Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

@bum1234 - wiele razy pytałem Cię o to - co Ci Kolego przeszkadza, że ktoś słyszy więcej niż Ty i nigdy nie udzieliłeś na to pytanie sensownej odpowiedzi.
Ty jesteś na tym forum jedynie po to by gnębić, poniżać i obrażać audiofilów, a to jest sprzeczne z regulaminem.

Proponuję by Administracja zastanowiła się nad tolerowaniem tego typu zachowania Kolegi bum1234 i wyciągnęła odpowiednie wnioski, bo śmiem twierdzić, że ta postawa nie rokuje poprawy, skoro od 14 lat jest wciąż tak samo naganna.

8 minut temu, bum1234 napisał:

Gdybym założył watkę poświęcony Mudzie, w którym znalazłyby się cytaty wypowiedzi zawierających błędne teorie i wprowadzające w błąd stwierdzenia, natychmiast zostałby on skasowany bez pardonu. A tu ....

Kasa, misiu.

Wpisujesz się w to, jak my wszyscy, sorry.

nagrywamy.com

6 minutes ago, soundchaser said:

Ty jesteś na tym forum

A po co ty jesteś?

Żeby jątrzyć 😄

Uwielbiasz to!

5 minutes ago, przemak said:

Kasa, misiu.

Wpisujesz się w to, jak my wszyscy, sorry.

Zgadza się. Dlatego nie traktuję tego miejsca poważnie.

8 minut temu, soundchaser napisał:

co Ci Kolego przeszkadza, że ktoś słyszy więcej niż Ty

Mi na przykład nie przeszkadza, że tu nikt nic nie słyszy i daje tego dowody 😉 

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

• Moderatorzy
5 minut temu, soundchaser napisał:

Ty jesteś na tym forum jedynie po to by gnębić, poniżać i obrażać audiofilów, a to jest sprzeczne z regulaminem.

Proponuję by Administracja zastanowiła się nad tolerowaniem tego typu zachowania Kolegi bum1234

Tego typu zachowania nie są tolerowane i przyznawane są regulaminowe punkty. Natomiast jeśli ktoś chce podyskutować z bumem o wpływie kabli, wtyczek czy czegoś tam innego to tego nie zabraniamy, każdy sam decyduje z kim o czym rozmawia.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

7 minut temu, bum1234 napisał:

nie traktuję tego miejsca poważnie.

ale to nie szkodzi, kasa leci tak czy tak...

nagrywamy.com

• Administratorzy
24 minuty temu, bum1234 napisał:

Szanowny Pan jest tu zaledwie od trzech lat, nie zna historii forum

trochę słyszałem i trochę sie sam o tym przekonałem.

6 minut temu, Seyv napisał:

Tego typu zachowania nie są tolerowane i przyznawane są regulaminowe punkty. Natomiast jeśli ktoś chce podyskutować z bumem o wpływie kabli, wtyczek czy czegoś tam innego to tego nie zabraniamy, każdy sam decyduje z kim o czym rozmawia.

dyskutować tak ale nie pisać że ktoś kto kupuje kable jest głupi albo ma problem z głową. 

Takich wpisów nie puścimy dalej ....

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

8 minut temu, przemak napisał:

hahahahaha
w punkt.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Administratorzy
11 minut temu, przemak napisał:

rozmowa i dyskusja to cel forum. Nie miejsce do wyzywania .... niesłyszących 

2 minuty temu, przemak napisał:

ale to nie szkodzi, kasa leci tak czy tak...

A ja wciąż biedny, choć piszę tu i ówdzie...

😀.

.......

Nawet i po nocach, jak pewien poeta po beczce wina.

Pozdrawiam, przemaku;🤪❤️

14 minut temu, Espectro napisał:

rozmowa i dyskusja to cel forum. Nie miejsce do wyzywania .... niesłyszących 

Ale, jak widać, jest to miejsce do oceniania innych forumowiczów w odpowiednich stworzonych do tego celu wątkach. Stworzyłeś precedens, masz problem. Znaczy forum ma problem. Na razie moralny. 

nagrywamy.com

35 minut temu, Seyv napisał:

Natomiast jeśli ktoś chce podyskutować z bumem o wpływie kabli, wtyczek czy czegoś tam innego to tego nie zabraniamy

Tylko jak te dyskusje się kończą? No chyba, że bum dyskutuje z kimś, kto ma podobne zdanie. Ale to nie jest dyskusja, tylko raczej zwiększenie sił przeciwko audiofilom w kierunku intensyfikacji ironii z ich "głupoty".

