Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
39 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

jezz

tak, rzeczywiście to miało być w wątku o Ukrainie. Nie wiem czy moderacja mogłaby to przenieść ?

przeniosę 

32 minuty temu, d-t-x napisał:

Możesz więc nazywać mnie chamem, panie delikatny. Ale wybacz - pod wpływem obrażonego internauty nie zmienię zdania o ludziach, którzy przez 2 tysiące stron zaciekle udowadniają, że żadnej pandemii nie ma, a szczepienia to "eksperyment medyczny". To paranoja połączona z obsesją.

Jeżeli to do mnie to bardzo przepraszam ale wpisy ukrywałem bo były nie na temat.

To za takowy stan w temacie covid owy a teraz "na żywo z ukrainy" to tylko tłumaczy że Polacy potrafią się tylko kłucić i ulegają byle bzdurom w internecie. 

Jezeli pytanie w wpisie było do mnei lub do moderacji to takowych nie ukrywałem. 

37 minut temu, jezz napisał:

Tylko do tego, co w moim poście.

Powiem wprost, dla mnie, używanie argumentu, że inny forowicz jest chory psychicznie, to zwykłe chamstwo.

To atak personalny od 2-4 punktów.

44 minuty temu, d-t-x napisał:

Jakie nie na temat? Zajmujesz się tylko pierdółkami w stylu nowa skórka czy przycisk?

Dajesz przyzwolenie na działalność rosyjskich trolli i tyle. Trzeba to sobie jasno powiedzieć. Bierzesz za to pieniądze?

Nie dajemy przyzwolenia na działalność ruskich trolli. Ale zgłaszanie każdego wpisu z dopiskiem "ruski troll dlaczego moderacja nic nie robi" to nie rozwązanie problemu. To że ktoś ma inne zdanie nie oznacza że jest ruskim trollem. 

Nadal nie pozwalamy na pisanie propagandy z strony rosji. Jeżeli któryś wpis był zgłaszany a nadal wisi i nie ukarano takowego trolle to proszę mi to zgłosić a sprawą się zajmę.

Chciałem tylko zauważyć że jestem Administratorem technicznym i nie za wiele czasu mam na pisanie tutaj w tematach bo spraw na głowie mam o drobinę więcej niż zabawa z trollami. 

Panowie po drugie tak samo jedna i druga przynajmniej ta ustalona strona zgłasza nawzajem wpisy z takim samym dopiskiem. Tych co uważaliśmy że są 100% trollami się karało z automatu a to że ktoś mataczy od kilku lat w tematach i wypisuje teorie spiskowe to już raczej nie nasza sprawa. 

Może stworzę grupę na PW i wspólnie porozmawiamy nad rozwiazaniem w tym temacie.

49 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

jezz

tak, rzeczywiście to miało być w wątku o Ukrainie. Nie wiem czy moderacja mogłaby to przenieść ?

Przeniosłem.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Espectro napisał:

TEgo wszystkiego ? Kilka wpisów jest zgłoszonych usera Bobcat oraz Szymon1977  co do reszty nei widziałem a i nie czytałem dokładnie bo nie na temat. (przykro mi)

Czy teraz będą ujawniani zgłaszający ?  

Czy zgłaszani ?

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

Godzinę temu, jezz napisał:

W innym wątku właśnie napisałeś

"Antyszczepy i zwolennicy teorii spiskowych to ludzie chorzy psychicznie, co udowadniasz każdym swoim wpisem."

Ty już nie sugerujesz, ty wprost piszesz, że inny forowicz jest chory psychicznie.

W związku z takim wpisem użytkownika "d-t-x" zgłaszaj go do rozpatrzenia, czy to pomówienie (według mnie jest to jak najbardziej- pomówienie).

[Bez sygnalizowania wpisu moderatorom pozostaje w tematach emocjonalny śmietnik, który nie służy "dobrodziejstwu" na forum i na portalu a raczej "złoczyństwu" - poprzez znieważanie dyskutanta.]

Te etykietki uprzedmiatawiają czyjś indywidualny wpis konkretnej osoby i to samo w sobie jest podłe.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

43 minuty temu, Espectro napisał:

Nie dajemy przyzwolenia na działalność ruskich trolli.  ... To że ktoś ma inne zdanie nie oznacza że jest ruskim trollem. 

I to jest sedno sprawy, brawo! 

43 minuty temu, Espectro napisał:

Może stworzę grupę na PW i wspólnie porozmawiamy nad rozwiazaniem w tym temacie.

