Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz zintegrowany 30-35 tys.zł

ostrowek63

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie wiem czy odróżnił bym szkocką o smaku denaturatu od denaturatu; dodam tylko ze obu płynów nie spożywałem.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co ma wspólnego czas pobytu na forum z doświadczeniem i znawstwem top hi endu ?

Czas pobytu na forum rzeczywiście niewiele. Ale im więcej się słyszało dobrych rzeczy i im więcej poznało się ludzi podobnie zakręconych, tym mniej ma się ochotę operować kategoriami "absolutnymi". Ot, po prostu jednemu bardziej podoba się to, a drugiemu tamto - a na dodatek z czasem wyobrażenia o dobrym dźwięku każdemu się zmieniają. Kategoryczność sądów cechuje albo neofitów, albo... debili. Zawsze wolę wybrać pierwszy z tych wariantów. :)

nie ma szumu, mikrofonowania, zawracania dupy z szukaniem NOS-ów a gra.....jeszcze lepiej.

Ja po prostu patrzę na to chłodnym, trzeźwym okiem i uchem. Czar lamp nie omamił mnie.

Jakie masz nudne życie audiofila... tak po prostu siadasz w fotelu, włączasz ten tranzystor i słuchasz? Nie musisz z niczym walczyć ani niczego szukać? Nie możesz sie pochwalić, że znalazłeś wyjątkową lampkę z dawnych zapasów Luftwaffe? Nuda Panie, nuda...

A co to jest top hi end?

Na przykład to...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ma wspólnego czas pobytu na forum z doświadczeniem i znawstwem top hi endu ?

Jak dłużej tu pobędziesz to zrozumiesz, że są dwie metody na w miarę szybkie znalezienie się w kręgu znawców...

1. Przymilanie się tym co są już uznani za znawców...coś z pańskiego stołu skapnie na Ciebie, a po jakimś czasie wiernej słuzby może wejdziesz do klubu?

2. Kupno systemu za minimum 200 tyś PLN, wtedy przymilacze sami sie pojawią...i powoli zrobia z ciebie lokalnego guru.

Jest też metoda na LUKASIQa;-) czyli na Nikodema Dyzmę...

Ukryta Zawartość

Dzisiaj byłem na odsłuchu Diablo i takie granie nie przypadło mi do gustu być może zrobiłem krzywdę Diablo takim połączeniem kolumny B&W 804D i odtwarzacz Yamaha cd-s3000.

Dla mnie grało to za jasno i bez basu no chyba że ten bas był taki szybki że Ja go nie słyszałem tak przeczytałem w pewnej recenzji.Na koniec panowie podłączyli jeszcze wzmacniacz Yamahy a-s3000

i co się okazało że B&W mają bas i to dość mocny.Słuchałem tych samych kawałów co na Diablo i mogłem je porównać.

Jeżeli chodzi o wzmacniacz skłaniam się w kierunku tranzystora.Pozdrawiam wielbicieli lamp.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jakie masz nudne życie audiofila... tak po prostu siadasz w fotelu, włączasz ten tranzystor i słuchasz? Nie musisz z niczym walczyć ani niczego szukać?

Posiadacze lamp przed słuchaniem idą najpierw poszukać lamp (te z wczoraj już wybuchły), rozgrzewają lutownicę, naprawiają szumy i trzaski, regulują biasy, kręcą korbą i odstawiają taniec deszczu. A jak tylko zacznie grać to trzeba wymienić juz lampki bo te wsadzone godzinę temu znowu wybuchły...

Widać moreno, że w życiu z lampą nie miałeś nic wspólnego. Wzmacniacze lampowe są tak samo bezobsługowe jak tranzystorowe nie licząc wymiany lamp raz na 3-5 lat co trwa 30 sekund.

A dla mnie np to...

http://www.audionote.co.jp/en/index.html

Gość jamówię

(Konto usunięte)

1. Przymilanie się tym co są już uznani za znawców...coś z pańskiego stołu skapnie na Ciebie, a po jakimś czasie wiernej słuzby może wejdziesz do klubu?

2. Kupno systemu za minimum 200 tyś PLN, wtedy przymilacze sami sie pojawią...i powoli zrobia z ciebie lokalnego guru.

Jest też metoda na LUKASIQa;-) czyli na Nikodema Dyzmę...