• Administratorzy
22 minuty temu, przemak napisał:

Stworzyłeś precedens, masz problem. Znaczy forum ma problem. Na razie moralny. 

do momentu gdy nie obraża się innych .... Poza tym user nie zgłosił owego tematu.

Jest dużo miejsca na forum, są zakładki i tematy przydzielone, ale powtarza się ciągle to samo, szarańcza hejterów się żali ze nie mogą rozwalać dyskusji audiofilów, upokarzać, wyśmiewać itp.
Fanatyczne zachowanie, w kolo to samo od lat, ludzie, to nie jest normalne, to psychiczne prześladowanie, Mobbing, zazdrość, zawiść. aż się z ich postów wylewa.

• Administratorzy
2 minuty temu, soundchaser napisał:

Ale to nie jest dyskusja,

+1

1 minutę temu, .:Gerard:. napisał:

szarańcza hejterów się żali ze nie mogą rozwalać dyskusji audiofilów, upokarzać, wyśmiewać itp.

dokładnie to jest to ....

5 minutes ago, Espectro said:

do momentu gdy nie obraża się innych .... Poza tym user nie zgłosił owego tematu.

Niektóre rzeczy ściga się z urzędu.

Nie zaglądam do tamtej zakładki, więc o niczym nie wiedziałem.

Nawet gdybym zareagował to co by się stało?

Nic.

Tłumaczenie wszystkiego hejtem (co za okropne słowo) jest zupełnie idiotyczne.

Jeśli ktoś tego nie rozumie, to albo udaje , albo .....

Edytowane przez bum1234

...albo co?

Idź już spać bumie.
Jutro spojrzysz trzeźwym okiem na to, co tu pisałeś.

Ja też idę spać.

Dobranoc.

Edytowane przez soundchaser
14 minut temu, Espectro napisał:

Poza tym user nie zgłosił owego tematu.

Ktory user? "Ów" temat jest administracji znany, prawda? Rozumiem, że staje się be gdy ktoś zgłosi? To ja nie zgłaszam. 

nagrywamy.com

3 godziny temu, bum1234 napisał:

Tak mi się zdaje, że zakładanie takich wątków jest sprzeczne z regulaminem. To po pierwsze.

Też tak uważam, mimo, że ja akurat się z bum1234 w kwestii podejścia do audio nie zgadzałem. Zakładanie wątku o innym użytkowniku tego samego forum, by wylewać na niego swoje  negatywne emocje,  jest co najmniej, niekulturalne.

10 godzin temu, bum1234 napisał:

Dziękuję szanownej moderacji, a właściwie jej twardogłowemu odłamowi za tolerowanie wątku o mojej osobie.

Tak mi się zdaje, że zakładanie takich wątków jest sprzeczne z regulaminem. To po pierwsze.

Po drugie - zastanawiający jest też sposób "opieki" nad tym wątkiem. Stronniczy i jednostronny.

Rozumiem, że część moderacji nie w smak są zasady fizyki i woli tkwić w średniowiecznej atmosferze niewiedzy i popierania oszustw.

Charakterystyczne jest to, że autor wątku bardzo dużo pisze o wprowadzaniu użytkowników w błąd, zupełnie nie zauważając, że sam jest jedną z osób to czyniących.

Na dodatek robi to z czysto merkantylnych pobudek.

Nie będę tu przytaczał idiotyzmów, z jakimi można spotkać się w jego wpisach. To i tak nic nie da, niestety.

Taki temat to zwyczajny atak ad personam na osobę. Taki temat powinien w trybie natychmiastowym zostać skasowany, a człek co się tego dopuścił ukarany. Jeśli użytkownik ma problem z postami innego może to zgłaszać, a nie sam osądzać i robić polowanie na czarownice. Takie działanie jest niedopuszczalne i w sposób rażący łamie regulamin.

• Moderatorzy
9 godzin temu, przemak napisał:

Stworzyłeś precedens, masz problem.

To nie pierwszy taki przypadek i z pewnością nie ostatni. W tym wątku też co jakiś czas ktoś porusza temat jakiegoś usera.

Akurat temat buma wraca jak bumerang - można by rozważać nawet zmianę nicka 😀

• Administratorzy
9 godzin temu, bum1234 napisał:

Nawet gdybym zareagował to co by się stało?

temat by poleciał a jeżeli by Pan w dobry sposób uzasadnił to może nawet i ostrzeżenie z punktami itd itd 

Ale wolimy porozmawiać sobie tutaj niż załatwić sprawę ....

