Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Seyv napisał:

W tym temacie można zgłaszać konstruktywne uwagi odnośnie funkcjonowania forum

Oraz "sprawy moderacyjne".

2 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

sceptycznych audiofili

"Sceptyczny audiofil" - chyba pierwszy raz spotykam takie określenia, bardzo trafne.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Znam jeszcze jedno: "antyszczep" - też byli sceptyczni, a źle na tym nie wyszli. Zmierzasz ku czemuś, czy ot tak sobie w klawiaturkę klepnąłeś?

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy

Panowie,

Proszę dyskusje przenieść do odpowiednich wątków. Za wpisy nie na temat, będą blokady na wątek.

Miłego weekendu.

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, szymon1977 napisał:

więc gdzie?

naprawdę blog byś założył a  lepiej vlog , został influencerem  ... i zarabiał wreszcie odpowiednio do aktywności 🙂

.

17 godzin temu, jezz napisał:

Oraz "sprawy moderacyjne".

Na audiostereo obowiązuje dowolny "regulamin". Wpisy będą uznawane za "nie na temat" nawet jeżeli tytuł wątku wskazuje inaczej.

Edytowane przez MCHammer2022
18 godzin temu, Seyv napisał:

Jedyne co może cieszyć to to, że ostrzeżenie zostało zapamiętane i miejmy nadzieję wywarło skutek.

Nadinterpretujesz sens moich wypowiedzi. 

32 minuty temu, slawek.xm napisał:

naprawdę blog byś założył a  lepiej vlog , został influencerem  ... i zarabiał wreszcie odpowiednio do aktywności 🙂

A kolega klasycznie: nie bardzo wie o czym, ale się wypowiada.

Gość

(Konto usunięte)
20 godzin temu, Seyv napisał:

Jedyne co może cieszyć to to, że ostrzeżenie zostało zapamiętane i miejmy nadzieję wywarło skutek.

okazywanie radochy z dobrze spełnionego obowiązku może być dla ukaranych upokarzające 🙂

ostrzeżenia to jednak powinna być smutna konieczność

• Moderatorzy
46 minut temu, slawek.xm napisał:

ostrzeżenia to jednak powinna być smutna konieczność

I tak jest. Natomiast jeśli jest skuteczne to jest to pozytywne a więc może cieszyć a jeśli nie przynosi skutku to tym bardziej jest to smutne. Tak więc radości nie sprawia karanie tylko jego pozytywny rezultat.

2 godziny temu, MCHammer2022 napisał:

Na audiostereo obowiązuje dowolny "regulamin". Wpisy będą uznawane za "nie na temat" nawet jeżeli tytuł wątku wskazuje inaczej.

Jeśli OT jest merytoryczne i nie jest na tyle obszerne by tworzyć z tego nowy temat to można je zostawić. Natomiast śmichy chichy to już tak w mniejszej mierze tym bardziej jeśli stają się początkiem jakiejś kolejnej wojenki.

Niestety z przykrością stwierdzam, że byli i są użytkownicy, którzy bardzo negatywnie reagują na zwrócenie uwagi (w każdej formie) i zamiast regulaminowo napisać odwołanie zaczynają wojnę z moderacją.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

45 minut temu, Seyv napisał:

Niestety z przykrością stwierdzam, że byli i są użytkownicy, którzy bardzo negatywnie reagują na zwrócenie uwagi (w każdej formie) i zamiast regulaminowo napisać odwołanie zaczynają wojnę z moderacją

To chyba nie o mnie chodzi? Bo jeśli to o mnie to droga odwołania została przecież wyczerpana i ostatecznie i kilkakrotnie moderacja sprzeciwiła się pisaniu w wątkach merytorycznym wierszem. A przecież audio to hobby dla osób z zainteresowaniami/zdolnościami artystycznymi. Zakaz pisania wierszem mogę porównać do aktorów, którzy muszą przychodzić do pracy w garniturach... 

Edytowane przez Seyv
2 godziny temu, Seyv napisał:

Niestety z przykrością stwierdzam, że byli i są użytkownicy, którzy bardzo negatywnie reagują na zwrócenie uwagi (w każdej formie)

Nie lubię być karany za to, co sobie ktoś do moich wpisów dopowiada.

• Moderatorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie lubię być karany za to, co sobie ktoś do moich wpisów dopowiada.

To jet Twoja opinia. Moja jest zupełnie inna. Twoje dalsze "żale" mogą mieć wyłącznie jeden skutek. 

21 godzin temu, MCHammer2022 napisał:

Postuluję usunięcie z tytułu tego tematu słów sugerujących że można tu poruszać te tematy.....swoją prośbę motywuję tym że kilka już razy dano mi do zrozumienia że tu o tym pisać nie należy a ostatnio nawet gdy zadałem pytanie:

"gdzie jak nie tu należy pisać o ewidentnych błędzch interpretacyjnych tych co dają nam punkty by takowe się nie powtarzały???"

Dostałem dwa punkty za "wpis nie na temat".    🙂

Sprawa ma ciąg dalszy polecono mi bym pisał w tej sprawie "na panel, maila" gdzie na 3 (4, dawno było nie pamiętam) sprawy na jedno mi (odmownie) odpisano, lub na PW do administracji.....gdzie nieraz pisałem i teraz również....tam głucha cisza nastała, podobnie jak tu gdzie (zapomniałem dodać) zamiast odpowiedzi dostałem kolejne 4 punkty za ten sam post, bo odważyłem się napisać to co teraz piszę.
A wszystkie 4 posty pisane w podobnym klimacie (łącznie z pierwszym, do którego początkowo nie miano zastrzeżeń) zniknęły z tego tematu.

18 godzin temu, Seyv napisał:

zamiast regulaminowo napisać odwołanie zaczynają wojnę z moderacją.

Chyba jasno opisałem jak w moim przypadku ten "regulamin" interpretujecie.....wybieram taką drogę, bo odwołania które proponujecie są nieskuteczne, szybciej doszłoby to na Berdyczów.

To nie ja wojnę rozpocząłem, bo nie ja nie chcę rozmawiać......nie mam natomiast w tej wojnie żadnych szans, bo nie mam środków, nie ja dysponuję "amunicją" w formie punktów, banów czy usuwania postów.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Moderatorzy
27 minut temu, Maju napisał:

wybieram taką drogę, bo odwołania które proponujecie są nieskuteczne,

Inni pisząc na PW administratora nie mają problemów o ile argumenty są zasadne.

na jedno mi (odmownie) odpisano

Widać administracja nie zgodziła się z Twoimi argumentami.

ja dysponuję "amunicją" w formie punktów, banów czy usuwania postów

Całe szczęście dla forum.

wybieram taką drogę, bo odwołania które proponujecie są nieskuteczne

I co skutecznie coś tu w tym temacie załatwiłeś? Łamiąc 15 punk netykiety można co najwyżej załatwić sobie kolejne punkty. Tego typu działania to nic innego jak próba wciągnięcia moderacji w spory ideologiczno religijne jakie tu na forum prowadzisz.

Edytowane przez Seyv

32 minuty temu, Seyv napisał:

Inni pisząc na PW administratora nie mają problemów o ile argumenty są zasadne.

Trudno mówić o uzasadnieniu komuś swoich argumentów skoro administrator milknie gdy mu się uświadamia że nie zrozumiał że nikogo nie obrażam  a to co za obrażanie uznał było cytatem. I takie zajście miało miejsce.....   🙂
Poza tym każde takie rozmowy na PW kończyły się wmawianiem mi tego co nigdy miejsca nie miało.

59 minut temu, Maju napisał:

na jedno mi (odmownie) odpisano

Widać administracja nie zgodziła się z Twoimi argumentami.

Olewając mnie, nic nie odpowiadając.....ciekawe standardy.

Tego typu działania to nic innego jak próba wciągnięcia moderacji w spory ideologiczno religijne jakie tu na forum prowadzisz.

Bzdura.
Nikogo w żadne spory nie wciągam!
Chodzi o fakty.

