Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, soundchaser napisał:
19 godzin temu, toptwenty napisał:

Jeśli w memie poza obrazkiem jest jakiś tekst, to powinien być traktowany jako zwykły post.

Ten forumowicz jest specjalistą od wklejania memów bez żadnego komentarza. Należy dodać, że memów najczęściej głupich i kłamliwych.

Takich specjalistów od wklejania tylko memów albo jakiś innych kłamliwych lub niemożliwych do zweryfikowania informacji,  jest tu wielu i są jeszcze bardziej od niego "wyspecjalizowani", zasypują  tym forum.....co ciekawe jak takim odpisuję na kłamstwa zawarte, nigdy nie odpisują.
To się nazywa dyskusja.....   🙂

A jak pamiętam niegdyś sugerowano tu kiedyś zakaz takich praktyk.....jak to co wolno a co nie się tu szybko zmienia.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Takich specjalistów od wklejania tylko memów albo jakiś innych kłamliwych lub niemożliwych do zweryfikowania informacji,

memy = kłamliwe ......

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

12 minut temu, Espectro napisał:

Do sprawdzenia. 

Co ciekawe, post z linka przez sekundę jest, potem się przesuwa. Chrome Android, stacjonarny nie wiem jeszcze. 

nagrywamy.com

• Administratorzy
1 minutę temu, przemak napisał:

Co ciekawe, post z linka przez sekundę jest, potem się przesuwa. Chrome Android, stacjonarny nie wiem jeszcze. 

Będzie tak samo podejrzewam.

2 minuty temu, Espectro napisał:

memy = kłamliwe ......

Nie piszę tylko o memach.....zwracam na to uwagę, bo znowu umyka panu sedno problemu czym jest fakt że dyskusja nie polega na tym, że wkleja się po kilkanaście informacji z Twittera (nieraz niewiadomego pochodzenia) bez jednego słowa komentarza.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Nie piszę tylko o memach

to są Pańskie słowa. Wyrwane ze zdania. Tak jak się Panu zdarza wyrywać kawałki i sklejać. 

5 minut temu, przemak napisał:

Mam to samo.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Mam to samo.

Od kiedy to tak ? Wczoraj tak było ? czy dziś ?

21 minut temu, Espectro napisał:

memy = kłamliwe ......

Dla nich kłamliwe jest wszystko, co przedstawia ich świat w barwach takich,  jakie są, a nie bałwochwalczych i apologetycznych.

17 minut temu, Espectro napisał:
18 minut temu, Maju napisał:

Nie piszę tylko o memach

to są Pańskie słowa. Wyrwane ze zdania. Tak jak się Panu zdarza wyrywać kawałki i sklejać. 

Jakiś przykład na te "kawałki" i ich "sklejanie"?
Sam pan pisał do mnie nieraz, że nieładnie bez podania przykładu sugerować innym choćby takie łamanie zasad.

Poza tym chciałbym zauważyć że zwróciłem uwagę na najbardziej istotny w moim wpisie fragment nie po to by mi pan insynuował a po to by się tym ktoś kompetentny wreszcie zajął albo choć tylko zauważył, że "dyskusje" prowadzi się tu w taki sposób.

29 minut temu, Espectro napisał:

Od kiedy to tak ? Wczoraj tak było ? czy dziś ?

Chyba od wczoraj.

-----

15 minut temu, Bobcat napisał:

Dla nich kłamliwe jest wszystko, co przedstawia ich świat w barwach takich,  jakie są, a nie bałwochwalczych i apologetycznych.

Memy  = kłamliwe

Vs

memy albo kłamliwe informacje

Vs

kłamliwe memy albo informacje

Vs

kłamliwe memy lub informacje

Czy ktoś poza mną dostrzega różnicę w treści?

Edytowane przez szymon1977

44 minuty temu, Espectro napisał:

Stacjonarny win11/chrome jest OK.

45 minut temu, Espectro napisał:

A android przeskakuje. 

nagrywamy.com

1 godzinę temu, Maju napisał:

sedno problemu czym jest fakt że dyskusja nie polega na tym, że wkleja się po kilkanaście informacji z Twittera (nieraz niewiadomego pochodzenia) bez jednego słowa komentarza.

A mówią że cuda się nie zdarzają.....tylko to napisałem a w wiadomym temacie ten co od miesięcy słowa od siebie nie napisał, napisał całe zdanie, dwa może nawet.....nawet interwencja (której się nie doczekałbym pewnie) była niepotrzebna.

Chwała Panu.    🙂

A już miałem poruszyć sprawę kary gdzie to co cytowałem z wpisu innego forowicza, wzięto za mój atak personalny.....nie ma to najmniejszego sensu, szybciej się cudu można tu spodziewać jak zrozumienia w czym tkwił błąd.   🙂

Edytowane przez Maju

Czy mogę prosić o odblokowanie tego wątku?

Wątek ciekawy, a chciałbym dodać nowy wpis w temacie. Proszę. 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Co za geniusz przyznał mi punkty karne za ten wpis:

"...ale lewak (nie mylić z lewicowcem) to oczywiste - to jest kompletny idiota-ignorant funkcjonujący "intelektualnie"..."

- kogo niby tu obraziłem? Proszę moderację o wskazanie konkretnych osób!!! Te forum to dalej szambo jak dawniej...

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

35 minut temu, Yodzisław napisał:

"...ale lewak (nie mylić z lewicowcem) to oczywiste - to jest kompletny idiota-ignorant funkcjonujący "intelektualnie"..."

- kogo niby tu obraziłem? Proszę moderację o wskazanie konkretnych osób!!! Te forum to dalej szambo jak dawniej...

Nikogo, jeśli już to siebie samego. Ale za to raczej punkty karne się nie należą.

