Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Bo gdy Forum było "neutralne, bezstronne i niezaangażowane", to moderator-cenzor bronił "właściwych" poglądów przed spotkaniem rzeczywistości - pamiętam.

Znów prowadzisz dyskusję z własnymi myślami? I to w wątku na temat moderacji?

I moderator nie zwraca ci uwagi?

Ciekawe.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

No to mamy kolejny przykład "bezstronności" Moderacji.

Jeden z użytkowników od dłuższego czasu wkleja niby-satyrę polityczną w wątku Polityka. Od razu można spytać  dlaczego tam, a nie w stosownym wątku, na ten cel przeznaczonym, ale mniejsza o to. Pomińmy również wartość artystyczną, są to tandetne bohomazy. Treść, jaką te rysunki mają w zamiarze przekazywać wali w koalicję KO/3D/NL oraz bezpośrednio obraża i lży premiera Tuska. Jest tak prymywnie głupia i tak chamska, że równać się może tylko z najbardziej odrażającymi, obrzydliwymi wzorcami propagandy ZSRR. Najnowszy obrazek to premier Tusk pożerający Polskę. Spytałem więc tego użytkownika czy nic głupszego nie miał?

Efekt? 1 punkt. Obraźliwe zachowanie.

Czy pytanie o coś jeszcze głupszego jest obraźliwe? Oto więc kolejny dowód na to, co sygnalizowałem rano. Czy tamten użytkownik dostał punkty za znieważanie szefa rządu? Ale ja mam pamiętać: zwolennikom PiS wolno tu więcej. Nam, przeciwnikom tej opcji, nie wolno nawet zwrócić im uwagi. Pan Moderator, który ocenia wpisy przez okulary swoich sympatii politycznych, czuwa. 

Czy Administracja zauważyła   ze od ponad 2 miesięcy PiS już nie rządzi? Sprawy więc powinny zostać uregulowane:

- albo zapewniona zostanie rzeczywista bezstronność polityczna i neutralność Forum;

- albo do Regulaminu niech zostanie wpisane, że Bocznica ma profil jednoznacznie pro-PiS i Administracja nie życzy sobie wpisów krytycznych pod adresem tej formacji i jej zwolenników; jest to Forum prywatne i można takie sprawy ustalać dowolnie.

Mam nadzieję, że uda się te sprawy załatwić we własnym gronie. Bez pomocy z zewnątrz.

Tłumaczenia, że Administracja I Moderacja dbają wyłącznie o kulturę dyskusji brzmią wobec przedstawionych faktów coraz bardziej nieprzekonująco. Gomułka również tępił wszelkie słowa krytytki pod swoim adresem z paragrafu o "braku kultury", a wyklejanie antypartyjnych ulotek - z paragrafu o "zaśmiecanie miasta". No bo przecież wtedy oficjalnie była "wolność wypowiedzi". 

1 godzinę temu, YunnanTEA napisał:

Sikorski nie dostał wizy do USA, kolebki demokracji. Obecnie w wersji lewackiej.

I dlatego właśnie jest w Nowym Jorku na sesji ONZ oraz spotyka się w Waszyngtonie z przedstawicielami Administracji prezydenta Bidena oraz przedstawicielami Kongresu.

Może najpierw myśl,  potem pisz. W tej kolejności. Nie odwrotnej. 

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

moderator nie zwraca ci uwagi?

Ciekawe.

PiS-owcom wolno więcej. Patrz moje wpisy z dziś.

Edytowane przez Bobcat
7 godzin temu, Espectro napisał:

zapewniam. Jeżeli wpis jest obraźliwy wulgarny itd zawsze wylatuje.

I jeśli (domyślam się) został zgłoszony - trzymam za słowo.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
7 godzin temu, Bobcat napisał:

Treść, jaką te rysunki mają w zamiarze przekazywać wali w koalicję KO/3D/NL oraz bezpośrednio obraża i lży premiera Tuska.

