Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, robert19091990 napisał:

Tak samo nie odpisuje facet od Dali 15A które ma wystawione za 350 zł ?
Takich wałków w sieci pełno.

Tylko po co ktoś daje takie ogłoszenia, skoro nie ma z nim kontaktu? ?

3 godziny temu, Misio38 napisał:

Jaki sens widzisz w takim wałku?

Większość to pewnie zwykli oszuści, którzy wyślą po wpłacie na konto (czyli nic nie wyślą albo cegłę), ewentualnie przyjdzie roz...aby szrot. To logiczne ale po co są takie, na które gość nie odpowiada a za zamieszczenie zapłacił...? A może już dawno sprzedane i zapomniał o tym ?

Panowie , wałek jest wtedy jak dojdzie do skutku - inaczej tylko nieudana próba. Poza tym ja to widzę jako "ustawianie " rynku pod konkretną transakcję . Ma gość możliwość kupić taki czy inny sprzęt - ale nie może dogadać ceny - "powstają " oferty z niską ceną - jest podstawa do negocjacji. A nie odpisuje i nie odbiera - bo to "fake".

3 minuty temu, Leo1973 napisał:

Panowie , wałek jest wtedy jak dojdzie do skutku - inaczej tylko nieudana próba. Poza tym ja to widzę jako "ustawianie " rynku pod konkretną transakcję . Ma gość możliwość kupić taki czy inny sprzęt - ale nie może dogadać ceny - "powstają " oferty z niską ceną - jest podstawa do negocjacji. A nie odpisuje i nie odbiera - bo to "fake".

Też tak myślałem ale Denona takiego nie ma wystawionego a Sony jest kilka ofert sporo droższych, nie ma więc to sensu. 

Żeby coś było do kupienia to musi być wystawione?  Niekoniecznie. Sam niedawno miałem na sprzedaż kolumny - nigdzie nie wystawione - a się sprzedały.  Troszkę z większej perspektywy trzeba patrzeć - z bliska można nie dostrzegać ważnych wskazówek.

2 minuty temu, rafal735r napisał:

Tak, a naleciałość po latach spędzonych w Polsce to kradzież i oszukaństwo. 

W poprzednich latach się zgodzę. 

Trochę sprzętu kupilem i tak samo w PL można się nadziać jak i na tym całym zachodzie. A te wszystkie przekręty związane z Pay Pall to też pewnie wszyscy oszuści z Polski są. Tak tylko piszą z translatora dla niepoznaki. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Są też przekręty w Niemczech do których dochodzi na małym ebayu.
Ostrzegają, że pieniądze idą a towaru nie ma.
Wszędzie, w każdym kraju jest tyle samo oszustów co uczciwych sprzedających.
Dlatego trzeba się dwa trzy a nawet cztery razy zastanowić gdy się coś kupuje a szczególnie na odległość.

3 minuty temu, don111 napisał:

Może mu tylko powiadomienia nie przyszły na maila ? Miałem tak ostatnio na olx. 

Ten OLX to ciągle ma problem. Albo powiadomienia na tel nie przychodzą, a czasem nawet meile też nie. Nie wiem czemu nie potrafią tego ogarnąć. 

?👈

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Ten OLX to ciągle ma problem. Albo powiadomienia na tel nie przychodzą, a czasem nawet meile też nie. Nie wiem czemu nie potrafią tego ogarnąć. 

U mnie jest to samo, czasami sam z siebie się wylogowuje z telefonu a potem się orientuje, że aplikacja mi przez to powiadomień nie przysyła. Natomiast powiadomienia o nowych ofertach to już kaplica, od kilku miesięcy nie przychodzą.

Kurcze a ja się nigdy nie nadziałem a kiedyś co chwilę sprzęt zmieniałem. Ba nawet przelewy przez olx robiłem. 

Trzeba mieć wiarę w ludzi. 

Parę osób pomogło mi przez te forum bach forsa na konto rach ciach i dana sprawa załatwiona. Na olx kiedyś widziałem fajny nie drogi stolik audio byłem pierwszym oglądającym bo jestem w trakcie poszukiwań więc trzepie portale co chwilę. Niestety odbiór Warszawa. Szkoda za za późno wpadłem na to żeby poprosić osobę która kupiła odemnie wzmacniacz. Bo zgodził się nawet by mi przywiózł przy okazji ale stolik się sprzedał ?

Najważniejsze to umieć kupować. Ja kilka razy ściągałem, przy pomocy Blablacara z DE czy DK i wsio ok. Trzeba wiedzieć co robić a przede wszystkim myśleć ?  

22 minuty temu, rafal735r napisał:

Taaa. Wyczuwacie przez sieć intencje sprzedającego. Normalnie medium! 

Wystarczy w odpowiedni sposób pogadać ale to bardzo dobrze, że nie każdy wie o co chodzi. Dla kupujących w ten sposób rzecz jasna ?

6 minut temu, franc.m napisał:

to jest ciekawe

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

najlepiej jakby do Francji wróciły , jeden plus nie ''picowane'' do sprzedaży jak u innych sprzedawców rarytasów 

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Patrykowski napisał:

Wystarczy w odpowiedni sposób pogadać ale to bardzo dobrze, że nie każdy wie o co chodzi. Dla kupujących w ten sposób rzecz jasna ?

Jak trafisz na wyrafinowanego oszusta to będziesz wiedział o co chodzi. 

?👈

Ciekawe monitory do wylicytowania 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poważna oferta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.