9 godzin temu, przemak napisał:

Ktory user? "Ów" temat jest administracji znany, prawda? Rozumiem, że staje się be gdy ktoś zgłosi? To ja nie zgłaszam. 

dlatego odniosłem się w nim na pytania.... Co do początku tematu nie widziałem w nim nic złego i myślałem że to zwykła ciekawość oraz chęć rozwiązania problemu a nie publiczny lincz na jednego z userów. 

10 minut temu, Seyv napisał:

To nie pierwszy taki przypadek i z pewnością nie ostatni. W tym wątku też co jakiś czas ktoś porusza temat jakiegoś usera.

Akurat temat buma wraca jak bumerang - można by rozważać nawet zmianę nicka 😀

wraca wraca wraca i wraca i wraca 🙂 

39 minut temu, malikali napisał:

Taki temat to zwyczajny atak ad personam na osobę. Taki temat powinien w trybie natychmiastowym zostać skasowany,

chyba że poszkodowany uważa żę to nie jest atak personalny na jego osobę ...... nauczyłem się zabawy z Wami na bocznicy ....

Tłumaczenie wszystkiego hejtem (co za okropne słowo) jest zupełnie idiotyczne.

Jeśli ktoś tego nie rozumie, to albo udaje , albo .....

tak jest hejt nie istnieje i tak samo w Pańskich wpisach nei występuje 🙂 dlatego też chodzisz kolego po tematach kablarskich i uświadamiasz na swoje jaka to jest prawda..... przy okazji obrażasz tych co się na kable decydują .......

Na razie.

Widać niewiele .....

zły kabel mam pewnie dlatego .... doradzisz mi kolego może coś ?

49 minutes ago, Espectro said:

temat by poleciał a jeżeli by Pan w dobry sposób uzasadnił to może nawet i ostrzeżenie z punktami itd itd 

Ale wolimy porozmawiać sobie tutaj niż załatwić sprawę ....

To  nie jest kwestia rozmowy.

Taka sprawa powinna być załatwiana z automatu, bez względu na ewentualne zgłoszenia.

To jest dość oczywiste.

Zasada "nie ma zgłoszenia, nie ma problemu" to chowanie głowy w piasek.

52 minutes ago, Espectro said:

przy okazji obrażasz tych co się na kable decydują .......

To jest niestety nadinterpretacja. Proszę sobie zobaczyć jakie sformułowania używane są wobec tych, którzy nie wierzą, że ziemia jest płaska ....

• Administratorzy
4 minuty temu, bum1234 napisał:

Zasada "nie ma zgłoszenia, nie ma problemu" to chowanie głowy w piasek.

Nie widzę nic złego w tym temacie co by Pana obrażało. Ktoś zadał pytanie i chciał porozmawiać na ten temat. 

Jako moderacja wypowiedziałem się jakie jest nasze stanowisko i nie określałem żę problemem jest Pańska osoba a ogólnie. Bo tak fizycznie jest ....

11 godzin temu, soundchaser napisał:

I tu przypominają mi się twoje dyskusje z osobami, które lubią inną muzykę, niz ty.

Więcej pokory.

Miłego dnia.

• Administratorzy
5 minut temu, bum1234 napisał:

To jest niestety nadinterpretacja. Proszę sobie zobaczyć jakie sformułowania używane są wobec tych, którzy nie wierzą, że ziemia jest płaska ....

jeżeli ktoś zacznie mi wmawiać i kazać myśleć tak jak on sam to będę się buntował i uznam to jako chęć manipulacji a nie nawracanie na prawdę....

2 minuty temu, jezz napisał:

I tu przypominają mi się twoje dyskusje z osobami, które lubią inną muzykę, niz ty.

Więcej pokory.

Miłego dnia.

dokładnie. Ale nikt nie chodzi po tematach metalowych czy rockowych i nawraca na discopolo. No ludzie ......

8 minut temu, bum1234 napisał:

To  nie jest kwestia rozmowy.

jeżeli dyskutujemy w temacie to jest to kwestia rozmowy.. Jeżeli chcemy się pobawić w zabawy słowne to nie ma problemu.

Ja chcę ustalić rozwiązanie...