Ja doskonale pamiętam lżenie prezydenta i wyzywanie do od debili, obrazki premiera Morawieckiego z nosem jak Pinokio przedstawiającego go jako kłamcę do tej pory gdzieś wiszą i jakoś Ci to nie przeszkadzało i nie zgłaszałeś tego. Gdy rządził PIS jego błędy były doskonale widoczne, krytykowane i obśmiewane. Teraz gdy rządził ówczesna opozycja jej błędy są widoczne i inni użytkownicy będą je krytykować i obśmiewać. A, że Twoje sympatie polityczne są inne nie upoważnia Cię to do atakowania innych użytkowników. Dodatkowo teraz próbujesz wciągnąć moderację do politycznych sporów które tu prowadzisz. Jeśli dalej będzie tak robił i uparcie łamał 15 punkt netykiety nie będzie przymykania oka na Twoje wybryki.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

8 godzin temu, Bobcat napisał:

Jeden z użytkowników od dłuższego czasu wkleja niby-satyrę polityczną

Cenzurujesz mnie?
Uważam ten tekst za atak personalny.
Tym bardziej, że od dłuższego już czasu wypisujesz na temat wielu userów chamskie insynuacje tylko dlatego, że mają inne zdanie niż Ty o politykach obecnie rządzących i współrządzących, o sprawach światopoglądowych itp.. Zrozum to wreszcie, że nikt nie zmusza nikogo do takich czy innych poglądów tak jak ty to próbujesz robić w sposób obowiązujący w "czasach dawno minionych".

Tyle ode mnie odnośnie próby nacisków z twojej strony na ujednolicenie poglądów na forum w tematach polityczno-światopoglądowych. 

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

41 minut temu, xniwax napisał:

Cenzurujesz mnie?
Uważam ten tekst za atak personalny.
Tym bardziej, że od dłuższego już czasu wypisujesz na temat wielu userów chamskie insynuacje tylko dlatego, że mają inne zdanie niż Ty o politykach obecnie rządzących i współrządzących, o sprawach światopoglądowych itp.. Zrozum to wreszcie, że nikt nie zmusza nikogo do takich czy innych poglądów tak jak ty to próbujesz robić w sposób obowiązujący w "czasach dawno minionych".

Tyle ode mnie odnośnie próby nacisków z twojej strony na ujednolicenie poglądów na forum w tematach polityczno-światopoglądowych. 

Spokojnie, to zapewne nie o Tobie. Sam pisałeś, że nie potrafisz wklejać... 😉.

3 godziny temu, Seyv napisał:

Ja doskonale pamiętam lżenie prezydenta i wyzywanie do od debili,

Supersymetria, czy może masz na myśli prezydentów Komorowskiego, Kaczyńskiego i Wałęsę?

• Moderatorzy
9 minut temu, Jaro_747 napisał:

drugiej strony były obrazki Tuska w mundurze SS. To jest według Pana Moderatora równoważne?

Były też obrazki z Kaczyńskim i innymi politykami w mundurze SS czy innych uniformach totalitarnych i zarówno jedne jak i drugie były ukrywane. 

12 minut temu, Bobcat napisał:

Posiadanie swojego zdania nazywa się  "wybrykiem"?

Łamanie regulaminu i netykiety.

3 minuty temu, Seyv napisał:

Były też obrazki z Kaczyńskim i innymi politykami w mundurze SS czy innych uniformach totalitarnych i zarówno jedne jak i drugie były ukrywane. 

Po bardzo długim czasie i wielu interwencjach.

Ale tak jak pisałem - nie zamierzam wdawać się w dyskusję na temat działań moderacji bo oceniam je dramatycznie słabo. Na co mam wiele przykładów, nie jest to opinia pod wpływem emocji.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Bobcat napisał:

brygada sieciowa, farma hejterów, która uwiła sobie tutaj gniazdko i stosuje praktyki znane ze wszystkich innych forów: zieje nienawiścią, pluje jadem, sieje dezinformację i obrzuca drugą stronę błotem oraz łajnem.

Piszesz niby o innych, a jakby o sobie.

3 minuty temu, Seyv napisał:

Posiadanie swojego zdania nazywa się  "wybrykiem"?

No i mamy zmiany w ustawie o mowie nienawiści. Odwieczne prawo Kalego wiecznie żywe.

• Moderatorzy
23 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Z drugiej strony były obrazki Tuska w mundurze SS

Osobiście ukrywałem takowe (z punktami), jak również obrazki innych polityków (poza Putinem) były ukrywane.

