Skocz do zawartości
IGNORED

Klub - JANTZEN AUDIO

Rekomendowane odpowiedzi

A o różnice pytałem bo AC znam a tego Jantzena nie słyszałem jeszcze tani jest więc kupię go sobie i posłucham bo już nie raz się przekonałem że drogo nie znaczy dobrze :)

Posłuchasz i kable Jantzen zostaną w Twoim systemie.

Ja w końcu porównałem plecionkę Jantzen Audio 2 x 2,5 mm OFC 925 Miedź 6N z SOLID CORE OFC 17+20 AWG 6N BI-Wire i zostaje solid core.Plecionka jednak odpadła, solid core ma lepiej kontrolowany bas, który niżej schodzi, dużo fajniejszy, wyraźny środek - bez syczeń przy wokalach i delikatną, nie drażniącą górę.Z solid core scena jest lepsza.

Wszystko się zgadza na korzyść Solid Core

PS. Monitory i wzmacniacz pierwsza klasa.

Gdyby ktoś był zainteresowany mam na sprzedaż Solid Core, dość krótkie odcinki, bo chyba 2x1,90m. W razie konkretnej propozycji, zmierzę dokładnie. Wypożyczyć mogę inny kabel Jantzena - miedź srebrzoną 2x2m:

http://zap-audio.pl/sklep/images/linka%20srebrzona%201,33.jpg

W moim systemie wygrywa z solidem bardzo wyraźnie, ale... Albedo już zamówione:-)

Pzdr!

Z ciekawości jakie kolumny kupiłeś.

DiY na revelatorach scanspeaka i z LT

Pisałeś że zagrał lepiej niż antykable a pamiętasz może czy maił lepiej kontrolowany bas od AC i czy góra była jaśniejsza ?

wszytsko bylo lepiej ale w poprzedniej konfiguracji. jak by bylo teraz to nie mam pojecia i nie za bardzo mam jak to sprawdzic.

poza tym kolumny sa swieze - przed tym jak do mnie trafily graly moze z 30 godzin max. wiec sa nie wygrzane. to oznacza ze jeszcze z dobry miesiac mnie czeka zanim cos sensownego pokaza. jak na razie z dnia na dzien prezentuja coraz to inny przekaz :-)

tak wiec na koniec sie moze okazac ze niebieski kabelek wroci na swoje miejsce - kto wie?

Po godzinnej akcji konfekcjonowania kabli - podlaczylem ...

Na goraco pierwsze wrazenia:

- znaczaco lepsza stereofonia i przestrzen

- bardziej masywny dzwiek, jakby bylo go wiecej o wiekszej rozdzielczosci i wiecej powietrza

- bas mocniejszy, punktowy lepiej kontrolowany (przy Rumour 2 czulo sie niedostatek basu)

Reasumujac pierwsze kilkinastominutowe odsluchy - jestem w pozytywnym szoku :) kabel kilkakrotnie drozszy gra duzo ciekawiej.

Bede pisal kolejne opinie po dluzszych odsluchach

O fajnie że już masz u siebie ten kabel ja jeszcze go nie kupiłem ale jak już wszystko u mnie będę miał zrobione tak jak chcę to też go sprawdzę bo chcę po prostu przekonać się czy połączenie Bi-Wire w moich kolumnach coś poprawi a przy okazji poznam dźwięk tego kabelka .

W obecnym zestawie wole solid core od kimbera 4tc i o niczym to nie świadczy.

Jeżeli myślisz, ze cena kabla ma coś wspólnego z kosztem produkcji i droższe zawsze = lepsze to zmień sposób myslenia:)

Chyba na odwrót ? :)

Tutaj nastąpiło przejęzyczenie więc Jatzen lepszy od Rumor

Na goraco pierwsze wrazenia:

- znaczaco lepsza stereofonia i przestrzen

- bardziej masywny dzwiek, jakby bylo go wiecej o wiekszej rozdzielczosci i wiecej powietrza

- bas mocniejszy, punktowy lepiej kontrolowany (przy Rumour 2 czulo sie niedostatek basu)

Jantzen !!!

Edytowane przez mdavis

Gdyby ktoś był zainteresowany mam na sprzedaż Solid Core, dość krótkie odcinki, bo chyba 2x1,90m. W razie konkretnej propozycji, zmierzę dokładnie. Wypożyczyć mogę inny kabel Jantzena - miedź srebrzoną 2x2m:

http://zap-audio.pl/sklep/images/linka%20srebrzona%201,33.jpg

W moim systemie wygrywa z solidem bardzo wyraźnie, ale... Albedo już zamówione:-)

Pzdr!

Chętnie bym wypróbował srebrzanki choć troszke krótkie :)

Edytowane przez kazan

Opisuje na goraco moje wrazenia - subiektywne :)

A co tworzy przestrzen?

Mysle, ze kabel ma wplyw na to czy przekaz jest splaszczony czy tez nie

Moze jeszcze ktos slucha tego kablai ma opinie ? :)

Dzień Dobry

Nabyłem drogą kupna kabelek SOLID CORE OFC 17+20 AWG 6N BI-Wire i cieszę się jak głupi bateryjką no bo 3w1, a jeszcze wyraźnie inaczej niż było. Na razie jeszcze nie wiem czy zdecydowanie lepiej ale inaczej. Wysokie trochę za mocne i próbuję inaczej wykluczając cieńszy kabelek z kolumn.

Pozdrawiam

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

Wróciłem do połączenia " dwa w jednym" gdyż wyraźnie scena uciekała do tyłu na jednym kabelku. Mam pytanie - czy ktoś z Szanownych porównywał bi- do singla. Jantzen jest OK, ale czy taki jak ma być - czyli single - do moich Phoebe III nie byłby lepszy?

" MÓW JEŚLI MUSISZ "

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.