Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Uprzejmie proszę Moderację o nieusuwanie wieczorno-nocnej dyskusji z wątku "Polityka".

Jest ona niezwykle kształcąca i pozwala poznać prawdziwe opinie kilku Kolegów.

Domyślam się, że będą prosić o usunięcie całości bo rano będą się wstydzić niektórych wpisów, ale cóż - mogli najpierw pomyśleć.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
9 godzin temu, dulon184 napisał:

Co z reakcja na oczywiste kłamstwa co niektórych forumowiczów?.

Moderacja nie jest od osądzania, które wypowiedzi są prawdziwe a które fałszywe. To powinno wynikać z dyskusji i argumentów w niej użytych lub ich braku.

9 godzin temu, dulon184 napisał:

Reagujecie banami za idiotę ,gamonia ,matołka .

Bo to jest obrażanie i jawne łamanie regulaminu.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Najlepiej w ogole nie reagowac, ignorowac, to wtedy nie potrzebujesz zadnych banow, blokad, pomocy administracji

Czy nie macie na tyle wlasnego rozumu i wlasnej woli, by zdecydowac, co czytasz, a co nie i kogo traktujesz powaznie, a kogo nie?

Bierzcie sobie przyklad i stosujcie prosta zasade

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Seyv napisał:

Moderacja nie jest od osądzania, które wypowiedzi są prawdziwe a które fałszywe. To powinno wynikać z dyskusji i argumentów w niej użytych lub ich braku.

Bo to jest obrażanie i jawne łamanie regulaminu.

Więc proszę wpisać do regulaminu kary za oczywiste kłamstwa .

To co dla was jest obrażliwe , dla innych takie być nie musi.

Więc???

• Administratorzy
10 godzin temu, dulon184 napisał:

Co z reakcja na oczywiste kłamstwa co niektórych forumowiczów?.

kwestia jakie to są kłamstwa. Bo jeżeli twierdzi żę to słońce krąży wokół oraz żę ziemia jest płaska na dwóch żółwiach to to zwykły trolling. 

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Uprzejmie proszę Moderację o nieusuwanie wieczorno-nocnej dyskusji z wątku "Polityka".

Jest ona niezwykle kształcąca i pozwala poznać prawdziwe opinie kilku Kolegów.

Nawet nie wiem czy mogę cytować ale od słownika bluzg i epitetów aż po wywody wolnościowo wyzwoleńcze kończąc. 

Godzinę temu, Seyv napisał:

Moderacja nie wnika w treść rozmowy. I nie musi nawet bo aktualnie 99% to bluzgi a nie głoszenie własnej prawdy z którą się inni nie zgadzają. Bluzgi i epitety łatwo wyłapuje się. 

42 minuty temu, xajas napisał:

Najlepiej w ogole nie reagowac, ignorowac, to wtedy nie potrzebujesz zadnych banow, blokad, pomocy administracji emoji3.png

są potrzebne bo niektórzy to sobie potrafią zrobić miejsce defekacji a wtedy takowy temat wrze jak metal szlachetny. 

6 minut temu, dulon184 napisał:

Dwie różne racje i dwa różne od siebie stwierdzenia. 

Za kłamstwa chyba żę są szkodliwe karamy. 

Za obraźliwe ZAWSZE karamy. To że uważącie że pisząc komentarz i wyzywając polityka z partii X to userów za partią Y nie obraża ale obraża każdego innego. No i chociażby tego polityka. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Moderatorzy
Godzinę temu, xajas napisał:

Najlepiej w ogole nie reagowac, ignorowac, to wtedy nie potrzebujesz zadnych banow, blokad, pomocy administracji

Ukryta Zawartość

To doprowadzało by do sytuacji w której w ogóle nie warto wchodzić na forum, cokolwiek pisać i czytać bo mądre wypowiedzi utonęły by w morzu bluzgów, chamstwa i głupoty. 

44 minuty temu, dulon184 napisał:

Tego zrobić nie można bo to co jest np. oczywistym obrażaniem jest dobrze zdefiniowane a to co jest oczywistym kłamstwem już nie.