W związku z powyższym to o czym tu rozmawiać? Obowiązku uczestniczenia w Forum AS nie ma, wiec jak kogoś przerasta zrozumienia, że po to jest dyskusja aby spotkać osoby o odmiennym stanowisku i wymieniać z nimi poglądy, to niech sobie blog założy, tam pisze i czyta co napisał. A z notorycznym określaniem oponentów "ruskimi agentami" niech stąd wyp...la, bo w obecnych czasach jest to jeden z bardziej obraźliwych epitetów jaki można użyć, więc moderacja nie powinna tego tolerować.

@Espectro nie daj zrobić z siebie cenzora!

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

w obecnych czasach jest to jeden z bardziej obraźliwych epitetów jaki

To zachowuj się tak, aby nikt nie musiał Cię określać tym epitetem.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

kogoś przerasta zrozumienia, że po to jest dyskusja aby spotkać osoby o odmiennym stanowisku i wymieniać z nimi poglądy, to niech sobie blog założy, tam pisze i czyta co napisał....

Jakby pięknie wyglądało to forum jakby ci co wymyślają o innych idiotyzmy (a co gorsze potem w to co wymyślili wierzą) skorzystali z Twojej rady.    :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

uderz w stół....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

12 minut temu, Marcinus napisał:

Obelgi zamiast argumentów? Rynsztokowy język źle świadczy o nadawcy a nie odbiorcy.

-----

@Espectroproponuję zwroty typu "ruski agent" dodać do automatu blokujacego wypowiedzi do czasu rozpatrzenia przez moderację. Obstawiam, że w 99% użycie jest zwykłą obelgą, a pozostałym 1% moderacja powinna się zająć poza dyskusjami publicznymi.

31 minut temu, szymon1977 napisał:

proponuję zwroty typu

Nic to nie da.

Zacznie się kamuflowanie tego typu zwrotów, nie od dziś wiadomo że to notorycznie stosują,  by nie pisząc dosłownie obelga wybrzmiała.

Nie od dziś wiadomo że ci z rozdętym ego bez obelg nie potrafią....

40 minut temu, szymon1977 napisał:

Obelgi zamiast argumentów? Rynsztokowy język źle świadczy o nadawcy a nie odbiorcy.

-----

@Espectroproponuję zwroty typu "ruski agent" dodać do automatu blokujacego wypowiedzi do czasu rozpatrzenia przez moderację. Obstawiam, że w 99% użycie jest zwykłą obelgą, a pozostałym 1% moderacja powinna się zająć poza dyskusjami publicznymi.

Gorący orędownik swobody wypowiedzi optuje za wprowadzeniem cenzury. 

Jak każdy hipokryta o podwójnych standardach i podwójnej skali ocen uważa on że swoboda dotyczy wyłącznie JEGO wypowiedzi, oraz tych którzy się z nim zgadzają. Wypowiedzi przeciwstawne to (jego zdaniem) "naruszenie Regulaminu".

Identyczna "swoboda wypowiedzi" istniała w PRL, ZSRR i innych krajach bloku wschodniego. Każdy miał nieskrępowane i nieograniczone prawo formułowania wypowiedzi chwalących rządzącą partię i osobiście towarzysza I sekretarza. 

2 godziny temu, d-t-x napisał:

Dajesz przyzwolenie na działalność rosyjskich trolli i tyle.

Problem w tym Kolego, że Ty i Tobie podobni stosujecie tego typu "nomenklaturę" w stosunku do dosłownie każdego kto napisze coś innego niż to że Putin jest obłąkanym szaleńcem.
Każda próba wytłumaczenia obecnej wojny inaczej niż to Wy widzicie na podstawie medialnych przekazów upoważnia Was do pomawiania forumowiczów określeniami typu "ruski troll", czy "ruska agentura", albo "psychicznie chory".

To jest ubliżanie, pomawianie i chamski atak personalny.
Nikt tu nie jest ruskim trollem. Mamy jedynie różne oceny sytuacji, a ja osobiście nie opowiedziałem się za żadną teorią, tylko w jednym wpisie przekazałem Wam inny punkt widzenia na to co się teraz dzieje po długiej rozmowie z moim przyjacielem z Kanady.
Wcale nie napisałem, że tak jest na pewno (bo nikt nie wie w tej chwili jaka jest prawda), a jedynie że trzeba wziąć pod uwagę, że cała ta wojna nie musi być (tylko) chorymi ambicjami Putina do odbudowania imperium rosyjskiego.

7 minut temu, soundchaser napisał:

że cała ta wojna nie musi być (tylko) chorymi ambicjami Putina do odbudowania imperium rosyjskiego.

Kolejny spisek? A może następny element depopulacji?

3 minuty temu, Stream napisał:

A skąd Ty możesz wiedzieć, że nie?
To się okaże. Teorie spiskowe rodzą się dlatego, że ludzie są okłamywani. Tak było od zawsze.

