Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Twoje pieniactwo jest silniejsze od ciebie.

Publicznie obrażasz mnie publicznie posądzając o głupoty, które sam wymyślasz i spodziewasz się, że nie odpowiem? Coś z Tobą jest nie tak, ale co wnikać nie będę.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

I ten facet wyrywał się na moderatora.

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zacytujesz?

Proszę uprzejmie:

W dniu 27.04.2023 o 19:25, szymon1977 napisał:

Zgłaszam swoją kandydaturę, idealnie spełniam Twoje wymagania.

W dniu 27.04.2023 o 20:58, Espectro napisał:

Dobrnęliśmy do momentu gdzie @szymon1977 został zgłoszony na kandydata na moderatora. 

Czyli jednak @szymon1977zgłaszał swoją kandydaturę na Moderatora.

Wnioskuję aby dyskutowanie metodą "na bezczela" i robienie hucpy spotykało się również z reakcją Moderacji.

27 minut temu, Bobcat napisał:

"na bezczela" i robienie hucpy spotykało się również z reakcją Moderacji.

Pozostaje kwestia, jak ocenić twój wpis w tym kontekście.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

41 minut temu, Bobcat napisał:

Proszę uprzejmie:

Dziękuję:

41 minut temu, Bobcat napisał:

Czyli jednak @szymon1977zgłaszał swoją kandydaturę na Moderatora.

Był ogłaszany nabór, że mój wpis traktujesz jako zgłoszenie kandydatury zamiast dowcipu? A nie tak dawno miałeś kontakt z rzeczywistością:

W dniu 27.04.2023 o 19:37, Bobcat napisał:

Gratuluję poczucia humoru typu pure-nonsens.

Edytowane przez szymon1977

🙂

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

@Espectrowielokrotnie poruszany był problem memów politycznych w wątkach innych - pomimo zgłoszeń pozostają.

18 godzin temu, arturp napisał:

Ci, którzy piszą niewygodną prawdę,

Prawda to pojęcie względne i zależy od punktu widzenia. Żadna nadinterpretacja nie może być prawdą.

Arturp ja tu mogę przywołać kilka twoich wpisów, w których notorycznie piszesz nie w swoim imieniu, w tych postach nie ma ani śladu argumentacji, są tylko hurra stwierdzenia, wyolbrzymione, maksymalnie wykrzywione, często niemające kompletnie nic wspólnego z tematem wątku czy aktualnie toczącej się rozmowy. To nic innego jak prowokacje. Zajmij się rozmawianiem, to będzie mniej boleć.

13 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

nformuję zatem "Pana Inżyniera", że jeden procent z miliona, trzystu tysięcy - nie wynosi 1300, lecz 13000.

Ok umkło 🙂 jedno zero, ale to jeszcze gorzej dla twierdzenia @Argusa bo te jego idące w tysiące szmalcowniki to zaledwie 0,1 % społeczeństwa. A ty mimo tej matematycznej wiedzy walnąłeś "dziękuję"? Nie zorientowałeś się o co chodzi? 🙂 

13 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przesyłając uściski dla księdza wikarego dodam jeszcze, że nie chciałbym spacerować, ni jeździć po moście przez Pana zaprojektowanym.

Alleluja.

ale ja z wykształcenia mechanik i górnik nie architekt, wiec mozesz jeździć spokojnie 🙂

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Kolejny dzień w matrixie forumowej pozycji uważam za rozpoczęty.

Kolejny dzień twoich pieniackich, czepliwych wpisów.

Jestem Europejczykiem.

30 minut temu, arturp napisał:

I to jest właśnie sposób usprawiedliwiania wciskania na forum różnych kłamstw ,mitów, legend ,usprawiedliwień, przekłamań i niedopowiedzeń . Wszystkiego tego, co nie jest prawdą i rzeczywistością. A kiedy ktoś protestuje I pokazuje rzeczywistość, to jest oskarżany o ataki , prześladowania i obrażanie. Absurd chroniący przestępców, kłamców i naciągaczy. Już to przerabialiśmy za komuny a obecnie stało się ponownie normą .

No właśnie o to chodzi, ale i tak próbowałeś sie powstrzymać 🙂 A o meritum nic, a nic...

A na marginesie, to napisze, ze okradanie z kontekstu czyjąś wypowiedź to manipulowanie. To jest ta część wypowiedzi:

Cytat

Prawda to pojęcie względne i zależy od punktu widzenia. Żadna nadinterpretacja nie może być prawdą.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Krytyczne spojrzenie, to dobra sprawa, zastosuj tylko jeszcze do własnych wpisów i potraktuj jako samodoskonalenie.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

21 minut temu, arturp napisał:

to jest właśnie sposób usprawiedliwiania wciskania na forum różnych kłamstw ,mitów, legend ,usprawiedliwień, przekłamań i niedopowiedzeń . Wszystkiego tego, co nie jest prawdą i rzeczywistością. A kiedy ktoś protestuje I pokazuje rzeczywistość, to jest oskarżany o ataki , prześladowania i obrażanie. Absurd chroniący przestępców, kłamców i naciągaczy. Już to przerabialiśmy za komuny a obecnie stało się ponownie normą .

