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.