44 minuty temu, Espectro napisał:

Moderacja nie wnika w treść rozmowy. I nie musi nawet

Czasem trzeba wniknąć.

47 minut temu, Espectro napisał:

99%

W tylu procentach nie ma potrzeby wnikać.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
6 minut temu, Seyv napisał:

W tylu procentach nie ma potrzeby wnikać.

aktualnie nic poza bluzgami i epitetem nic się innego nie ocenia. 

7 godzin temu, dulon184 napisał:

Więc???

Co jest oczywiste?

Tutaj dla kazdego jest co innego oczywiste 😉

A prawd jest tyle ile forumowiczow 😉

Kazdy ma swoja prawde.

Oczekiwanie ze Administracja moze wyjasnic co jest "oczywiste" i co jest prawda, to absurd

6 godzin temu, Seyv napisał:

To doprowadzało by do sytuacji w której w ogóle nie warto wchodzić na forum, cokolwiek pisać i czytać bo mądre wypowiedzi utonęły by w morzu bluzgów, chamstwa i głupoty. 

Jakos nie mam z tym problemu i dokladnie wiem, po kim mozna sie czegos madrego spodziewac i kogo mozna powaznie traktowac, a kogo... patrz Mark Twain 😉

Edytowane przez xajas
  • Moderatorzy
18 minut temu, xajas napisał:

Jakos nie mam z tym problemu i dokladnie wiem, po kim mozna sie czegos madrego spodziewac i kogo mozna powaznie traktowac

W dużej mierze dzięki temu, że na spamerów, trolli i takich, którym wybitnie brakuje kultury nakłada się restrykcję. Bez tego po dwóch dniach w temacie kilkuset postów nie wiem czy znalazłbyś trzy godne uwagi. Chciało by Ci się te kilkaset czytać?

21 godzin temu, dulon184 napisał:

Co z reakcja na oczywiste kłamstwa co niektórych forumowiczów?

O jakie kłamstwa konkretnie chodzi? Bo wiesz...to co dla Ciebie jest kłamstwem dla kogoś innego może być prawdą, więc karać kogoś za odmienne zdanie chyba nie należy.

11 minut temu, costa brava napisał:

A co zrobić z półprawdą? Pół  karać? 

Przecież tym kolegom co wcześniej rozpoczęli tą kwestię chodzi wyłącznie o zachowanie jednej słusznej dla nich prawdy.
Nawet jeśli jest kłamstwem.

Kłamstwo to tylko inna wersja prawdy.
Gdy kłamstwo obala inne kłamstwo, gdzie znaleźć wtedy prawdę?

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z ciekawości zapytam, dlaczego temat o wojnie w Ukrainie jest otagowany "polityka" i "historia" ?

A na przykład temat taki temat "Polityka"  nie ma żadnego taga?

52 minuty temu, xniwax napisał:

Kłamstwo to tylko inna wersja prawdy.

TVP-PiS kłamie.
TVN też kłamie.
TVP-PiS prostuje kłamstwa przedstawiane w TVN i odwrotnie. 

Która telewizja kłamie, a która mówi prawdę?

...i tak można sobie udowadniać co jest kłamstwem w nieskończoność.
A pojęcie i rozumienie prawdy czy kłamstwa zależy tylko i wyłącznie od poglądów.
Poza oczywiście oczywistą prawdą, czy oczywistym kłamstwem, które da się udowodnić.

Edytowane przez soundchaser
4 minuty temu, soundchaser napisał:

Która telewizja kłamie, a która mówi prawdę?

Polsat ?

A tak na serio, prawda jest poza "Bocznicą" , telewizorem i komputerem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
Godzinę temu, jar1 napisał:

Z ciekawości zapytam, dlaczego temat o wojnie w Ukrainie jest otagowany "polityka" i "historia" ?

A na przykład temat taki temat "Polityka"  nie ma żadnego taga?

Do poprawy

23 godziny temu, xajas napisał:

Tutaj dla kazdego jest co innego oczywiste 😉

A prawd jest tyle ile forumowiczow 😉

Kazdy ma swoja prawde.

