Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni, no gruba sprawa jest…

Niejaki profesor Chaim Eszed, były szef izraelskiego programu bezpieczeństwa kosmicznego ujawnił przed światem przerażające wieści. Otóż kosmici istnieją i dogadali się z Izraelem.

Mało tego, ukrywają się i nie chcą, aby ludzkość się o nich dowiedziała ze względu na szok, jaki mogło by to spowodować. Szok na pewno dużo większy, niż zapewnił wuhański wirus nietoperzowy, który trzyma w napięciu od kilku miesięcy cały świat niczym wartka fabuła z filmu Hitchcocka…

„Galaktyczna Federacja,”, bo tak ma się ponoć nazywać kosmiczna menażeria, która nawiązała kontakt z nadjordańskim „narodem wybranym” nie chce się ujawniać, nie ma złych zamiarów i nie jest zainteresowana aby na świecie wybuchła panika.

Z zainteresowaniem jednak obserwują wydarzenia związane z bronią atomową, oraz z wypiekami na twarzy obserwują wszystkie, jądrowe bazy wojskowe na świecie.

Ha, żeby tego było mało profesor Eszed zapytany co jeszcze interesuje Galaktyczną Federację stwierdził, że głównie zasoby ziemskie, rośliny i zwierzęta. Stwierdził także, że kosmici są w szoku, że tyle zasobów wodnych mieści się na Ziemi w ilości w której nigdzie indziej nie występuje.

No to Wam powiem Szanowni, że Chaim Eszed wcale Hamaryki nie odkrył. Ja też obserwuję od dawna Galaktyczną Federację, tyle, że na polskim odcinku delegatury.

Parę lat temu, kiedy odkryto że na dolnym śląsku znajduje się zaginiony, legendarny Złoty Pociąg wypełniony po brzegi sztabkami złota, to Galaktyczna Federacja szybko się upomniała, że to złoto z tego pociągu to w zasadzie do nich należy, a tak w ogóle to potrzebują tego złota do hipernapędów swoich pojazdów międzygalaktycznych bardziej niż potrzebują go Ziemianie. Problem tylko nastąpił natury że tak powiem technicznej, bo złośliwe Goje po dziś dzień przetaczają hitlerowskimi tunelami, po pijaku nocami ten pociąg od Wałbrzycha po Wrocław i zurück na zad, aby doprowadzić kosmitów do szewskiej pasji…

I dalej Szanowni, to właśnie nie kto inny, a kosmici kazali głębiej przekopać Mierzeję Wiślaną, ze względu na pokłady bursztynu, którymi kosmici są żywo zainteresowani…

Od dłuższego czasu galaktyczna korporacja o wdzięcznej nazwie KosMonsanto z troską i drżeniem pochyla się nad roślinami uprawnymi. Wszystko w trosce o Ziemian, którzy przecież wiadomo muszą zdrowo i smacznie jeść. Nie tylko rośliny, ale i zwierzątka też są pod silnym protektoratem Galaktycznej Federacji.Wszystko dla dobra Ziemian…

Ale wróćmy do polskiego odcinka. Delegatura na dystrykt Pol-in od kilku lat rządzi w Polsce. Dzięki ich wytężonej pracy zwierzątka otrzymały piąteczkę plus, zasoby wodne się katalogują na serwerach kosmitów w ramach projektu Wody Polskie, a drzewa w polskich lasach dogląda niezmordowany żołnierz galaktycznych oddziałów niejaki sierżant Daniels.

Ponoć jak stwierdził profesor Eszed tylko krok dzielił, aby największy przyjaciel i sojusznik Polaków Donald „strzecha” Trump ujawnił personalia kosmicznej kamaryli. Niestety nie zdążył tego poczynić, gdyż mocno zaangażował się tropieniem fałszerstw wyborczych Dżoł „zombie” Bajdena, który ponoć ma demokratycznie objąć kwaterę w Białym Domu, gdzie jak twierdzą złośliwe Goje non stop, nieprzerwanie trwa telemost z generalicją Galaktycznej Federacji.

Szanowni nic straconego…trochę farby „niechcąco” puścił nasz delegat Duda, który swego czasu stwierdził, że w każdym Polaku płynie krew kosmitów, ba…mało tego, ponoć mamy nawet z kosmitami ponad tysiącletnie dziedzictwo, o którym złośliwe i krnąbrne Goje nie chcą nawet słyszeć…

Generalnie to niedobrze Szanowni, że Galaktyczna Federacja się nie ujawnia. To bardzo niedobrze… być może byłby to jak twierdzi profesor Eszed szok dla Ziemian, ale aby uniknąć efektu „wolno gotującej się żaby” Ziemianie uratowaliby przed kosmitami chociaż ostatnie gacie na własnych rzyciach…

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

W dniu 1.03.2021 o 18:26, Amator 2b napisał:

KosMonsanto

Korpo z Luizjany już jest passe. Teraz żarcie ma być drukowane technologicznie.

Ukryta Zawartość

Kto ma smaka na zrównoważone mięsko ?

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

46 minut temu, xetras napisał:

Kto ma smaka na zrównoważone mięsko ?

Übermenschen na pewno nie.

Drukowanie im jednak najlepiej wychodzi.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Piniondza na żarciu tyle by natrzaskali, że aż strach. Są pogłoski że inwestują w ten biznes i Bezos i Gates.

Wolę włościan i wiejskie sielskie anielskie otoczenie pełne pasących się i dziobiących stworzeń.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• 1 miesiąc później...
  • Moderatorzy
10 minut temu, bubusia napisał:

Dobra, starczy, ta bocznica to strata czasu.