• Administratorzy
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

nie daj zrobić z siebie cenzora!

Nie daje i nie robię tego. 

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Rachunek sumienia to dość dobra rzecz i powinno się robić raz na jakiś czas. 

2 godziny temu, MV2 napisał:

Czy teraz będą ujawniani zgłaszający ?  

Czy zgłaszani ?

Nie. Ale nadal gdy kłócicie sie między sobą to fajnie aby jednak nie zgłaszać wpisów z opisem iż to on zaczyna a było wręcz przeciwnie. 

3 godziny temu, jezz napisał:

Tylko do tego, co w moim poście.

Powiem wprost, dla mnie, używanie argumentu, że inny forowicz jest chory psychicznie, to zwykłe chamstwo.

Pewien poziom bzdury i spisgowych teorii zahacza o problemy psychiatryczne. A uporczywie powtarzana narracja tłumacząca Rosję Putina i inwazję o ruski trolling. A ten jest szkodliwy i ma być usuwany. Paniał?

Edytowane przez jello
2 minuty temu, jello napisał:

Pewien poziom bzdury i spisgowych teorii zahacza o problemy psychiatryczne.

Z tobą nie dyskutuję, bo to nie od tego wątek.

Uzyskałem już odpowiedź administratora, że pisanie o chorobie psychicznej innego forowicza, kosztuje od 2 do 4 pkt., zatem mnie nie pouczaj.

Twój post też chyba zahacza o 2 do 4 pkt.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Jak każdy hipokryta o podwójnych standardach i podwójnej skali ocen uważa on że swoboda dotyczy wyłącznie JEGO wypowiedzi, oraz tych którzy się z nim zgadzają.

Prawo jasno określa gdzie kończy sie swoboda wypowiedzi i Wasze obrażanie oponentów nazywaniem "ruskimi agentami" dalece poza nią wykracza.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Identyczna "swoboda wypowiedzi" istniała w PRL, ZSRR i innych krajach bloku wschodniego. Każdy miał nieskrępowane i nieograniczone prawo formułowania wypowiedzi chwalących rządzącą partię i osobiście towarzysza I sekretarza. 

Ale to Ty żerując na krzywdzie ukraińskich ofiar wojny, notorycznie usiłujsz nakłonić moderację by stalinowsko-hitlerowskim sposobem usunęła z Forum Twoich oponentów, płaczesz przy tym nad brakiem pojednania wśród forumowiczów.

-----

22 minuty temu, Espectro napisał:

Nie daje i nie robię tego

Tak trzymać! No chyba, że postulaty spełnisz równie skrupulatnie wobec postulujących. Tylko kto wtedy na Bocznicy zostanie?

• Administratorzy
1 minutę temu, jezz napisał:

Z tobą nie dyskutuję, bo to nie od tego wątek.

Uzyskałem już odpowiedź administratora, że pisanie o chorobie psychicznej innego forowicza, kosztuje od 2 do 4 pkt., zatem mnie nie pouczaj.

Twój post też chyba zahacza o 2 do 4 pkt.

Nie zahacza bo nie skierowany jest do konkretnego usera i nie obraża go w sposób bezpośredni.

Teraz, szymon1977 napisał:

Prawo jasno określa gdzie kończy sie swoboda wypowiedzi i Wasze obrażanie oponentów nazywaniem "ruskimi agentami" dalece poza nią wykracza.

Tak samo jak nazywanie złodzieja złodziejem bez wyroku sądowego to zwykłe pomówienie.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ale to Ty żerując na krzywdzie ukraińskich ofiar wojny, notorycznie usiłujsz nakłonić moderację by stalinowsko-hitlerowskim sposobem usunęła z Forum Twoich oponentów,

I dlatego nikt na ślepo nie robi tego a każde takie zgłoszenie się bada i dopisuje odpowiednią notatkę.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ale to Ty żerując na krzywdzie ukraińskich ofiar wojny, notorycznie usiłujsz nakłonić moderację by stalinowsko-hitlerowskim sposobem usunęła z Forum Twoich oponentów, płacząc przy tym nad brakiem pojednania wśród forumowiczów. Gdy Ty zarzucasz mi hipokryzję brzmi równie zabawane, jakby Hitler zarzucił Tobie dyskryminację Żydów.

-----

Tak trzymać! No chyba, że postulaty spełnisz równie skrupulatnie wobec postulujących. Tylko kto wtedy na Bocznicy zostanie?

Czyści duchem. 🙂 

W granicach rozsądku.

Miłego dnia.

9 minut temu, jello napisał:

...narracja tłumacząca Rosję Putina i inwazję to...

