Skocz do zawartości
IGNORED

jak uzdrowic biedne panstwa w tym polske?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

z serem się nie zgodzę, w porównaniu z francuskim , nasz to dramat, natomiast mięso, wędliny, ,warzywa, owoce- to bijemy na głowę zachód. porównałem kiedyś polskie truskawki z izraelskimi- tamte nawet startu nie miały.

cycuś, ty wszystko widzisz przez pryzmat swojego miejsca pracy czyli Biedronki? ja rozumiem, że siedzisz na kasie przez 8 godz a potem sfrustrowany wylewasz żale, no zresztą masz tu wspaniałych czytelników. napisz cycuś ,jak w tej Polsce źle, dobrze ci idzie, napisz,jak nas wykupują i jakoś wykupić nie mogą, i uwaga! skup się! ile % dochodu narodowego wytwarza sektor prywatny w PL? a ile firmy państwowe?

I po co ten złosliwy komentarz do kolegi, skoro masz w opisie wstawke o ograniczonych mozliwosciach finansowych? I kto tu jest sfrustrowany?

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Fakt, że plesniaki francuskie sa lepsze i dwa razy droŻsze... , ale sery białe oj tu bym polemizował i to mocno. Mysle, ze zachłysniecie się zarciem zachodnim maMy juz za soba i w tej kwestii jest naprawdę nie zle.

z serem się nie zgodzę, w porównaniu z francuskim , nasz to dramat, natomiast mięso, wędliny, ,warzywa, owoce- to bijemy na głowę zachód. porównałem kiedyś polskie truskawki z izraelskimi- tamte nawet startu nie miały.

Doprowadzic do przymusu odejścia wszystkich którzy się sprzedają za lapowki (a wiec 90% obecnie rzadzacych) to jedna z opcji na uzdrowienie...

chwilowy brak działalności w audio.

Z tego, co kiedyś czytałem (pewnie na gazeta.pl hihihi...) w Polsce dziala już kilku producentów naprawdę dobrych serów. To nieduże wytwórnie, coś w stylu małych, lokalnych browarów. Ceny oczywiście wyższe jak fabrycznej masówki ale tak musi być.

Ogólnie rzecz biorąc średnia jakość polskich wędlin rzeczywiście nie ma porównania z zachodnimi (na plus oczywiście).

Jestem Europejczykiem.

Doprowadzic do przymusu odejścia wszystkich którzy się sprzedają za lapowki (a wiec 90% obecnie rzadzacych) to jedna z opcji na uzdrowienie...

Grabie grabią do siebie , a nie od siebie , tzn. możemy odsunąć wszystkich skorumpowanych polityków od władzy , ale po nich przyjdą następni łapówkarze.

Koryto zostaje , zmieniają się tylko świnie , pozdrawiam serdecznie .

Piotr

Powiem szczerze. Pełno tu na forum napierdalaczy na islam, ale jak czytam wpisy na temat naszej rzeczywistości to co widzę?

Ci sami faceci prezentują czysto islamską postawę bierności i pogodzenia sie z losem, typowy dla muzułmańskiej umysłowości fatalizm. Czyżby religijne fundemantalizmy łączyły się a my jako naród jesteśmy cały czas pod wpływem katolickiego talibanu?

Jestem Europejczykiem.

Religia nie da nam zbawienia , a polityka chleba (chyba że jesteśmy księżmi lub politykami), dlatego warto polegać na Bogu oraz na pracy własnych rąk .

Politycy handlują hasłami wyborczymi , a kler zbawieniem , natomiast naiwna/bierna gawiedź im wtóruje , łudząc się , że ci pierwsi stworzą im raj na ziemi , a ci drudzy dadzą im klucze do niego .

Piotr

Religia nie da nam zbawienia , a polityka chleba (chyba że jesteśmy księżmi lub politykami), dlatego warto polegać na Bogu oraz na pracy własnych rąk .