Chyba, że to nie było na Bocznicy. Wtedy ew. trolling

• Administratorzy
1 godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

Czy mogę prosić o odblokowanie tego wątku?

Wątek ciekawy, a chciałbym dodać nowy wpis w temacie. Proszę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nie chciałbym reaktywować starych tematów.

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

lewak -> kompletny idiota ignorant .....

1 minutę temu, Espectro napisał:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Nie chciałbym reaktywować starych tematów.

Wiem właśnie, że zarchiwizowany. Wątek ciekawy, cenny, bogaty w informacje (nawet dla nowicjuszy), a że życie pokazało, że ma swoją praktyczną kontynuację w produktach współczesnych, to szkoda żeby nie była zachowana ciągłość....ale jeśli to duży problem (zakładam, że jakiś może być), to nie nalegam zbyt mocno.

• Administratorzy
40 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

ale jeśli to duży problem (zakładam, że jakiś może być), to nie nalegam zbyt mocno.

dobrze przywracam. 🙂 

5minut.

11 minut temu, Espectro napisał:

dobrze przywracam. 🙂 

Dziękuję. 🙂 

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

To jeszcze nie jest najgorsze co Ciebie może tu spotkać.....wytłumaczono ci przecież, że można sobie wyobrazić, że jakiś normalny lewak (oczywiście przez pomyłkę) może wziąć to do siebie a potem najzupełniej słusznie się obrazić.  Może tak być? Może.  🙂

Ja podałem dzisiaj ciekawszy przypadek, zacytowałem (ironicznie skrytykowałem) jedno obraźliwe słowo napisane przez forowicza którym lżył w jednym z tematów tzw. osobę publiczną.....zachodzę w głowę kogo ja tym obraziłem?
Trzeba geniusza by mi to wytłumaczył. Musi to być naprawdę bardzo trudne zadanie, bo na razie nikt tego się nie podjął.

Ale mnie to nie dziwi skoro sam zgłaszam już drugi raz wpis (tego samego jegomościa zresztą) gdy lży prezydenta, wymyśla mu od "cymbałów i capów" a wpis od wczoraj jak wisiał tak wisi......wygląda na to że to nikogo nie obraziło i są tu jednak (jak nazwałeś) "geniusze" co choć się po kilka razy coś zgłasza to i tak kompletnie nie wnikają w to co wyraźnie z kontekstu dosłownie dwóch, trzech wpisów wynika.   🙂

Natomiast jak jest użyte w moim wpisie słowo "sqrwysyn" to trzeba, należy ukarać, również nie wnika się w to dlaczego ono się pojawiło, ba nikogo nie zastanowi nawet użyty cudzysłów, bo może nie daj Boże na trop naprowadzić, a nuź wreszcie dotrze że nikogo nie obrażam a TYLKO coś cytuję. 

Mam niezłą rozrywkę jak wnikam w te "genialne" przypadki którymi mnie regularnie tu obdarowują, tak trzymać!  🙂

Od jakiegoś czasu dostaje dziwne komunikaty na tym forum, próbowałem je pominąć i nie jestem pewny czy z sukcesem.

Oświadczam:
Nie zgadzam się na sprzedawanie, przetwarzanie, udostępnianie moich danych osobowych, kontaktów.

13 minut temu, Maju napisał:

Ale mnie to nie dziwi skoro sam zgłaszam już drugi raz wpis (tego samego jegomościa zresztą) gdy lży prezydenta, wymyśla mu od "cymbałów i capów" a wpis od wczoraj jak wisiał tak wisi.

"Sąd Najwyższy utrzymał we wtorek wyrok, w którym umorzono sprawę pisarza Jakuba Żulczyka oskarżonego o znieważenie prezydenta Andrzeja Dudy na Facebooku. To ostatecznie kończy sprawę wpisu, w którym - w kontekście wyborów prezydenckich w USA - Żulczyk nazwał prezydenta "debilem"."

PS  Żulczyk dobrze pisze, polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
34 minuty temu, Maju napisał:

jakiś normalny lewak (oczywiście przez pomyłkę) może wziąć to do siebie

Atak personalny to wypowiedź nt konkretnej osoby, a nie ogólna, którą "ktoś wziął do siebie". Dużo różnych dziwnych decyzji.

Edytowane przez szymon1977

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Atak personalny to wypowiedź nt konkretnej osoby, a nie ogólna, którą "ktoś wziął do siebie". Dużo różnych dziwnych decyzji.

Lżenie i obrażanie całych grup społecznych. Bardzo dobrze, że jest karane

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Dużo różnych dziwnych decyzji.

Wystarczy że ktoś "ważny" uzna że  "w tych konkretnych okolicznościach, w tej konkretnej sprawie społeczna szkodliwość tego zachowania jest znikoma" i wszystko o wszystkich można powiedzieć, napisać.  🙂

Nie będzie już układu strony głównej "Pięć ostatnich tematów"?

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Administratorzy
5 godzin temu, .:Gerard:. napisał:

Od jakiegoś czasu dostaje dziwne komunikaty na tym forum, próbowałem je pominąć i nie jestem pewny czy z sukcesem.

Oświadczam:
Nie zgadzam się na sprzedawanie, przetwarzanie, udostępnianie moich danych osobowych, kontaktów.

Kliknął Pan tak w tym okienku ? 

Do jutro są testy jak nadal tak będzie to usuwam i nigdy nie powrócą. 

Czy mi się wydaje, czy bocznica powoli zdycha. Ruskie trolle pod parasolem ochronnym moderacji i coraz mniej osobom chce się z nimi kopać, a przede wszystkim czytać ten ruski syf.

Tak trzymać!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.