Teraz, Marcinus napisał:

Osobiście ukrywałem takowe (z punktami), jak również obrazki innych polityków (poza Putinem) były ukrywane.

Akurat działania Szanownego Kolegi oceniam pozytywnie.

Jestem Europejczykiem.

Panowie, jaki jest stosunek userów "propisowych" do "prokoalicyjnych"?

Może to jest wyjaśnienie dlaczego wydaje się, że przeciwnicy PiSu są bardziej cenzurowani.

Co do neutralności moderacji i ich anonimowości, oczywiście też mam swoje zdanie 😉

Ale doświadczyłem, że to też ludzie i można się z nimi dogadać. Rola ich niewdzięczna, szczególnie w wątkach o tak skrajnych polaryzacjach.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Piszesz niby o innych, a jakby o sobie.

Proszę o przykłady. W przeciwnym razie potraktuję to jako kłamliwe oszczerstwa, ze wszystkimi konsekwencjami wynikającymi z tego faktu dla Ciebie.

8 minut temu, Marcinus napisał:

No to dzisiaj w wątku Polityka jest symbol KO umieszczony na hitlerowskim helmie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Moderatorzy
7 minut temu, Bobcat napisał:

to dzisiaj w wątku Polityka jest symbol KO umieszczony na hitlerowskim helmie:

I czego to ma dowodzić? Post sprzed godziny. Zgłoszony przez chwilą. 

14 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Rola ich niewdzięczna, szczególnie w wątkach o tak skrajnych polaryzacjach.

A to MY dopuszczamy czy ONI (moderacja/administracja) dopuszczają te wątki do życia na forum, przypomnę, o tematyce audio? Widocznie są dobrze przygotowani na zarządzanie ich treściami - czas, znajomość tematyki, metodyka...

Edytowane przez Mickey6
  • Moderatorzy
13 minut temu, Bobcat napisał:

No to dzisiaj w wątku Polityka jest symbol KO umieszczony na hitlerowskim helmie:

Bobcat, to dlaczego zamiast zgłosić ten fakt, robisz zadymę w Moderacyjnym?

24 minuty temu, Marcinus napisał:

Putin nie jest taki zły na tle tego, co dziś dzieje się na Świecie. Przymykanie oka przez moderację na "słuszną" krytykę, w mojej opinii nie przynosi na dłuższą metę pozytywnych skutków. Jak się jeden przyzwyczai, że z powodu napaści Putina na Ukrainę może publicznie pozbawiać kogoś człowieczeństwa tylko dlatego, że ma rosyjskie obywatelstwo, drugi publicznie posądzać o mordowanie własnych dzieci tylko dlatego, że nie szczepi ich przeciwko Covid, to później trzeci ma do Was równie surrealistyczne pretensje i oczekiwania jak @Bobcat , @Jaro_747 czy @toptwenty

Rozumiem jak trudne zadanie wzięliście na swoje barki, bo nie da się nie mieć zdania w wobec tak drastycznych wydarzeń, trudno też podejmować decyzje pomijając własne przekonanie o tym co złe a co dobre. Ale czasem sytuacje bywa zbyt skomplikowana by dało się podzielić na czarne i białe, a w mojej opinii ostatnio całkiem nieźle sobie radzicie. Tak trzymać!

Ps

A pomyłki nie zdarzają sie tylko temu, co nic nie robi.

-----

18 minut temu, Bobcat napisał:

Proszę o przykłady. W przeciwnym razie potraktuję to jako kłamliwe oszczerstwa, ze wszystkimi konsekwencjami wynikającymi z tego faktu dla Ciebie.

Ok, pamiętaj tylko by o te konsekwencje zadbać zgodnie z Regulaminem i Netykietą.

Edytowane przez szymon1977

12 minut temu, Marcinus napisał:

Bobcat, to dlaczego zamiast zgłosić ten fakt, robisz zadymę w Moderacyjnym?

Oczywiście, że zgłosiłem na panel zgodnie z procedurą. Moderacja nie widzi zgłoszenia?

• Moderatorzy
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Oczywiście, że zgłosiłem na panel zgodnie z procedurą. Moderacja nie widzi zgłoszenia?

Zostało tak szybko rozpatrzone, ze nie zdążyłem go zobaczyć.