To wszystko kolego Sebryl to małe miki, najgorzej jak trafisz na zakompleksionych typków,co to wszystko wiedzą i wszędzie byli,taka alegoria d..y

Widać moreno, że w życiu z lampą nie miałeś nic wspólnego. Wzmacniacze lampowe są tak samo bezobsługowe jak tranzystorowe nie licząc wymiany lamp raz na 3-5 lat co trwa 30 sekund.

Pytania były skierowane do sly30, który chyba coś wie o lampach. Dlatego Go zapytałem...

Nim coś napiszesz to proszę pomyśl.

To wszystko kolego Sebryl to małe miki, najgorzej jak trafisz na zakompleksionych typków,co to wszystko wiedzą i wszędzie byli,taka alegoria d..y

Oj chyba kogoś tu uraziłem? A może celnie trafiłem? Zakładam, że stałeś się nabywcą sprzętu za 200 tyś PLN. Moje gratulacje...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nim coś napiszesz to proszę pomyśl.

Myślę moreno, myślę...

Myślę, że sly wie coś o lampach bo ma jedną w DACu :)

Myślę też, że kolega jamówię jednak ma rację co do twojego sposobu porozumiewania się z innymi.

Nie przywykłem do rozmów tonem wk***iającym rozmówców.

Do widzenia...

Myślę moreno, myślę...

Myślę, że sly wie coś o lampach bo ma jedną w DACu :)

Myślę też, że kolega jamówię jednak ma rację co do twojego sposobu porozumiewania się z innymi.

Nie przywykłem do rozmów tonem wk***iającym rozmówców.

Do widzenia...

A ja nadal czekam na odpowiedź od SLY

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Oj widzę ,że testosteron buzuje i jego nadmiar niektórym ewidentnie na dekiel wali...

P.S.

Przepraszam ale przyznaję się ,że jestem jednym z tych debili co to wydali wspomnianą kwotę na sprzęt audio.

Jestem chyba megadebilem bo kwota jest znacznie wyższa.

Za co serdecznie przepraszam tych , których uraziłem moim postępowaniem.

pozdrawiam serdecznie

<br />Przepraszam ale przyznaję się ,że jestem jednym z tych debili co to wydali wspomnianą kwotę na sprzęt audio.<br />Jestem chyba megadebilem bo kwota jest znacznie wyższa.<br />

Jarek,

Zmień avatar, bo niektórzy skłonni uwierzyć:))

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cieszę się, że dołączasz do mojego antyfanklubu

do niczego nie dołączam

ludzie, którzy chcą mnie bez wyraźnego powodu obrazić po prostu dla mnie nie istnieją :)

au revoir

do niczego nie dołączam

ludzie, którzy chcą mnie bez wyraźnego powodu obrazić po prostu dla mnie nie istnieją :)

au revoir

Strasznie czuły jesteś na swoim punkcie. NIe zamierzałem Ciebie obrazić. Zauważ, że użyłem formy proszę pomyśl. To były pytania skierowane nie do Ciebie tylko do kogoś innego.

Dzisiaj byłem na odsłuchu Diablo

to Gryphon idzie w odstawkę.....teraz Krell, Vitus, Mcintosh, Accuphase itd

ze znanych mi wzmacniaczy zintegrowanych to właśnie Gryphon ma najlepszy bas...ale...

czas na Krella i Vitusa ....na mój nos a raczej ucho będzie podobnie jak nie gorzej...

moja rekomendacja

Leben cs660 lub Jadis i35

ale to na samym końcu proponuję

miłego słuchania życzę

Gość masza1968

(Konto usunięte)

moreno

W takim razie cofam focha :)

W każdym razie nie zabrzmiało to najlepiej...

Tym bardziej, że ja nigdy i nigdzie nie napisałem, że lampa jest lepsza od tranzystora. To jest inny sposób prezentacji i jedni wolą taki a drudzy inny.

Ja wybrałem lampę i nie czuję się z tego powodu "szlachetniejszy". Słyszałem też wyśmienite tranzystory ale na nie po prostu mnie nie stać.

moreno

W takim razie cofam focha :)

W każdym razie nie zabrzmiało to najlepiej...

Tym bardziej, że ja nigdy i nigdzie nie napisałem, że lampa jest lepsza od tranzystora. To jest inny sposób prezentacji i jedni wolą taki a drudzy inny.

Ja wybrałem lampę i nie czuję się z tego powodu "szlachetniejszy". Słyszałem też wyśmienite tranzystory ale na nie po prostu mnie nie stać.

Przepraszam więc za złe sformułowanie...

Dziękuję za szczerość w temacie lampa vs tranzystor i pozdrawiam.