Politycy handlują hasłami wyborczymi , a kler zbawieniem , natomiast naiwna/bierna gawiedź im wtóruje , łudząc się , że ci pierwsi stworzą im raj na ziemi , a ci drudzy dadzą im klucze do niego .

Nie ze wszystkim sie zgadzam aczkolwiek powstrzymam się od komentarza.

Jeżeli juz mówimy o wpływie religii na dobrobyt to po raz kolejny poleciłbym przemyślenia Maxa Webera zawarte w pracy "Etyka protestancka a duch kapitalizmu".

Jestem Europejczykiem.

Nie ze wszystkim sie zgadzam aczkolwiek powstrzymam się od komentarza.

Jeżeli juz mówimy o wpływie religii na dobrobyt to po raz kolejny poleciłbym przemyślenia Maxa Webera zawarte w pracy "Etyka protestancka a duch kapitalizmu".

Jaro , ale ja wcale nie uważam , że religia ma wpływ na dobrobyt , natomiast odnoszę wrażenie , iż kler oraz politycy są nastawieni tylko na to , aby z nas doić .

Piotr

Jaro , ale ja wcale nie uważam , że religia ma wpływ na dobrobyt , natomiast odnoszę wrażenie , iż kler oraz politycy są nastawieni tylko na to , aby z nas doić .

Jestem daleki od odgórnego klasyfikowania zjawisk bo jest to źródłem schematów. Politycy są tacy, jacy jesteśmy my i narzekanie na nich jest śmieszne.

Większe świadomość społeczeństwa = lepsi politycy.

Jestem Europejczykiem.

Jestem daleki od odgórnego klasyfikowania zjawisk bo jest to źródłem schematów. Politycy są tacy, jacy jesteśmy my i narzekanie na nich jest śmieszne.

Większe świadomość społeczeństwa = lepsi politycy.

Dużo w tym racji , i jak słusznie ktoś zauważył : każdy naród ma taki rząd na jaki zasłużył .

Piotr

Polska traci swoją ostatnią szansę - Krzysztof Kononowicz przygnieciony depresją rezygnuje z polityki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tragedii ciąg dalszy - brat Kononowicza wspomniany w filmiku wyżej (siłą zabrano go z domu, gdzie mieszkał z bratem), ginie w domu opieki po kilku tygodniach, zanim tam trafił był fizycznie zdrowy jak koń.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

jest duzo coraz lepszej polskiej zywności: sery, mięso, chleb- zachodnie przy nich to badziew. Zastanawiam sie tylko kto kupuje jeszcze badziew korporacyjny typu danone, zott, bakoma....

Nie mam dużego porównania do żywności zachodniej, porównuje do jakości wędlin, warzyw, jaj, konserw mięsnych produkowanych 15-20 lat temu i uważam, że obecne są znacznie gorszej jakości.

Wiem, że są małe masarnie, które trzymają poziom, mają dobre wędliny jednak obecnie to jest nisza. To samo chleb, ciężko kupić dobry, kiedyś w każdym sklepie pieczywo było wysokich lotów, nieważne gdzie się kupiło, teraz trzeba się naszukać. Obecnie większość sprzedawanego chleba nie dość, że ma kiepski smak to jeszcze po 3 dniach robi się zielony. Kto widział, żeby kiedyś chleb spleśniał ? Nie było takiej opcji, wysechł, zrobił się czerstwy, ale nigdy nie pleśniał.

Porównać smak mleka i śmietany obecnie produkowanych do tego co było robione kiedyś to także duża różnica na minus.

Może i mamy jeszcze żywność lepszą niż w bardziej rozwiniętych krajach zachodu, jednak twierdzę, że znacznie gorszą niż kiedyś. Zresztą niech każdy sobie poczyta składniki poszczególnych produktów, są tam cuda jakich kiedyś nawet w połowie nie było.