Najpierw musiałbyś przeprowadzić z samym sobą szczerą rozmowę i ustalić czy aby czasem nie oczekujesz zbyt wiele od siebie wypierając z siebie to co zarzucasz innym.

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Zaczynasz to nie marudź gdy obrywasz.

33 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Czy ma zapierniczac cały czas po schodach?

Niech odpoczywa po każdych 10 piętrach.

33 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Edytowane przez toptwenty
Błąd systemu
Gość

(Konto usunięte)
22 minuty temu, toptwenty napisał:

Niech odpoczywa po każdych 10 piętrach.

To jest poprostu dno i zajmowanie się bzdurami. Jaka emotka? Uśmiechnięta czy smutna. Wyraz twarzy emotki? Mądry czy glupi. Brak słów. 

W dniu 28.04.2023 o 10:28, szymon1977 napisał:

Od takiej "rozmowy" (czyli czepialstwo i prywata, w skrócie pyskówka) osobiście wolałem uśmieszki: teraz odpowiedzieć coś trzeba, bo inaczej motłoch z braku reakcji zwycięstwo winszować będzie. A biorąc pod uwagę co pomimo zgłoszeń moderacja potrafi zostawić, to wychodzi tak jak wychodzi. Prym wiodą userzy, którym wpisy na temat i zgodne z Regulaminem zdarzają się chyba tylko przez przypadek.

Emotikon "Smile" mógłby wrócić lecz z podaniem uzasadnień (np. enumeratywnie) czemu śmieszy.

Tak jak przy negatywach na (chyba?) Meta, czyli FB.

Konieczne uzasadnienie negatywnej reakcji przy ewentualnym powrocie emotikona Smile - to jest konkretna propozycja ode mnie.

(Bez tego order uśmiechu jest  równoważny [logicznie] z brakiem reakcji, bo jest niejednoznaczny).

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

21 minut temu, xetras napisał:

"Smile" mógłby wrócić lecz z podaniem uzasadnień (np. enumeratywnie) czemu śmieszy

Przecież to absurd.
W realu jak się do kogoś uśmiechasz to tez uzasadniasz werbalnie swoją reakcję ?
Wystarczy to co jest, o ile w ogóle musi być.

38 minut temu, xetras napisał:

Emotikon "Smile" mógłby wrócić lecz z podaniem uzasadnień (np. enumeratywnie) czemu śmieszy.

Wprost przeciwnie - emotki są po to by móc zaprezentować swoje zdanie bez potrzeby pisania. Wszak odpowiedzi typu "zgadzam się" lub "nie zgadzam się" nie są w internecie mile widziane a bywają zabronione. Wybryki kilku troli to nie jest wystarczający powód by pozbawić wszystkich userów tej popularnej i doskonale funkcjonującej formy uczestnictwa w dyskusji.

15 minut temu, xniwax napisał:

Wystarczy to co jest, o ile w ogóle musi być

Zaadoptowaniu uśmieszka w roli emotki negatywnej najlepiej pokazuje, że jest potrzeba jej istnienia. A jak komuś nie pasuje to obowiązku klikania nie ma, powiadomienia można wyłączyć a w statystyki nie zaglądać.

Tyle fakty. A że emotki stały się narzędziem przepychanek garstki bocznicowych troli politycznych, a moderacja w te przepychanki dała się wciągnąć to po prostu smutne jest. Cały problem powstał bo już było tak, jak to się w internecie przyjęło, a zmieniono z jakichś kuriozalnych powodów.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Zaadoptowaniu uśmieszka w roli emotki negatywnej najlepiej pokazuje, że jest potrzeba jej istnienia.

Szymon może od razu te trzy - interpretację pozostawić Panu Bogu albo nieświętemu Marksowi.

😉 🙃 😉
Która jest negatywna, a która pozytywna ?

6 minut temu, xniwax napisał:

Szymon może od razu te trzy - interpretację pozostawić Panu Bogu albo nieświętemu Marksowi.

😉 🙃 😉
Która jest negatywna, a która pozytywna ?

Zamiast po raz drugi odkrywać Amerykę, wystarczy zerknąć jak zrobiono to na najpopularniejszych stronach internetowych, np YT, czy Netflix.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

najpopularniejszych stronach internetowych, np YT, czy Netflix.

Tylko nie to, tym samym trafilibyśmy mentalnie w bagno zwane mainstreamem.

25 minut temu, xniwax napisał:

W realu jak się do kogoś uśmiechasz to tez uzasadniasz werbalnie swoją reakcję ?

1.Wtedy od razu widać interakcję. Np. przytakujesz, wybuchasz śmiechem, przekazujesz skrzywiony uśmieszek, itd.

Jeden obrazek nie wystarczy do sygnalizowania tak różnych zachowań między danymi osobami. 

2.Generalnie - jestem za pismem, ale przeciw - obrazkowemu. 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

18 minut temu, xniwax napisał:

Tylko nie to, tym samym trafilibyśmy mentalnie w bagno zwane mainstreamem.

