Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

wiesz dlaczego? bo walczysz.

a czasem nie warto

i o tym też wiesz

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Wzruszyły mnie te wasze historie, naprawdę, ale może już wystarczy i wrócilibyśmy jednak do tematu wątku.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

niektórzy zasadniczo - napisali, co mieli do napisania.

zobaczymy co na to zarząd

ile można w kółko o tym samym pisać? :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Podziękuj za to swojemu koledze Bumowi. Oni też mogą mieć pretensje tylko do klonów. Nikt ich nie zna i jest obawa, że to kolejny setny klon Buma czy innego typka.

Tak dla sprostowania, to nie znam buma, więc trudno go nazwać moim kolegą.

Często przeinaczasz i sobie dopowiadasz.

Widziałeś bazę użytkowników AS? Jak masz znać wszystkich? Frazes, że każdy "normalny" może się tam znaleźć można do kosza wywalić.

Z samej istoty forum tematycznego wynika, że specjalistów musi być mało. Za to ze specyfiki internetu wynika, że wszyscy są specjalistami.

Ja uważam, że właściciel forum jeśli szanuje swoją własność powinien zadbać o poziom forum. Oznacza to w tym przypadku dyktat mniejszości. Nie powinno być żadnych równych praw, głosowań, wolności wypowiedzi i tym podobnych bzdur. A regulamin powinien być interpretowany nie literalnie tylko tendencyjnie pod kątem utrzymania poziomu forum.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Proponują ukryć zakładkę Salonik przed forumowiczami, po co to potrzebne, żeby był widoczny razem z tematami i ilością postów?

Będzie mniej animozji na forum a Ci, co potrzebują elitarności i spokoju będą mieli swoją ekskluzywną zakładkę.

Każdy z nas potrzebujący kontaktu z doświadczonymi forumowiczami i tak będzie mógł zapytać ich na PW, jeżeli będzie miał taką potrzebę.

Przecież Stefek, Twonk, czy Józek nie wyparowali przez to, że ktoś, gdzieś tam pisze w ukryciu przed całym forum.

Cała ta dyskusja pokazuje tylko bezradność obecnej moderacji.

Panowie nie dajmy się zwariować i nie skaczmy sobie do gardeł.

Pozdrawiam hobbistów.

Pozdrawiam hobbistów

Tu na bocznicy ?

Nie ta zakładka ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

chyba interesuje ich tematyka audio

Chyba...

Skoro są zarejestrowani na Audiostereo, to chyba interesuje ich tematyka audio, tak przynajmniej naiwnie(może) myślę.

Niestety tak nie jest.

Oznacza to w tym przypadku dyktat mniejszości. Nie powinno być żadnych równych praw, głosowań, wolności wypowiedzi i tym podobnych bzdur.

Tylko ta mniejszość jak to ująłeś nie zapewni tych x wejść na forum, reszta wpisu bez komentarza.

Za dużo złych emocji narosło - to mówię ja "dwulicowy cham" i "król bocznicy":)

Wytrę sobie teraz swoją trollerską gębę jednym przykładem: Wojtek Iwaszczukiewicz też pisze praktycznie tylko na bocznicy a wiedzę muzyczną ma bardzo dużą.

Zgoda, przy czym dla mnie istotne jest jak ta reakcja jest wyrażona. Piszę o tym niezmiennie od lat, ale odnoszę wrażenie że to jak walenie grochem o ścianę. Kojarzy mi się stary dowcip z profesorem Miodkiem, który zapytany przez studentów czy poprawny jest zwrot porachuje odpowiedział, że w zasadzie tak, ale czyż nie byłoby o wiele grzeczniej rzec: już czas Panowie;-)

Ciekawe jaki dowcip Miodek opowiedziałby na temat nazywania hołotom swoich kolegów z forum :)

