Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Kobalt został ponownie namagnesowany....... To jest prawie tak dobre jak mój zakup amplitunera onkyo kilka lat temu dla klienta który chciał postawić go sobie w retro urządzonym pokoju. Handlarz stwierdził że stan perfect bo ma wysokiej klasy fachowca który naprawia/przegląda sprzęt przed sprzedażą . Potencjometry nigdy nie trzeszczą bo (uwaga)....cytuję:.jego fachowiec uzupełnia grafit w potencjometrach.........

Po zakupie okazało się że uzupełniony "grafit" to szklanka wlanego do srodka plynu typu wd40 aż plytki plywały, koło kondensatora strojeniowego urwane i autentycznie związane drutem , zarówki oswietlenia każda inna w tym jedna samochodowa, kondensatory popuchnięte i masę innych kwiatkow ktorych usuniecie zajelo mi pół dnia.

Edytowane przez Darek67

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Jakis czas temu przeszedł zabiegi konserwacyjne w małej firmie specjalizującej sie w konstruowaniu lampowych wzmacniaczy audio, których celem była poprawa toru audio po przez wymianę „zmęczonych” czasem elementów półprzewodnikowych z zachowaniem największej dbałości o zastosowane elementy."

Czy należy to odczytać - była spalona końcówka mocy? W każdym razie był "upgrade" i kosztuje 1100 zamiast 600.

Ukryta Zawartość

Kreatywność polskich handlarzyn nie zna granic, nic nie napisać o uszkodzeniu i naprawie to mało, przedstawił to jako ulepszenie i zażądał o 500 zł więcej (pocieszające, że do negocjacji). Jak w tym kraju mieć zaufanie do kogokolwiek? Zgłosiłem do olx podejrzenie oszustwa, ciekawe czy będzie jakaś reakcja.

Oświadczam że nie jestem handlarzem, nie znam osoby z ogłoszenia i nie mam nic wspólnego z ogłoszeniem,........ale jaka ma być reakcja OLX na takie bezpodstawne zgłoszenie??? jakie podejrzenie oszustwa? gdzie są dowody? na jakiej podstawie Pan stwierdził podejrzenie oszustwa? rozumiem że jest gorąco ale proszę o umiar w ferowaniu opinii gdyż osoba wywołana do tablicy moze zgłosić podejrzenie o przestępstwo zniewagi z art. 216 k.k i będzie kłopot

cum debita reverentia

Nie czekać licytacja nie długo się zakończy:

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś korektor z tego zestawu Radmora. Jak on pięknie zniekształcał muzykę... ;-)

Ukryta Zawartość

Oświadczam że nie jestem handlarzem, nie znam osoby z ogłoszenia i nie mam nic wspólnego z ogłoszeniem,........ale jaka ma być reakcja OLX na takie bezpodstawne zgłoszenie??? jakie podejrzenie oszustwa? gdzie są dowody? na jakiej podstawie Pan stwierdził podejrzenie oszustwa? rozumiem że jest gorąco ale proszę o umiar w ferowaniu opinii gdyż osoba wywołana do tablicy moze zgłosić podejrzenie o przestępstwo zniewagi z art. 216 k.k i będzie kłopot

cum debita reverentia

lol / przeczytać proszę najpierw co sam olx wyznacza za powód zgłoszenia - jest nim między innymi "podejrzenie oszustwa/oszustwo". skorzystałem ze swojego prawa do zgłoszenia podejrzenia oszustwa i tyle, niech oni oceniają czy to jest oszustwo czy nie. A te paragrafy brzmią jak z wezwania o zapłatę przedawnionej wierzytelności, oczywiście z zapisem, że to ostateczne wezwanie :-) I zapewniam, że kłopotów nie będzie, za to po próbie "ochrony" podejrzanych handlarzy, niesmak pozostaje.

wzmacniacz przeszedł zabieg konserwacyjny w celu poprawy toru audio ... "przez wymianę „zmęczonych” czasem elementów półprzewodnikowych"...

półprzewodnikowych, czyli diody,tranzystory... jak wiadomo, te elementy gdy są właściwie użytkowane nie "zmęczają" się za nadto :-). Zresztą zadałem sprzedającemu pytanie, i okazało się, że były wymieniane też jakieś rezystory, więc o czym to świadczy? Albo że sprzedający kompletnie nie ma pojęcia i próbuje te wady przedstawić jako zalety i uzyskać niemal dwukrotnie wyższą cenę, albo ma świadomość i próbuje w oczywisty sposób o...ć.

moim zdaniem to "handlarze" sami sobie "strzelają w stopę" tymi cenami z kosmosu, obniżka do odpowiedniego poziomu i sprzęt by pewnie schodził jak świeże bułeczki od piekarza a tak to "wisi" miesiącami o ile nie latami na różnych portalach ogłoszeniowych i gotówka jest zamrożona, no ale cóż chytry dwa razy traci.

moim zdaniem to "handlarze" sami sobie "strzelają w stopę" tymi cenami z kosmosu, obniżka do odpowiedniego poziomu i sprzęt by pewnie schodził jak świeże bułeczki od piekarza a tak to "wisi" miesiącami o ile nie latami na różnych portalach ogłoszeniowych i gotówka jest zamrożona, no ale cóż chytry dwa razy traci.