Czasy gdy AS było grupką kolegów dawno minęły, tak dawno, że ja je znam tylko z opowieści, więc bez obaw. Z możliwością pisania bez zakładania konta (logowanie przez coś tam) i mnóstwem userów, którzy po kilku wpisach znikają AS już dawno stało się mainstreamem, ale bagno robią bocznicowe trole, dla których cały sens forumowego istnienia to polityczne napierd.lanki.

-----

8 minut temu, xetras napisał:

1.Wtedy od razu widać interakcję. Np. przytakujesz, wybuchasz śmiechem, przekazujesz skrzywiony uśmieszek, itd.

Jeden obrazek nie wystarczy do sygnalizowania tak różnych zachowań między danymi osobami. 

Lepszy rydz niż nic. Wszędzie to doskonale działa, dlaczego tutaj miałoby nie? Usunięcie ikonki z powodu wybryku kilku troli, to jak zezłomować wszystkim auta bo jeden na bani pierd.lnął w drzewo.

23 godziny temu, szymon1977 napisał:

ch.j tam

.

18 godzin temu, szymon1977 napisał:

debilizm

.

12 godzin temu, szymon1977 napisał:

Coś z Tobą jest nie tak

.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

nie tak dawno miałeś kontakt z rzeczywistością:

.

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

Espectrowielokrotnie poruszany był problem memów politycznych w wątkach innych - pomimo zgłoszeń pozostają.

Jak nie chamstwo i wyjątkowo kuriozalna (a wciąż tolerowana) bezczelność, to "skarżypytyzm" stosowany...

Nihil novi u Szymona.

Wybryki kilku troli to

.

garstki bocznicowych troli politycznych, a

.

bagno robią bocznicowe trole, dla których cały sens forumowego istnienia

.

pierd.lnął w drzewo.

.

14 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nihil novi u Szymona.

Nie masz nic na temat do powiedzenia, ale okazji by się przyj.bać nie odpuścisz - masz rację, nic nowego.

19 minut temu, szymon1977 napisał:

okazji by się przyj.bać nie odpuścisz -

Takim jak ty - nie odpuszczę.

A wiesz, dlaczego?

Bo jeszcze dwóch - trzech takich, jak ty i to najlepsze Forum na świecie umarło by śmiercią nagłą i przykrą.

Już nikt by tu nie chciał pisać, ani nawet czytać, tej twojej (waszej) namolnej, wydumanej chłopskiej filozofii i quasi -inteligenckiej, acz zawsze impertynenckiej gadaniny.

Gdy sobie umyślisz jakiś nowy "problem" - potrafisz go ciągnąć przez pół wieku, aż do - sory for maj frencz - zerzygania.

29 minut temu, szymon1977 napisał:

na temat

A propos - a na jaki temat?

Dziękuję Niusiu serdecznie. Brak odpowiedzi nie pozwala wykluczyć, że oponent szuka argumentów - Twoja odpowiedź bez treści pokazuje, że oponent argumentów nie ma.

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nihil novi u Szymona.

I to jest problem moderacji i zasad funkcjonowania forum. Są tu użytkownicy, którzy nagminnie łamią zasady. Mówienie o tym traktują jako atak personalny. W rezultacie karani są ci, którzy zgłaszają , co i mnie się zdarzyło. Zgłosiłem chuligańskie występki a uznano , że moje zgłoszenia są bezpodstawne i na mnie nałożono kary z tego powodu. Nieważne, że chuligan atakował personalnie innych użytkowników nieważne, że używał wulgaryzmów i nieważne, że kłamał. Ja byłem niewygodny, ponieważ zawracałem gitarę. Gdzie tu sens?

...there is no spoon...

25 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Takim jak ty - nie odpuszczę.

A wiesz, dlaczego?

Bo jeszcze dwóch - trzech takich, jak ty i to najlepsze Forum na świecie umarło by śmiercią nagłą i przykrą.

Już nikt by tu nie chciał pisać, ani nawet czytać, tej twojej (waszej) namolnej, wydumanej chłopskiej filozofii i quasi -inteligenckiej, acz zawsze impertynenckiej gadaniny.

Gdy sobie umyślisz jakiś nowy "problem" - potrafisz go ciągnąć przez pół wieku, aż do - sory for maj frencz - zerzygania.

A propos - a na jaki temat?

Niusia, nie dość, że jesteś bezlitosna, to jeszcze małostkowa. Toż kwiat pisfanów od dłuższego czasu natęża się mentalnie, by znaleźć niewerbalny sposób zdezawuowania przeciwnika. Taki, który będzie dotkliwy a ich nie narazi na karę. Prym wiedzie słynny z wiedzy wrodzonej troll, którego pozbawiono mozliwości wklejania pod każdym postem adwersarza głupawego uśmieszku. A Ty chcesz im popsuć tę pasjonującą i wymagającą niezwykłych kompetencji intelektualnych twórczość.  A fe, nieładnie, ciuś, ciuś. 

9 minut temu, arturp napisał:

Gdzie tu sens?

W pisowsko-konfederackim odchyleniu decydentów, które od dłuższego czasu coraz natarczywiej daje o sobie znać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.