Właśnie dostałem punkt za pisanie nie na temat gdy chciałem uciąć dyskusję nie na temat w jednym z tematów która się ciągnęła kilka dobrych dni.....chodziło między innymi o pisownię słowa forowicz czy forumowicz.....cytuję:

""Skoro jednak forowicze uważają się za forumowiczów, to nie widzę powodu, żeby im tego zabraniać.
W słowniku można by przytoczyć obie formy, ze wskazaniem na forumowicza jako wariant wprawdzie częstszy, ale środowiskowy."

Ukryta Zawartość

Może teraz skończycie już ten OT.....forowicze i forumowicze?
Nie widzicie jak forowicze chcą was zainteresować tematem i po kilka razy to samo wklejają, miejcie litość.:"

W dniu 20.09.2023 o 09:26, Seyv napisał:

Czasem trzeba wniknąć.....

......w treść tego co się wydaje OT, pisaniem nie na temat, czasem trzeba być konsekwentnym i wniknąć w treść nie wystarczy karać tego którego wpis zgłosił jakiś nadgorliwy forowicz, forumowicz  (do wyboru).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Przy okazji.....nie przypominam sobie by mnie moderacja upominała w sprawie pisania OT, dlaczego więc dostałem bana na ten temat o Kk!!

Może komuś się pomylili forowicze, forumowicze???
Dlaczego tylko ja go tylko mam skoro ci którzy biją pianę na temat ortografii w tym temacie od kilku dni piszą sobie dalej, bez najmniejszych przeszkód?

Można "załatwić sprawę" dając mi bana i na ten temat.....historia tego forum zna takie przypadki, bardzo niedawna historia.....tegoroczna.     🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

W dniu 14.09.2023 o 06:17, Seyv napisał:

Gdybym za tego typu wpisy dawał od razu takie bany to pewnego dnia mogło by się okazać, że na tym forum zostałem tylko ja...

Bez obaw: gdybyś usunął z tego wątku kilku troli, co własną nieudolność argumentacyjną w wątkach tematycznych, systematycznie w wątku tym usiłują załatwić obrażaniem oponentów i wnioskami o przywrócenie cenzury, to nikt by im nie odpowiadał. Mielibyście spokój i porządek, sporo czasu by przedyskutować propozycje, które mogłyby pchnąć do przodu funkcjonowanie Forum.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dużej mierze dzięki temu, że na spamerów, trolli i takich, którym wybitnie brakuje kultury nakłada się restrykcję. Bez tego po dwóch dniach w temacie kilkuset postów nie wiem czy znalazłbyś trzy godne uwagi. Chciało by Ci się te kilkaset czytać?

Nie kapuje. Przeciez nie ma przymusu czytania, tych kilkuset nie czytam. Jak znam temat i widze autora widze autora, to od razu wiem czego sie spodziewac i takiego gowna nie czytam. Czy to takie skomplikowane?

Przyklad

Temat:(Politika, UNO, Niemcy i podobne) + Autor:
(Absinth3, Kichanadeta, Marek-1969, Costabrava, Cicago, i podobne) = Zawartosc:(qowno do przeskoczenia)

To jak takie male makro w Excelu, prosty filter, ktory mozna dowolnie kombinowac y

Tak trudno przychodzi tu odpowiadać na posty?
Zapytam więc wprost, dlaczego mnie ukarano chociaż w poście jak byk widać że dążyłem by piszący nie na temat zakończyli te swoje wywody:

cytuję z posta za który mnie ukarano:  "Może teraz skończycie już ten OT....."

Dlatego że jakiś nadgorliwy mnie zgłosił a nie tych którzy przez kilka dni (kilkanaście stron), ciągnęli OT w tym temacie?? Mam w odwecie  zgłosić ich posty o to tu chodzi? 
Jednakże ostrzegam będzie ich co najmniej kilkanaście, jak to zrobię komuś może przyjść do głowy by mnie karać za "nieuzasadnione" zgłoszenia.   🙂

Po drugie:  dlaczego dostaję takie zawiadomienia w wiadomym temacie, czyżby karanie podwójne zanim winę się udowodni stawało się tu zasadą?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie.