1 minute ago, Espectro said:

eżeli ktoś zacznie mi wmawiać i kazać myśleć tak jak on sam to będę się buntował i uznam to jako chęć manipulacji a nie nawracanie na prawdę....

Tak, to naturalne. Ale jeśli argumenty są nie do podważenia, to zaczyna się wojenka i ataki personalne. 

3 minutes ago, Espectro said:

Nie widzę nic złego w tym temacie co by Pana obrażało. Ktoś zadał pytanie i chciał porozmawiać na ten temat. 

Jako moderacja wypowiedziałem się jakie jest nasze stanowisko i nie określałem żę problemem jest Pańska osoba a ogólnie. Bo tak fizycznie jest ....

Samo założenie takiego wątku jest już nadużyciem.

Muda po prostu w nim kłamie, chcąc uchronić swoje interesy. Nie chce mi się już pokazywać, w których miejscach mija się z prawdą, bo wymagałoby to przytaczania całego szeregu faktów z przeszłości. Wszystko można znaleźć w archiwum. 

Zakładając ten nieszczęsny wątek Muda dowiódł swojego wybitnego poziomu a także próbuje ukryć swoją bezsilność wobec normalnej i rzetelnej argumentacji.

Jest tu niestety parę takich osób, którym wydaje się, że są ekspertami, a jest dokładnie na odwrót. Jest tuż też parę osób prowadzących uciążliwą działalność marketingową. Wszyscy oni są bardzo wrażliwi na najdrobniejsze próby pokazania, że dość mocno rozmijają się z prawdą. Dla nich rozsądek, wiedza, maniery, kultura języka to przeszkody utrudniające im działalność lub naruszające ich rozbujałe ego.

Nie jestem jedyną osobą na celowniku tych osobników.

sprawa nie jest taka prosta jak im się wydaje i nie załatwi się jej restrykcjami i powoływaniem się na wszechobecny hejt.

Hejt to takie słowo wytrych, którym usiłuje się zwalczać wszelkie niewygodne sytuacje.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, malikali napisał:

Taki temat powinien w trybie natychmiastowym

Nie ma takich fizycznych możliwość. Temat zawsze przez jakiś czas będzie widoczny dla pewnej grupy użytkowników, która akurat jest na forum. Poza tym nie zawierał on, żadnych innych treści niż te, które już pojawiały się w tym temacie czy ostatnio w temacie DACa do 50 tysięcy w zakładce hi-end. Kiedy temat przerodził się we wzajemne przepychanki został zamknięty. Widoczność tego tematu daje też możliwość zapoznania się z zaistniałą sytuacją jego "bohaterowi".

Godzinę temu, Espectro napisał:

wraca wraca wraca i wraca i wraca 🙂 

Ja osobiście widzę to tak: jedyne co powinniśmy robić to pilnować by nie pojawiały się szykany, sarkazm czy wyśmiewanie. 

• Administratorzy

Tak, to naturalne. Ale jeśli argumenty są nie do podważenia, to zaczyna się wojenka i ataki personalne. 

to czemu stara się Pan wmawiać innym żę są idiotami bo kupili kabel i wierzą w to co słyszą ? 

5 minut temu, Seyv napisał:

Ja osobiście widzę to tak: jedyne co powinniśmy robić to pilnować by nie pojawiały się szykany, sarkazm czy wyśmiewanie. 

i tego staramy się trzymać. zaś drugie to przecież jest lista userów którzy wyjątkowo lubią nawracać na swoje w tematach 🙂 bo jeżeli teraz poleci tych kilku co lubią sobie popisać o kabelkach albo o innych zjawiskach to tematy będą spływały syfem i ciągłym pisaniem bzdetów bez merytoryki. 

Muda po prostu w nim kłamie, chcąc uchronić swoje interesy.

1. Wskazać w jaki sposób kłamie.

2. Jakie interesy ? czy to osobnik z branży ? dlatego nikt nie zgłosił tego usera do oznaczenia ?

Zakładając ten nieszczęsny wątek Muda dowiódł swojego wybitnego poziomu a także próbuje ukryć swoją bezsilność wobec normalnej i rzetelnej argumentacji.

rzetelnej i normalnej to proszę bardzo nie ma problemu. Kwestia taka że moderacja nie jest głupia i jak ktoś robi to po raz n-ty to po raz n+1 ty nadal będzie to robił i robi .... nie zgrywajmy teraz niewiniątek bo po ostrzeżeniach łatwo widać za co one były ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.