Ja mam nieco odmienne zdanie, uwazam bowiem, ze to celowy zabieg. To przygotowanie rynku do wysokich cen. Jesli sa absurdalne przez rok lub dluzej, to ludzie z czasem oswajaja sie. Przez ten czas, produkowane sa na forach ochy i achy.Po pewnym czasie, kazda nizsza cena wydawac sie moze dla niedoswiadczonych fanow audio okazja. Dzis przy tak rozwinietej globalizacji, zagranica rowniez patrzy na obsurd w polsce i winduje ceny a kiedyc przeciez bylo odwrotnie.

IMHO tak sie dzieje. To moje zdanie, nie zamierzam wdawac sie ew polemike dalsza na ten temat.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Czyli jednak jakaś forma oszustwa, naciągactwa. Niech się bujają latami z taką ceną.

Jeszcze nie wszyscy są tak pazerni i da się kupić cos normalnie od normalnego człowieka.

Typowy handlarz, nie jest możliwe ,żeby tyle sprzętu było w idealnym stanie - musi być grzebany. Odeślij wzmak i kup lepszy egzemplarz - te modele są dosyć często do kupienia

Zrobiłem jak doradziłeś, oddałem wzmacniacz wystąpiłem o zwrot i kupiłem taki sam w lepszym stanie co prawda w tym znowu trzeszczy tone defeat i balans, ale to kwestia wylutowania i wyczyszczenia więc to nie problem, naprawiać opłaca się wysokie modele, a nie wzmacniacz który kosztował 30 lat temu 1000DM... choć ten Hitachi i tak jest lepszy brzmieniowo od tych wszystkich niskich Denonów czy Marantzów co to stoją po kilka stów na alledrogo, a dźwiękowo są to suchary bez barwy i wypełnienia.

Marantz to w życiu nie jest suchar bez barwy, nigdy. Taki może być Denon albo Yamaha z lat 90.

Po prostu nie odpowiada Ci jego dźwięk albo nie wpasował się w system/akusykę.

Edytowane przez Marek.S

No tak, kazdy argument jest dobry by ratowac reputacje ulubionej firmy...:)

A jakiez znowu fantastyczne są te niskie Marantze? Pełne barwy i wypelnienia? I czego jeszcze? No nie zartujcie proszę :)

A jakiez znowu fantastyczne są te niskie Marantze? Pełne barwy i wypelnienia? I czego jeszcze? No nie zartujcie proszę :)

Marantz PM 64 mk.II,słuchałeś ?

Nie lubie Marantza i nie uzywam juz ich wzmacniaczy ale mowienie ze nie maja barwy jest kłamstwem albo słuchało się niskiego sztrucla z lat 80 z wyschniętymi kondensatorami.

Żeby to wiedzieć trzeba je porównać do, tak jak pisałem, tanich Denonów czy Yamahy to wtedy da się zrozumieć że to są dopiero suchary.

Edytowane przez Marek.S

Sluchalem pm7001 tragedia, a wcale nie taki niski model, sluchalem pm7200 pm8000 bez rewelacji choc juz lepiej, jedynie stuningowany pm78 mi sie podobal ale i tak wolałem Denona 1510ae :)

Ja mam nieco odmienne zdanie, uwazam bowiem, ze to celowy zabieg. To przygotowanie rynku do wysokich cen. Jesli sa absurdalne przez rok lub dluzej, to ludzie z czasem oswajaja sie. Przez ten czas, produkowane sa na forach ochy i achy.Po pewnym czasie, kazda nizsza cena wydawac sie moze dla niedoswiadczonych fanow audio okazja. Dzis przy tak rozwinietej globalizacji, zagranica rowniez patrzy na obsurd w polsce i winduje ceny a kiedyc przeciez bylo odwrotnie.

IMHO tak sie dzieje. To moje zdanie, nie zamierzam wdawac sie ew polemike dalsza na ten temat.

W zaprzyjaźnionym sklepiku z muzycznymi antycznymi klamotami, w witrynie dumnie pręży się Revox 77. Cena: 30 tysięcy euro.

Na moje pytanie "czyś przypadkiem nie oujał?", pochylił się i mi na ucho wyszeptał:

-Nawet nie wiesz, ilu przez ten rupieć/ dzięki temu rupieciowi zyskałem nowych klientów!

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Zarezerwuj mi :)))

Jasne że tak, to wszystko pompowany marketing, tego wszyskiego ucza w szkolach, podobnie jakte wszystkie drogie kabelki.

Ja kupujac sprzęt dowiaduje sie z ktorego roku pochodzi i ile kosztowal jako nowy...to mowi wszystko ile teraz moze byc wart...

wtakim razie wytlumacz dlacz3go seria 6xxx od kilku dobrych lat wycina wszystko w swoim przedziale cenowym.przpade ze rok w rok nie.maja konkurencji?

Sluchalem pm7001 tragedia, a wcale nie taki niski model, sluchalem pm7200 pm8000 bez rewelacji choc juz lepiej, jedynie stuningowany pm78 mi sie podobal ale i tak wolałem Denona 1510ae :)jakie miales kolumny i zrudlo podpiete pod te marantze?

Alez okazja, promocja wnet:

Ukryta Zawartość

Generalnie abstrahujac od ceny to fajny cedek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jimmi

Alez okazja, promocja wnet:

Ukryta Zawartość

Generalnie abstrahujac od ceny to fajny cedek:

Ukryta Zawartość

cena Kosmos!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

grzebany, 2 srobki nieoryginalne, wyjscie optyczne zdaje sie ze wybrakowane, ale 3900 hajda.. :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.