Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie otwarte w KAiM - kompletny system Reimyo

twonk

Rekomendowane odpowiedzi

Na płycie o której wspomniałeś jest zawarty za...isty numer "Just A Closer Walk With Thee" z Taj Mahal'em (coś w klimacie noworleańskiego marsza pogrzebowego), czy słuchaliście tego nagrania no i jak się cały system "wyrabiał" ?

Przesłuchaliśmy jedynie pierwszy kawałek, bo nie było czasu. Płyta jest fantastyczna. Ta radość, rytm i zabawa... instrumentaruim.

Róznica polegała na na tym, że z małymi kolumienkami padały zdania, że płyta jest nie najlepiej nagrana (zresztą prawda) ale za to na na pełnozakresowych jedynie sie słuchało i brało udział w zabawie.

Jarek, kolumny Piotrka nie są tak rozdzielcze i mają niski bas, dlatego lepiej wpadały.A dobrze wiesz, że puszczałem nagrania, które kładły Clokworki na łopatki. Zresztą porównujesz dwa światy.

• Redaktorzy

A tak było dzisiaj w KAiMie przed godziną zero ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Panowie przepraszam, że tak późno ale właśnie odpaliłem swoje nowe phono ( na szczęście nic nie wybuchło :-) ). Na szybko już koledzy wcześniej pisali system bardzo rozdzielczy a te małe głośniczki potrafiły zagrać na prawdę dużym dźwiękiem bardzo fajnym ( kontrolowanym ) basem. Bez żadnych oszustw na dole :-) Podziękowania dla organizatorów za możliwość poobcowania z systemem w cenie małego mieszkania :-)

Umka a jakie to są trudne nagrania?

Podaj jakieś przykłady.

Gaetano Donizetti - Les Demoiselles de ... - Alpha

Fortepian + kobiecy sopran i mezzo-sopran. Wg mnie momentami bardzo trudna góra.

Nowa Eliane Elias - fajny bas ale czy trudny to może koledzy powiedzą :-)

I to wszystko? Żadnych minusów? Żadnych ale...?

Toż to został w końcu odkryty system doskonały!

W sumie pozazdrościć.

Bo to jest system doskonały dla kogoś kto ceni emocje wynikające z obłędnie doskonałych barw instrumentów akustycznych w muzyce takiej jak koncerty skrzypcowe Vivaldiego, preludia Szopena, jazz, blues,.... Na niczym i nigdy nie słyszałem takiej barwy i wybrzmień, które są kluczowe w odbiorze muzyki. Warunki w klubie są takie jakie są, więc mogę sobie tylko wypbrazić jak ten system zabrzmi w idealnie przygotowanym akustycznie pokoju odsłuchowym. Wtedy TEN system jest doskonały w 100% z opdowiednim repertuarem. Akurat taki repertuatr to mój repertuar i dlatego dla mnie to system marzeń. Poprawiać go można różnego rodzaju akcesoriami, od japońskich wariatów/mistrzów:-)... więc nigdy nie będzie nudno... Ciekawi mnie tylko jak brzmi wersja Limited przetwornika... co jeszcze poprawiono?

A tak było dzisiaj w KAiMie przed godziną zero ;-)

Ukryta Zawartość

O jaka ładna listwa zasilającą :)

Ukryta Zawartość

Bardzo żałuję, że nie mogłem być. Czekam na inne otwarte spotkania, żeby przybyć, bo jestem zdecydowanie zanęcony, także przed SA, który bardzo mnie namawia, szczególnie że mam do KAiM-u dwa kroki.

Te monitorki są w pewnym sensie "wyczynowe" - dlatego robią takie wrażenie. Pytanie, czy po paru miesiącach takiego grania nie nastąpi przesyt. Nie wiem na przykład, czy chciałbym całe życie spędzić u boku zawodowej akrobatki... Ale przez jakiś czas byłoby pewnie fajnie... ;-)

Te monitorki są w pewnym sensie "wyczynowe" - dlatego robią takie wrażenie. Pytanie, czy po paru miesiącach takiego grania nie nastąpi przesyt. Nie wiem na przykład, czy chciałbym całe życie spędzić u boku zawodowej akrobatki... Ale przez jakiś czas byłoby pewnie fajnie... ;-)

To tak, jabyś miał super piekną dziewczynę a mógłbyś oglądać i dotykać jedynie tego co od bioder w górę :).