Sugerujesz zakaz zrozumienia, jaka sytuacja doprowadziła do ataku Rosji na Ukrainę? A jesli to ktoś zrozumie, to ma obowiązek udawać zdziwionego?

Wszyscy którzy tłumaczą racje Putinowskiej Rosji w czasie zbrodniczej inwazji z automatu dmuchają z Putinem w jedną trąbkę i są albo pożytecznymi idiotami albo  kremlowskimi trollami. W obu przypadkach powinni być eliminowani jako szkodnicy.. 

43 minuty temu, soundchaser napisał:

Problem w tym Kolego, że Ty i Tobie podobni stosujecie tego typu "nomenklaturę" w stosunku do dosłownie każdego kto napisze coś innego niż to że Putin jest obłąkanym szaleńcem.
Każda próba wytłumaczenia obecnej wojny inaczej niż to Wy widzicie na podstawie medialnych przekazów upoważnia Was do pomawiania forumowiczów określeniami typu "ruski troll", czy "ruska agentura", albo "psychicznie chory".

Problemem są nie same ruskie trolle, których aktywnych jest pewnie niewielu na tym forum, a masa pożytecznych idiotów nie zdający sobie sprawy z tego, że są zmanipulowani i nieświadomie robią krecią robotę.

Robili to wcześniej w wątku covidowym, teraz w wątku o Ukrainie.

1 minutę temu, Przemysław_51508 napisał:

Problemem są nie same ruskie trolle, których aktywnych jest pewnie niewielu na tym forum, a masa pożytecznych idiotów nie zdający sobie sprawy z tego, że są zmanipulowani i nieświadomie robią krecią robotę.

W kategorii szkodliwości nie ma różnicy. Należy usuwać.

• Administratorzy
2 minuty temu, Przemysław_51508 napisał:

Dokładnie taki ruch zaobserwowaliśmy. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Dokładnie taki ruch zaobserwowaliśmy. 

A co robicie z tym by to zastopować?

• Administratorzy
Teraz, Przemysław_51508 napisał:

A co robicie z tym by to zastopować?

Za jeden wpis staramy się nie blokować a ostrzegać. Jeżeli widać faktyczny problem z takim userem to dostaje blokadę w tym temacie. Musimy mieć podstawy do tego aby komuś blokować możliwości pisania. Dziś postaram sie pod wieczór jeszcze przejrzeć troche te tematy i zrobić mały porządek. 

Niestety także w owych tematach sporo userów pisze bzdury a nie są ruskimi trollami. 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Prawo jasno określa gdzie kończy sie swoboda wypowiedzi

O prawie masz takie pojęcie jak nietoperz o fizyce kwantowej.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wasze obrażanie oponentów nazywaniem "ruskimi agentami" dalece poza nią wykracza.

Stwierdzenie faktu nie jest łamaniem prawa. Nie jesteśmy w Rosji.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

żerując na krzywdzie ukraińskich ofiar

Na czym polega to "żerowanie"? Na tym aby agresję nazywać po imieniu? Na przeciwieństwie wobec umieszczaniu tu narracji Putina?

6 minut temu, szymon1977 napisał:

notorycznie usiłujsz nakłonić moderację by stalinowsko-hitlerowskim sposobem usunęła z Forum Twoich oponentów,

Raczej Ty usiłujesz nakłonić wymienionych aby w sytuacji gdy giną cywile, w tym dzieci, tolerowali wypowiedzi tłumaczące i usprawiedliwiające napastnika. Wszystko pod pozorem "swobody wypowiedzi".

9 minut temu, szymon1977 napisał:

płacząc przy tym nad brakiem pojednania wśród forumowiczów.

Coś kiedyś wspomniałem o "pojednaniu". Proszę o wskazanie jednego przykładu.

W związku z powyższym sformułowań typu "ruski troll", "agentura Moskwy" albo "brygada sieciowa Putina" będę używał kiedy tylko uznam to uzasadnione i odpowiadał za to przed Administracją i Moderacją. Nie przed Tobą gdyż w ogóle nie jesteś partnerem w tej kwestii.

51 minut temu, Stream napisał:

Nie, to fragment Wielkiego Resetu.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

13 minut temu, szymon1977 napisał:

sytuacja doprowadziła do ataku Rosji na Ukrainę? A jesli to ktoś zrozumie, to ma obowiązek udawać zdziwionego?

Żadna sytuacja nie usprawiedliwia napaści na inny kraj. A jeśli ktoś próbuje ją uzasadniać - ustawia się w pozycji rzecznika agresora.

Więc niech nie wylewa krokodylowych łez gdy zostanie nazywany tak, jak na to zasługuje.

Edytowane przez Bobcat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.