Blokada pisania do : 27 Września 2023

Opis:  OT, mimo ostrzeżeń moderacji. OT, mimo ostrzeżeń moderacji."

O jakich ostrzeżeniach w sprawie moich rzekomych OT jest tu mowa??
Nie ma odważnego by otwarcie się przyznać że żadnych ostrzeżeń w tym względzie nie otrzymywałem??
Może ktoś tu zadba o sensowne uzasadnianie kar i banów, bo to co mnie regularnie tu spotyka to jakaś parodia!!
Chyba nikt tu tą wymowną ciszą nie chce pokazać że się lekceważy niektórych forumowiczów.....a może się mylę?

Edytowane przez Maju

Godzinę temu, xajas napisał:

Nie kapuje. Przeciez nie ma przymusu czytania, tych kilkuset nie czytam. Jak znam temat i widze autora widze autora, to od razu wiem czego sie spodziewac i takiego gowna nie czytam. Czy to takie skomplikowane?

Nie czytasz... skąd wiesz o czym dyskusja, skoro ignorujesz to co piszą?

Kiedyś ukrywałem wpisy kilku userów, ale przekonałem się, że myszę je odkrywać bo wypadam z obiegu. Niestety czytać trzeba wszystko, ale widząc niektóre nicki warto powstrzymać się od komentarza. Dlatego proponowałem by Admin zamiast ukrywania, dodał możliwość wyświetlania wpisów userów ignorowanych np mniejszą czcionką lub szarym kolorem zamiast czarnego ale nie przeszło. A funkcja byłaby przydatna, bo sugerowałaby, że przez wpis z obowiązku trzeba na szybko przelecieć i nie tracić czasu na komentarz.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Wystarczy na nieprawomyślne wpisy nie patrzeć, na wzór europosła Kuźmiuka.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
17 godzin temu, Maju napisał:

Właśnie dostałem punkt za pisanie nie na temat gdy chciałem uciąć dyskusję nie na temat w jednym z tematów która się ciągnęła kilka dobrych dni.

piszecie nie na temat od co najmniej 3 dni. Po czym Pan został źle potraktowany bo napisał coś nie na temat .....

Rozprawki na temat słówek i całego PWN. 

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Mielibyście spokój i porządek,

jest spokój ale ja jestem zwolennikiem aby nie zamykać buzi nawet jeżeli ktoś pisze bzdury. Ostrzega sie go i prosi aby tak nie robił. Po pewnym czasie banuje.

Banowanie z poziomu tego że ktoś się nam nie podoba to przekroczenie uprawnień. 

2 godziny temu, Maju napisał:

cytuję z posta za który mnie ukarano:  "Może teraz skończycie już ten OT....."

Blokada pisania do : 27 Września 2023

Opis:  OT, mimo ostrzeżeń moderacji. OT, mimo ostrzeżeń moderacji."

Sam Pan sobie odpowiedział tutaj. 

O jakich ostrzeżeniach w sprawie moich rzekomych OT jest tu mowa??

Ostatnie 3 dni to offtopy same nie tylko Pana ale połowy autorów z tematu. 

Może ktoś tu zadba o sensowne uzasadnianie kar i banów, bo to co mnie regularnie tu spotyka to jakaś parodia!!

Zawsze gdy moderacja wlepia punkty Panu lub kolegom z tematu jest to wina moderacji. 

A jakimś trafem gdy inni dostają to takich problemów nie mają i jak chcą sie odwołać to piszą odwołanie.

Tutaj w temacie szuka się rozmowy i wymiany zdań z każdym z forum a nie z administracją czy moderacją. 

"Piszemy" a tylko ja (gdy usiłuję zakończyć OT) dostaję punkt i bana na temat? Miłe, wręcz rozkoszne.....   🙂

Wróćmy do faktów.....od wielu dni @jezz i @Mickey6 zarzucali @Jacchusia że pisze z błędami.....czasem  (kilka razy) do tej dyskusji wtrąciłem swoje "dwa grosze".....na koniec dowiaduję się że podobno byłem już za ten OT upominany i dostaję bana na ten temat.