Co do kultury, to moim skromnym zdaniem najwiecej krwi płynie jak zaczyna się wojenka pomiędzy userami dla których zakładka hiend ma już za małą pojemność aby pomieścić rozbujałe ego.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ostatnie wpisy,które poczytałem,napawają mnie zniesmaczeniem. Konkluzja jest taka:nie chcieliśmy,nie mieliśmy,lub stwierdziliśmy,że nie ma takiej potrzeby aby inwestować własne środki,to zawłaszczyliśmy sobie dowolnie dużą część wspólnego i podobno otwartego forum dla siebie-czysta prywata i do tego jaka buta w wypowiedziach. Po pogrzebie Piotra z pewnością zweryfikuję swoje podejście do saloniku. Jeśli sytuacja się nie zmieni,rozważę kolejne kroki.Smutne to,że wasze działanie salonowcy,przypominają aneksję Krymu,bez negocjacji,po cichutku i z frazesami,że życie to nie bajka,prymitywne to i nieetyczne. Dobra rada dla salonowców,szczera moja,wybierzcie sobie innego adwokata niż sly,bo buta i arogancja z jaką ten jegomość pisze,odbiera wam resztki sympatii. MZ zniszczyliście jakże kruchą równowagę tego miejsca i mówię to z goryczą,bo podziałów już nikt nie zasypie. Możecie być z siebie dumni.

nazywania hołotom swoich kolegów z forum

Rozumiem, że to do mnie? A gdzie użyłem takiego sformułowania? Nie przypominam sobie, ale może uszło mej uwadze. Możesz pokazać mi gdzie to napisałem?

Dobra rada dla salonowców,szczera moja,wybierzcie sobie innego adwokata niż sly,bo buta i arogancja z jaką ten jegomość pisze,odbiera wam resztki sympatii. MZ zniszczyliście jakże kruchą równowagę tego miejsca i mówię to z goryczą,bo podziałów już nikt nie zasypie. Możecie być z siebie dumni.

Nie jestem niczyim adwokatem. Piszę tylko we własnym imieniu.

Dobra rada dla salonowców,szczera moja,wybierzcie sobie innego adwokata niż sly,bo buta i arogancja z jaką ten jegomość pisze,odbiera wam resztki sympatii.

Jakiś przykład? Nie przypominam sobie takich wpisów?

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Konkluzja jest taka:nie chcieliśmy,nie mieliśmy,lub stwierdziliśmy,że nie ma takiej potrzeby aby inwestować własne środki,to zawłaszczyliśmy sobie dowolnie dużą część wspólnego i podobno otwartego forum dla siebie-czysta prywata i do tego jaka buta w wypowiedziach

Paweł, chciałbym nadmienić, że nie miałem informacji/zaproszenia na PW i nie jestem użytkownikiem Saloniku.

O w/w dowiedziałem się z tego wątku, jednak jak ktoś potrzebuje ekskluzywności, to po co mu odmawiać do tego prawa?

Ludzie mieszkają w zamkniętych osiedlach i nic mi do tego.Ich getto, ich wybór.

pisze praktycznie tylko na bocznicy

Pisze także w zakładce MUZYKA,i wcale nie mało,jedyny problem,że już prawie nie ma z kim tam pogadać,

więc przeniósł się na Bocznicę :)

Edytowane przez stefek

Naprawdę nie musicie się kopać :-) po kostkach.

Każdy ma swoje racje.

Jeden walczy z wiatrakami, inny przechodzi na ciemną stronę mocy, a jeszcze inny ma dobrą zabawę...

Rozumiem, że to do mnie? A gdzie użyłem takiego sformułowania? Nie przypominam sobie, ale może uszło mej uwadze. Możesz pokazać mi gdzie to napisałem?

Sly, dlaczego prosisz mnie o link do cytatu, jeśli sam uznajesz, że to do Ciebie :) ?

Domyślam się jakie były Twoje intencje. Musisz jednak przyznać, że profesor Miodek nie byłby taką formą zachwycony :)

Nie jestem głupi i wiem, że to do mnie. Wiem co napisałem i nie przypominam sobie bym pisał coś o hołocie! Wiem, że jestem największym wrogiem bo odpowiadam na zaczepki, a na moje argumenty trolle często nie mają skutecznej odpowiedzi, więc strasznie mnie nienawidzą. W Polsce jest kilkuset poważnych audiofilów mających bardzo kosztowne systemy ale nic nie piszą bo nie chcą mieć nic wspólnego z grupą hejterów. Uważam, że szkoda iż nie piszą bo mają spore doświadczenie i przez to nie dzielą się nim z innymi, a przechodzili wszystkie etapy tej zabawy poczynając od Diory, Unitry czy Radmora.