Dzisiaj byłem na odsłuchu Diablo i takie granie nie przypadło mi do gustu być może zrobiłem krzywdę Diablo takim połączeniem kolumny B&W 804D i odtwarzacz Yamaha cd-s3000.

Dla mnie grało to za jasno i bez basu no chyba że ten bas był taki szybki że Ja go nie słyszałem tak przeczytałem w pewnej recenzji.Na koniec panowie podłączyli jeszcze wzmacniacz Yamahy a-s3000

i co się okazało że B&W mają bas i to dość mocny.Słuchałem tych samych kawałów co na Diablo i mogłem je porównać.

Jeżeli chodzi o wzmacniacz skłaniam się w kierunku tranzystora.Pozdrawiam wielbicieli lamp.

TenDiablo to przeklęty sprzęt! Czy ktoś miał okazję słuchać tem wzmacniacz w dobrym zestawieniu i był nim oczarowany? Pytam serio!

W DAC-u mam….2 lampy…w poprzednim też były 2 a w preampie….6 lamp.Czyli 10 ale 2 pary lamp NOS do preampa szybko padły więc w sumie lamp w ostatnim czasie miałem aż….14 sztuk… :-)

Oj widzę ,że testosteron buzuje i jego nadmiar niektórym ewidentnie na dekiel wali...

P.S.

Przepraszam ale przyznaję się ,że jestem jednym z tych debili co to wydali wspomnianą kwotę na sprzęt audio.

Jestem chyba megadebilem bo kwota jest znacznie wyższa.

Za co serdecznie przepraszam tych , których uraziłem moim postępowaniem.

pozdrawiam serdecznie

Szczerze się Tobie przyznam że moje opinie noszą w tym wątku cechy działań sabotażowych, gdzyż zostałem wynajęty przez tajemne siły celem znaczącego zwiększenia liczby wpisów

;-)

Pozdrawiam i szczerze zazdraszczam setek tysięcy utopionych w Audio.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W DAC-u mam….2 lampy…w poprzednim też były 2 a w preampie….6 lamp.Czyli 10 ale 2 pary lamp NOS do preampa szybko padły więc w sumie lamp w ostatnim czasie miałem aż….14 sztuk… :-)

A to przepraszam. Byłem w tzw mylnym błędzie ;)

PS. ale to wszystko małe lampiszonki były :)

A to przepraszam. Byłem w tzw mylnym błędzie ;)

PS. ale to wszystko małe lampiszonki były :)

Co za shit takie podobno mają hulać 10'000 godzin minimum.

Oczywiście :)

Ukryta Zawartość

Fajny do dalszej odsprzedaży.

Bez przesady w drugą stronę...

Z reguły 5000 godzin. 10 to podobno tylko te militarne.

Dzięki, pocieszyłeś mnie bo takie w pre mikrofonowych nikt nie wymienia a dalej sobie możemy dośpiewać o audiofilskich realizacjach :)

Ukryta Zawartość

Ty wstretny lampowcu))

U mnie na chwilę obecną siedzi w urzadzeniach 78 lamp.........trzy razy liczyłem............i ze dwie taczki mam w zapasie-czy coś ze mna nie teges??

Nie osmieszaj się. Lampy sa dobre do zabawy dla początkujących. Top hi end jest oparty wyłącznie o urządzenia tranzystorowe i zadna lampa nie ma z nimi szans. Żadna.

Nie odrobiłeś nawet zadania domowego z podstawówki, a psioczysz jakbyś był absolwentem technikum rolniczego... Ten Twój ss top-hajend, to niezłe kwiatki, jednak w hajendowej stratosferze lampy sztafetę wygrywają... powinieneś wiedzieć, że w kosmosie dominuje próżnia!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Dzisiaj byłem na odsłuchu Diablo i takie granie nie przypadło mi do gustu być może zrobiłem krzywdę Diablo takim połączeniem kolumny B&W 804D

To połączenie nie gra,ja w każdym razie nie słyszałem dobrze grającego Diablo, jak upierasz się przy B&W kup sobie Maca 7000, te firmy potrafią się uzupełnić, grałem na B&W 803 Nautilus z Mac 6900 i fajnie to grało.

Oj chyba kogoś tu uraziłem? A może celnie trafiłem? Zakładam, że stałeś się nabywcą sprzętu za 200 tyś PLN. Moje gratulacje...

Nie uraziłeś, dziwi mnie tylko,że nie nauczono Cię nie zaglądać innym do portfela,choć właściwie nie dziwi....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.