Kto, kiedy i gdzie mnie upominał panie @Espectro????

Dyskusyjny  punkt za OT mógłbym jeszcze przemilczeć.....ale ten ban to jakaś śliska sprawa, dziwna  nadgorliwość w stosunku do zgłaszającego....   🙂

• Administratorzy
7 minut temu, Maju napisał:

"Piszemy" a tylko ja (gdy usiłuję zakończyć OT) dostaję punkt i bana na temat? Miłe, wręcz rozkoszne.....   🙂

sprawdzę w takim razie ale z tego co pamiętam to ostatnie 3 dni to same offtopy w temacie. Proszono aby tak nie robic na co Pan oczywiście albo nie wiedział albo był osobą która offtopy chciała sama zatrzymać. 

bawimy się w cytaty i linki ? 

Wróćmy do faktów.....od wielu dni @jezz i @Mickey6 zarzucali @Jacchusia że pisze z błędami.....czasem  (kilka razy) do tej dyskusji wtrąciłem swoje "dwa grosze".....na koniec dowiaduję się że podobno byłem już za ten OT upominany i dostaję bana na ten temat.

Dyskusyjny  punkt za OT mógłbym jeszcze przemilczeć.....ale ten ban to jakaś śliska sprawa, dziwna  nadgorliwość w stosunku do zgłaszającego....   🙂

Jedno zdanie nie wystarczy aby nadal pisać nie na temat. 

image.png

Dobra zrobimy inaczej. Zmienię na 0 punktów to ostrzeżenie. Ale kolejne jakie przyjdzie na panel będą punktowane. (o ile będzie potrzeba) 

dziwna  nadgorliwość w stosunku do zgłaszającego.... 

zgłaszającego ?

Panie @Espectro.

Cytuje pan wpis za który dostałem 1 punkt (OT) i ten sam wpis ma być podstawą tego że mnie się banuje w temacie, bo wmawia mi się tam recydywę, że mnie się wcześniej upominało?
To się przysłowiowej kupy nie trzyma, to jest karanie dwa razy za to samo!!

A kasowanie punktu za OT przy utrzymaniu bana na temat to (wybaczy pan szczerość) będzie kuriozum logiczne do kwadratu.  

Ta żenada logiczna już ma miejsce, ostrzeżenie bez punktu pozostało, ban również.....pytam raz jeszcze, dlaczego dostaję ostrzeżenie i bana na temat jednocześnie, skąd dwie kary za jedno przewinienie?

I jeszcze jedno:

Nie wiem kogo i kiedy "Proszono aby tak nie robic"......bynajmniej nie mnie osobiście!!

Edytowane przez Maju

38 minutes ago, Espectro said:

jest spokój ale ja jestem zwolennikiem aby nie zamykać buzi nawet jeżeli ktoś pisze bzdury. Ostrzega sie go i prosi aby tak nie robił. Po pewnym czasie banuje.

Proszę o definicję "bzdury", na podstawie której można otrzymać ostrzeżenie i później bana.

• Administratorzy
4 minuty temu, Maju napisał:

Panie @Espectro.

Cytuje pan wpis za który dostałem 1 punkt (OT) i ten sam wpis ma być podstawą tego że mnie się banuje w temacie, bo wmawia mi się tam recydywę, że mnie się wcześniej upominało?

no tak wychodzi z tego. 

5 minut temu, Maju napisał:

A kasowanie punktu za OT przy utrzymaniu bana na temat to (wybaczy pan szczerość) będzie kuriozum logiczne do kwadratu.  

nad tym muszę pomyśleć. Ale pewnie zmniejszę. 

5 minut temu, Maju napisał:

Ta żenada logiczna już ma miejsce, ostrzeżenie bez punktu pozostało, ban również.....pytam raz jeszcze, dlaczego dostaję ostrzeżenie i bana na temat jednocześnie, skąd dwie kary za jedno przewinienie?

jedno jest następstwem poprzedniego.

dobre....."tak wychodzi z tego".....z tego wyszło że wam znowu coś nie wyszło   🙂

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.