Wszystko tu zaczęło się od tego że wpisem nie na temat nazwano taki który nawiązując do sytuacji politycznej opisywał sytuację więzionego księdza.
W tym wpisie widniał link do uzasadnienia mojej tezy i opis okoliczności. To jest nie na temat? W temacie o Kk nie można naświetlić okoliczności przetrzymywania w pierdlu księdza???
Komuś ta prawda przeszkadzała i to zgłosił, ktoś inny bez wnikania w treść "nagrodził" punktem.
Wpis jaki napisałem tu w tej sprawie, gdzie prosiłem o wyjaśnienie był ok. ale nikt nie miał odwagi odpisać do czasu jak w tej sprawie kolejnych 7 punktów nałapałem.....wtedy i on zniknął.

Jak ktoś z tego robi spór ideologiczno-religijny to nie ja!

Edycja:
Więcej powiem, nie będę, nie zamierzam i nigdy nie zamierzałem się płaszczyć by mi te jakiekolwiek nienależne (tu 8 a tylko część z nich jest efektem waszej bierności a mojej porywczości) punkty ktoś wymaże.....przeżyję. Wystarczy świadomość że może w przyszłości to nie będzie się zbyt często powtarzać.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Seyv napisał:

Tego typu działania to nic innego jak próba wciągnięcia moderacji w spory ideologiczno religijne jakie tu na forum prowadzisz.

Reklamacje ostrzeżeń są w tym wątku od zawsze ... czasem dyskusje mają poważne konsekwencje nie tylko dla użytkowników

akurat wpis , który ukryliście i na którego tle wyszła ta dyskusja wg mnie mieścił się w temacie bo pokazywał drugą stronę medalu rozszerzał horyzonty

Moim zdaniem mod nie zaznajomił się z kontekstem tylko zareagował na zgłoszenie

dopieprzanie punktów za wszystko co możliwe wynika wg mnie tylko z powodu zaszufladkowania Maju  jako dyskutanta ideologicznego i do tego o zupełnie kontrastowych do moderacji poglądach w tych kwestiach.

niestety nie ma na to żadnego rozwiązania bo każdy ma własne poglądy które mają też wpływ na oceny innych

ale więcej obiektywizmu naprawdę by się przydało

• Moderatorzy
Godzinę temu, slawek.xm napisał:

Moim zdaniem mod nie zaznajomił się z kontekstem tylko zareagował na zgłoszenie

Czasem tak się zdarza i są użytkownicy którzy starają się to wykorzystać. Niemniej jest od tego droga odwoławcza. Oczywiście administracja nie zawsze ma czas pochylić się nad jakąś sprawą. Obecnie administrator przebywa na urlopie więc trzeba wykazać się cierpliwością. Czasem też ma ważniejsze sprawy niż jeden ukryty post i nie reaguje na tego typu sprawy co jest dla mnie osobiście jak najbardziej zrozumiałe. 

akurat wpis , który ukryliście i na którego tle wyszła ta dyskusja wg mnie mieścił się w temacie bo pokazywał drugą stronę medalu rozszerzał horyzonty

Najczęściej rozszerzanie horyzontów w tym temacie kończy się uzewnętrznieniem wzajemnych animozji. Zaraz znajdzie się grupa adwokatów i prokuratorów co spowoduje , że dyskusja z tematu X będzie prowadzona tutaj. Dlatego nie rozpatrujemy tego typu zgłoszeń publicznie i zostało to zapisane w netykiecie. Nie będziemy też robić publicznego widowiska z chłostania kogokolwiek. 

dopieprzanie punktów za wszystko co możliwe wynika wg mnie tylko z powodu zaszufladkowania Maju  jako dyskutanta ideologicznego i do tego o zupełnie kontrastowych do moderacji poglądach w tych kwestiach.

Ten argument podnoszą wszyscy obdarowani punktami...

8 minut temu, Seyv napisał:

Oczywiście administracja nie zawsze ma czas pochylić się nad jakąś sprawą.

9 minut temu, Seyv napisał:

Czasem też ma ważniejsze sprawy niż jeden ukryty post i nie reaguje na tego typu sprawy co jest dla mnie osobiście jak najbardziej zrozumiałe. 

Regulamin moderacji nie przewiduje takich sytuacji.

"Każdemu użytkownikowi forum Audiostereo przysługuje prawo do odwołania się od decyzji Moderatora, a także do złożenia zażalenia na jego postępowanie. W takim przypadku użytkownik kontaktuje się z Administracją za pośrednictwem adresu [email protected]. Każde zażalenie powinno zawierać uzasadnienie. Zażalenia rozpatrywane będą w terminie do 10 dni roboczych. Zażalenia obraźliwe w treści, lub niezawierające uzasadnienia, nie będą rozpatrywane."