Nara.

15 sierpnia 2021 spełni się proroctwo - Burza Boga...?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 3 miesiące później...
  • Moderatorzy

Dlaczego w 2012 r. nie było końca świata? Przesłanie Majów dla ludzkości

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są problemy z identyfikacją obiektów latających ze względu na odległość , a jeszcze gorzej jak jest ciemno . Interesuje się amatorską astronomią ,mam 5 lornetek i 3 teleskopy . 2 UFO udało mi się zidentyfikować przez lornetkę . Ale było jasno , miałem czym zobaczyć ufoków. Jednak w nocy  nie da nic nawet najlepszy teleskop . Takich jak ja są setki tysięcy , mamy sprzęt optyczny lepszy niż przeciętny Kowalski  . Jednak paradoksalnie mimo gapienia się w nocy w gwiazdy , robienia zdjęć przez teleskopy, od amatorskiej astronomii nie wychodzi  jakaś wielka obserwowalność ufoków . Chciałem tylko powiedzieć że , to że widzimy coś na niebie nie oznacza to zaraz UFOków , i nie każdy kto gada o tym jest od razu oszustem i głupkiem ( jest problem z identyfikacją  obiektów ).

• 2 miesiące później...
  • Moderatorzy

Starożytne, naturalne reaktory w Gabonie.

Naturalna skała przez tysiące lat wytrzymywała podgrzewanie , aż do odparowania wody w czasie 30 min i następnie zalanie świeżą zimną w ciągu 2,5 godziny.

"Rozszczepienie jądrowe generuje ogromne ilości energii, a co za tym idzie - również ciepła. Proces wygotowywał wodę obecną w jaskini, co prowadziło do ustania reakcji. Gdy woda wracała, wszystko zaczynało się od początku. Według badaczy okresy aktywności i bezczynności były bardzo krótkie – pierwszy trwał około 30 min, a drugi co najmniej 2,5 godz. Ważniejsze, że procesy były powtarzane przez setki tysięcy lat. Wiemy to dzięki badaniom zawartości szlachetnego gazu ksenonu. Kluczowym spostrzeżeniem był to, że w próbkach z Oklo znajdowały się różne izotopy tego pierwiastka, od ksenonu 136, powstającego już minutę po rozszczepieniu, przez ksenony 132 i 131, formowane po kilku dniach, na liczącym miliony lat ksenonie 129 kończąc."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...
  • Moderatorzy

NASA opublikuje pierwsze zdjęcia z teleskopu Jamesa Webba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do wątku to jednak chyba lepiej pasują linki takie jak poniżej:

Ukryta Zawartość

Zwraca uwagę, że dotychczasowe, kpiarskie podejście do UFO(dziś UAP) określa się modnym mianem "stygmatyzowania".

Poniższy link jest nawet ciekawszy, ze względu na uczelnię, która za nim stoi i pomysłodawcę, który był(jest?) przez wiele lat dziekanem tamtejszej katedry astrofizyki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dzarro
  • Moderatorzy
W dniu 12.07.2022 o 11:22, jar1 napisał:

Pogadałem niedawno z autorem tego wątku, to dopiero jest odlot 🙂

Arton jeszcze w pełni sił? Cieszę się, bo to wiekowy człowiek już, a od dawna nie widziałem Jego aktywności, na forum to, aż zacząłem się zastanawiać czy nadal urzęduje z Nami na planecie ziemia. 

-----------------

36 minut temu, plastik1989 napisał:

czy nadal urzęduje z Nami na planecie ziemia. 

Też czasem nad tym dumałem.

Dziwadło z Artona było nomen omen - nieziemskie 😃, ale w sumie to go szanowałem. Za wytrwałość w propagowaniu tych różnych Mazerszipów, Reptilian i innych tego typu historyj dla lekko bzikniętych.

.....

+ miał/ma również cenną, acz rzadką cechę - nie obrażał się, choć ludziska go nie oszczędzali.

I dalej czynił swą misję.

🎸🚀

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Godzinę temu, plastik1989 napisał:

Arton jeszcze w pełni sił? Cieszę się, bo to wiekowy człowiek już, a od dawna nie widziałem Jego aktywności, na forum to, aż zacząłem się zastanawiać czy nadal urzęduje z Nami na planecie ziemia. 

Dostał chyba kiedyś bana tutaj.

Wpada co jakiś czas do nas prosto z kosmosu. 🙂

46 minut temu, MSki napisał:

Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę na to pierwsze opublikowane zdjęcie (?) bo w mojej ocenie, albo teleskop Jamesa Webba się obraca wokół własnej osi, albo wiruje cały zobrazowany fragment wszechświata.

Ukryta Zawartość

A nie jest to przypadkiem tzw. soczewkowanie grawitacyjne?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, MSki napisał:

Nie wiem, czy ktoś zwrócił uwagę na to pierwsze opublikowane zdjęcie (?) bo w mojej ocenie, albo teleskop Jamesa Webba się obraca wokół własnej osi, albo wiruje cały zobrazowany fragment wszechświata.

Ukryta Zawartość

W dzisiejszej Astrofazie Piotr Kosek wyjaśnia co, jak i dlaczego.

Ukryta Zawartość

Tak te zniekształcenia tłumaczą nam naukowcy.
Ja polecam obejrzeć ten film, jest z 2019 roku, więc względnie aktualny.

Ukryta Zawartość

Wytrzymałem 20 minut. Bujda na resorach. W dodatku nudne i kiepsko zrobione.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 tygodnie później...

Zdjęcie z marsjańskiego łazika Perseverance. Co to ma być? Ufoki zgubili sznurek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.