Do nich jednak hejterzy nie mogą się doczepić bo oni trzymają się z dala od tego wszystkiego. W moim wpisie chodziło mi tylko o nieuczciwość w poglądach, bo jak inaczej nazwać sytuacje, że ktoś banuje innych w swoich wątkach ograniczając im dostęp, a jednocześnie ma wielkie żale, że jest jakieś miejsce do którego też nie ma od razu dostępu, mimo, że dostęp i tak jest łatwiejszy niż do jego wątków z założonymi banami. Ale mentalność Kalego to znana sprawa. Jak on banuje i zamyka innym usta to jest wszystko OK. Ale gdy jemu może ktoś zamknąć usta to jest lament i wyzwiska.Ale jak rozumiem również twoim zdaniem to jest w porządku. Jest jak jest.

Edytowane przez sly30

Niestety tak nie jest.

Tu - zgoda.

Jest taki (przynajmniej jeden), który słyszy, choć nie słucha - wyłącznie kościelne chóry.

Ale inni?

Sylweku:-) Pomyłuj!:-)

Sly - ktos wyrwie z kontekstu "nie" i .... :-)

Wiesz jacy są tu ludzie.... :-)

Wiem, ale nie oznacza, że muszę to akceptować. Po tym właśnie widać intencje. Bo tu w sumie chodzi o intencje. W zasadzie cały ten spór sprowadza się do intencji. Gdy ktoś ma je dobre to nie ma problemu. Ja mam dobre i też nie mam problemu. Na priv napisały do mnie osoby których nie znam, pogadali jak ludzie, nie było czuć od nich nienawiści i już są w Saloniku. Czyli inni też dali im rekomendacje. I nie ma problemu. Nikt z nikim nie wojuje. Ale tu jest kilku pieniaczy, którzy nie mogą zdzierżyć...tylko w sumie nawet nie wiem czego? Jakie mają na prawdę intencję? Nic nie wskazuje na to, że przyjazne.

Edytowane przez sly30

Nie jestem głupi i wiem, że to do mnie. Wiem co napisałem i nie przypominam sobie bym pisał coś o hołocie! Wiem, że jestem największym wrogiem bo odpowiadam na zaczepki, a na moje argumenty trolle często nie mają skutecznej odpowiedzi, więc strasznie mnie nienawidzą. W Polsce jest kilkuset poważnych audiofilów mających bardzo kosztowne systemy ale nic nie piszą bo nie chcą mieć nic wspólnego z grupą hejterów. Uważam, że szkoda iż nie piszą bo mają spore doświadczenie i przez to nie dzielą się nim z innymi, a przechodzili wszystkie etapy tej zabawy poczynając od Diory, Unitry czy Radmora.

Sly, tworzysz jakąś iluzję i sztucznego wroga. Myślę, że większość ludzi lubi Twoje wpisy :) O jakiej piszesz nienawiści??

Ja myśle, że na wskutek ilości wpisów i czasu spędzonego na forum potrzebujesz silniejszej stymulacji i stąd wdawanie się bitki. Nic innego jak efekt habituacji :) Bum jednak to jakaś mityczna postać trochę :) a Stasiop jest już w saloniku? :)

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

"Napisali do mnie i już są w Saloniku"

No pan i władca na krańcu internetu-żenuła.Daj se siana i nie pogrążaj kolegów z vip roomu.

Najwyraźniej inni też dali rekomendacje. Napisałem to. O co Tobie chodzi? O co żal Tobie dupę ściska?Urażona duma? Pycha? Ja jestem butny a ty? Sama przyjacielskość... :-)

Powodem nieprzyjęcia do saloniku zgłaszającego akces użytkownika, mogą być tylko dwa przypadki. Albo ów zgłaszający jest zbyt mało znany uczestnikom saloniku, albo jest zbyt dobrze znany.

Innych opcji nie ma. Jeśli wśród kilkuset członków tego wątku nie może znaleźć trzech, którzy mu ufają i poprą kandydaturę, to nie ma innych powodów niż te które wymieniłem.

Wszyscy wiemy.... Jacy są tu ludzie :-)

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.