• Moderatorzy
27 minut temu, jezz napisał:

Zażalenia rozpatrywane będą w terminie do 10 dni roboczych.

To w przypadku ostatniego zgłoszenia @Maju zostało jeszcze 8 dni roboczych o ile napisał je w dniu zgłoszenia w tym temacie.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Seyv napisał:

Najczęściej rozszerzanie horyzontów w tym temacie kończy się uzewnętrznieniem wzajemnych animozji.

tak właśnie wygląda dyskusja w wątku o Kościele

tym bardziej trzeba tam obiektywizmu ale to naprawdę trudne i ja to rozumiem

nawet niektórzy z nas katolików przestają reagować np na czyste naśmiewanie się z naszej wiary

np ostatnio z drogi krzyżowej na co zareagował chyba tylko Jacchusia

nie wierząc w to , że odniesie to jakikolwiek skutek

58 minut temu, Mickey6 napisał:

Gdybym był złośliwy, napisałbym:  zacznijcie wierzyć w coś nieśmiesznego.

58 minut temu, Mickey6 napisał:

Nie wiem skąd takie poczucie pychy i chęci wmawiania innym co właściwe a co niewłaściwe,

Trudno po takich wpisach liczyć na jakąkolwiek zmianę w jakości wpisów w tematach światopoglądowych.
Pierwszy wpis obraźliwy, drugi instalujący u innych własne, autora przywary.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Bardzo dziękuję Panu Moderatorowi, nieznanemu mi z Imienia, że łaskawie i litościwie usunął mój wczorajszy post w dziale "Polityka".

Faktycznie - był mocno chamowaty, obraźliwy i niegrzeczny.

Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam.

Jacek.

• Moderatorzy
4 godziny temu, slawek.xm napisał:

tak właśnie wygląda dyskusja w wątku o Kościele

I jak widzisz po kolejnych wpisach przeniosła się do tego tematu.

Panowie @Mickey6 i @kostropaty tu poruszamy sprawy moderacyjne a nie Kościoła. 

20 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bardzo dziękuję Panu Moderatorowi, nieznanemu mi z Imienia, że łaskawie i litościwie usunął mój wczorajszy post w dziale "Polityka".

Faktycznie - był mocno chamowaty, obraźliwy i niegrzeczny.

Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam.

Jacek.

Panie Jacku gdy czytam ten wpis zastanawiam się czy się ktoś w nocy Panu na konto audiostereo nie włamuje i nie wypisuje tych wszystkich rzeczy bez Pańskiej wiedzy.

Edytowane przez Seyv

14 minut temu, Seyv napisał:

Panie Jacku gdy czytam ten wpis zastanawiam się czy się ktoś w nocy Panu na konto audiostereo nie włamuje i nie wypisuje tych wszystkich rzeczy bez Pańskiej wiedzy

Nie "panie", tylko - Jacku . Jeśli już!😀

Nikt się nie włamuje, ale czasem czytam, com tam znów nawypisywal...

Jeśli to Ty usunąłeś te moje nocne brednie - po raz wtóry dziękuję.

A i pozdrawiam serdecznie.

Niusia 😂

5 godzin temu, xniwax napisał:

Trudno po takich wpisach liczyć na jakąkolwiek zmianę w jakości wpisów w tematach światopoglądowych.
Pierwszy wpis obraźliwy, drugi instalujący u innych własne, autora przywary.

Może Moderacja pozwoli mi odpowiedzieć na zmyślony zarzut pod moim adresem, albo usunie również cytowany tu post w ramach tak zwanej obiektywności i bezstronności.

6 godzin temu, Mickey6 napisał:

Edytowane przez Seyv
3 godziny temu, Seyv napisał:

Panie Jacku gdy czytam ten wpis zastanawiam się czy się ktoś w nocy Panu na konto audiostereo nie włamuje i nie wypisuje tych wszystkich rzeczy bez Pańskiej wiedzy.

Oj tam, oj tam...wrócił po ciężkiej pracy do domu, walnął sobie kielicha i tyle. 😆

Ale to dobry Chłopak jest.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.