13 minut temu, szymon1977 napisał:

całkiem nieźle sobie radzicie. Tak trzymać!

Dzień bez wazeliny jest dniem straconym.

17 minut temu, szymon1977 napisał:

Putin nie jest taki zły na tle tego, co dziś dzieje się na Świecie. Przymykanie oka przez moderację na "słuszną" krytykę, w mojej opinii nie przynosi na dłuższą metę pozytywnych skutków. Jak się jeden przyzwyczai, że z powodu napaści Putina na Ukrainę może publicznie pozbawiać kogoś człowieczeństwa tylko dlatego, że ma rosyjskie obywatelstwo, drugi publicznie posądzać o mordowanie własnych dzieci tylko dlatego, że nie szczepi ich przeciwko Covid, to później trzeci ma do Was równie surrealistyczne pretensje i oczekiwania jak @Bobcat , @Jaro_747 czy @toptwenty

Jakież to "surrealistyczne pretensje i oczekiwania" mam konkretnie ?

Ale tak konkretnie, bez kłamstw mataczenia i zbywania.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Bobcat napisał:

a co innego brygada sieciowa, farma hejterów, która uwiła sobie tutaj gniazdko i

Znowu obrażasz innych. Zarzucasz coś o co sam możesz być posądzony, choćby nawet przez pomyłkę.
Dalej brniesz w chamskie insynuacje na temat innych forumowiczów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

36 minut temu, xniwax napisał:

Zarzucasz coś o co sam możesz być posądzony

Przypisywanie stronie przeciwnej własnych cech i oskarżanie jej o własne poczynania to cecha charakterystyczna wszystkich totalitaryzmów i autorytaryzmów. W tej liczbie PiS-u.

• Moderatorzy
5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Akurat działania Szanownego Kolegi oceniam pozytywnie.

Nie dostrzegam przesłanek by móc skutecznie oceniać, który moderator podjął konkretne działania.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Administratorzy
14 godzin temu, szymon1977 napisał:

I jeśli (domyślam się) został zgłoszony - trzymam za słowo.

Tylko wtedy. Moderacja jeżeli nie czyta tematu to nie ma też okazji innej do takiego działania. A jak uczestniczy to raczej mają związane ręce do takich działań. Raczej zgłosić dalej mogą lub ukryć tylko bez punktów. A często takie wpisy nadają sie chociażby na 1 pkt z wpisem do akt. Na przyszłość aby moderacja wiedziała co takowy gagatek pisał.

16 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Znów prowadzisz dyskusję z własnymi myślami? I to w wątku na temat moderacji?

I moderator nie zwraca ci uwagi?

Ciekawe.

Też prawda. Rozważania polecamy tworzyć sobie we własnym zakresie i dodawać wpisy już przemyślane. Aby nie edytować potem po 5-10 razy itd

@MCHammer2022

"Punkty karne za publikowanie wierszyków to już chyba przesada. I objaw sztywniactwa. Poza tym wpis był na temat - zakupu gadżetów nie wpływających na dźwięk."

Screenshot_20240225_145212_Chrome.jpg.e77fbe09cb307ef9d4caba20e23f07e1.jpg

Nic innego poza tym co moderator napisał w ostrzeżeniu nie mogę dodać.

W tematach o audio piszemy na temat i raczej nie piszemy wierszem i dla zabawy. 

Jest cała masa tematów czysto trollingowych i do wrzucania czegokolwiek.

LEPIEJ !!! Można nawet założyć bloga i tam dodawać własne wiersze oraz przemyślenia.

Co serdecznie polecam. @kangie tworzy regularnie i super się to czyta gdy się jest fanem.

O wiele lepiej wtedy też utrzymuje się tematykę i poziom w tematach audio niż czytanie gdziekolwiek nie na temat w audio (tym samym nie na temat) rozważań o życiu itd ....

4 godziny temu, Bobcat napisał:

Dzień bez wazeliny jest dniem straconym.

Dzień bez lamentu, że ktoś coś brzydkiego zrobił w temacie także. To wy tworzycie temat, i to wy utrzymujecie jego poziom.

Karami czy prośbami nie wyprostuje się tego jeżeli uczestnik tematu tego nie chce i nie zamierza robić. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.