Nie wiem na przykład, czy chciałbym całe życie spędzić u boku zawodowej akrobatki... Ale przez jakiś czas byłoby pewnie fajnie... ;-)

Nie wiem jak Ty ale ja spędziłem u boku byłej wicemistrzyni Europy w gimnastyce sportowej.

Może nie całe życie ale medal za długotrwałe pożycie pewnie by się należał.

Jestem w pełni usatysfakcjonowany :)

Nie wiem jak Ty ale ja spędziłem u boku byłej wicemistrzyni Europy w gimnastyce sportowej.

Może nie całe życie ale medal za długotrwałe pożycie pewnie by się należał.

Jestem w pełni usatysfakcjonowany :)

Wiadomo, nie ma baby doskonałej :)

>Filut

Nieprezycyjnie się wyraziłem. Powinienem był napisać "resztę życia" - bo piszę z perspektywy faceta po pięćdziesiątce i do tego ze sporą nadwagą. ;-)

Warszawski Klub Audiofila i Melomana organizuje w najbliższą sobotę 27 lipca, w godz. 10-14, spotkanie otwarte, na którym - dzięki uprzejmości Umki - zostanie zaprezentowany kompletny system Reimyo - łącznie z monitorkami Bravo i okablowaniem Harmonix. Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Wskazówki nt. dojazdu można znaleźć na www.kaim.com.pl

Jezeli juz ten watek powstal, to trzeba koledzy dokladnie podac nazwy i ceny wszystkich komponetow uzytych w tej prezentacji,bo jak narazie nie jest to przezyste co gralo dokladnie sprzetowo!!!!

Reimyo nie daje za wiele do wyboru. ;-) Jeden transport: CDT-777, jeden dac: DAP-999EX (ostatnio bodajże uzupełniony o wersję "limited"), jeden preamp: CAT-777, jedna końcówka mocy: KAP-777, no i monitorki Bravo! Special, niekiedy w wersji podłogowej (tzn. z modułami basowymi) Bravo! Consequence - ale te drugie podobno trudno kupić. Jedynie w kablach można coś pogrymasić. ;-) Ceny b. wysokie, więc nie ma sensu nimi epatować.

Jezeli juz ten watek powstal, to trzeba koledzy dokladnie podac nazwy i ceny wszystkich komponetow uzytych w tej prezentacji,bo jak narazie nie jest to przezyste co gralo dokladnie sprzetowo!!!!

Twonk zdążyłeś przede mną,więc wykasowuję swój wpis :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

:).

stefek masz Reymo dłużej do jakiej muzyki byś zalecał poszukanie czegoś innego?

Wiem trudne pytanie bo systemik jest na prawdę pierwsza klasa :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Powinno to tak wygladac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stefek masz Reymo dłużej do jakiej muzyki byś zalecał poszukanie czegoś innego?

Wiem trudne pytanie bo systemik jest na prawdę pierwsza klasa :)

Jednym słowem:

do "krzykliwej". :)

Przy okazji piękna nowa strona:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Powinno to tak wygladac:

mirek10 marnujesz się szykuje się miejsce na nowego moderatora; zgłoś akces ;)

Jednym słowem:

do "krzykliwej". :)

Bardzo lubię miedzy innymi muzykę tzw. poważną i jazz; czy część jazzu już się kwalifikuje do tej krzykliwej?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Powinno to tak wygladac:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żory piszę z telefony, przypadkowo wcisnąłem klawisz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>mirek10

To jak będziesz robił prezentację jakiegoś sprzętu swojego, czy u siebie, zrobisz to z pewnością profesjonalnie. Dla nas w KAiM to bardziej zabawa i możliwość spotykania się z fajnymi, pozytywnie zakręconymi ludźmi. Jako klub "nie sprzedajemy, nie kupujemy, nie pożyczamy"... ;-) A dla każdego, kto słyszał cokolwiek o Reimyo, informacja "kompletny system" była aż nadto szczegółowa... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.