Szczerze mówiąc wnerwia mnie, że pokazują w sumie chorego człowieka w sieci dla kabaretu. Po co? Żeby skontrastować własną bylejakość z nieszczęściem i niedorozwojem? Być może w tym kontekście pomysłodawca staje sie alfą i omegą, no ale co to za sztuka gdy kulawy pitbull zagryza kulawego yorka....

Od jakiegoś czasu widuję w sklepach ziemniaki z importu z Chin, w Polsce ! Abstrakcja

nomen omen, to ty jesteś zupełną abstrakcją!zupełnie zsowietyzowaną abstrakcją!

Z reguły nie odpowiadam na tak bezsensowne wpisy, ale zrobię wyjątek.

Jeśli do Polski sprowadza się z drugiego końca świata i sprzedaje tak podstawowy produkt jak ziemniaki, do kraju w którym mamy doskonałe warunki do jego uprawy to sytuacja ta u każdego średnio myślącego człowieka powinna wywoływać zdziwienie, a nawet duże zdziwienie. Rozmawiamy tutaj przecież o gospodarce, więc jak ma być dobrze w tej gospodarce, kiedy nawet na ziemniakach dajemy zarabiać Chińczykom zamiast Polskim rolnikom.

Jeśli tego nie rozumiesz to nic nie poradzę.

tak przy okazji ziemniaczków- ostatnio jadłem słodkie ziemniaczki, czyli pataty- to jest abstrakcja!- a jaka dobra

I jaki z tego morał ?

Ja też czasami jadam ciekawe rzeczy, pewnie jak większość, tylko co to ma do tematu i kogo obchodzi.

Szczerze mówiąc wnerwia mnie, że pokazują w sumie chorego człowieka w sieci dla kabaretu.

Mam tak samo, jak nierozgarnięty pokaże bardziej nierozgarniętego to myśli, że wygląda na mądrzejszego.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

a masz może jeszcze złoty przepis jak to zrobić ? Oczywiśćie masz racje ale co dalej ?

Były zapowiadane szumne strajki itd... i nic. Nikt naszych jak na pewnej wyspie przed trybunał nie postawi, z resztą one też jest czerwony aż po same uszy.

Jeśli do Polski sprowadza się z drugiego końca świata i sprzedaje tak podstawowy produkt jak ziemniaki, do kraju w którym mamy doskonałe warunki do jego uprawy to sytuacja ta u każdego średnio myślącego człowieka powinna wywoływać zdziwienie, a nawet duże zdziwienie. Rozmawiamy tutaj przecież o gospodarce, więc jak ma być dobrze w tej gospodarce, kiedy nawet na ziemniakach dajemy zarabiać Chińczykom zamiast Polskim rolnikom.

nie chciałbym Cie dołować ale z żywności sprowadzamy wszystko A-Z, nawet na produkcję importujemy zborze, jabłka (a tu byliśmy najlepsi w europie) itd.

ja również, co ser i partia to inna bajka a niedojrzałych w sklepach nie brakuje. Mięso i wędliny ok ale te z niżowych firm a nie mielony z kośćmi od giganta.

Ale Panowie nie czarujmy się mieliśmy wszystko i byliśmy liderami w europie a nawet na świecie. Tylko że to holender kupił od nas cebulę, przetrzymał ją a potem my ją kupiliśmy. Jabłka deserowe najlepsze polskie, deficyt na musztardy i kwaśne soki. Stocznia była 3 na świecie, byliśmy największym eksporterem surówek i cementu w europie itd itd... Jedyne czego możemy się wstydzić to władzy z komisarzami na czele. Z resztą wystarczy sprawdzić ich rodowód

odnośnie zdrowej polskiej żywności:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wi%C5%9Blinka

Niezależne badania ekspertyzy wskazują na bardzo negatywne oddziaływanie składowiska na środowisko[8][6][7].

Nieformalna Grupa Inicjatywna "Fosfi" podaje, iż zgromadzony na hałdzie fosfogips powoduje emisję do wód, gleb i powietrza metali ciężkich, związków fluoru, siarki oraz strontu i uranu[9].

