Skocz do zawartości
IGNORED

Auralic Vega - dac doskonały. Wasze opinie.

Rekomendowane odpowiedzi

W skali masowej masz racje ale coraz wiecej audiofli , ktorzy kupuja pliki lub ripuja swoje plyty przechodzi na pc audio, rowniez z powodu jakosci dzwieku.

Ludzie Marslo chyba ma mokrą głowę i wczoraj był na fleku)

RIPUJĄ TO NA BANK NIE AUDIOFILE TYLKO DZIECI

Na fleku to ja jestem codziennie, nie tylko wczoraj. A bank to rabuja a nie ripuja i nie dzieci tylko bandyci. Wszystko Ci sie Piotrek pomylilo w te swieta.

Rozumiem, Ty stary audiofil jestes i nie wiesz co p(l)iczki znacza :)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Lol Marslo żart Ci się wyostrzył po świątecznej wędzonce :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

To nic nie znaczy. Zawsze ktoś coś sprzedaje i to z różnych powodów. Czasem zmienia się konfiguracja systemu a czasem ktoś chce kupić jeszcze lepszy/wyższy model.

a może to "ktoś" z forum ??

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

Ktoś już sprzedaje vege na giełdzie za 10,5.

Chyba mu się w system nie wpasowała,albo po swiętach bieda w oczy zajrzała.

Też likwiduje swoje audio już jestem stary i głuchy..........nikt mnie tu nie lubi.

Teraz Ayon mi wystarczy-poznam się pewnie z wybitnym konstruktorem kolumn Panem Szklarzem,jeszcze nie jestem ślepy-popatrzę i mam błogość czyli Nirvanę wzrockową.

pozdrawiam.

Ktoś już sprzedaje vege na giełdzie za 10,5.

No to można będzie kupić za mniej niż 10tys realnie...skoro to taki fajny sprzęt to powinien się sprzedać w dwa dni...rynek wtórny najlepiej pokazuje co jest czym...

Weź pod uwagę, że mieszkamy w Polsce ...

W DE sprzeda się natychmiast, u nas niekoniecznie.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zdecydowanie zgadzam się z Piopio ... u nas na rynku s/h tzw "Badaczy Pisma Świętego" lub "Apaczy" bez kasiury od liku. Chcą kupić nowość zaraz po wyjściu na rynek za max. 20 - 30 % ceny wyjściowej. Cena 10,5 kzł za Vega to na dzień dzisiejszy dobra cena s/h dość nowego urządzenia. Mniej więcej po tyle samo można Vegę kupić w przeliczeniu "zagramanicą". Na ceny pokroju - 50 % i więcej to jeszcze nie czas ...

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Rozwieję ciekawość kolegów i pocieszę, że w Polsce nie jest tak źle. Vega sprzedana za cenę wywoławczą 10,5kzł w ciągu 48h.

Jeżeli ktoś wie jak taki sprzęt zestawić to będzie miał wyśmienite serce systemu za przyzwoite pieniądze. Ja takowe zestawienie wypróbowałem i przyszłemu właścicielowi bardzo się spodobało.

...skoro to taki fajny sprzęt to powinien się sprzedać w dwa dni...

Prorok :) Edytowane przez Szymon
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ta Vega jest naprawdę dobra. W systemie Artuku daje dźwięk wysokiej próby, naprawdę trudno mu coś zarzucić. Oczywiście przy odsłuchach z dobrego transportu CD.

Prorok :)

Realista nie prorok;-) Dobra cena, ciekawe urządzenie i szybka transakcja.

Weź pod uwagę, że mieszkamy w Polsce ...

W DE sprzeda się natychmiast, u nas niekoniecznie.

No i widzisz...sprzedało się niemal natychmiast;-)... nie tak źle z naszymi rodakami... wystarczy dać realistyczną cenę odsprzedaży, szkoda że takie realistyczne ceny są rzadkością.

WItam !

Miałem okazję posłuchać Auralic Vega, bardzo przyjemnie grający DAC. To co głównie zwróciło moją uwagę to doskonała scena - zarówno wszerz jak i głębia (szczególnie głębia) no i bardzo "gładki" a zarazem nie tracący szczegółów przekaz. Zachowuje fajne barwy średnicy i masę dołu.

Czy ktoś miał okazję porównać w/w Dac'a z dużo tańszym a również wychwalanym na zachodnich forach Matrix X-Sabre ?

Edytowane przez azis_light

Nie będzie. Za DACa będzie służył Thrax Maximus. Reszta elektroniki też Thrax. Auralic ma osobne stoisko. W zeszłym roku grali z kolumnami YG Acoustics

Edytowane przez Marcin_gps

Też będzie Vinyl vs cyfra ?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• 2 tygodnie później...

Z powodu przesiadki na Lampi dsd dac mam na zbyciu kilkumiesieczna Vege. Zainteresowanych zapraszam na priv.

Konto w trakcie usuwania

Pare osob juz mnie pytalo na priv, czy ten Lmapi jest lepszy od Vegi. Odpowiadam zatem , ze imo jest zdecydowanie lepszy , ale tylko jako dsd dac.

Jesli ktos szuka sprzetu , ktory ma wszystko na bardzo dobrym poziomie tj pcm, dsd, preamp, i granie dxd do 384 kHz, to Vega jest doskonalym urzadzeniem za rozsadna kase i z lepszym wygladem od lampiego.. Lampi dsd dac jest sprzetem wybitnym , ale tylko do grania dsd.

Calosciowo Vega podoba mi sie bardziej , niz np Lampi level 5 pcm , ktorego sluchalem w ubielbym roku ( bez dsd ).

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

• 3 miesiące później...

W ostatnim wywiadzie z szefem Auralica na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pojawiła się zapowiedź aktualizacji softu dla VEGI, która m.in. wniesie obsługę DSD256.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

www.ppaudio.pl

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

jakie ceny jesli mozna

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

od 2549 (tylko coax) do 3199 za full wypas

Piopio drogi, zjedzą Cię zaraz.

Nie idź drogą większości i ...

wykup sobie wątek sponsorowany

----------------------------------------------------

Już się nie odzywam. Fakt miałem puścić na priv ...

Ja chcę "sprzedać" pewną ideę. A sprzęt to efekt uboczny.

Prezentacja Auralica DAC-a oraz ich streamera jak na moje ucho bardzo udana. Jak za te pieniadze nie ma nic lepszego na rynku, moim zdaniem konkurencji tutaj brak! A jeszcze to granie z plikow...;)

• Pokaż nowe odpowiedzi