To w końcu żuławy....

Nieformalna Grupa Inicjatywna "Fosfi" podaje, iż zgromadzony na hałdzie fosfogips powoduje emisję do wód, gleb i powietrza metali ciężkich, związków fluoru, siarki oraz strontu i uranu[9].

A ja bym zaczął uzdrawianie Polski od porcji zdrowego rozsądku i umiejętności korzystania ze źródeł wiedzy. Owa grupa inicjatywna straszy związkami strontu. Ciekawe jednak, że stront jest zupełnie nieszkodliwy, w organizmie człowieka działa jak wapń, a nawet sprzyja re-mineralizacji kości w osteoporozie - są leki na osteoporozę czy nawet suplementy diety zawierające stront właśnie. Dopiero kolejny metal grupy 2 a więc bar jest silnie toksyczny w postaci rozpuszczalnej w wodzie.

Tak więc grupa inicjatywna robi z siebie publicznie durniów - ja wiem że stront bywa wymieniany w kontekście izotopu Sr-90 w opadzie radioaktywnym, jednak stront ze źródeł naturalnych jest nie-promieniotwórczy i nieszkodliwy. To trochę jak z jodem - naturalny jest niezbędny dla zdrowia, dodają go nawet do soli, a promieniotwórcze izotopy jodu były głównym źródłem promieniowania świeżego opadu z Czarnobyla.

jak tacy uzdrawiacze jak cycek, nomen-omen, i inne marie wyjadą z tego kraju, to od razu będzie lepiej! a jak reszta moherów i innych zsowietyzowanych debili, odejdzie do lepszego świata, to za 20 lat normalnie Kanada!

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Tak więc grupa inicjatywna robi z siebie publicznie durniów - ja wiem że stront bywa wymieniany w kontekście izotopu Sr-90 w opadzie radioaktywnym, jednak stront ze źródeł naturalnych jest nie-promieniotwórczy i nieszkodliwy. To trochę jak z jodem - naturalny jest niezbędny dla zdrowia, dodają go nawet do soli, a promieniotwórcze izotopy jodu były głównym źródłem promieniowania świeżego opadu z Czarnobyla.

no tak ale skupiłeś się na 1 związku a jest ich tam więcej, komentował nie będę bo się totalnie na tym nie znam. Jeśli twierdzisz że jest ok to ja się ciesze bo daleko nie mam :P

z jednej strony legendarne żuławy i ich ziemie z drugiej strony gdyby było tak źle to by już Gdańska nie było a reszta wiele od mad maxa by się nie różniła.

jak tacy uzdrawiacze jak cycek, nomen-omen, i inne marie wyjadą z tego kraju, to od razu będzie lepiej! a jak reszta moherów i innych zsowietyzowanych debili, odejdzie do lepszego świata, to za 20 lat normalnie Kanada!

no tak bo każdy który ma swoje zdanie jest debilem. I wymyśl coś sam bo nie wiem ile razy już to było.

Ja już wyjechałem, ale ty wciąż tam tkwisz i dlatego jest do dupy.....

• 3 tygodnie później...

Coś się zaczyna dziać - w głównym wydaniu Fakty TVN pojawia się... Roman Kluska (założyciel Optimusa i Onetu,obecnie hodowca owiec i serowar) i radzi rządowi co ów ma robić!

Początek czegoś dobrego czy po prostu mendia posługują się Kluską by odzyskać wiarygodność?

Reżimowy sługus Durczok rozmawiał z nim jak z kimś ważnym - przecierałem oczy ze zdumienia.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

- przecierałem oczy ze zdumienia.

Musisz załączac cżęście satacje inne niz "TVN Style"

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Akurat jestem w PL to oglądam. W domu nie oglądam telewizji prawie wcale.

Widać po tym i innych wątkach,że nie ważny jest temat,ważne jest by dokopać drugiemu a już na pewno takiemu co odważył się mieć swoje zdanie.Żenujący spektakl.

Prawda!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.